OekraineLap tekst uit de tweet:

Sad Reality: The Ukraine War Is Now Going Russia’s Way - https://19fortyfive.com/2023/05/sad-reality-the-ukraine-war-is-now-going-russias-way/

Zo langzamerhand dringt de realiteit ook tot het westen door: #Oekraïne kan deze oorlog helemaal niet winnen. Alleen maar verliezen.

En die werkelijkheid gaat door merg en been: Want hiervoor sterven meerdere generaties Oekraïense jongens en meisjes, vrouwen en mannen. Voor een oorlog die ze niet wilden en die niet nodig was geweest.

Als de #NAVO, de #EU en de #VS hun expansiedrift in toom hadden weten te houden, en geen onbetrouwbare onderhandelingspartner voor #Rusland zouden zijn geweest.

#Poetin is geen aardige lieve man. Ik hoef geen Russische regime. Maar wie vanuit het Kremlin naar de wereld kijkt, ziet hoe de V.S. overal ter wereld landen dwingend haar wil oplegt. Wie niet luistert krijgt te maken met het enorme militaire apparaat. En wordt naar de hel gebombardeerd. En dan blijkt dat de V.S. ook nog eens onbetrouwbaar te zijn.

Want inderdaad, zowel Kohl als de minister van Buitenlandse Zaken van de V.S. beloofden Gorbatsjov destijds dat de NAVO 'geen millimeter' op zou schuiven naar het Oosten. Zelfs in het vroegere Oost-Duitsland zouden geen NAVO-troepen gelegerd worden.

Kijk waar we nu staan.

Al in 2007 tijdens de inmiddels beroemde veiligheidsconferentie van München maakte #Poetin duidelijk dat Georgië en Oekraïne een no-go zou zijn voor Rusland. En trok daar een lijn in het zand. Wie goed naar die toespraak kijkt ziet hoe het gezicht van Merkel betrekt in dit half uur. Zij spreekt Russische en Poetin spreekt Duits. Zij had geen vertaler nodig om te begrijpen wat Poetin hier zei. En wat Poetin zei was klare taal. Hij waarschuwde het Westen.

Maar het Westen wenste niet te luisteren. En #Poetin werd geridiculiseerd en gekleineerd. En dus bereidde #Poetin zich voor op een landoorlog. Nee, niet het veilig bombarderen van kleine groepjes rebellen, of het aanvallen van een slecht bewapend leger, zoals de Amerikanen dat gewend zijn.

Want Poetin mag dan een despoot zijn, het is ook een ex-FSB-agent. Sluw en geslepen. Hij blufte niet, maar bouwde een enorme reserve aan militair materieel op, een enorme hoeveelheid ammunitie, raketten en granaten op. Hij vulde de goudreserves aan, en zorgde voor een alternatief betalingssysteem. BRICS is booming, en niet Rusland raakt geïsoleerd, maar de V.S. en haar bondgenoten. De landen die lid willen worden van BRICS verdringen elkaar in de rij.

Nu liggen er aan de Noordkant zo'n slordige 150.000 man in Wit-Rusland. Poetin schaakt overwogen en schuift zijn tactische nucleaire wapens eveneens naar Wit-Rusland. Want de NAVO zou eens op het onzalige idee kunnen komen om in West-Oekraïne een 'vredesmacht' te stationeren. Luister eens naar wat Douglas McGregor hier over zegt: "Russia will not tolerate that. Why do you think that 150.000 Russian soldiers are stationed at the North-side of Ukrain?"

En waar is het Westen nu? Nu er honderdduizenden doden en gewonden te betreuren zijn? Westerse leiders weten dat ze zich niet populair maken als lijkzakken gevuld met Europeanen terug naar huis gevlogen worden. Dan neemt de oorlogsbereidheid bijzonder snel af, zoals ook de Amerikanen ondervonden in de Vietnam-oorlog.

En dus stuurt het Westen wapens. En vaak sterk verouderde wapens, of wapens die niet geschikt zijn om op korte termijn ingezet te worden. Want de training van de soldaten ontbreekt, de logistiek ontbreekt en het materieel kan niet onderhouden worden.

En de munitie is op: volgens de Britse opperbevelhebber zou Groot-Brittannie precies genoeg munitie hebben om twee dagen oorlog te voeren. En op dit moment hebben de Russen minstens zo'n slordige 1800 tot 2000 tanks samengetrokken ten Oosten van Kharkiv. En is Bahkmut, op een sleutelpositie in de verdedigingslinie van #Oekraïne gevallen. Wat wil het Westen eigenlijk nog bereiken?

Dat #Oekraïne de oorlog wint? Wat een waanzin. Wat er ook gebeurt, Rusland zal nooit, maar dan ook nooit als enige verliezer het slagveld verlaten. Hoeveel doden en gewonden, hoeveel veldslagen moeten er nog komen voordat het Westen inziet dat deze oorlog niet gewonnen kan worden, en de kans dat dit verder escaleert, alleen maar toeneemt?

Voor de blinde volgers van oorloghitsers als @RubenBrekelmans en @swsjoerdsma, luister eens naar John Maersheimer, die hier al vele jaren over schrijft en lezingen over geeft.

En lees dit artikel: het laat goed zien dat de Russen aan het begin van de oorlog een grote fout maakten. Zij dachten Oekraïne te overrompelen, en het bewind van #Zelensky snel te kunnen verjagen. Maar het artikel vertelt ook hoe de Russen van tactiek veranderden, zich hergroepeerden, mobiliseerden en op alle fronten hun slagkracht vergrootten. En nu een langzame 'war of attrition' voeren, met slechts een doel: de totale vernietiging van het Oekraïense leger.

En zoals een Britse viersterrengeneraal enkele maanden op de BBD geleden al zei:

"You should not believe anything that is said or written in the mainstream media: the reality is that the Russians are hammering out the Ukrains, and mopping up what is left of them. And I must say, they are quite succesfull at that".

Dit artikel laat zien dat hij gelijk had.

#UkraineRussiaWar️
 
Dave sprak er al over in zijn laatste X22 report:

Ukraine's weapons showing up all over the world, now Mexico!!! | Redacted News​

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.332
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan