mijn dochter Marieke en mijn zoektocht naar betere gezondheid voor haar

G

Guest

Guest
ik geloof dat Alexandra zei dat het handig is om een onderwerp hier te wijden aan mijn dochter, bij deze.

Heel kort voor die dat nog niet weten, Marieke is nu 22 jaar, heeft klassiek autisme, epilepsie (grote aanvallen-paar keer per maand) en is verstandelijk beperkt volgens de "specialisten". Ze woont sinds vorig jaar niet meer thuis en deelt momenteel het huis met 8 andere bewoners.

Ze spreekt niet, heeft altijd op KDC's en vanaf haar 18e op dagbesteding voor volwassenen gezeten. Ook is ze voor haar pubertijd een paar jaar veel thuis geweest en hebben we haar hulp geboden in de vorm van Sonrise (Kaufmann), ABA (Applied Behavourial Analysys) DTT Discrete Trial Teaching. Toen begon de pubertijd en is ze lange tijd een "ongeleid projectiel" geweest. Totaal niet meer te sturen. Door SCD dieet jaar lang, toen ze een jaar of 15 was, langzaamaan weer wat grip op de situatie gekregen en zo langzame stapjes voorwaarts. Door haar SCD dieet is ze goed gaan slapen, rustig gaan eten en bijna geen obsessie meer voor eten. Ze was erg gek op oa brood!

Aan het eind van dat jaar van het dieet toch weer problemen met gedrag (een tijdje is het super geweest) terwijl ik heel consequent het dieet doorvoerde.

Er mist daarin dus duidelijk e.e.a. Dat ze behoorlijk op koolhydraten reageerde was meteen duidelijk. Na het exacte SCD dieet heb ik ze nooit meer veel tarwe laten eten, alleen een beetje in het weekend.

Nu eet ze steeds meer volgens WAPF.

Nu toch maar even stoppen, is toch nog lang geworden

 
even plakken van ander onderwerp:
Quote:
onderstaande tekst/mail kreeg ik net door van de zorgverantwoordelijke van mijn dochter:

Ze heeft ook veel ontlasting. Droog en ook flinke rond. Daar had ze zichtbaar last van. Er zat een beetje bloed bij, misschien dat haar anus een beetje uitgescheurd was? Daarna was ze zichtbaar opgelucht. Kunnen we haar helpen dat haar ontlasting wat zachter is en meer gespreid komt?

ik denk dat ze een aambei heeft door haar droge/harde ontlasting. Dit is iets wat altijd al een probleem is bij onze dochter, soms ook heel dun, de ontlasting dus, niet de aambei.

Iemand het beste idee wat te doen voor haar?

 
en deze die ik net geplaatst heb ook nog even:

ik heb dit middel nog in het keukenkastje staan: http://www.powerdetox.nl/Darmmanagement.aspx

zou ik dat kunnen geven aan mijn dochter voor zachtere ontlasting.

Ik weet dat hier op het forum liever geen vezeltjes gegeven worden ivm schuren in de darmen, maar voor nu omdat haar ontlasting zo hard is misschien een hulpje tijdelijk om de ontlasting kwijt te raken. En via de voeding proberen om de ontlasting op orde te krijgen maar dat lukt niet 1 2 3 vanwege ws slechte eiwitvertering.

Of heeft iemand een beter idee?

 
en dit is evt. advies van AVG arts voor haar menstruatie:
Quote:
Voor haar menstruatie-klachten (en ervoor) krijgt zij Paracetamol. AVG overlegt met moeder of zij niet antroposofische medicatie mag krijgen, zoals Urtica ferro cult. 0,1% eerste helft cyclus, Chamomilla cupro cult. 0,1% tweede helft; en Menodoron (buiten de menstruatie).


Als alternatief voor paracetamol had hij het over Ibuprofen maar dat vind ik niks en hoop ook nog eens de paracetamol niet meer nodig te hebben voor haar.

Verder gebruikt ze geen reguliere medicatie.

Toen ze rond de 15 jaar was heeft ze zeer korte tijd Risperdal(antipsychotica) gehad, ook nog even Tegretol (carbamazepine-anti epileptica) en anticonceptiepil, jawel DIANE en ook nog kort Microgynon 30 als ik me goed herinner. Gelukkig werkte het allemaal niet, dus zeer snel weer mee gestopt.

Ze krijgt bij epilepsie ook geen Stesolyd omdat dat ook niet werkt.

Van haar 15 maanden tot ongeveer 7 jaar Tegretol gehad.

Marieke werd naar ons idee gezond geboren, was in haar eerste 15 maanden wel veel en lang verkouden, niets voor gegeven, ze groeide en ontwikkelde goed.

Heeft alle toen geldende vaccins gehad, dus dktp, dtp's en met 15 maanden BMR en binnen 2 weken na die BMR heeft ze autisme ontwikkeld.

En als dat nog zou hebben kunnen "overwaaien" heeft ze als klap op de vuurpijl van ongeveer haar 2e tot 3e jaar heel veel breedspectrum antibiotica gehad voor haar verkoudheden. Ik was toen nog een onwetende moeder die alles geloofde wat haar verteld werd. Braafste meisje uit de klas :(

Daarna heb ik haar nooit meer een vaccin laten geven.

 
Ik heb zelf de vezels gebruikt en het geeft absoluut zachte ontlasting en maakt ook ontlasting minder plakkerig. Voor wie geinteresseerd is in de ingredienten het staat uitgebreid op hun website. Het zijn in ieder geval geen zemelen.

 
Ergens schreef Lia:

"Een stukje uit een boek van Tinus Smits, een homeopatische arts die heel veel kinderen heeft genezen van autisme.

In zijn behandelingen nam (water- en/of vetoplosbare) vitamine C een hele belangrijke plek in.

Hier een stukje uit zijn boek: 'Autisme, de wanhoop voorbij'. Zeer de moeite waard om te lezen.

Vitamine C dringt niet zo gemakkelijk door tot in de hersenen, aangezien de hersenbarrière alleen doordringbaar is voor vetoplosbare stoffen. Zo beschermen de hersenen zich tegen giftige stoffen. Door het in vet oplosbare vorm toe te dienen (ascorbyl palmitaat) lijkt het mogelijk een grotere hoeveelheid naar de hersenen te transporteren. Om te voorkomen dat het lichaam een te groot deel van dit vetoplosbare vitamine C verbruikt in andere delen van het lichaam of het omzet in water oplosbare vitamine C, schrijf ik ook altijd de wateroplosbare voor in ascorbaat-vorm. Deze variant is de niet-zure vorm, gebonden aan een mineraal als calcium, potassium, magnesium of zink. Dit maakt het ook mogelijk mineralen voor te schrijven in combinatie met vitamine C. De niet-zure vorm van vitamine C wordt over het algemeen beter verdragen. Een erg belangrijke, zo niet de belangrijkste functie van vitamine C, is het verminderen van oxidatieve stress in de hersenen. Deze vermindering wordt tot stand gebracht door het opruimen van vrije radicalen en de methylering (is een organische reactie) van verschillende stoffen. In de VS wordt hiervoor met veel succes methyl-cobalamine (methyl-B12) gbruikt. Een schaduwzijde daarvan is echter dat er een aantal bijwerkingen is en dat deze stof twee keer per week of dagelijks moet worden geïnjecteerd. Bovendien is dit medicijn in Nederland (nog) niet toegestaan.

Het belang van methylering is voldoende duidelijk gemaakt. Het is nog te vroeg om te beweren dat ascorbyl palmitaat dezelfde resultaten zal opleveren als methyl-B12. Alhoewel methyl-B12 als een enkelvoudige therapie wordt gebruikt, gebruik ik ascorbyl palmitaat alleen als een onderdeel van mijn combinatietherapie. Soms levert de combinatie van vet oplosbare en water oplosbare vitamine C, zonder enig andere therapie, zeer positieve resultaten op, zoals de vader van een autistisch kind kortgeleden mededeelde: 'Sinds onze zoon begon met het gebruik van vitamine C is zijn intellectuele ontwikkeling met sprongen vooruitgegaan. Op school kan hij op een hoger niveau presteren en hij leert zelfs lezen en schijven, iets waarvan we eerder dachten dat dit onmogelijk zou zijn. We zijn erg enthousiast geworden over het gebruik van vitamine C.'

Hier schrijft Tinus Smits het volgende:

Van vitamine C is bekend dat het veel effecten heeft op het menselijk lichaam. Effecten die ook belangrijk kunnen zijn voor autistische kinderen:

1. Het neutraliseer oxidanten (oxidatieve stress), zoals hydroxyl radicalen (OH-) en regenereert vitamine E voor hergebruik.

2. Als vitamine C deelneemt in antioxidatieve processen, zijn de ascorbate radicalen die worden geproduceerd, relatief onschadelijk omdat zij nog oxidatief, noch reductief zijn en gemakkelijk zijn om te zetten in actieve ascorbaten.

3. Het stimuleert de uitscheiding van koper en helpt zo stress te verminderen. Alle autistische kinderen hebben een verhoogd koperniveau, zoals is aangetoond door het Pfeiffer Treatment Center, Naperville, Illinois.

4. Uitscheiding van zware metalen, zoals kwik, lood, cadmium en nikkel worden gestimuleerd.

5. Het is nodig voor de vorming van L-carnitine. Dit is binnen de cel nodig voor het normaal kunnen omzetten van vetten in energie

6. Het helpt de foliumzuurstofwisseling door foliumzuur om te zetten in folinezuur.

7. Vitamine C zorgt ervoor dat de ontlasting van ernstig geconstipeerde kinderen minder vast wordt en stimuleert de darmwerking. Een te hoge dosis kan diarree veroorzaken, maar is verder onschuldig.

Dit zijn slechts enkele van de bekende effecten, maar het vermoeden bestaat dat er nog veel meer onbekende werkingen zijn van deze miraculeuze vitamine.

Ook uit het boek:

Vitamine C lijkt ook een belangrijke rol te spelen in de bescherming van kinderen tegen de nadelige effecten van vaccinaties en andere gebeurtenissen die leiden tot stress. De Australische arts Dr. Archie Kalokerinos constateerde een verdubbeling van het aantal sterfgevallen onder de kinderen van de Aboriginals na een vaccinatiecampagne. Mensen zijn niet in staat zelf vitamine C aan te maken en zijn afhankelijk van opname uit bijvoorbeeld voeding. Daarom is het dus nodig in stressvolle situaties, waar meer vitamine C wordt verbruikt, extra in te nemen. Denk dan aan situaties zoals bij vaccinaties, infecties of andere ziekten, emotionele sress en dergelijke. Toen Dr. Kalokerinos begon met het geven van vitamine C aan de Aboriginal-kinderen lukte het hem de kindersterfte die op dat moment ongeveer 50 procent was, te reduceren tot praktisch nul."

 
Wat ook goed helpt is 2 rijpe kiwis op je nuchtere maag,mij hielp dat altijd goed.

 
Vitamine C maakt ook onderdeel uit van de Cease Therapie. Net als mogelijk osteopathie. Ik ben er zelf gisteren geweest en ze zijn zelfs in staat om je schedel te laten draaien/wiebelen. Ik heb t zelf gevoeld, erg bijzonder en een beetje vreemd ook hoor!

Waarom geef je je dochter in het weekend soms wel een beetje tarwe als je ervan overtuigd bent dat het niet is voor haar? En Zoals ik al eerder als reactie schreef, je hebt niet de controle over wat dochter eet en drinkt, omdat zij volledig afhankelijk is van anderen.

Wel ontzettend gaaf dat er bij jullie een AVG- arts is die meedenkt en handelt dmv homeopathische middelen. Ik ken alleen maar artsen binnen de zorg die daar officieel anti in zijn en zeker niet meedenken. Die laten het ouders of de client zelf maar uitzoeken.

 
Da begin je met een suikerboost aan het begin van de dag Danielle en heb je gelijk al een schommelende suikerspiegel.

 
Ik dacht dat kiwis geen kwaad konden,vond het iig een verheerlijking als ik verstopt zat en dan goed naar de wc kon.

 
Om ontlasting op gang te brengen kun je ook denken aan een paar glazen lauw water drinken 's ochtends.

 
Die kiwi gold zijn zoet,maar die groene net zo hoor,wat zurig

En idd lauwwarm water,of een kop warme thee

 
Liesje, thanks we gaan de vezels proberen voorlopig.

Danielle, Marieke is meer dan 10 jaar geleden behandeld door Tinus Smits. Hij werkte toen nog niet met het CEASE-protocol. Hij hamerde toen vooral op ontstoren van vaccins en visolie (MorEpa). Heel veel later, al van allerlei korreltjes geprobeerd bij Marieke en de visolie, sprak ik hem eens en toen zei hij iets over het belang van vit. C. Toen waren we inmiddels een paar jaar verder en was ik een beetje "moe-behandeld" bij Tinus Smits. Niets leek te werken, behalve haar verkoudheid. Dus gestopt daar.

Gerard, interessant toch weer na jouw schrijfsel en toch eens naar de vit. C. gaan kijken en ook overleggen met de AVG arts.

Danielle, kiwi's liever niet inderdaad vanwege suikers en pitjes

Alexandra, is osteopathie net zoiets als Cranio Sacraal, die therapie heeft ze nl. ook een hele periode gehad. Wat jij beschrijft klinkt als hetzelfde.

Verder geloof ik en vertrouw erop dat het "huis" waar ze woont volledig wil meewerken aan een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid/groei van onze dochter.

Met de AVG arts al een paar keer gesproken via telefoon en ik heb over hem ook een heel positief gevoel.

Ik vond het wel vreemd toen ze amper een maand in het huis was dat er gevraagd werd of ze de griepprik moest hebben. Ik had het idee opgevat dat ik met zulke vragen in dit antroposofisch huis niet zou worden geconfronteerd.

Toen ik dit navroeg bij de AVG arts zei hij dat ze dit moeten vragen vanuit wetgeving(?!) of zoiets. Hij vertelde me dat hij ook geen liefhebber is voor vaccineren op baby-leeftijd en met zijn eigen kinderen had gewacht tot na 2 jaar.

Kajsa, wellicht een goed idee lauw water, dat was ik vergeten maar werkte bij mij vroeger ook prima.

Vwb. tarwe, zover ik weet krijgt Marieke dat niet of nauwelijks meer.

Ik deed ook room extra in haar kefir (meefermenteren) en sindsdien lijkt ze meer uitslag in haar gezicht te hebben. Sinds deze week dus weer mee gestopt. Zal wel lactose en/of slecht vetmetabolisme zijn.

Ze is trouwens ook de enige in het huis die geen reguliere medicijnen slikt behalve dan af en toe een paracetamol.

Op dit moment gebruikt ze de Green P. levertraan, Adrenal van Natural Source en Acerola tablet van Ron Fonteine.

In de ochtend eet ze in het algemeen zelf gemaakte yoghurt met amaranth of quinoavlokken.

s'Middags Amaranth cracker, roggeplak, rijstwafel met naar mijn mening nog veel te weinig boter en beleg van kaas of leverpastei(Poekie) en meestal elke dag vis erbij zoals haring, makreel of wilde zalm.

In de avond weet ik niet precies, dat ga ik eens navragen. Niet vaak vlees of vis(te duur)

Ik zie wel altijd flessen room in de koelkast leggen en wat ik begrijp worden er vaak zoete toetjes mee gemaakt. Dus dat zou nog anders moeten. Opgeklopte room met stukje appel en honing met kaneel bv.

Tussendoor drinkt ze veel kruidenthee, water en kefir.

Ze krijgt geen suiker ergens in en ipv een koekje bij de thee eet ze blokjes kaas, worst en komkommer.

Ik wil graag nog bbbouillons gaan toevoegen.

Kombucha had ik gemaakt en zijn ze momenteel aan het proberen maar lukt nog niet echt :roll:

Ook wil ik een kleine portie gefermenteerde groente bij warme maaltijd gaan aanleveren.

Dus al met al nog helemaal niet slecht dacht ik zelf.

Allemaal heel erg bedankt voor jullie reactie's hier en het meedenken en ik ga er zeker verder mee aan de slag.

Wordt vervolgd....

 
Quote:
In de avond weet ik niet precies, dat ga ik eens navragen.Dat is een hele belangrijke, dat zou ik inderdaad eens navragen Marijan.

Lia

 
Wat ik voor mezelf altijd doe is rundvlees maken en dan in porties in de vriezer. Is dat een idee om ook voor jouw dochter te doen? Ik vraag me ook af wat ze 's avonds te eten krijgt. Zeker de dagen dat er geen vlees of vis wordt gegeten. Als ze gewoon met de pot mee-eet dan zijn dat onder andere aardappelen en gewone pasta's. En regelmatig nachtschades.

Jammer dat de arts zijn kinderen toch heeft laten inenten, zeker met de kennis die hij dus wel heeft.

Wat mij nu het mooie lijkt van het Cease-protocol is het pakketje. Dus niet alleen vit. C of cranio (wat lijkt op osteopathie, maar ook echt wel weer anders is) maar op elkaar afgestemde hulpverleners die met zijn allen naar het complete pakket kijken.

Misschien zijn er ook andere paketten ontwikkeld. Jammer dat Marieke er toendertijd geen gebruik van kon maken omdat het nog in ontwikkeling was.

 
omdat mijn dochter zo'n moeite heeft met ontlasting (vaak lange dikke drol, ongelofelijk, een olifant is er jaloers op zeiden wij altijd)

zijn we nu psyllium aan het proberen(wil ook weer afbouwen) en sinds kort begonnen met Triphala.

Ik heb net met haar huisarts gesproken en die had als eerste optie lactulose.

beschrijving: http://www.apotheek.nl/Medische_informatie/Medicijnen/Producten/Lactulose.aspx?mId=10704&rId=135

Dit middel is bremzoet. Volgens de huisarts kan het geen kwaad en is het een suiker wat niet in de darm wordt opgenomen, vloeistoffen aantrekt en vervolgens de ontlasting zachter maakt. Omdat het zo zoet is vertrouw ik er niet echt op, dus afgesproken dat we hier (nog) niet mee beginnen.

Weet iemand hier meer over Lactulose en of het dus veilig is?!

 
De zoete smaak komt door fructose:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Lactulose

D-galactose is eveneens een suiker (monosaccharide), die overigens lichaamseigen is:

http://nl.wikipedia.org/wiki/Galactose

De fructose bevalt me niet.

Mike

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.498
Berichten
517.535
Leden
8.646
Nieuwste lid
ej bartelink
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan