omega vetzuren

Henry

Member
Graag wil ik meer omega 3 tot me nemen i.v.m mijn ontstekingen (psoriasis artritis ) ik weet dat de omega vetzuren ook goed in balans moeten zijn.Ik drink veel biologische rauwemelk en eieren.Welke omega’s zitten hier in ?

Ik heb ook gelezen over een colubus ei het schijnt dat hier veel omega-3 in zit.2 maal per week probeer ik vette vis te eten,Of ik hier door voldoende binnen krijg betwijfel ik.Ik eet geen brood.Kunnen jullie mij helpen zodat ik genoeg en de juiste omega vetzuren binnen krijg ?

en wat vinden jullie van dit supplement : http://www.vitexnatura.com/a-12842943/olie-azijn-en-citroen/natufood-omega-3-6-9-250ml/ Hier zou je een goed balans mee kunnen krijgen.

Ik denk ook aan gefermenteerde levertraan of visolie.( Blue Ice)

mvg Henry

 
Hoi henry,

Eigenlijk het eerste waar je aan moet denken is gefermenteerde levertraan. Vette vis ter aanvulling is natuurlijk fantastisch. Eieren van grasgevoerde kippen zijn best moeilijk te verkrijgen, wij bestellen ze via de hofwebwinkel die zijn van GAOS Chicks on the move. Veel rauwe melk is uiteraard ook goed.

Bij artritis is het ook goed (en sowiezo) om veel bottenbouillon te maken. Iedere dag een kop. Dan moet je wel zorgen dat de bouillon veel gelatine/collageen bevat. Google anders even op bone broth in combinati met bv gelatin / collagen/ joints

Wij maken het zo. Koop knietsje /mergjes en afvalvlees (met veel peesjes enzo) bij een goede slager. Voor een grote pan is 1 knietje genoeg. De botten in de oven even aanbranden voor de smaak. Dan de pan vullen met water. Wij trekken het dag 1 met alleen water en laurier, de tweede dag doe ik ui met kruidnagels erbij wortel/prei jeneverbessen maar allemaal optioneel natuurlijk. Dan s avonds de soep afgieten.

Dan kun je hem als basis voor soep met balletjes en broccoli of pompoensoep / pastinaaksoep /brocooli-zoete-aardapelsoep etc.

Belangrijk is de soep op het allerlaagste pitje te zetten. Hij moet heeeeeeel zachtjes pruttelen.

 
Denk dat het flesje met olie niks voor je toevoegd aan je gezondheid, wellicht kun je beter je geld besteden aan een goede kokosolie. Laurinzuur en caprylzuur in de kokosolie werken ontstekingsremmend.

 
bedankt Debsy

goeie kokosolie gebruik ik al,ben ook benieuwd naar reactie's over zaden,deze worden hier ook gebruikt,terwijl plantaardig niet zo hoog in het vaandel staat.

Heeft misschien iemand nog een adres waar ik kan zien waar omega overal in zit ? De website http://www.voedingswaardetabel.nl/ vermeld het volgens mij niet.

lijnzaad is weer omstreden de ene keer wordt beweerd dat je er prostaat problemen mee kunt krijgen ,de andere keer weer niet.

 
Zaden heb je niet nodig voor een goede gezondheid.. die bevatten toxines en die moeten eerts bewerkt worden voordat ze goed en onschadelijk kunnen worden opgenomen en waarom zou je die moeite doen?

Let ook op nachtschades!!! Aardapel, goji, aubergines, paprika, tomaat, peper zoveel mogelijk vermijden.

 
Hallo Henry,

Die olie die je noemt zou ik absoluut niet nemen, er zit zelfs zonnebloemolie in!

Dat zou je nou juist niet moeten nemen.

Wat mij betreft zijn er maar twee die in aanmerking komen en dat zijn deze:

http://www.vitavie.nl/webshop/Visol...eugen/Blue_Ice_royal_Chocolade_240ml_gel.html

De bekende combi levertraan /boterolie dus maar de volgende is voor jou misschien nog wel interessanter:

http://www.vitavie.nl/webshop/Visol...Blue_Ice_Fermented_Skate_Liver_oil_240ml.html

Ik heb hem zelf ook :wink:

 
oké allen,het zou ook kunnen dat ik nu te weinig omega 6 krijg en dat is ook niet goed,dat vraag ik me nu af.Ik eet geen brood.Wel veel rauwe melk en eieren ,rundervlees ,roomboter,cocosolie.

@janse interessant ik ga het bekijken ben benieuwd.

 
ik slik nu teunisbloemolie ivm mijn heftige huidklachten heb veel jeuk( 2 capsules per dag )heeft ook een gunstige werking tegen huidontstekingen.Het positieve is dat je lichaam direct te maken krijgt met Gamma-linoleenzuur wat ontstekingsremmend werkt.Ook neem ik elke dag 20ml gefermenteerde levertraan van blue ice.Eet veel vis oa gerookte makreel ,zalm en kabeljauw en schol.Eet ook sneetjes speltbrood en zuurdesembrood van de AH Oberlander brood ,dit is een roggezuurdesembrood het bevat 45% tarwe en 20% rogge.Hier wat info over teunisbloemolie:

http://groups.omni-chat.com/Aiko%27s%20Natuur-%20en%20Levensenergie/Teunisbloemolie%20.ocgp

Ben heel benieuw wat jullie hier van vinden vooral om de teunisbloemolie

 
Bronnen van EPA en DHA: levertraan van kabeljauw/rog, krill olie, vette vis en hersenen

Bron van ALA: lijnzaadolie

 
@ Henry

Ik dacht dat teunisbloemolie niet goed was voor mannen :eek:

Misschien moet ik me er even in verdiepen.

 
ik hoorde net een stukje op radio 1 dat ging over een onderzoek van Hans Katan en de universiteit van Wageningen. Ze hadden een onderzoek opnieuw gedaan waaruit moest blijken dat omega 3 goed was voor hart en bloedvaten. Maar nu bleek dat het niet zo was, en zelfs dingen te zijn waren waar mogelijk kanker uit kon ontstaan.

Wat hoorde ik nu, ze hadden omega 3 aan margarine toegevoegd, ja vind je zo een uitslag gek dan???

Ook vertelde ze dat we geen mineralen en vitaminen extra hoefde te gebruiken, want die zaten er meer als genoeg in onze voeding.

Ze mogen wel weer eens naar school gaan die mensen van Wageningen

 
Op dit forum heeft wetenschap al weinig aanzien, maar in dit geval kan je niet eens spreken van wetenschap. Wanneer je een uitspraak doet over de gezondheid van omega-3 terwijl je in feite met omega-3 verrijkte margarine test zou je het vak methoden opnieuw moeten volgen. Nu moet ik zeggen dat ik zelf het onderzoek niet gezien heb dus ik weet niet wat er precies van waar is.

 
@Henry, ik wil nog even vermelden dat ik veel jeuk kreeg van rauwe koeienmelk.

Weg melk, weg jeuk.

Geitenmelk geeft bij mij geen jeuk.

 
Ik vraag me af hoe het zit met het omega 6 gehalte bij mij in mijn voedingspatroon,heb soms het idee dat ik daarvan te weinig binnen krijg.Ik eet rundvlees,veel roomboter ,eieren van v Beek (zit omega 3 in) en allerlei soorten groenten , 1 liter kefir per dag (van rauwe melk)eet ook regelmatig haring en neem ook regelmatig gefermenteerde levertraan.(boter en vlees is van AH en de hofwebwinkel bio)

Heb in de kast nog een potje teunisbloem capsules staan,deze heb ik wel eens gekregen van een natuur arts.Ik wil deze gaan slikken om te kijken of het dan beter gaat met mijn ontstekingen (gewrichten)Wat is jullie advies hier op ?

Ben ook eens benieuwd naar de verhouding omega 3/6 van jullie ,dus hoe hoe jullie aan omega 6 komen.

 
Wie het wil weten kan voor een goede 50€ zelf zijn vetzuurprofiel meten:

http://www.nutrogenics.eu/website_nl/omega3_test.php?lm=omega3&lms=test

Ik zat op 4 (omega 6) tov. 1 (omega 3). Dat is ok, maar het kan nog beter.

Mijn voeding geleek in de periode niet echt op WAPF, dus daarover kan ik weinig zeggen. Maar algemeen wordt toch gezegd dat vooral omega 3 belangrijk is, vooral wanneer er een teveel aan arachidonzuur aanwezig is, teunisbloemolie/bernagieolie daargelaten voor vrouwen met hormonale klachten idd. Zou wel graag wat meer weten over visie van WAPF hieromtrent.

 
De visie van de WAPF staat uitgebreid beschreven op de Amerikaanse site.

http://www.westonaprice.org/health-topics/good-fats-bad-fats-separating-fact-from-fiction/

http://www.westonaprice.org/health-topics/faq-fats-and-oils/

Door het gebruik van verzadigde vetten heb je maar weinig omega 3 olie, omdat ze beter geconserveerd worden. Ik weet van iemand die pas zijn vetprofiel heeft laten maken die 4-5 keer per week 1 ingelegde haring eet en levertraan neemt en verder veel verzadigd vet volgens de arts het omega 3 gehalte had van een eskimo.

Daarover staat op het forum ook al over arachidonzuur geschreven:

https://www.fatsforum.nl/topic/arachidonzuur

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.498
Berichten
517.538
Leden
8.646
Nieuwste lid
ej bartelink
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan