• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

oorlog tegen de boer

Angelface

Well-known member

In Overijssel en de rest van Nederland geldt sinds 12 uur een ophokplicht voor pluimvee. Dit is door minister Carola Schouten van Landbouw ingesteld, nadat op een biologisch pluimveebedrijf in Zeewolde vogelgriep was aangetroffen.
Volgens het ministerie van Landbouw gaat het om hoogpathogene vogelgriep (H5). Om verdere besmetting te voorkomen wordt het bedrijf met circa 36.000 dieren geruimd.

"Gezien de recente vondsten van besmette wilde vogels in Duitsland, de gemelde uitbraken in Europa, de uitbraak in Zeewolde en de vondsten van dode vogels in noord Nederland, heb ik besloten om per vandaag een landelijke ophok- en afschermplicht in te stellen, om zo het risico van insleep van vogelgriep op bedrijven te verminderen", schrijft minister Schouten. De ophokplicht geldt voor alle bedrijven die commercieel pluimvee houden.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.301
Berichten
352.526
Leden
8.273
Nieuwste lid
Zeeuw
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan