Sinds het nieuwe schooljaar is begonnen, zijn we hier ook weer enthousiast bezig met onze voeding. De zomervakantie is een tijd van ontspanning en dus eet je te veel van de ongezonde dingen. Maar omdat we afgesproken hadden om per 5 september weer met goede moed te beginnen, heb ik er erg van genoten, zo'n vakantie!
Maar nu het volgende. Ik eet nu dus zo'n twee weken geen koolhydraten uit brood, rijst en andersoortige granen meer. Ik maak wel geregeld iets met amandelmeel en ik ben gek op gedroogd fruit, dus het is geen super streng Atkins ofzo. Ik begin de dag met levertraan en een glas water gevolgd door kokosolie en eventueel een banaan. Soms bak ik eieren. Hier kan ik de rest van de ochtend op toe. Ik maak wel eens 'snoepjes' van dadels en santen en daar kan ik dan wel wat van nemen bij de koffie.
Lunch is altijd groenten met proteine en vet. In die verhouding. Kiemen, sla, andijvie, snijbiet, eieren... dat soort. Lekker met boter. Avondeten is geregeld Indiaas of anders heel simpel groenten, vlees en zelfgemaakte saus.
Op zich voel ik me hier heel goed bij. Ik heb niet veel honger en kan echt genieten van het eten. Maar in de middag word ik altijd misselijk. Rond een uur of vier trek ik het gewoon niet meer. Tot nu toe los ik dit op met thee en wat fruit, maar het gaat pas echt over als ik bijvoorbeeld een plakje spelt-zuurdesem of een lepel rijst eet. Het viel me gewoon op.
Dus nu mijn vraag: waarom word ik misselijk? Ligt het aan de vetvertering of eiwitvertering? Of is het gewoon zo dat sommige mensen eigenlijk helemaal niet veel vet kunnen verdragen? Ik bedoel, na twee weken zou dat toch wel zo'n beetje over moeten zijn. Ik begrijp dat ik de zomervakantie te veel rommel heb gegeten, maar met de hoeveelheid groenten en B-vitaminen die ik inneem, zou dat toch al aardig rechtgetrokken moeten zijn?
Graag jullie suggesties! Zal er zeer mee geholpen zijn.
Fijne dag!
Maar nu het volgende. Ik eet nu dus zo'n twee weken geen koolhydraten uit brood, rijst en andersoortige granen meer. Ik maak wel geregeld iets met amandelmeel en ik ben gek op gedroogd fruit, dus het is geen super streng Atkins ofzo. Ik begin de dag met levertraan en een glas water gevolgd door kokosolie en eventueel een banaan. Soms bak ik eieren. Hier kan ik de rest van de ochtend op toe. Ik maak wel eens 'snoepjes' van dadels en santen en daar kan ik dan wel wat van nemen bij de koffie.
Lunch is altijd groenten met proteine en vet. In die verhouding. Kiemen, sla, andijvie, snijbiet, eieren... dat soort. Lekker met boter. Avondeten is geregeld Indiaas of anders heel simpel groenten, vlees en zelfgemaakte saus.
Op zich voel ik me hier heel goed bij. Ik heb niet veel honger en kan echt genieten van het eten. Maar in de middag word ik altijd misselijk. Rond een uur of vier trek ik het gewoon niet meer. Tot nu toe los ik dit op met thee en wat fruit, maar het gaat pas echt over als ik bijvoorbeeld een plakje spelt-zuurdesem of een lepel rijst eet. Het viel me gewoon op.
Dus nu mijn vraag: waarom word ik misselijk? Ligt het aan de vetvertering of eiwitvertering? Of is het gewoon zo dat sommige mensen eigenlijk helemaal niet veel vet kunnen verdragen? Ik bedoel, na twee weken zou dat toch wel zo'n beetje over moeten zijn. Ik begrijp dat ik de zomervakantie te veel rommel heb gegeten, maar met de hoeveelheid groenten en B-vitaminen die ik inneem, zou dat toch al aardig rechtgetrokken moeten zijn?
Graag jullie suggesties! Zal er zeer mee geholpen zijn.
Fijne dag!