ontstoken wond

Henry

Member
Mijn vrouw heeft op vakantie een wond aan haar scheenbeen opgelopen.Deze is een beetje gaan ontsteken ,het kijkt er om heen ook rood.Ik had haar geadviseerd op een bad te nemen in zuiveringszout (bicarbonaat) maar na dit bad werd de huid om de wond roder.Wie kan mijn vrouw helpen ?
 
Mijn kleindochter had laatst een ontstoken teen. 3x per dag ging ze toen in sodawater. Over het algemeen via Google kom ik steeds sodawater tegen.
 
ik zou er kokosvet of CBD olie of goede honing (Manuka) opsmeren bv. Net wat je misschien maar in huis hebt, er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden.
 
Henry, als het wondroos is dan is er echt iets anders nodig ook. Je hebt een goed getraind oog nodig van iemand die weet wat wondroos is. of google. Dat gaat door tot je het met iets weet te stoppen. Mijn partner en mijn moeder hebben er beide veel last van gehad. En het moet echt snel de kop ingedrukt worden. Mijn moeder deed het met antibiotica, bij haar ging het in haar oor zitten, echt heel erg, want je moet het niet in je hoofd gaan krijgen, je kan er zelfs blind van worden, en mijn partner kreeg het weg met resonantietherapie. Bij hem kwam het ook telkens terug bij stress tot het niet meer terugkwam. De resonantiebehandelaar haalde ook eerst andere infecties weg, maar dat duurde een tijd. En zo kwam het op den duur bij stress ook niet meer terug. Hij heeft nu genoeg stress nog, maar hij krijgt het gelukkig niet meer.
 
Soda is echt iets anders dan baksoda of zuiveringzout. Ik zou soda niet graag in mijn mond stoppen.
 
Met een voetenbadje heet sodawater genas vroeger een ontstoken voet wanneer ik weer eens in een roestige spijker had getrapt.
Gewoon schoonmaaksoda pakken en geen zuiveringszout oftewel natriumcarbonaat en geen natriumbicarbonaat.
https://stofzuigerzen.nl/super-soda-alles-over-dit-wondermiddel
 
Bedankt liesje dat wist ik niet ,mijn vrouw dacht ook aan badedas ,het lijkt mij niet zo verstandig dit onnatuurlijke product te gebruiken.
 
Ik heb pas een flinke ontsteking bij mijn dochter behandeld met 3% Waterstofperoxide. Paar keer per dag druppelen. Op internet lees je dat het sodabad een verouderd advies is.
 
Waterstofperoxide?
(edit: ik schreef dit toen de voorgaande post er nog niet stond)
 
Wat is er mis met een verouderd advies? Het werkt nog steeds super die soda (inderdaad de gewone, zilversoda dat is heel wat anders dan backing soda) je ziet de viezigheid er zo uitkomen.
 
Het advies is verouderd omdat het infectiebevorderend is door het warme water en doordat de huid zich volzuigt met vocht zit dit wondherstel in de weg. Gewoon regelmatig goed schoonmaken en verder met rust laten. Advies is met schoon lauw kraanwater. Als je honing gebruikt medische honing. Ik heb dus goede ervaring met waterstofperoxide, maar ik weet niet of andere opties beter zijn. Als het verslechterd naar de huisarts gaan.
 
@ Henry

Bij een lichte ontsteking helpt goed insmeren calendula - zalf heel goed. De wonde herstelt hierdoor heel mooi en goed.
http://www.naturafoundation.be/monografie/Calendula officinalis.html
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/natuurgeneeswijze/27723-calendula-het-wondermiddel.html

Zelf hebben we deze variant in huis en wordt deze ook voor schaafwondjes en insectenbeten bij de kinderen gebruikt :
http://www.chagrinvalleysoapandsalve.com/products/detail/salves-organic-herbal/calendula-salve/

In het geval er infectiegevaar moest zijn, is het verstandig om deze achter de hand te hebben :
http://www.chagrinvalleysoapandsalv...salves-organic-herbal/goldenseal-myrrh-salve/

 
Inmiddels 2 dagen geleden dat ik deze vraag stelde ,maar ik vergeet jullie niet te bedanken.Bedankt voor jullie respons!

gr.Henry
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
488.850
Leden
8.624
Nieuwste lid
BobEssex73
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan