Manuka honing alleen voor uitwendig gebruik?

G

Guest

Guest
http://nutritiongang.com/honey-the-natural-cure/

Though Manuka honey is wonderful for treating skin ailments, it should not be ingested due to its methylglyoxal content. Methylglyoxal is the active ingredient that gives Manuka honey its powerful antibacterial properties. Unfortunately methylglyoxal is a known genotoxin. A genotoxin is a chemical agent that actually damages the DNA in cells and causes them to mutate. This can cause cancer. Manuka honey is one of the most wonderful natural antibiotics, but it should not be used to treat infections in the body (Sources here and here)

 
Ook prima voor inwendig gebruik. De beste geneesmiddelen zijn zowel inwendig als uitwendig heilzaam. Dan snap je meteen dat we het hier over VOEDING hebben!

Mike

 
Ja voeding is het beste, maar ja met honing ben ik toch spaarzaam, liever volle rauwe melk.

 
Hier in de supermarkt hebben ze ook honing met Manukahoning er bij in. Er zal wel een heel klein beetje manuka honing in zitten. Maar op de achterkant staat dat manuka honing zo speciaal is omdat bijen de nectar daarvoor bij een teatree struik/boom halen. Ik dacht dat teatree en manuka iets anders waren maar volgens wikipedia zijn ze ook hetzelfde (https://nl.wikipedia.org/wiki/Manukahoning). Ik vraag me nu dus af of je ook zelf goedkope manuka honing kan namaken door in gewone honing een paar druppeltjes teatree olie te doen. Ik denk wel dat je het dan wel alleen uitwendig kunt gebruiken (teatree olie mag je volgens mij niet inwendig gebruiken). Het zal wel niet iets minder zijn als echte manuka honing, omdat het niet door bijen is bewerkt maar het is zo wel met de goede stoffen van honing gecombineerd

 
Hoi Kklz,

Dat zal niet hetzelfde effect hebben. In goede Manukahoning zit MGO.

Bijvoorbeeld, MGO 100 + Manuka Honing is getest en gecertificeerd om ten minste 100mg/kg Methylglyoxal, het minimum dat vereist is voor de

unieke bioactieve eigenschappen, te bevatten.

Zelf gebruik ik de Manuka honing van Manuka Health.

http://manukahoning.nl/

 
Manuka tegen MRSA: een zoete overwinning

De heilzame werking van honing is meer dan een hype

De verkoopcijfers van manukahoning vlogen de laatste jaren omhoog. Deze honing zou de gezondheid bevorderen en een handig huismiddeltje zijn bij verkoudheid of snij- en brandwonden. Uit recent onderzoek blijkt echter dat zij nog meer doet. Ze zou een doorbraak kunnen betekenen in de strijd die ziekenhuizen voeren tegen antibioticaresistente superbacteriën als de methicilline-resistente Staphylococcus aureus – beter bekend als MRSA.

Een team van wetenschappers onder leiding van professor Rose Cooper van het University of Wales Institute in Cardiff (UWIC) heeft onderzocht hoe manuka inwerkt op de drie typen bacteriën die doorgaans een wondinfectie veroorzaken, waaronder de beruchte antibioticaresistente MRSA. Op het voorjaarscongres vorig jaar van de Society for General Microbiology in het Engelse Harrogate rapporteerden Cooper en haar team dat deze honing de groei van bacteriën op een aantal cruciale manieren verstoort en ze mogelijk zelfs weer gevoelig voor antibiotica kan maken. Doorslaggevend daarbij is dat manukahoning de hechting van bacteriën aan weefsel blijkt te verhinderen, een essentiële stap in het infectieproces. Bovendien blokkeert ze de vorming van zogeheten biofilms, een laagje dat bacteriën tegen antibiotica beschermt waardoor ze hardnekkige chronische infecties kunnen veroorzaken. Maar het allerbelangrijkst is dat de honing de MRSA gevoeliger maakt voor antibiotica als oxacilline – waarmee de antibioticaresistentie wordt doorbroken.

http://www.medischdossier.org/archi.../manuka-tegen-mrsa-een-zoete-overwinning.html

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.468
Berichten
496.831
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan