obstipatie

Poekie

Administrator
hallo,

ik lees hier eea over obstipatie en wat daar goed voor is..ik heb het al manden en gebruikte vezels...dat is niet de oplossing lees ik hier. Waar kan ik het beste mee beginnen? Ik gebruik al sole, levertraan en appelazijn in water. Moet daar nog iets bij?

 
Ik maak zelf (sinds kort) 's avonds een aftreksel van calendulablaadjes (goudsbloem): 2 eetlepels in een pot, en een halve liter koud water erbij doen (2 personen). Dit een nacht laten staan, 's ochtends langzaam opwarmen en drinken.

Werkt heel goed tegen verstopping. Mijn vriend is er zelfs van aan het ontgiften! In o.a calendula zitten heel veel slijmstoffen, en die zijn supergoed voor je darmen. Je ziet in de ochtend dat de slijmstoffen zijn losgekomen uit de blaadjes. Ik heb losse calendulatheeblaadjes gekocht in de natuurwinkel.

 
Agaat,

Zou je ajb niet voor elke vraag een nieuw topic willen maken.

Over 'obstipatie' en 'rauwe melk en yoghurt' zijn al diverse topics op het forum.

Als je een vraag hebt kun je het beste eerst even via Google kijken of er al niet een topic over bestaat.

Tik je zoekwoord in gevolgd door westonprice.nl. Bijvoorbeeld: obstipatie westonprice.nl

En je krijgt diverse topics over dat onderwerp. Zet daar je vraag in en het topic komt vanzelf boven aan de topics te staan zodat iedereen je vraag kan lezen.

Als je elke keer een nieuw topic opent raakt het allemaal zo versnippert, door in het juiste topic je vraag te zetten houden we het centraal. Dank u.

Over obstipatie:

https://www.fatsforum.nl/topic/obstipatie

https://www.fatsforum.nl/topic/rauwe-melk-2

https://www.fatsforum.nl/topic/verstopping-voorkomen

https://www.fatsforum.nl/topic/ontl...e-iswas-die-van-jullie-en-wat-zegt-het/page/4

https://www.fatsforum.nl/topic/de-darm-denkt-mee

https://www.fatsforum.nl/topic/verstopping-van-de-darmen-obstipatie

En zou je ook een eigen voorsteltopic willen maken. Je geeft in dit topic aan wat je al bent gaan toepassen maar we weten eigenlijk niet wat je daarnaast allemaal eet en drinkt. En dat is toch wel belangrijk als we jou adviezen willen geven. Tenslotte is het een voedingsgericht forum.

Lia

 
Hoi San,

bedankt voor je advies, ik zal het eens proberen. Poekie het spijt me ik heb het me niet gerealiseerd. ik zal me idd een keer voorstellen

 
Quote:
Kun je dat onbeperkt blijven gebruiken?


Ik ken deze specifieke toepassing van calendula niet, maar bij eigenlijk alle kruiden geldt dat je ze max 3 maanden achter elkaar kunt gebruiken en dan kun je beter afwisselen met een alternatief dat dezelfde werking heeft, anders treed er gewenning op. Slijmstoffen zitten in veel planten en er is dus genoeg om uit te kiezen.

 
Ik weet inderdaad niet of het onbeperkt kan, maar in het blog waar ik het uit heb staan inderdaad meerdere kruiden met slijmstoffen vermeld. Afwisseling lijkt me een goed idee.

Ik ben er zeer tevreden over, het helpt bij ons hele gezin erg goed.

 
ondanks de calendulablaadjes wil het nog niet vlotten met de ontlasting. Ik zit al dagen vol. Nu lees ik hier op het forum dat het dan kan zijn dat je lever en gal verstopt zitten? Maar ik heb ook gelezen dat je moet uitkijken met een lever/galreiniging als je bijnieruitputting hebt? ik wilde eventueel een milde reiniging doen, ik drink al gal/leverkuiden.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
489.205
Leden
8.625
Nieuwste lid
Muriëlle
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan