Hoi allemaal,
Een poosje geleden ben ik een paar keer bij een diëtiste geweest. Zij gaf aan dat ik meer koolhydraten nodig had en meer rood vlees. Ik ben van beiden meer gaan eten.
Directe gevolgen waren heel slechte nachtrust ('s nachts wakker worden en max 5 a 6 uur slapen per nacht) en fikse verergering van exceem.
In eerste instantie dacht ik: da's de candida en komt door de koolhydraten.
Al snel viel rood vlees niet meer lekker. En toen ineens was ik standaard weer doodmoe. Voelde spanning in de leverstreek.
In een poging tot herstellen heb ik de 1e fase van Gaps ingezet: 1e dag veel energie, 2e dag ook nog, vanaf dag drie stortte ik in.
Heb toen het roer omgegooid. Ik ben vet en vlees weg gaan laten en heb zelfs een paar dagen tot een week grotendeels rauw gegeten. Toen ging het weer wat beter.
Daarna koolhydraten opgevoerd en toen kreeg ik weer energie. Ook kwam ik tot de conclusie dat ik een paar maanden geleden (na advies van hier) verkeerd gerekend heb en nog alsmaar te laag zat in koolhydraten.
Ik check graag even met jullie wat er gebeurd kan zijn en wat wat ik het beste kan doen/of mijn aanpak nu goed is.
Ik vermoed dat ik door koolhydraten op te hogen (die ik dus kennelijk nodig had) meer energie heb gekregen, waarop mijn lijf dacht: hé, nu kunnen we die lever weleens gaan aanpakken. Donna Gates beschrijft dit in Body Ecology Diet ook. Door een poosje zonder vet en dierlijke dingen te gaan en zo veel mogelijk rauw, ondersteund met citroensap kan de lever dan reinigen.
Ondertussen eet ik weer wat vis/vlees (nog geen rood vlees gedaan) en vet. En dat voelt goed. Het is allemaal wel minder dan een poosje geleden.
Kan ik er vanuit gaan dat als het weer goed voelt dat het ook wel weer goed is? Moet ik meer doen nog om die exceem weg te werken of komt dat nu goed? Het wordt al wel wat minder. Klopt het dat dat te maken heeft met een slechte eiwitvertering? Kan ik nu wel of beter even geen rood vlees eten? Of zit ik er naast als ik denk dat het daarmee te maken heeft?
Een poosje geleden ben ik een paar keer bij een diëtiste geweest. Zij gaf aan dat ik meer koolhydraten nodig had en meer rood vlees. Ik ben van beiden meer gaan eten.
Directe gevolgen waren heel slechte nachtrust ('s nachts wakker worden en max 5 a 6 uur slapen per nacht) en fikse verergering van exceem.
In eerste instantie dacht ik: da's de candida en komt door de koolhydraten.
Al snel viel rood vlees niet meer lekker. En toen ineens was ik standaard weer doodmoe. Voelde spanning in de leverstreek.
In een poging tot herstellen heb ik de 1e fase van Gaps ingezet: 1e dag veel energie, 2e dag ook nog, vanaf dag drie stortte ik in.
Heb toen het roer omgegooid. Ik ben vet en vlees weg gaan laten en heb zelfs een paar dagen tot een week grotendeels rauw gegeten. Toen ging het weer wat beter.
Daarna koolhydraten opgevoerd en toen kreeg ik weer energie. Ook kwam ik tot de conclusie dat ik een paar maanden geleden (na advies van hier) verkeerd gerekend heb en nog alsmaar te laag zat in koolhydraten.
Ik check graag even met jullie wat er gebeurd kan zijn en wat wat ik het beste kan doen/of mijn aanpak nu goed is.
Ik vermoed dat ik door koolhydraten op te hogen (die ik dus kennelijk nodig had) meer energie heb gekregen, waarop mijn lijf dacht: hé, nu kunnen we die lever weleens gaan aanpakken. Donna Gates beschrijft dit in Body Ecology Diet ook. Door een poosje zonder vet en dierlijke dingen te gaan en zo veel mogelijk rauw, ondersteund met citroensap kan de lever dan reinigen.
Ondertussen eet ik weer wat vis/vlees (nog geen rood vlees gedaan) en vet. En dat voelt goed. Het is allemaal wel minder dan een poosje geleden.
Kan ik er vanuit gaan dat als het weer goed voelt dat het ook wel weer goed is? Moet ik meer doen nog om die exceem weg te werken of komt dat nu goed? Het wordt al wel wat minder. Klopt het dat dat te maken heeft met een slechte eiwitvertering? Kan ik nu wel of beter even geen rood vlees eten? Of zit ik er naast als ik denk dat het daarmee te maken heeft?