ontstoken enkelgewricht

Mus

New member
hallo allemaal,

mijn zoontje van net 5 is al een paar weken niet lekker. eerst ontstoken ogen, toen heel erg verkouden, hoesten, koorts en daarna oorontsteking.

nu begon hij vannacht over pijn in zijn voet. ik deed daar in eerste instantie weinig mee, totdat hij vandaag duidelijk aangaf dat ht echt extreem veel pijn deed en op een gegeven moment niet meer kon staan en lopen.

toen hij koorts kreeg en de pijn erger werd zijn we toch maar naar de dokter gegaan, die ons doorverwees naar een kinderarts. nu blijkt hij een ontstoken enkelgewricht te hebben. gelukkig was het niet bacterieel (dan hadden ze hem gehouden en aan een infuus met AB gelegd) maar een reactie van het lijf op de ooronsteking en ziekte die hij doormaakte. een reactie van het afweersysteem of zo. ze gaven hem een diclofenac zetpil tegen de ontsteking omdat het gewricht echt tot rust moet komen volgens de arts.

het is de bedoeling dat ik hem drie maal daags zo'n diclofenac blijf geven tot het beter gaat, maar ik ben daar niet zo happig op (hij had ook nog nooit een paracetamol gehad en voor ik het wist zat er eentje in in het ziekenhuis). iemand tips?

 
Mus,

Je zoontje krijgt de ene ontsteking na de andere lijkt het wel. Dit is in elk geval een teken van een flink zuurstof- en electronen tekort. Een simpele en misschien wel een van de beste manieren om ontstekingen aan te pakken is aarden. De aarde levert ons gratis en onbeperkt vrije electronen waar helaas bijna niemand gebruik van maakt:

https://www.fatsforum.nl/topic/aardingslaken-wie-heeft-hier-ervaring-mee

Deze 5 korte filmpjes leggen duidelijk uit wat aarden inhoudt:

Lees ook dit mooie stuk van Mike, dan snap je gelijk het verband tussen aarden en zuurstof: https://www.fatsforum.nl/topic/vrije-radicalen-en-antioxidanten

Je kunt dus naast aarden ook met bijvoorbeeld h2o2 aan de slag. Ik heb echter geen ervaring met h2o2 bij kinderen, dus mocht je dit willen gebruiken bij je zoontje zul je iemand anders op het forum (mike?) om raad moeten vragen. Ga in elk geval niet met 35% aan de slag, maar met 3% of zelfs minder.

Voor gezonde voeding zou ik in elk geval levertraan geven als je dat al niet deed. Omega 3 is een krachtige ontstekingsremmer. Waarschijnlijk omdat het de zuurstofopname in de cel verhoogt.

Evan

 
Oja, bijna vergeten. Aarden kan dus stress ontladen, maar je moet natuurlijk niet gaan dweilen met de kraan open.

Denk dus ook aan de emotionele kant van stress.

Hoe gaat het thuis? Heeft hij het naar zijn zin op school? Etc etc..

 
Diclofenac is de grootst mogelijke rotzooi! Hier de bijsluiter. Bijwerkingen:

Quote:
Zeer vaak voorkomende bijwerkingen (bij meer dan 1 op de 10 patiënten):

Diarree, onaangenaam gevoel in het spijsverteringskanaal.

Vaak voorkomende bijwerkingen (bij 1-10 op de 100 patiënten):

Hoge bloeddruk, hoofdpijn, duizeligheid, oorsuizen (tinnitus), misselijkheid, braken, maagpijn, winderigheid, verlies van eetlust, obstipatie, maagzweer met of zonder bloeding of perforatie, bloeding in het spijsverteringskanaal, huiduitslag, jeuk, vochtophoping, verhoogde hoeveelheid leverenzymen in het bloed.

Soms voorkomende bijwerkingen (bij 1-10 op de 1.000 patiënten):

Tekort aan witte en rode bloedcellen en bloedplaatjes, allergische reacties, leverinfectie, geelzucht, sterk verhoogde hoeveelheid leverenzymen, verzwakking van het hart bij patiënten met een verminderde hartfunctie, astma, moeite met ademen, ontsteking van de maag, braken van bloed, bloederige diarree, zwarte ontlasting, verminderde nierfunctie met stoornissen in het vocht- en elektrolytenevenwicht, huiduitslag, eczeem, ontsteking van de huid, loopneus, slapeloosheid, opwinding, depressie, prikkelbaarheid, angst.

Zelden voorkomende bijwerkingen (bij 1-10 op de 10.000 patiënten):

Ernstige allergische reacties, inclusief bloeddrukdaling en shock, acuut nierfalen, bloed in de urine, eiwit in de urine, nierontsteking, verminderd bewustzijn, slaperigheid, snelle hartslag, verminderde hartfunctie, ernstige bloedarmoede met geelzucht (die in zeldzame gevallen fataal kan zijn), sterk verlaagd aantal witte bloedcellen waardoor er gemakkelijker infecties ontstaan (vooral keelontsteking), huiduitslag met ontsteking en vervelling van de bovenste lagen van de huid, algehele zwakte en koorts, verlengde bloedingstijd, ontsteking van de dikke darm (inclusief bloedende ontsteking, verergering van ulceratieve colitis of de ziekte van Crohn), leverziekten, ontsteking van de alvleesklier, ontsteking van de slijmvliezen in de mond en de tong, aandoening van de slokdarm, vernauwing in het spijsverteringskanaal, rood worden van de huid die gepaard kan gaan met koorts, haaruitval, gevoeligheid voor zonlicht, kleine bloedingen in de huid en slijmvliezen, impotentie.

Zeer zelden voorkomende bijwerkingen (bij minder dan 1 op de 10.000 patiënten):

Allergische reacties met zwelling van het gezicht, de lippen en de keel met slik- en/of ademhalingsproblemen, pijn op de borst, bloedstolsel in het hart, beroerte, ernstige huidreacties met koorts, blaarvorming, schilfering en ontsteking (Stevens-Johnson-syndroom, toxische epidermale necrolyse, syndroom van Lyell), verergering van de leverontsteking, ernstige leverschade, leverfalen, spierafbraak die leidt tot nierfalen, meningitis, donkerrode urine met hevige maagpijn en angst, desoriëntatie, nachtmerries, psychose, longinfectie, aderontsteking, tintelingen of gevoelloosheid van de huid, geheugenverlies, toevallen, trillen, smaakstoornissen, verminderd gehoor, gezichtsstoornissen, dubbel zien, wazig zien.


Mike

 
Mus,

Aarden kun je dus ook rechtstreeks op de aarde: met blote voetjes in het gras, je kunt zelfs languit op de grond gaan liggen liefst zo bloot mogelijk zodat je zoveel mogelijk contact maakt.

We weten natuurlijk (nog) niet wat jullie allemaal eten en drinken. Maar probeer zoveel mogelijk de suiker inname te verminderen.

Lees hier meer over goede voeding.

Lia

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.490
Berichten
512.317
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan