Methode ter bepaling van magnesiumtekort

G

Guest

Guest
Hier bezig met het lezen van het boek van magnesium van Dr. Marianne Mousain-Bosc dat heel interessant is.

Bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand kan volgens haar de oorzaak hiervan zitten in te weinig absorptie van magnesium door het lichaam van de moeder tijdens de zwangerschap.

Graag wens ik bij onze zoon te laten uitzoeken of hij voldoende magnesiumabsorptie heeft, in het boek vind ik echter niets terug over de wijze van bepaling hiervan. Het toedienen van magnesium heeft nl. een positief effect op het behandelen van ontwikkelingsachterstand bij kinderen.

Hier even gegoogled en Dr. Carolyn Dean schrijft in haar boek the Miracle of Magnesium het volgende :
Quote:
er is een speciaal ontwikkeld bloedonderzoek met ion-selectieve elektroden (zoals ontwikkeld door de onderzoekers Bella en Burton Altura in de USA)

.

Nu mijn vraag :

waar kan je in Zuid-Nederland of de provincie Oost-Vlaanderen zo'n bloedonderzoek laten uitvoeren ?

 
De behandingen zien er erg fijn uit maar ook verrekte duur! Ook complementaire behandelaars zijn niet vies van geld weer ik uit ervaring. Elke keer schrik ik weer van de prijzen. Vraag me altijd af waar mensen dat van doen

 
@ Dia en Micave

Bedankt ! In het nieuwe jaar zal ik een oriënterende afspraak maken om zijn magnesiumgehalte te laten bepalen. Zelf denk ik bij een tekort meer in de richting van aangepaste voeding of eventueel een voedingssupplement dat afgestemd is op zijn leeftijd en gewicht.

 
Micave, niet alles over 1 kam scheren ;)

Pff wat een nonsense (i.m.o.)

Zoals altijd opper ik wederom dat enorme prijzen onnodig zijn.

Bij kinderen met een ontwikkelingsachterstand is er wel veel meer aan de hand dan alleen een magnesiumtekort. Als het daarom gaat is er meer nodig om iemand weer terug op de rit te krijgen en de hersenen zo optimaal mogelijk te laten draaien.

Daar heb je echter geen dure tests of magnesiumbaden voor nodig.

Laat je niet onnodig financieel uitkleden.

Een goede kpni therapeut kan altijd helpen met de juiste goed opneembare vorm van magnesium, met de deficiëntiesymptomen en met al het andere wat nodig is voor gezonde hersenstofwisseling en neurogenese :)

groeten!

 
@PvUnen

Hier zijn we het volledig met je eens dat er meerdere therapiëen nodig zijn voor onze zoon en ik combineer ze zoveel mogelijk om hem de beste begeleiding te bieden. Zijn spraakachterstand is zo goed als weggewerkt, echter de meeste bezorgdheid ondervinden we momenteel op het vlak van de grove motoriek en zijn oog/handcoördinatie waarvoor we onder behandeling zijn bij een fysiotherapeute met als specialisatie psychomotoriek.

Het is een kwestie van tijd en heel veel geduld en we zien ook een enorme vooruitgang sinds aanvang van de logopedie en edelstenentherapie begin juli 2012.

Nu is mijn vraag of u ook ervaringen heeft met een goede test ter bepaling van de mate van een magnesiumtekort. Ik vermoed dat een magnesiumtekort in zijn geval naast de bijwerkingen van de DKTP-inentingen van Infanrix op jonge leeftijd mede hierin een rol spelen. Als dit in een verdere analyse bevestigd wordt, zou ik graag in de juiste dosering bij hem willen starten. Het is goed te weten dat wij ook hiervoor bij u terecht kunnen !

 
Even een update :

Hier nog even verder gespeurd en nu blijkt naast het toedienen van magnesium ook visolie heilzaam te zijn bij kinderen met dyspraxie, autisme en ADHD. Het toedienen van visolie voor het bevorderen van de concentratie was me bekend. Op het vlak van dyspraxie was deze informatie hier voor mij ook nieuw.

Hierover vond ik volgende passage terug die ik graag met jullie deel:
Quote:
In een onderzoek onder kinderen met dyslexie, dyspraxie, ADHD en ASD, bleek dat de grootste probleemgevallen allen een lage DHA spiegel hadden. Een dosering van 500 mg DHA per dag met extra vitamine E (200 I.E.), deed de situatie dramatisch verbeteren. Ander onderzoek heeft aangetoond dat visolie met meer EPA dan DHA uiterst doeltreffend is.

Belangrijk is dat EPA en DHA complementaire MOV's zijn die in de natuur samen aangetroffen worden. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat, om resultaten op te leveren, EPA en DHA samen toegediend moeten worden.

Een Amerikaans supplement voor kinderen, waarvan bekend is dat een autistisch kind genezen is, bevatte (in 2 capsules per dag samen): 62.5 mg EPA, 162.5 mg DHA, 25 mg alfa-linoleenzuur, 25 I.E. (=17.5 mcg) vitamine E.


Hier even gespeurd en voor mijn zoontje van 4 jaar en 10 maanden bleken de aangeboden varianten visolie niet allemaal passend te zijn.

Vandaar dat we hier gestart zijn met het toedienen van 1 capsule Junior visolie plus van Efamol dat vanaf de leeftijd 3 jaar kan. Zodra hij 5 wordt kunnen we de dosering ophogen tot 2 capsules per dag en dan komen in de buurt van eerder genoemde goedwerkende dosering.

Met betrekking tot de magnesium neem ik, in afwachting van een verdere analyse, in een oriënterend stadium momenteel waar dat er weinig capsules met passende doseringen voor jonge kinderen in de handel zijn. Als richtlijn zag ik een voor zijn leeftijd passende dosering van 175 mg / dag waarvan het me beter lijkt om deze over 2 doseringen per dag te verdelen.

Rechtstreeks uit de voeding halen lijkt me om deze reden een betere optie.

Nu mijn vraag of iemand een digitaal overzicht beschikbaar heeft van magnesiumrijke voeding zonder fytinezuur of dat er bepaalde supplementen in een voor jonge kinderen passende dosering op de markt worden aangeboden.

 
Wat doe je ongelooflijk ingewikkeld. Zoals ik al eerder heb aangegeven, zijn dyslexie en dyspraxie en alle andere zaken die fout gaan in de hersenen (bijv. ADD/ADHD) een teken van ondervoede hersenen. De hersenen draaien op verzadigd vet, cholesterol, eiwitten en mineralen, dus dat is wat je moet eten. Aan de omega-3 kant draaien de hersenen op DHA, aan de omega-6 kant draaien ze op arachidonzuur. Waarom dan met dubieuze visolie aankomen als je ook gefermenteerde levertraan (DHA) en orgaanvlees (arachidonzuur) kunt consumeren?

Voor wat betreft magnesium, dit artikel van de Amerikaanse WAPF bevat een overzicht van magnesiumrijke voedingsmiddelen. Hieruit blijkt dat voedsel uit de zee het rijkst is aan magnesium. Niet zo verwonderlijk als je bedenkt dat magensium het derde mineraal in de zee is, na natrium en chloor.

Mike

 
@ Mike

Beetje bij beetje komen we hier verder. Het was trouwens bij onze fysiotherapeute ook bekend dat extra EPA/DHA goede resultaten biedt.

Hier zit ik met het praktische probleem dat mijn zoontje niet graag orgaanvlees, maar wel graag gehakt eet. :( Heeft hij niet van een vreemde trouwens,...

Gelukkig eet hij wel graag vis, soms eet hij hier veel van, maar soms iets minder.

Levertraan heb ik ook als oplossing zien voorbij komen maar scoorde volgens de ingeziene publicatie niet all round genoeg. Nu mijn vraag of de Blue Ice met smaakje hier misschien een uitzondering op is, dan wordt het hier ook iets gemakkelijker qua shopping. Anders bestel ik deze via de bij ons bekende link.

 
Gaan we dat maar een keer proberen op een moment dat hij niet in de buurt is,....

 
Heb je voor de magnesium wel eens aan magnesiumolie gedacht Vivianne?

Quote:
Met betrekking tot de magnesium neem ik, in afwachting van een verdere analyse, in een oriënterend stadium momenteel waar dat er weinig capsules met passende doseringen voor jonge kinderen in de handel zijn


Je kan van magnesiumchloride vlokken ook een oplossing maken met elke gewenste magnesium dosis per ml.

Dan kan je met een pipetje een ml of zo toevoegen aan zijn drinken en mischien ook wel eten.

Goedkoop en een uitstekende vorm van magnesium zonder nare vullingen.

 
@ Pike

Nog niet. Bedoel je de magnesiumolie van Zechsal ?

 
Ja die bedoel ik.

Niet perse van Zechsal maar wel de magnesiumchloride gewonnen uit de zechstein zee.

 
Therapeutisch gebruik van DHA is met vis niet goed te doen. (gif in vis :( )

In het geval van suppletie moet je dan wel gaan voor kwaliteit of anders beter

niets nemen.

Levertraan (goed visolie supplement mag ook) en orgaanvlees zijn idd juiste bronnen dan.

De balans hiertussen is wel belangrijk en kan adhv een eetschema bepaald worden.

Magnesium kan uit o.a. groene bladgroenten worden gehaald.

Echter met alles is de vraag of op dit moment therapeutische hoeveelheden nodig zijn

of dat een verandering van dieet al genoeg hulp biedt.

 
Zit er wel zoveel gif in vis? Het is erg afhankelijk waar de vis rondgezwommen heeft. Mijn visboer, vis-à-vis in Utrecht, kan precies vertellen waar de vis gevangen is.

 
Beste Gerard, PvUnen en Lia,

Op het vlak van de visolie sluit ik me volledig aan bij jullie kanttekening. Voor mezelf heb ik er hier van Minami die uit de wateren van rond Antartica komt, ook tijdens zijn zwangerschap heb ik deze genomen. Helaas is deze voor zoonlief in juniorversie momenteel te geconcentreerd.

Qua keukenapparatuur kunnen we het aan om hier zelf leverworst te maken. Mijn zoontje helpt graag in de keuken en is een alert manneke. Zijn scherp opmerkingsvermogen pleziert met dagelijks en verwondert me vaak. Het gaat me nu vooral om zijn grove motoriek en zijn gevoel voor evenwicht. Ik ga hier even speuren op de site van Lia.

Allemaal bedankt voor jullie bijdragen !

Zelf heb ik hier nog 2 daagjes vrijaf en heb ik nog voldoende tijd om de boer op te gaan.

 
Ik kan via kinesiologische testem achterhalen of je een magnesium tekort of een ander mineraal of spoorelement tekort hebt. Geen dure bloedtesten maar slechts 1 consult. Meer info vind je op www.balans-balans.nl

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.463
Berichten
493.862
Leden
8.626
Nieuwste lid
RobertApank
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan