Leuke en informatieve artikelen WAP-gerelateerd

'Tallow' is geen reuzel. Reuzel is varkensvet. 'Tallow' is uitgesmolten niervet. Hier is veel verwarring over, ook op dit forum. Het wordt vaak foutief vertaald als 'talg', maar het is dus niervet van runderen. Overigens is varkensreuzel ook prima voor uitwendig gebruik.

Mike
 
Overigens heet niervet 'suet' voordat het uitgesmolten is. Eenmaal uitgesmolten is het 'tallow'.

Mike
 
Ik denk dat dit onderwerp het beste bij mijn onderwerp aansluit.

1 maand geleden ben ik door een websitebouwer welke ook voor de nos (bah) en voor rtl4 (ook bah) werkt, gevraagd om blogs te schrijven voor een van zijn websites. Hij had van mij gehoord via mijn broertje en wat andere mensen en vond dat ik gepassioneerd en erg direct en enigszin bot sprak over voeding en of ik eens een artikel wilde schrijven. Doelgroep: 20-35 jaar, modebewuste,ijdele, carrieregerichte mensen met een aandachtspan van een peuter. Niet mijn soort mensen, maar goed dat maakt het leuk! Artikelen niet langer dan een pagina met een bite. Met een bite is een makkie voor mij, het wordt zelfs inhouden. Klein artikeltje is iets moeilijker, dus ik werk veel met links naar wapfsite waaronder ook Mike's site. Mijn artikelen gaan puur over voeding en gezondheid, in het begin algemeen en nog niet zo zeer wapfgericht, maar maak je geen zorgen dat komt echt wel! Mijn doel: mensen bewust maken van onbewerkte voeding, misleidingen vanuit de voedingsindustrie en ze richting Wapf aansturen! Ik ga mijn ziel niet verkopen, dus het is voor mij niet commercieel. Niet alle artikelen op site zijn van mij. Er schrijven ook andere mensen op deze site, waaronder dietisten e.d. en het is de bedoeling dat ik met hen in discussie ga via de site en video. De site is nog niet officieel in de lucht, dus de links zijn niet allemaal zichtbaar en werken nog niet. Laat maar weten wat je ervan vind :)

http://fnfhealth.nl/mythes-over-dodelijk-verzadigd-vet-en-ziekmakende-margarine/

http://fnfhealth.nl/de-schijf-van-winstbejag/

http://fnfhealth.nl/superfoods/


 
Lekker duidelijk en je wind er geen doekjes om.
Ik zou je artikelen zo doorlinken om mensen mijn (onze) voedingsfilosofie uit te dragen.
 
Ziet er inderdaad goed en duidelijk uit. Ik zou alleen geen extra vierge olijfolie aanraden om in te bakken. Heeft een laag verbrandingspunt namelijk (rond de 160 graden).

Voor de rest: goed bezig! :)

Mark


 
Johnny en Mark bedankt! Inderdaad Mark je hebt gelijk, ik ga het aanpassen.
 
Niet zozeer een artikel, maar wel een boek wat interessant is voor mensen die geïnteresseerd zijn in het fermenteren van voedsel en de cultuurhistorische achtergronden van verschillende gefermenteerde voedingsmiddelen. Ik had het al een tijdje digitaal en heb gisteren de papieren versie van min man gekregen. Het heet " the art of fermentation " van Sandor Ellis Katz.
Dit is zijn Website :
http://www.wildfermentation.com

Overigens als tip ( en niet om reclame te maken! ), is het boek nu voor een zeer nette prijs te koop bij bol.com (vandaar ook dat ik het gekregen heb ;-) )
 
Sandor Katz is een lieveling van de WAPF en al zijn boeken krijgen positieve recensies. Het is een nogal alternatief figuur die in een woongemeenschap leeft en nagenoeg of misschien wel geheel veganistisch is en daarnaast gay, maar hij is een absolute expert op het gebied van fermentatie.

Mike
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.459
Berichten
489.205
Leden
8.625
Nieuwste lid
Muriëlle
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan