Pre-Cleanse anti-parasietenkuur

Deze dingen zijn uitermate geschikt als anti-parasietenkuur. Ik heb het zelf drie jaar geleden ook gedaan, en oh boy... dat hielp! Natuurlijk is iedereen anders, maar mijn ervaringen waren aardig heftig! Is er bij jou geconstateerd dat je een parasiet hebt?

Succes er mee!

 
Hoe veel schade kunnen de kruiden veroorzaken als je geen parasieten heb? Ik werd vreselijk ziek toen ik begon aan zo'n cleanse en moest het afbreken. Ik wist ook niet of ik wel/niet parasieten had. Volgens mij kunnen zo veel kruiden ook schade verrichten dus ik denk ook dat je zeker moet weten dat je parasieten heb. En mogelijk kan je beter een zachtere pad betreden.

 
En waterstofperoxide. Ik zou me niet zo richten op die parasieten maar op het helen van je spijsvertering. Je spijsvertering is nl. je eerste verdedigingslinie tegen parasieten. Er is geen parasiet die kan overleven in voldoende maagzuur met de juiste zuurgraad (2 of minder).

Mike

 
Als de parasieten in je darm of je lever zitten hebben ze het volgens mij sowieso goed want het milieu wordt daar basisch gemaakt door de gal.

Omdat ik in het verleden nogal veel en ver en onhygiënisch heb gereisd (en daar ook behoorlijk ziek ben geweest) veronderstel ik dat ik parasieten heb. Uit nieuwsgierigheid daarnaar (en uit de wetenschap dat candida en parasieten meestal samengaan) heb ik voorafgaande aan mijn afgelopen leverflush vorige week eerst twee weken oregano-olie ingenomen en daarna twee weken een tinctuur van artemisia, zwarte walnoot en kruidnagel. Allebei sowieso ook goed om je immuunsysteem een oppepper te geven. Zonder me al te beeldend uit te drukken was het resultaat meer dan indrukwekkend: troep, troep, troep! Dus ja, volgens mij heeft het zin een kuurtje te doen als je denkt dat je parasieten hebt. Mogelijk dat ik het over een half jaartje nog een keer zo doe. Daarbij ben ik het met Mike eens: je spijsvertering eerst, dan balanceert alles zich vanzelf op de goede manier uit, daarna de kuurtjes voor de finishing touch. Maar ik ben avontuurlijk ingesteld en accepteer niets anders dan mijn lijf en mijn eigen grenzen als maatstaf en daar moet ik dan natuurlijk wel eerst even tegenaan lopen.. :wink:

 
De parasieten zetten de deur open voor microben.

Je kunt als je de microben op wil ruimen beter ook maar de parasieten opruimen, anders wordt het een vicieuze cirkel.

Althans dat hoorde ik een arts zeggen die veel ervaring heeft met lymepatienten van hun problemen afhalen.

Het schijnt ook dat mensen in Afrika zonder parasieten (bestaan ze nog?) ook geen malaria kunnen krijgen.

 
Ik heb de pre-cleanse parasietenkuur afgelopen weken ook gedaan en ben er bijna klaar mee. Ik heb weinig verschil gemerkt in mijn ontlasting. Morgen en overmorgen ga ik de 4e leverflush doen. Ik kijk er al naar uit.

 
Quote:
Het schijnt ook dat mensen in Afrika zonder parasieten (bestaan ze nog?) ook geen malaria kunnen krijgen.


Malaria is een parasitaire infectieziekte. De parasieten worden door de mug in je bloedbaan gebracht en via die weg nestelen ze zich in je lever. Afrikanen die in Afrika opgroeien krijgen weerstand ertegen mee van hun moeder, die weerstand houdt zich in stand door af en toe door een mug geprikt te worden. Sommigen die terugkeren voor familiebezoek worden ziek omdat ze zich niet realiseren dat ze weerstand hadden en dat hier verliezen.

Dennis, jij hebt toch ook gereisd? Misschien dat je bij de reiniging iets merkt. Niet dat je hier geen parasieten zou kunnen oplopen.. Ik ben blij dat ik het gedaan heb. Door de rommel die ik nu en dan kwijt raak heb ik het idee dat de probiotica die ik gebruikt heb misschien niet eens goed is aangekomen, ook al niet door het gebrek aan gezond evenwicht van de afgelopen 20-30(-40?) jaar.

 
Ik ben met een parasietenkuur bezig, in de eerste plaats om een beestje dat een teek heeft overgebracht te bestrijden. Het is waarschijnlijk geen lyme, want er komt geen rode kring, maar een rode plek. Na de ab kuur van de huisarts (doxycycline) was de rode plek verdwenen, maar kwam later weer terug. Halverwege de parasietenkuur (zwartewalnootschiltinctuur, alsemkruid en kruidnagel) begon de plek ook weer te verdwijnen, maar toen de kruidnagel verminderd werd, kwam de plek weer terug. Sinds gisteren de kruidnagel weer verhoogd, benieuwd hoe het nu uitpakt. Ik merk wel dat ik tijdens de kuur een tegenzin voor kokosolie heb gekregen.

 
hoi Gerard, de plek die hoort bij de ziekte van lyme die is vaker wel dan niet a-typisch. De typische vorm is de klassieke rode kring met een rode punt erin. De rode vlek die jij hebt, is dus zeer waarschijnlijk wel een bewijs dat je de ziekte van lyme hebt. Dat/als de plek terugkomt weet je dat de infectie er nog is: een verdwenen plek is echter jammer genoeg geen enkele garantie dat de infectie weg is. De parasietenkuur zal denk ik niet volstaan om de ziekte van lyme uit je lichaam te krijgen. Volgens mij is een parasietenkuur bovendien bestemd voor andere beesten dan bacterien en virussen.

Zie hier punt 4 van de vertaalde samenvatting van de richtlijnen van internationale lymevereniging ilads www.ilads.org :
Quote:
Minder dan 50% van de patiënten kunnen zich een huiduitslag herinneren. Hoewel de rode ring beschouwd wordt als het klassieke verschijnsel. Het is niet het meest voorkomende dermatologische verschijnsel van een vroege lokale Lyme infectie. Atypische vormen van deze huiduitslag worden veel vaker gezien. Het is belangrijk te weten dat het EM kenmerkend is voor de Lyme-ziekte en vereist geen verdere verificatie vooraf aan een 6 weken antibiotica behandeling. Kortere behandelingen hebben geresulteerd in meer dan 40% recidieven.http://www.borreliose.nl/index.php?option=com_content&task=blogsection&id=22&Itemid=63

Je zou kunnen denken aan cats claw nu, cats clawtinctuur is het makkelijkst: dat werkt met druppeltjes - makkelijk doseren.

Samento is een bepaalde bewerking van cats claw, maar ik zou ergens proberen cats claw op de kop te tikken, omdat het goedkoper is.

Mogelijk dat de doseringen anders liggen met een gemiddelde cats clawtinctuur vergeleken met die van samento in de uitleg van het Sapiprotocol (zie hieronder).

Voor meer handvatten hier heb je het sapi-protocol bijv. http://www.nutramedix.ec/pdfs/CAMResearch Article.pdf

 
lievergezond, wat heb jij voor een zapper?

die basic zapper is toch maar 15 khertz en dat is toch niet genoeg voor parasieten en lyme?

sheila

 
Sheila, de basic zapper is zeker ook voor het doden van parasieten.

Voor Lyme schrijft de Don Croft, de maker van de basic en Terminator zapper het volgende:

Don found that long periods of zapping is sometimes crucial in overcoming the more virulent parasites, such as Lyme disease and genital herpes.

kijk anders op http://shop.toolsforhealing.com/ProductDetails.asp?ProductCode=DC-T2

 
@ Lievergezond: heel hartelijk dank voor de info!

Op fietsvakanties loop ik altijd wel teken op, ik heb ze niet geteld, maar 100 in de loop der jaren zal het wel ongeveer zijn. Je kunt je er niet tegen wapenen, ook al denken mensen dat je met de broekspijpen dichtgeknoopt ze wel van het lijf houdt, vergeet het maar, ze kruipen juist in de kleding en weten ergens wel binnen te komen. Met zo min mogelijk kleding aan , zie je ze eerder lopen, dat werkt een stuk beter.

Een paar jaar geleden heb ik een besmette beet gehad, daar kwam een rode kring omheen. Deze keer zag het er dus anders uit, maar ik heb dus toch een ab kuur gedaan na mijn aandringen. Doxycycline onderdrukt de schildklierwerking, naast nog wat andere ellende, dus ik ga niet weer zo'n kuur doen, mijn schildklier werkt toch al te traag. Vandaar dus dat ik een parasietenkuur begon, gezien het effect op de rode plek, lijkt het er op dat het daar wel werkt. En zeker weten dat het lyme is, tja, hoe doe je dat?

Ik heb hiergelezen dat cat's-claw de bacterie niet gaat uitroeien, deze gaat hooguit in remissie. Ik kijk het nog even aan met de kruidnagel. Het organisme zou in staat moeten zijn om de bacterie uit te schakelen, waar zijn de anti-lichamen anders mee bezig? Nou ja, voorlopig maar twijfel.

Bedankt voor de links ik ga ze bestuderen!

 
Hey Gerard,

Ik zit ook aan de doxycyline, samen met azitromycine voor een bartonella infectie. Ook heb ik al rifampicine geslikt. Geen wonder dus dat ik me rot voel, als je zegt dat het de schildklier onderdrukt. Had jij ook last van hartkloppingen/"zwaar"hart?

 
Hoi Klavertje4,

Hartkloppingen heb ik zo af en toe wel, maar dat komt door relatieproblemen. Wil je stress, neem relatieproblemen! :mrgreen:

Wilde de bartonella infectie niet vanzelf over gaan? Normaal heb je er zo'n 2 weken last van, soms wordt de ziekte echter erger, dat komt niet vaak voor.

Helaas hebben antibiotica heel vaak een negatief effect op het afweersysteem. Dat is doodzonde, want het afweersysteem is het beste geneesmiddel dat er bestaat en het werkt geheel automatisch in exact de juiste dosering die precies past bij het individu. Echte genezing betekent ondersteunen van het eigen afweersysteem, niet het tegenwerken ervan, noodsituaties soms uitgezonderd.

Uitzoeken wat bij je past, kijk wat er gebeurt, hoe je lichaam op dingen reageert, waar je je lekker bij voelt, enz.

 
Hallo Gerard, dat sapiprotocol: dat is ook met andere kruiden, dat moet je langere tijd volhouden. Zeker als je zoals jij veel veker door teken gebeten bent.

Er is uberhaupt geen wondermiddel tegen lyme, maar kruidnagel gaat echt niet werken en cats claw is echt wel 1 van de meer geijkte kruiden, ook in het protocol van Stephen Harrod Buhner http://buhnerhealinglyme.com/, een kruidenspecialist die zelf ook lyme had http://www.lymenet.nl/forum/viewtopic.php?f=22&t=3024 .

Een ander bekend kruid tegen de ziekte van lyme is de kaardebol: Wolf D. Storl in "Healing lyme naturally" over de kaardebol https://sites.google.com/site/kaardeboltinctuur/

Bij mij is de lyme weg (via verschillende wegen is die niet meer zichtbaar), ik heb er lang over gedaan, maar de cats claw maakte zeker onderdeel uit van mijn protocol. Ook cumanda. Dat heette destijds het Lee Cowden protocol http://www.levenmetmecvs.nl/medicatie/lyme/ .

Zie hier trouwens de lezing van Frits van der Blom van 7 december jl. over de ziekte van lyme: https://www.fatsforum.nl/topic/gezond-verstand-avonden-in-papendrecht#post-30029

Zie hier zijn website http://www.lichtvanzelf.nl/agenda en bijbehorende agenda : 27 maart komt hij weer te spreken over de ziekte van lyme in Amsterdam: http://www.lichtvanzelf.nl/agenda

Hier nog een discussiedraad op dit forum over lyme: https://www.fatsforum.nl/topic/niacin-flush-en-insulineresistentie#post-13025

Daar spreekt lyme-arts Dietrich Klinghardt (exlymepatient): hij zegt: de borrelia (lymebacterie) valt de witte bloedcel aan. Dat is ongehoord, dat doet geen enkele andere bacterie/virus.

Een bacterie die je immuunsysteem aanvalt: opent de deur voor andere infecties: deze bacterie is genetisch gemanipuleerd voor bioterroristische doeleinden en kun je beter met harde hand de kop indrukken.

Dr. Frits van der Blom zegt het ongeveer ook zo maar dan anders: de toxinen van de lyme-infectie worden door je lichaam niet herkend als lichaamsvreemd en hopen zich op.

Uitroeien die handel!

Hoi Sheila, ik heb hier thuis zappers gebruikt altijd specifiek op lymefrequenties. Bartonella kon je er ook mee doen: dan moest je wel de frequenties weten van bartonella en dan kon je dat zo instellen. Ik heb de voorloper van deze http://www.parasieten.com/page/vari_gamma_frequentie_generator.html : Die kun je zelf programmeren.

Wel een gedoe om dat ding met je mistige lymehoofd te leren kennen.

Maar je kunt er ook chips instoppen en dan gaattie volautomatisch draaien.

Ik heb ook deze http://www.parasieten.com/page/super_zapper_de_luxe.html gehad of nog steeds.

Deze kan weer andere specifieke dingen.

Maar ik weet nog dat ik op een gegeven moment tegen een plafond aanzat en dat ik niet verder kwam.

In het begin schoot ik heel veel op, maar daarna kwam ik niet verder: zo voelde het voor mij.

Dus toen ben ik in resonantietherapie gegaan.

Mijn vriend had lange tijd terugkerende wondroosinfecties.

Die hebben we ook zonder antibioticakuren kunnen wegzappen: echt wel handig.

Maar die infecties kwamen steeds terug.

Dat gebeurt met antibiotica trouwens ook: dan gaat de infectie weg, maar komtie toch weer terug.

Dus toen is hij ook in resonantietherapie gegaan met mij samen.

Nu is hij van dat gedonder af.

Dat is ook echt niet niks die wondroos!

Mijn behandelaar zegt dat die wondroos in een soort kudde zit met de herpessen en de gordelrozen.

En als je die anderen niet ook weghaalt, dan komt de wondroos gewoon weer terug.

En zo geschiedde: nu komt die wondroos niet meer terug bij hem.

Hoi Klavertje, die zappers die helpen ook tegen bartonella-infecties.

Ik heb hier ook een boek over lyme van dr. Zhang, een chinese dokter.

Het boek heet: Lyme Disease and Modern Chinese Medicine

An alternative treatment strategy
("developed by Zhang Clinic").

En die raadt ook Houttunya aan (dat is op de markt van het merk Nutramedix) tegen de bartonella en allicine -de werkzame stof van knoflook- in veel sterkere concentraties (bijv. allimed en allimax zijn de merken van dit spul dat ik ook al een tijdje gebruik).

Houttunya heb ik zelf eerlijk gezegd niet zoveel reactie op gehad, terwijl ik wel vette bartonella-infecties heb gehad.

Ik had ook last van die hartproblemen Klavertje.

Verschrikkelijk zeg vond ik dat.

Ik denk wel dat het ook een herxheimerreactie kan zijn bij je.

Ik zie het bij veel mensen: dat de klachten verergeren als ze de infecties gaan aanpakken en bij mezelf ook.

De resonantietherapie heeft bij mij gelukkig al vrij snel mijn hartprobleem opgeruimd.

Dat is toch echt wel iets daar je niet lichtzinnig over moet denken (over een hartprobleem bedoel ik), maar goed je behandelt het nu ook en lichtzinnig zal je niet denken over dat hartprobleem.

Ik snap wat je schrijft: dat je je leven terugwil.

Ik ben al sinds 2007 bezig met mijn leven terug proberen te pakken en daar ben ik voor ongeveer tot aan 50% in geslaagd.

Maar goed, ik wil meer!

Dat herken je misschien wel...

Trouwens Stephen Harrod Buhner http://buhnerhealinglyme.com/ , kruidenkenner en auteur van het boek Healing lyme schrijft op p. 197 in zijn boek dat hij bij Bartonella de volgende kruiden voorstelt: japanse duizendknoop (polygonum cuspidatum), boneset tea en red root tincture. Die boneset tea en red root tincture, daar had ik het op de 1 of andere manier zelf niet zo op. Japanse duizendknoop heb ik zelf wel een tijdje gebruikt. Het is ook een kruid uit het lymeprotocol.

 
Bedankt Lievergezond en iedereen hier op het forum voor jullie steun, doet deugd. Gisteren ben ik er vroeg ingekropen, ik kon geen pap meer zeggen.

Als die ab hun werk niet doen, ga ik zeker en vast de alternatieve toer op, wat ze er hier thuis ook van mogen zeggen of denken. Ik wil terug gezond worden!

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.347
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan