Lezing zwangerschap orthomoleculair perspectief

G

Guest

Guest
(Ik denk dat dit erg interessant is voor een deel van de WP bezoekers, alvast excuses als dit onderwerp niet op het forum mag)

Ikzelf, als orthomoleculair kPNI therapeut geef 26 november een lezing over gezond zwanger worden, zijn en blijven. Vanuit mijn perspectief komt aan bod wat valkuilen zijn van o.a. slechte gewoontes en nutritionele deficienties. Ook speel ik in op hoe o.a. voeding & leefstijl juist gebruikt kan worden om de kans te vergroten op gezonde, slimme en gelukkige kinderen.

Vanzelfsprekend past dit compleet bij de westonprice ideologie. Zo zal het voedingsadvies bijvoorbeeld voornamelijk paleo gebaseerd zijn, pure voeding en biologisch/wild.

Een ander leuk voorbeeld is dat ik aandacht ga geven aan het belang van vet, ook verzadigd vet, en eiwitten in tegenstelling tot loze koolhydraten.

Ook de gedachte/werk van Price komt voorbij waarin de bezoekers kunnen zijn hoe stammen in perfecte gezondheid verkeren door oorspronkelijke voeding en leefstijl.

Mochten mensen interesse hebben of mensen kennen die mijn lezing bij willen wonen, je bent van harte welkom!

Meer informatie kun je hier vinden:

http://www.praktijkvanunen.nl/services/lezingen/bewust-zwanger-brabant

 
@PvUnen, kun je nog iets meer oplichten van het tipje van de sluier? :)

Waar denk je aan als het gaat om nutritionele deficiënties oplossen, daar ben ik wel benieuwd naar..

En hoe zie jij dan de voedingsgewoontes voor ouders die zwanger willen worden/zijn/en daarna (niet dat ik daar niets over weet, ben er al jaren mee bezig, maar ben heel benieuwd hij je dit dan ziet)?

 
Ik kijk vanuit mijn orthomoleculaire visie, dus baseer me eigenlijk net als WP voornamelijk op gezonde natuurlijke eerlijke voeding. Zo puur mogelijk en nutrientrijk ipv calorierijk.

Focus op vetten en eiwit en niet op geraffineerde suikers.

Daar waar nodig extra ondersteunen met supplementen, gezien ik van mening ben dat mensen ook met een te gek dieet niet altijd alles binnen krijgen wat ze nodig hebben. Zeker tijdens een zwangerschap waarbij je niet alleen jezelf maar ook de foetus voedt!

Maar sowieso al een verschuiving naar standaard westers dieet naar nutrientrijke voeding zal al een heel verschil maken! Erg belangrijk!

Nu alleen nog genoeg bezoekers zien te krijgen die dat ook interessant en belangrijk vinden ;)

 
Bedankt voor je reactie, super dat je je al meer focust op voedingsrijke voeding, die stappen maken niet veel orthomoleculairen.

Echter.. gezien de zeer beroerde algehele darmconditie bij veel mensen is het maar de vraag of je überhaupt de voedingsstoffen wel opneemt. Mijn visie is eerst daarnaar kijken, natuurlijk altijd wel gelijk bezig met voedingsrijke voeding, maar je kunt nog zoveel eten aan goede voeding als je wilt, maar als inname geen opname wordt heb je er niets aan..

Zelf ben ik ooit begonnen bij een orthomolucair persoon, vele honderden pillen geslikt, maar de overstap naar herstel van darmflora wat resulteerde in inname is ook opname heeft niet kunnen tippen aan alle potten en pillen.

Maar gezien je site ben je vast al wel op de hoogte hiervan, ik zou alleen wel willen dat meer alternatieve artsen hiernaar keken ipv de mensen die geld verslindende pillen te verstrekken... hadden ze beter goede voeding van kunnen kopen!

Ik zou het fantastisch vinden als alle aanstaande ouders meer op de hoogte waren van deze informatie!

Ik hoop dat je het meeneemt in je lezing van 26e november! :D

 
Darmen komen idd ook absoluut aan bod tijdens de lezing, en dus ook in combinatie

met de foetus.

Darm en floraherstel is 1 van mijn specialismen en favoriete onderwerpen.

Enorm belangrijk!

Ook die WP info komen dingen uit voorbij, absoluut :) staat in lijn met mijn eigen

gedachtengoed. 8)

 
Dankje Remco. Daar had ik idd ook over gelezen enige tijd geleden.

Erg interessant! Ik zal dit ook nog eens goed doorlezen :)

groeten

 
Waarom neem je dat aan? Ik denk er nog steeds zo over ja.

 
Mensen hebben vaak een 'koemelkallergie' bij gebruik van gepasteuriseerde melk.

In de babyvoeding volgens WAPF gebruik wordt rauwe koemelk gebruikt, wat zeer veel goede eigenschappen heeft.
Quote:
The ideal milk for baby, if he cannot be breastfed, is clean, whole raw milk from old-fashioned cows, certified free of disease, that feed on green pasture. For sources of good quality milk,

Komt uit dit stuk op WAPF USA.

Gerrit heeft daar een topic over gemaakt.

Vandaar Mack zijn opmerking dat hij ervan uitgaat dat je mening over melk verandert is. Rauwe melk is nl. een totaal ander voedingsproduct dan de gepasteuriseerde nepmelk. De moeite waard voor jou om dit nader te bestuderen.

Lia

 
Inderdaad Lia maar ook om deze regel:

Quote:
Mensen hebben namelijk geen enkel nut bij het nuttigen van koemelk.Zonder onderbouwing is dit onjuist

 
Een gebrek aan onderbouwing maakt iets niet minder waar.

Minder overtuigend wellicht, maar of het klopt staat los

van onderbouwing of niet.

Ik ben op dit moment van mening dat moedermelk voor het kind is.

Dus voor mensen is dit mensenmelk en voor bijv. koeien koeienmelk.

Het is ook niet voor niets dat doorgaans bij mensen lactase

na enkele jaren minder en minder wordt.

Ik ben bewust van het verschil tussen gepasteuriseerd en rauw.

Mijn mening is ook met name gebaseerd op gepasteuriseerde melk

wat het gros van de mensen drinkt.

Vandaar dat het op de website ook zwartwitter staat.

Het 'geen enkel nut' is dus vooral gericht op gewone zuivel.

Verhoudingen qua vetzuren en mineralen zijn onjuist voor ons

en groot regulier zuivelverbruik werkt osteoporose in de hand.

(in tegenstelling tot de propagandamachine)

Rauwe melk vind ik absoluut beter dan gepasteuriseerd en kefir

zet ik daar weer boven.

Desondanks ben ik van mening dat we zuivel niet nodig hebben voor

een goede gezondheid. In elk geval niet voorbij de 1e paar levensjaren.

In die periode zou ik dus idd rauwe melk als vervanger zien voor

moedermelk met enige aanpassingen om het meer menseigen te maken.

 
Dat is nou jammer, Yassir. Ik was het met zo'n beetje alles eens wat je tot nu toe schreef. Maar even goede vrienden, hoor, je hebt recht op deze mening. Vanuit een voedingsoogpunt is deze echter niet verdedigbaar.

Mike

 
Lees onderstaande, het komt uit 'hersenvoer' geschreven door Mike.
Quote:
Hersenvoer

Hersenstoornissen als autisme, ADHD, depressiviteit en andere psychische problemen worden vaak geheel of gedeeltelijk verholpen door de eiwitten caseine in melk en gluten in granen totaal te vermijden. Ze hebben dus in ieder geval te maken met een gebrekkige vertering van eiwitten. Zelf denk ik dat het te simplistisch is om caseine en gluten de schuld te geven, maar dat het eerder te maken heeft met moderne bewerking van melk- en graanproducten.

Melkproducten. Toch kun je melk maar beter vermijden als deze gepasteuriseerd is. Het is namelijk de pasteurisatie en eventueel homogenisering die wordt toegepast op de melk die de eiwitten kapotmaakt, waardoor ze zo slecht te verteren zijn. Daarnaast veroorzaakt pasteurisatie nog andere negatieve veranderingen in de melk: vernietiging van de enzymen die nodig zijn voor de vertering van de melk, verandering van de melksuiker lactose (langzame suiker) in beta-lactose (snelle suiker), gedeeltelijke vernietiging van de in vet oplosbare vitamines (A, D, E, K) en in water oplosbare vitamines (onder andere C).

Er is mijns inziens geen enkele reden om rauwe biologische of biologisch-dynamische melk te mijden. En dan nog moet je proefondervindelijk ervaren of je spijsvertering hiermee uit de voeten kan. Een ding is zeker: melk is complete voeding, een 'wit bloed' dat zeer bloedeigen is (wordt ook gemaakt van bloed en vervangt bloed in de baarmoeder). Het bevat de enzymen lactase, protease en lipase die nodig zijn om de melksuiker (lactose), eiwitten (caseine) en vetten te verteren, het is rijk aan de in vet oplosbare vitamines (A, D, E, K) en vitamine B12 alsmede de in water oplosbare vitamines en bevat alle essentiele aminozuren. Bovendien is het rijk aan verzadigd vet en cholesterol die van essentieel belang zijn voor je hersenfunctie (je hersenen draaien zo'n beetje op verzadigd vet en cholesterol). Google eens of er in jouw buurt aan biologische of bd rauwe melk te komen is, zou ik zeggen. Deze zou je dan bijvoorbeeld zo kunnen drinken of kunnen gebruiken als basis voor een smoothie (zie onderaan).

Rauwe melk wordt nog effectiever als je deze inneemt in combinatie met levertraan. Behalve dat levertraan rijk is aan vitamine A en D, twee in vet oplosbare vitamines waaraan we door het huidige westerse voedingspatroon allemaal een structureel tekort hebben, is het ook een grote bron van lange-keten omega-3 vetzuren, de essentiele EPA en DHA. Je hersenen draaien naast verzadigd vet en cholesterol op omega-3. Dit is dus een volgende schakel die heel belangrijk is voor een gezonde hersenfunctie. Levertraan van het merk Lovitran is via het internet te verkrijgen: http://www.gezondheidaanhuis.nl/product/10032/Lovitran-Lovitran-365-ml. Als je niet aan rauwe melk kunt komen dan is biologische of bd roomboter een goed alternatief om in combinatie met levertraan te nemen, zelfs gepasteuriseerde roomboter (pasteurisatie lijkt minder schadelijk te zijn als het botervet nog volledig intact is). Let bij de boter op de kleur: hoe geler hoe beter.


Lia

 
Idd, mensen hoeven niet alles eens te zijn :)

Het grote verschil is denk ik dat ik nu vind dat mensen na hun eerste jaren niet perse van zuivel te hoeven worden voorzien. Uitgaande van evolutionaire geneeskunde en het trekken langs de kustlijn noordwaarts zijn er massa's mensen die geen dierenmelk dronken, maar met name leefden op zeevoer en wat klein wild etc. (paleo) Daarvan uitgaande vind ik het zeker wel verdedigbaar dat zuivel niet perse op het menu hoeft te staan.

Desondanks scheelt het gehele idee nog altijd niet heel veel heb ik het idee.

Ik denk: mensenmelk > rauwe melk kefir > rauwe melk >> gewone melk.

Daarnaast ben ik absoluut voor meer cholesterol en verzadigd vet + vetoplosbare vitamines

in de voeding!

 
PS: ik heb op de website gepasteuriseerd er aan toegevoegd omdat ik dit wel een belangrijk verschil vind. Die nuance hoort er wel in.

gegroet :)

 
Dank voor de toevoeging, dat maakt het wel duidelijker. Ook bedankt voor je reactie hier. Ik kan me er goed in vinden.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.488
Berichten
511.572
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan