Ontmoediging vleeseten & over depressies

ruud

New member
Misschien is de berichtgeving over het "onderzoek" over "asociale vleeseters" jullie niet ontgaan:

hier bijv. wat gekleurde berichtgeving, maar toch:

http://bit.ly/qYt2GY

http://bit.ly/q5k74P

"Vleeseters zijn egoïstischer en minder sociaal"

"Vlees haalt het slechtste in mensen naar boven"

Wat nog weer meevalt is dat dit keer bij genoemde "onderzoeksresultaten" snel gebleken is hoezeer ermee geknoeid is.

"Everyday is opposite day" hoor ik een radiopresentatrice vaker herhalen.

Lees ik net een artikel over minder bekende oorzaken van depressie, waarbij vis eten wordt genoemd als voorkomer/genezer van depressie (vanwege omega 3 vet):

http://bit.ly/qPiEwP

nb: ik merk bij mezelf vooral na het eten van een stuk zalm dat ik rustiger word.

En ik zou bij onderstaand rijtje toevoegen: de relatie tussen infecties/allergieen/gifstoffen en depressies.

Quote:
12 minder bekende oorzaken van depressies

De zomer

Dat sommige mensen depressief worden in de herfst en de winter is wel bekend. Maar een aantal mensen met een seizoensgebonden depressie heeft juist meer klachten in de zomer.

Roken

Rokers hebben meer kans om depressief te worden, maar stoppen met roken brengt ook niet meteen soelaas. Daar kun je nog depressiever van worden.

Een schildklierafwijking

Een te traag werkende schildklier (hypothyreoïdie) leidt tot klachten die erg lijken op die van een depressie: moeheid, lusteloosheid, gewichtstoename, traag spreken en denken, pijn in de kuiten, ... De klachten kunnen ten onrechte aangezien worden voor een depressie, maar je wordt er ook niet vrolijk van.

De kwaliteit van de slaap

Ongeveer 80% van de mensen met een depressie ervaren voorafgaan aan de depressie problemen om in slaap te komen en door te slapen of slapen juist overmatig veel.

Sociale media en internet

Als je verslaafd bent aan internetten en je sociale netwerk bijna uitsluitend uit virtuele 'vrienden' bestaat, heb je meer kans om depressief te worden.

Het einde van GTST

Het einde van een tv-serie of een reeks films, kan je depressief maken. Na de laatste Harry Potter film werden veel mensen depressief. Misschien komt dit omdat je je zo met de tv/filmhelden identificeert dat je je eigen zorgen vergeet.

Waar je woont

Mensen die in een stad wonen hebben 39% meer kans om depressief te worden dan mensen die op het platteland wonen. In rijke landen zijn mensen vaker depressief dan in arme landen. En in hoger gelegen gebieden plegen mensen vaker suïcide dan in de lage landen.

Teveel keuzemogelijkheden

Mensen met aanleg voor depressies zijn vaak erg perfectionistisch. Als ze een keuze moeten maken uit een groot aantal opties twijfelen ze vaker of ze wel de juiste keuze maken. Dat leidt tot angst, onzekerheid en piekeren. Soms kunnen ze geen enkele keuze meer maken en voelen ze zich verlamd.

Te weinig vis eten

Een tekort aan omega 3 vetzuren, die we vooral via vette vis binnenkrijgen, kan leiden tot depressieve klachten.

Een slechte relatie met je broers en zussen

Uit onderzoek is gebleken dat mannen die voor hun 20e geen goede relatie hadden met hun broers en zussen op latere leeftijd vaker depressief worden.

De pil

De progesteron in de anticonceptiepil kan vrouwen depressief maken.

Medicijnen

Tot de bijwerkingen van verschillende geneesmiddelen behoren depressieve klachten. Dat is het geval bij: isotretinoine tegen acne, slaap- en kalmeermiddelen (o.a. Valium en Xanax), metoprolol tegen hoge bloeddruk, cholesterolverlagers zoals Lipitor, en Premarin tegen overgangsklachten.


 
Je hebt toch inmiddels wel begrepen dat de onderzoeker gefraudeerd heeft? En niet alleen met dit onderzoek.

 
Nee wist ik niet Dirtsa: dat de fraude niet beperkt bleef tot dit onderzoek.

Ik zal eens googlen...

 
Nou,niet getreurd want er komt een oplossing aan!:roll: Las gister een artikel over bokgemengd vlees dat ze willen gaan introduceren op de site van kassa. Is dus deels vlees en deels plantaardige eiwitten uit,jullie raden t al, tarwe/soja/peulvruchten e.d.,omdat dat beter is voor t milieu en minder vet claimen ze.(Kan vast aan mij liggen,maar zijn daar niet al alle vegetarische nep-vlees producten voor in stand geroepen?!)

Minder vlees beter voor milieu

We horen steeds vaker dat we minder vlees moeten eten vanwege de schadelijke gevolgen voor het milieu. Vanwege de almaar toenemende vleesconsumptie in de wereld, wordt het grootste deel van de beschikbare landbouwgrond, zo’n 70%, gebruikt voor gewassen waarmee vee wordt gevoed. Daardoor blijft er te weinig landbouwareaal over om alle mensen in de wereld te kunnen voeden.

Inefficiënte productie

Voor de productie van 1 kilo vlees is namelijk gemiddeld 2-15 kilo plantaardig veevoer nodig en dat maakt de productie van vlees zeer inefficiënt en milieuonvriendelijk. Meer informatie over de milieubelasting van vlees kunt u bijvoorbeeld hier vinden. Aangezien landen als China en India de westerse leefstijl overnemen en net als wij heel veel vlees gaan eten, moet er wel iets drastisch veranderen aan de consumptie van dierlijke eiwitten. Zo is deze week bekend geworden dat er vanaf 2020 alleen nog maar duurzaam geproduceerd vlees (bijlage in pdf) te koop is in onze supermarkten. Een manier om vlees te verduurzamen, is door het te verdunnen met plantaardige eiwitten zoals nu reeds op kleine schaal gebeurt

Vlees mengen met duurzame plantaardige eiwitten

Het vleesverbruik in Nederland is echter onverminderd hoog. In 2010 jaarlijks aten we 86,3 kg per persoon per jaar. Dat is inclusief botten en slachtafval ed, we hebben dat jaar zo’n 43 kilo vlees daadwerkelijk per persoon binnengekregen volgens het Productschap Vee, Vlees en Eieren. Het aandeel kant-en-klare vegetarische producten is met nog geen 2% heel erg laag. Aangezien de meeste mensen zeer gehecht zijn aan een stukje vlees, is het bijmengen een zeer geschikte manier om wel een wezenlijk verschil te maken op het totale aandeel van onze vleesconsumptie.

De plantaardige eiwitten waarmee vlees kan worden bijgemengd, zijn afkomstig van tarwe, rijst, peulvruchten, soja of lupine. Die eiwitten zijn ongeveer 60 maal duurzamer dan dierlijke eiwitten, omdat er voor die gewassen minder energie wordt verbruikt, dus de CO2 uitstoot is lager en er is veel minder landbouwgrond en water voor nodig. Verder bevatten plantaardige eiwitten minder vet en het vet dat erin zit bevat het goede, onverzadigde vet in tegenstelling tot dierlijke eiwitten.


Alleen samengesteld vlees, zoals gehakt en saucijs, vleeswaren en snacks komen in aanmerking om te worden bijgemengd. Kipfilet of biefstuk bijvoorbeeld kunnen niet worden bijgemengd.

 
Zo is de universiteit van Wageningen ook bezig met junkfood waarbij ze de vetmoleculen vervangen door watermoleculen. Waanzin! Blijf ver weg van deze 'Frankenfoods'! :twisted:

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.831
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan