Peuter goed gevoed maar vaker ziek dan andere kinderen

Babywapf

New member
Mijn kind van nu 2 jaar, is echt om de haverklap ziek! In mijn omgeving eten veel kinderen gewoon alles wat ze zelf lekker vinden (broodje chocoladepasta, koekje, spaghetti), maar die zijn minder vaak ziek, beter slaappatroon, dus minder stress voor ouder en kind.

Mijn kind heeft vanaf het begin borstvoeding ,geen suikers, geen brood, maar is het laatste jaar continu ziek.

Ze eet 3 dooiers op een dag, halve banaan, soep flink gevuld met groente, uien, knoflook, slagroom. Avond wisselend vaak iets van basmati rijst met vlees of kip.
Tussendoor bv op verzoek.

Ze snurkt enorm in haar slaap, lijkt wel een oude kerel. Continu verkouden, daardoor overgeven. Gaat steeds slechter eten. Wat doe ik fout? Wat kan ik doen? Het is zo zielig om haar zo te zien lijden, met name 's nachts, echt dat gesnurk..
 
Hoi, dat klinkt niet goed. Goed dat je hier aan de bel trekt. Is ze gevaccineerd? Zijn er gebeurtenissen geweest in haar jonge leven? Welke provincie woon je?
 
Ja ze is deels gevaccineerd, maar zeker de helft heeft ze niet gehad. Laatste vaccinatie is meer dan een jaar terug en deze klachten zijn nu sinds 2 maanden ongeveer. Verder geen bijzondere gebeurtenissen, altijd dit voedingspatroon, behalve hiervoor ook altijd rauwe yoghurt, maar dat lust ze niet meer.
 
Snurken komt denk ik omdat haar amandelen zijn opgezet. Amandelen zijn opgezet als ziektes bestreden moeten worden. Dit past bij je verhaal.
 
Misschien is ze allergisch geworden voor een voedingmiddel? Ook dit kan leiden tot een snotkoppie....
 
hallo Babywapf: in mijn jonge jaren was ik volgens de overlevering elke veertien dagen ziek griep/verkouden etc. En ik had ook veel KNO-problemen: mijn neus- en keelamandelen zijn er vervolgens uitgehaald. Als eerder bij mij gelijk actief getest was op voedselallergieen -intoleranties (ik denk dat melkallergie de grote boosdoener is bij mij en de uitlokker van veel andere allergieen/intoleranties), dan was mij de rest van mijn leven veel narigheid bespaard gebleven: hadden die neus- en keelamandelen er ook niet uitgehaald hoeven worden. KNO-problemen; dan is melkallergie/intolerantie een beruchte oorzaak. Bij de huisarts worden alleen allergieen getest: dat zijn snelle lichaamsreacties. Maar eens zo belangrijk zijn de voedselintoleranties: langzame reacties. Bij www.prohealth.nl kun je bloed op intoleranties laten testen. Je kunt je dochter ook op allergieen /intoleranties laten testen/behandelen door een NAET-therapeut (dat gaat niet via bloed tappen, maar via kinesiologie).
 
@melca: dat klinkt ook als een logisch verhaal. Ze is pas op de creche begonnen, ze zou een slechte weerstand kunnen hebben.. maar wat kan ik doen om die te verhogen? Of worden ook gezond gevoede kinderen gewoon ziek?

@ Medusa: de hoeveelheid snot valt als ik nu kijk eigenlijk wel mee, af en toe een beetje, maar voornamelijk dat snurken s nachts.

@ Lievergezond: Dat is dus precies wat ik wil voorkomen! Dat het zo ver komt dat die amandelen eruit moeten, voor de rest functioneert ze prima, alleen s nachts snurkt ze zo erg, maar ook toen ze niet snurkte werd ze regelmatig wakker. Dus of zij er echt last van heeft, dat weet ik niet. Zo een test zou ik wel willen doen, ik zie dat het uitgebreidste pakket 399 kost, dat heb ik niet. Zou eentje van 40 euro ook volstaan of mis ik dan veel dingen? Heb er totaal geen verstand van.
 
Mijn kids zijn nooit naar een creche geweest (wel speelzaal) en zijn nooit veel ziek geweest. Kinderen die wel naar de creche gaan, zijn over het algemeen meer ziek hoor ik om mij heen. Ik kan dat niet uitsplitsen naar voedingspatroon.

De dokter zal nu geen bloedtest doen denk ik, daar is je kind te jong voor. Goedkoopste is gewoon een week alle melk en ei elimineren en kijken of het beter wordt. Aangezien jij borstvoeding geeft, moet jij ook alle melk en ei elimineren uit je voedingspatroon.

Let wel goed op dat je kindje voldoende lucht binnen krijgt 's nachts. Anders zou ik wel aan de bel trekken, maar je weet wat dan mogelijk het gevolg is...
 
hoi Babywapf, ik lees dat je dochter net in de crèche terechtgekomen is: kan natuurlijk ook zijn dat je dochter daar aangestoken is geraakt. Maar je kind heeft volgens jou al regelmatig klachten sinds een jaar. Je dochter zit toch nog niet een jaar op die crèche of wel? Geen idee.
Dit om je kosten te besparen. Over die kosten: begin bij de huisarts: vraag om een algehele voedselallergietest: zit je natuurlijk nog met dat eigen risico dat je op moet maken met die laboratoriumkosten als je dochter daar al niet doorheen is gekomen met andere onderzoeken/specialistenbezoeken. 5 jaar geleden en 10 jaar geleden heb ik om een dergelijke algehele voedselallergie-bloedtest gevraagd bij verschillende huisartsen en daar werd niet moeilijk over gedaan. Dat gaat dan om allergie. Stel je dochters probleem komt daar al uit: ben je gelijk klaar. Ik reageer inmiddels echt sterk op alle melkprodukten (dat was volgens eerdere testen niet zo), maar bij de test van de huisarts komen mijn problemen met melk er niet uit: dat is alleen bij een intolerantietest dat dat eruit komt.
Ik las dat je dochter wel slagroom van jou krijgt. Als je een allergie hebt voor melk dan kan het zijn dat je ook echt alle melkprodukten moet vermijden: in mijn geval is dat zeker het geval.
Dat je dochter melk niet lekker vindt: dat zegt al dat ze waarschijnlijk zelf weet dat ze dat niet moet hebben. Zelfbescherming.
Borstvoeding: mijn allergietherapeut (NAET) heeft getest dat ik ook allergisch ben voor borstvoeding!
Als ik een intolerantietest zou overwegen bij pro health zou ik in jouw geval ook die van 22 stoffen kiezen: de goedkoopste: die van 44 euro. Daar zitten de belangrijkste intoleranties heus wel in: het is vaak pas later in een leven dat 1 onderliggende allergie/intolerantie uitgroeit tot een scala aan allergieen / intoleranties als er niet tijdig maatregelen getroffen worden. Tenminste zo was het bij mijn persoon.
Je kunt ook overwegen die test te laten afnemen bij een arts van de artsenvereniging integrale geneeskunde www.avig.nl : misschien krijg je de test dan vergoed, maar dan betaal je ook voor een consult weer uiteraard: en als je aanvullend verzekerd bent (jouw dochter) kan het zijn dat dat ook weer vergoed kan worden. Ik zou het lekker zelf doen, alhoewel zo'n arts vast ook hele goede suggesties kan hebben: alleen daar betaal je ook voor.
Dan is er de optie van laten testen door een NAET-therapeut. Weet je al gauw na 1 sessie: zo'n sessie kost ook gauw 60 euro. Komt geen injectienaald aan te pas. Wel zo kindvriendelijk.
Oja: ik hoorde van een complementaire tandarts die me van de melkprodukten probeerde af te krijgen (gelukt) dat je pas na een maand onthouding van allergene voedingstoffen goed kan weten of je allergisch/intolerant bent voor een bepaalde voedingsstof.
 
@ Babywapf: https://www.ouders.nl/vraagbaken/borstvoeding-en-koemelk-allergie-hoe-pak-ik-dat-aan-13-wkn

In de tekst van de link vertelt iemand dat haar kind allergisch reageert op haar borstvoeding als ze zelf melk(produkten) nuttigt! Zo kan het kennelijk dus ook doorwerken.
 
Ik dacht dat kinderen nog geen eigen risico hebben.Als de huisarts dus een bloedtest zou willen uitvoeren (wat ze onder de 6 jaar niet zo snel doen omdat ze niet betrouwbaar zijn, dacht ik), kost dat niets.
Ik zou het even nazoeken.
 
Het is natuurlijk nog niet gezegd dat het door een voedingsmiddel komt. Misschien reageert ze inderdaad heftig op alle ziektekiemen van de creche. En misschien is het wel weer wat anders. Wij kunnen het natuurlijk niet op afstand zeggen.
Afweer verhogen naast goed eten: beweging, ventileren, voldoende slapen. Eventueel dagelijks een probiotica voor kinderen.
 
Zou eentje van 40 euro ook volstaan of mis ik dan veel dingen? Heb er totaal geen verstand van.

Hier vond ik een lijst met waarop dan getest wordt bij Prohealth:
https://www.ogystal.com/wp-content/uploads/2017/09/ImuPro-Screen-voedselallergie-test-IgG-22-voedingsallergenen.pdf


 
Ze is pas op de creche begonnen, ze zou een slechte weerstand kunnen hebben.. maar wat kan ik doen om die te verhogen? Of worden ook gezond gevoede kinderen gewoon ziek?

kiemshedding? Of te wel ziek door pas gevaccineerde kinderen. Dat zou dan het verhaal van het snurken door opgezette amandelen ondersteunen. Ik weet wel dat ik gewaarschuwd ben door een alt arts om een niet gevacc kind niet naar de crèche te brengen ivm de shedding en een niet gevaccineerd kind daar zieker van kan worden (immuunsysteem werkt beter en kan dus ook heftiger reageren). Dus zijn daar kinderen in de vacc. leeftijd? Dit zou een verklaring kunnen zijn. Dan is vitamine C behulpzaam en of het aankijken of als je het te erg vind van de crèche afhalen en bv naar een gastgezin brengen met bv kinderen die niet meer gevaccineerd worden. Of te wel boven de 14 maanden + verspreidingsfase. Misschien dat vaccinvrij hier een beter antwoord op heeft. Wellicht kun je een voor jou passende alt. peut bv homeopaat bezoeken om meer antwoorden op de reden van het ziekzijn te krijgen.
 
Ik zie nogal eens dat kinderen van ouders die veel spanningen hebben, zowel per ouder als onderling, de kinderen in de jonge jaren vaak ziek zijn. Ik vind dat niet zo vreemd.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.499
Berichten
516.432
Leden
8.649
Nieuwste lid
Richardson Zackery
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan