Ontlastingsonderzoek Candida

Louisa

New member
Hallo, ik heb gister de uitslag gekregen van een ontlastingsonderzoek. Alleen helaas kan ik er zelf niks mee en heb ik pas 7 mrt een afspraak met de specialist om de uitslag te bespreken... Duurt nog lang en 5 vd 8 waarden zijn helaas afwijkend, misschien snapt iemand er meer van? Of heeft iemand ervaring ermee?

Er staat:

GISTEN

Waarden kleiner dan 1000 gistcellen per gram is normaal. Mijn aantal gistcellen is 11.000 per gram. Er is sprake van een stijging. Geen idee of dit nu betekent dat ik een lichte Candida Albicans heb in mijn darmen? Ook niet of dit slecht is? Eem beetje afwijkend of best afwijkend of heel erg???

SCHIMMELS:

Geen (gelukkig!) :D

VET:

Ook was mijn ontlasting te vet 5.4 gr/100 gr en het moet lager zijn dan 4 gr/100 gr.

Kan dit zijn omdat ik meer vetten eet (kokosolie, ghee, roomboter?)? Dit kan volgens hen komen door maagzuurremmers, maar die gebruik ik niet. Bij ontstekingen, maar de huisarts bloedtest gaf aan dat ik geen ontstekingen heb, of door Coeliakie, of door galproblemen (geen last van volgens mij).

ZETMEELVEZELS:

heel veel had ik er. Normaalwaarde is: Geen. Er staat bij dat dit kan komen door teveel pasta, rijst, brood, ... Maar ik eet juist weinig daarvan. Ik eet al in verhouding veel meer vlees, eieren, yoghurt, vetten, vis, kruiden, groenten etc. Dus best vreemd en niet goed! Heb ik dus een zetmeelintolerantie?? En zo ja, wat betekent dit en waarom gebeurt dit? Hun advies: zetmeel elimineren.

Ik heb geen darmklachten, PDS. Ik heb nooit diarree, eerder lichte obstipatie. Sinds ik gezonder eet is het juist best goed. Mijn ontlastingskleur is altijd goed, de PH is ook goed gemeten, veel plantvezels maar dat is niet erg, de geur was opvallend (sterke geur). Voedselallergie, glutenallergie, ontsteking, parasieten kunnen redenen zijn zeggen ze.

Ik kan er geen wijs uit maken, maar in elk geval had ik liever alles goed gehad :(( Ik heb veel antibiotica gehad laatste jaren en eet pas sinds 1,5 jr gezonder. Ervoor... you dont wanna know!!

O ja, ook onverteerd voedsel was er gevonden en advies: beter kauwen. Ik weet dat ik daar echt op moet letten.

Nou ik hoop dat er niet heel veel mis is met de vertering en dat de specialist zegt dat het meevalt en het maar een momentopname is... maar volgens mij valt daar in dat darmstelsel heel wat te verbeteren en dit was niet eens heel uitgebreid, maar een Candida albicans-ontlastingsonderzoek..... :(

 
De onverteerde voedselresten kunnen groentevezels zijn. Deze horen onverteerbaar te zijn en daar kun je ook niet tegenop kauwen. Je schrijft dat je o.a. meer groente bent gaan eten, dus dat kan de reden zijn. Mijn advies: niet beter kauwen, maar beter KOKEN!

Vet in de ontlasting kan duiden op een gebrekkige vetvertering. De vraag is echter of datgene wat als 'normaal' wordt gezien wel zo normaal is in deze vetfobische maatschappij!

Gisting kan ontstaan door een gebrekkige eiwitvertering door te weinig maagzuur, zodat de eiwitten moeten worden vergist. Dit zou je ook moeten merken aan o.a. een opgeblazen gevoel en 'het zuur'.

Hopelijk helpt dit om de resultaten iets beter/anders te interpreteren.

Mike

 
ja daar kan ik wel wat mee. over dat vet zit ik niet zo in, geloof niet dat er iets is met mn gal of iets

dat opgeblazen gevoel en het zuur herken ik niet eigenlijk

wat ik nog steeds niet snap is mijn slechte zetmeelvertering, terwijl ik niet veel brood, pasta, rijst e.d. eet ... dat is misschien wel goed kauwen, omdat de vertering hiervan in de mond begint

 
Louisa bij wie heb je dat ontlastingsonderzoek gedaan. Welk Laboratorium?

Ik deed ook zo,n onderzoek in augustus 2011, toen waren de kosten 83,50 bij RP Analytic In totaal 27 dingen onderzocht.

In oktober 2013 een onderzoek gehad bij MGLab & Advies Leeuwarden , kosten 243,--.

19 onderdelen onderzocht.

Nu wil ik weer een onderzoek laten doen en wil alleen de onderdelen doen die niet in orde waren, dat is: consistentie/voedselresten - gisten/C.Albicans en secretoir Iga, dit laatste heeft iets met afweer/immuunsysteem te maken. Dysbiose slecht

Ik hoop daarmee de kosten te kunnen drukken.

C. Albicans had ik in 2008 ook al en ben ik denk ik niet kwijt.

Het lab RP Analytic heb ik vandaag gebeld om info en prijs maar die herhaalden als een grammofoonplaat dat ik alles via mijn arts moest regelen.

Natuurlijk moet dat, maar IK moet het betalen. Hun prijzen staan Niet op de website maar ik heb wel al (via een arts) een invulformulier waar alle prijzen opstaan. Ik vind dit niet klantvriendelijk.

En deze onderzoeken worden niet vergoed of anders misschien eerst eigen risico.

 
Ik heb de uitslag van een nieuw ontl.onderzoek binnen. Aangevraagd via Preventief Med.Centr. te Rotterdam, arts Trossel.

Vaaak krijg ik met moeite onderz.resultaten (van wie dan ook) maar ik kreeg ze nu zonder problemen opgestuurd door arts.

RP Analytic geeft zelf geen kopieen.

Er staat nu een advies bij van RP.+ een mogelijk therapie-schema. Dat had arts gevraagd.

Ik ben eindelijk tevreden met dit onderzoek.

De dysbiose (vertering) wijzen op een verstoorde intestinale micro-ecologie.Bijzonder opvallend is de afwijking van de residente aerobe en/of anaerobe flora en de aangetoonde mycologische belasting. Dit betekent dat de primair microbiologische afweer verzwakt is. Hierdoor kunnen ongewenste micro-organismen in dit geval in het bijzonder de mycologische belasting en andere antigenen het lichaam belasten.

Indien nog niet getest is een aanvullend onderzoek in de vorm van een immunologische screening darm en/of virulente factoren aan te raden.

De verzwakte primaire afweer kan naast diverse darmklachten ook voor extra-intestinale klachten zorgen, zoals allergieen, atop. eczemen, CVS, hormonale dysbalans algemene slijmvliesklachten, chronische ontstekingen enz.

Denk aan een ondersteunend dieet. In dit geval is het raadzaam de snelle suikers zo veel mogelijk te beperken.

Dit laatste doe ik al.

PH-waarde is 7.1 - Referentie 5.8-6.8

Er staat nog meer, o.a. hoe ik het moet aanpakken.

Mike, als je geinteresseerd bent hoe zo,n onderzoeksverslag eruit ziet (of iemand anders misschien) kan ik het mailen.

 
@Louisa, hoe is het met jou afgelopen?

Ben je wat wijzer geworden?

 
Ik heb ook onderzoek laten doen bij RP vitamino.

Ik had een ph van de darm 6.8 en 3 virulente factoren/ bacteriën dus. Een schimmel genaamd aspigilius Niger, darmontsteking.

Ik slik nu melaleuca om die gist af te doden, zwarte kummel en krijg een reeks van de oligoplanten. Is allemaal van RP vitamino. Neem ook nog 2x daags pro symbioflor. Ik mag qua voeding een hele hoop niet meer, het is nu echt zaak om die darmen te helen zodat ik straks gewoon weer mijn kaasje en heerlijk eitjes kan eten want die mis ik vreselijk :(

Louisa en hoe ga jij dit aanpakken? Wat ga jij gebruiken, ben wel benieuwd namelijk.

Het is overigens zeker wel aan te raden om die aanvullende darmscreening te doen.

 
Sampjes sinds wanneer heb jij je voeding dan aangepast? En hoe eet je dan nu?

Ik wil eerst nog de aanbevolen geadviseerde dingen uitzoeken, kijken of het me aanstaat. En dan overleggen met mijn orthom. arts.

Doe jij het ook samen met een arts? Jij hebt dus een darmontsteking?

Ik heb een slechte vertering, dat is volgens mij iets anders. Voorlopig ben ik nog wel bezig om alle genoemde termen na te pluizen wat dat precies inhoudt.

Mijn endeldarm is verwijderd en ik ben ooit bestraald, vroeger jaaaaren tetracycline geslikt. (geadviseerd door huidarts) Zou me niets verbazen als dat nu nog invloed heeft. Ik heb in ieder geval nog steeds candida, dat is ook zeer hardnekkig.

 
Nou ruim een jaar geleden at ik volgens de hormoonfactor( weet niet of je dat kent) dit paste niet echt bij mij( miste mijn zuivel want zij zeggen dat zuivel altijd slecht is eigenlijk wel of niet rauw vanwege caseïne ) toen begon ik ruim half jaar geleden aan weston price, merkte dat ik me ook niet beter voelde( nu weet ik slechte eiwitvertering, galstenen, lever zwak, ontstoken darm/ lekkende darm etc) dus heel veel vetten en ik at met name veel kaas en roomboter was geen goed plan, kreeg maagpijn ondanks de sole en appelazijn( blijk achteraf intolerant te zijn voor appels, ja hoe verzin je het)

Ik ben van mening dat eten volgens weston price absoluut THE best is maar dan moet je lichaam deze vetten en eiwitten wel kunnen verteren. Dus ik eet nu niet volgens wapf maar ben bezig met een orthomoleculair therapeut om eerst mijn darmen te helen) zodat ik over een tijdje weer volledig wapf kan eten

De candida is zeer waarschijnlijk een gevolg van de bestraling. Dat het lastig is om candida te bestrijden hoor ik vaak maar kijk of je iets met de zapper kan doen en begreep dat biofotonen therapie ook een effectieve behandeling kan zijn bij bestrijden van candida.

 
Maar even mijn vraag in een oud topic:

Ik zoek voor iemand anders een goed adres waar men ontlasting onderzoekt en een goed advies kan geven over eventuele tekorten.
Wie kan me daar bij helpen?
 
 
Ik heb de uitslag van een nieuw ontl.onderzoek binnen. Aangevraagd via Preventief Med.Centr. te Rotterdam, arts Trossel.

Vaaak krijg ik met moeite onderz.resultaten (van wie dan ook) maar ik kreeg ze nu zonder problemen opgestuurd door arts.

RP Analytic geeft zelf geen kopieen.

Er staat nu een advies bij van RP.+ een mogelijk therapie-schema. Dat had arts gevraagd.

Ik ben eindelijk tevreden met dit onderzoek.

De dysbiose (vertering) wijzen op een verstoorde intestinale micro-ecologie.Bijzonder opvallend is de afwijking van de residente aerobe en/of anaerobe flora en de aangetoonde mycologische belasting. Dit betekent dat de primair microbiologische afweer verzwakt is. Hierdoor kunnen ongewenste micro-organismen in dit geval in het bijzonder de mycologische belasting en andere antigenen het lichaam belasten.

Indien nog niet getest is een aanvullend onderzoek in de vorm van een immunologische screening darm en/of virulente factoren aan te raden.

De verzwakte primaire afweer kan naast diverse darmklachten ook voor extra-intestinale klachten zorgen, zoals allergieen, atop. eczemen, CVS, hormonale dysbalans algemene slijmvliesklachten, chronische ontstekingen enz.

Denk aan een ondersteunend dieet. In dit geval is het raadzaam de snelle suikers zo veel mogelijk te beperken.

Dit laatste doe ik al.

PH-waarde is 7.1 - Referentie 5.8-6.8

Er staat nog meer, o.a. hoe ik het moet aanpakken.

Mike, als je geinteresseerd bent hoe zo,n onderzoeksverslag eruit ziet (of iemand anders misschien) kan ik het mailen.
Interessante post. Die verzwakte primaire afweer is wat ik ook vermoed. Zou iemand moeten kunnen uittesten
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
496.804
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan