No cure no pay

ruud

New member
Hoe zou de gezondheidszorg eruit zien als deze alleen kon draaien op het principe van "no cure no pay"?

Eindelijk zou er dan geld gaan in de goede richting!

Ziekte zou niet langer meer lucratief zijn.

Wat een toestand waar we nu in zitten, wat een weggooien van geld!

Ik ben erg blij dat Johan Oldencamp een precedent heeft willen scheppen door te weigeren zijn zorgverzekeringspremie te betalen.

Er is geen enkele geleding van de economie waar mensen zich zo'n loer laten draaien als in de gezondheidszorg.

Hoe kunnen wij mensen voor zoveel geld accepteren dat we totaal niet geholpen worden of vergiftigd of verminkt worden als we al zo ziek zijn onder het mom van dat het gaat om een gezondheidskundige behandeling?

Als je naar de slager gaat en je vraagt om een stuk worst en je krijgt het niet, dan vindt men het niet raar dat je ontevreden bent.

In de gezondheidszorg ligt dat ineens heel anders.

Haalt een arts een linkerbeen eraf ipv het rechterbeen, dan krijgt hij een berispinkje en gaat gewoon weer verder met mensen verminken.

Hier een interview met iemand die mensen vertelt hoe ze zich moeten wapenen tegen onrecht in een ziekenhuis: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2012/03/31/dr-andrew-saul-hospitals-and-health.aspx?e_cid=20120331_DNL_art_1

Neem altijd iemand mee (begeleider/getuige), zeker ook in het weekend als de meeste fouten in het ziekenhuis worden gemaakt.

Als men zegt dat je ergens voor getekend hebt en dat je dus ergens in mee moet gaan kun je zeggen dat je die handtekening dan weer teniet wil doen.

Het gaat/draait om jou en jouw eigen wil voor ze met je aan de haal gaan.

 
Ik zeg al jaren: we hebben een fout systeem, er wordt geld, grof geld, verdiend aan zieke mensen, Dus is het heel erg lucratief mensen ziek te houden. het zou andersom moeten zijn, pas betalen als mensen daadwerkelijk genezen dmv medicijnen (moet geen probleem zijn toch, aangezien dit het allerbeste is volgens de farma's en de artsen) En bij ernstige bijwerkingen moet je als patient geld krijgen van de farma's.

Ik durf te zeggen dat dan misschien wel meer dan 90% vd medicijnen zullen verdwijnen, en dan moeten de patienten samen met de artsen op zoek naar een echte oplossing, naar de oorzaak.

 
in Belgie bestaat toch al zoiets van dat ze heel weinig premie betalen,en dat ze meer moeten betalen als ze ziek zijn,hoe zit dat weet iemand dat.Want als je gezond leeft en dus minder ziek bent is het toch ook oneerljk dat je evenveel geld betaald als iemand die maar raak leeft.

 
maar wat nu als je je keurig houdt aan alle voedingsrichtlijnen en toch, zeg maar, MS krijgt. Hoe oneerlijk is het dan dat je hier ok nog eens financieel voor moet opdraaien?

 
@Dirtsa

Ja, ik begrijp je punt... daarom is het ook zo enorm lastig he een verzorgingsstaat.... Ik ben in principe voor individuele vrijheid en dus ook eigen verantwoordelijkheid. Een beetje het idee wat in de VS ook in principe gehanteerd zou moeten worden, maar wat nu allang door de corporaties is overgenomen. Het idee is dat als de overheid maar weg blijft bij de 'zorg', dat het een stuk goedkoper zou zijn dan wanneer dit gesubsidieerd word door de overheid. Het punt is alleen dat wanneer je geen geld hebt of niet kan werken je ook moeilijk zorg kan 'kopen' als je ergens last van hebt, ondanks je gezond probeert te leven... de meeste mensen denken nu dat wanneer de overheid zich er niet mee bemoeit er dus ook niks van te recht komt... mensen geen zorg krijgen. Ik kan niet in de toekomst kijken, hoe een ziekenhuis dan zou om gaan met mensen die niet verzekerd zijn (dit zal de minderheid zijn)... ik neem aan dat verzekeringen ook niet zo peper duur zijn en een bezoekje aan de huisarts of specialist dan ook geen 1000de euro's kosten zoals dat nu het geval is. Wat ik wel zeker weet is dat de industrie... farma maar ook de verzekeraars.... ENORME winsten maken. Wat zou er toch gebeuren als dat niet meer kon....

 
Ik wil ook meer vrijheid hoor, maar niet alleen en vooral de verantwoordelijkheid leggen bij de patient. Maar ik wil graag zelf bepalen hoe en met wat ik behandeld wil worden. Ik wil geen medicijnen, die tienduizenden euro's kosten en alleen ernstige bijwerkingen kent, Ik wil geen overbodige onderzoeken en mri's. Ik zou al blij zijn met een budget, zodat ik zelf kan bepalen waar ik mijn zorg vandaan haal en bij wie, of dat ik dit aan gezonde voeding uitgeef.

Ik wil niet voorgelogen worden over "gezonde" voeding en verdoordeeld worden als ik dit juist niet wil eten.

 
@ Dirtsa: idd zeg, we betalen belasting voor overheidscommunicatie voor voedingsadviezen zoals de schijf van vijf die des duivels zijn en die ons de verkeerde kant opsturen.

Vervolgens gaan we de verkeerde kant op en mogen we weer dokken om ons nog verder te laten molesteren.

Het is haast niet meer te volgen, of eigenlijk tegelijk heel simpel: ons collectieve systeem maakt ons in de huidige opzet kapot.

Alles wat de overheid zegt moet je in feite omdraaien en dan heb je net wat meer kans dat je dichter bij de waarheid komt dan met de alledaagse propagandaleugens van de overheid.

Het lastigst zijn dan natuurlijk de halve leugens en dito waarheden.

 
Je voelt en weet dat het systeem absoluut niet deugd, ziekmakend is, en toch kun je er niets aan doen. Hoezo vrije wil, hoezo democratie, hoezo gekozen volks!!!vertegenwoordiging.

 
Dirtsa, schrale troost misschien dat je -nu je meer weet over de misleiding-, een vrijer mens bent dan je was en je jezelf waande toen je jezelf nog een oor liet aannaaien door instanties en de media en zo.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
487.672
Leden
8.623
Nieuwste lid
Elaine-vdb
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan