Oekraine

JVG

Well-known member
Betreft de Spaanse Leopards voor Oekraine : deze tanks, een 50tal zijn al tien jaren buiten gebruik en ze hebben 2 defecten :

1/ structureel : de linkerketting gaat er vaak af
2/ ze hebben geen ramen of iets dergelijk, alles is electronisch, ze kunnen niet mechanisch gebruikt worden want je ziet niks. En die electronische stukken worden niet meer gemaakt.

Gevolg van dit laatste : specifieke training

De andere Spaanse tanks zijn al in gebruik in Navo stations en operaties zoals bv oefeningen.

Nu de Abrams zouden volgens de VS eind 2023 arriveren, misschien komen ze niet eens aan. Om nog maar te zwijgen van het feit dat de Abrams onderdelen hebben die in principe niet geëxporteerd mogen worden... Met andere woorden, het is in de eerste plaats een Amerikaanse strategie geweest om de rest van de westerse landen te dwingen hun tanks te sturen. En na ze verloren te hebben in Oekraïne, om ze terug te kopen, deze keer van de VS.

Anderzijds zouden de Abrams het meest begeerde doelwit worden, aangezien particuliere Russische bedrijven al een premie van 10 miljoen roebel hebben geboden voor de eerste uitgeschakelde Abrams en 1 miljoen roebel voor elke volgende. In het geval van de Leopards bedraagt de premie 5 miljoen voor de eerste en 500.000 roebel voor elke volgende.

Daarnaast om een tankenslag te winnen blijkbaar, dient er een superioriteit te zijn in artillerie en vliegtuigen.
 

JVG

Well-known member
Zoals eerder al gezegd :

Succes Oekraine met de Leopards. :ROFLMAO:

Spanje is van plan vier tot zes opgeknapte Leopard-tanks aan Oekraïne te leveren, meldt El País. Het uiteindelijke aantal zal afhangen van de toestand van de Leopards die 10 jaar geleden in Zaragoza zijn opgeslagen.

Dit zijn oude modellen tanks, waarvan de meeste structurele gebreken vertonen: de linkerketting komt los bij een aantal gebruikelijke manoeuvres zoals linksaf slaan. Daarnaast zijn er mechanische storingen (de torens draaien niet door gebrek aan onderhoud), die gemakkelijker te verhelpen zijn. Ernstiger is echter het feit dat de overgrote meerderheid van de onderdelen ofwel moeilijk te vinden is ofwel niet meer wordt gebruikt, waardoor reparatie in veel gevallen onmogelijk is en deze tanks tot schroot worden verwerkt.
 

edwin

Well-known member
Wat zijn de verliezen van het Oekraïense leger in het afgelopen jaar? Als er duizenden tanks verloren zijn gegaan gaan de “donaties” van een paar honderd Leopard en Abram tanks natuurlijk niet zo’n impact hebben.
 

JVG

Well-known member
Wat zijn de verliezen van het Oekraïense leger in het afgelopen jaar? Als er duizenden tanks verloren zijn gegaan gaan de “donaties” van een paar honderd Leopard en Abram tanks natuurlijk niet zo’n impact hebben.
Die Abrams dat duurt nog wel zeker een half jaartje of meer, als het dan nog nodig is. En qua manschappen ? Enorme verliezen als je ziet hoe ze nu al mobiliseren en wie : https://t.me/liusivaya/2584
 

fatsnotbad

Administrator
Forumleiding


Mike
 
Laatst bewerkt:

Forum statistieken

Onderwerpen
4.416
Berichten
435.477
Leden
8.554
Nieuwste lid
PeeJee
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan