• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

melkkefir

liz1985

Well-known member


Zelf kefir korrels kopen en dan kefir maken
goede tip leuk ik vraag cor om mee te doen !!!!!
 

Melkmeisje

Well-known member
Hoe lang laat je die 'liter melk met 1 eetlepel kefir' staan? Tussentijds nog doorroeren?
1 tot 2 dagen. Hangt van temperatuur af. Niet roeren tussendoor. Als de melk lobbig is geworden, is die klaar. Dat zie je als je de fles iets schuin houdt. Het wordt kefir met kamertemperatuur, min 20 graden. Anders duurt langer. Is het kouder in je huis, zet dan in koelbox met fles heet water. Ik maak meestal 8 tegelijk dicht bij fornuis. Daarna in koelkast om na te rijpen aantal uren en dan is klaar.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.274
Berichten
343.577
Leden
8.170
Nieuwste lid
Blossie
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan