Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik maak nu een paar maanden melkkefir en dat gaat gewoon altijd goed. Maar vandaag kwam er opeens hele dunne melk uit ipv de wat dikkere bijna yoghurt.
Ik doe het precies zoals Zonne, maar die van mij is ook wel eens dikker geweest.Je mag ook geen zeep gebruiken voor het schoonmaken van de zeef e.d. ik spoel het altijd af met heet water en droog het af. Maar misschien is dit wel niet schoon genoeg waardoor het proces wat zwakker wordt?
De kefir is ook niet waterig meer hoor, maar ik vind het nog te dun. Daarom maak ik hem zelf dikker door er eerst hangop van te maken en daarna weer aan te lengen met wei. Wel super lekker (en zuur)
Bij mij was de kefir gisteren wel waterig. En de roosjes komen nooit in de koelkast. Maar ik heb van de week per ongeluk de verkeerde afwasborstel gebruikt om de weckpotten schoon te maken ( 2 precies dezelfde afwasborstels is niet handig ) Zou daar het probleem zitten ???
En komt dat weer goed, of moet ik op zoek naar nieuwe roosjes ?
Ik gebruik nooit een andere afwasborstel eerlijk gezegd en heb altijd hele dikke kefir (wel ecologisch afwasmiddel). Even schudden voor je de kefir afgiet? Door de warmte fermenteert de kefir misschien sneller en zit er relatief veel wei bij. Bij mij zijn de potten wel voor de helft gevuld met korrels. Mochten er weer gegadigde zijn trouwens kan ik wel weer eens wat uitdelen/opsturen.
Ik weet dat je eigenlijk geen afwasmiddel mag gebruiken.., maar omdat het zo vet is, doe ik het toch en dan spoel ik het na met heet water. Ja ik doe zoveel korrels, want dan wordt de kefir lekker dik, en slagroom erbij helpt ook om het dikker te krijgen.
klinkt erg lekker met slagroom, maar ik denk dat ik daar niet tegen kan ivm caseïne. Rauwe melk zo drinken gaat ook niet helaas. Maar met de kefir gaat het gelukkig wel.
Flinke scheut, weet niet hoeveel precies, meer is lekkerder MIsschien eens slagroomkefir proberen te maken , jammergenoeg geen rauwmelkse tot mijn beschikking.