Niet biologische rauwe melk of licht gepasturiseerde biologische melk

In mijn zoektocht naar een gezonder lichaam heb ik veel gelezen over rauwe melk. Ik was dan ook enorm blij dat op 15 km afstand van ons huis een biologische kaasboerderij zat die ook rauwe melk verkocht. Helaas mochten ze dit niet meer verkopen. Ik heb toen een tijdje rauwmelkse kefir van rauwpower gedronken. Ik merk dat ik veel rauwe melk wil drinken, mijn lichaam vraagt er om. Ik vind een liter per dag van rauwpower te duur.

Gelukkig heb ik weer een adresje gevonden voor mijn voorraad rauwe melk. Helaas is deze boer NIET biologisch. De koeien staan 9 maanden per jaar buiten, de rest staan ze binnen Ze gebruiken af en toe kunstmest en gebruiken enkel bij ontstekingen antibiotica (volgens de boer).

Van de biologische kaasboer heb ik vernomen dat ze A2 melk gaan kopen, ze verhitten de melk licht en mogen het volgens de wet en waren nu wel verkopen.
Wat adviseren jullie? Volledig rauw van een niet biologische boer, of gepasturiseerd van een biologische koe?
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.514
Berichten
527.285
Leden
8.652
Nieuwste lid
duncan
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan