Kort voorstellen om iedereen te onthouden!

Dirtsa

New member
De titel zegt misschien voldoende. Doordat er steeds meer mensen zich aanmelden, heb ik soms moeite om iedereen uit elkaar te houden en moet steeds terughalen wat de voorgeschiedenis ook alweer was ect..

Daarom.. een tropic waarin iedereen zich kort voorstelt (zonder off-tropic verhalen)

Beginnen bij mezelf....

 
Ikke:

Jonge vrouw van 27 jaar oud, woonachtig in Noord Brabant vlakbij Eindhoven.

Vanuit mijn voorgeschiedenis met Anorexia en hierdoor vele gezondheidsklachten ben ik in contact gekomen met Mike.. later Gerrit en zo ook met Gaps en WP.

Op dit moment ben ik nog erg stoeiende met een chronische vermoeidheid= op AT basis aan het werk voor aantal dagen en hierbij ook een switsch aan het maken in mijn loopbaan.

Geen kinds, geen partner, wel een heel mooi huisje!

 
Dirtsa, 50 jaar, progressieve MS, maar al van jongs af aan klachten: ontsteking bij oog/dauwworm/keelontstekingen/blaasontstekingen/pijn in de buik met neiging tot flauwvallen (dacht altijd dat dit darm was/ws de lever),onverklaarbare wijze verzwikkingen en gebroken middenvoetsbeentje rechts/schouderklachten rechts.

Altjd al bezig met voeding, maar vroeg mij ook altijd al af: wat is nu gezonde voeding?

Moeder van 5 kinderen, 1 kleinkind, kinderverzorging geleerd en buschauffeur geweest. Sport: voetbal. 15 jaar aktief en nu passief.

Ik zit sinds bijna 2 jaar in rolstoel en gebruik scootmobiel.

2008: eliminatiedieet(anderhalf jaar), orthomoleculair therapeut: glutamine/pro symbioflor en daarna weer herintroduceren voeding/hhormoonklachten en rondgeneust op horonale disbalans forum/gelezen over bijnieruitputting en Mike Donkers en daarna thuis komen met Weston Price.

Ik heb zeker verbeteringen, maar nog veel te gaan. Ik voel mij echter steeds gezonder en opgewekter. En ik ontwikkel mij werkelijk dagelijks.

 
Poekie is 51 jaar geleden geboren.

We zijn niet bij dit forum gekomen vanwege gezondheidsklachten maar doordat we binnen relatief korte tijd 4 familieleden verloren hebben aan kanker en/of de behandeling daarvan, plus de beide vaders.

We zijn 2,5 jaar geleden via internet op zoek gegaan naar de missing link en kwamen via Henk Mutsears bij Mike terecht en hebben sindsdien alle kennisavonden van Mike bezocht. En elke avond is weer anders en we leren elke keer weer bij.

Wij resideren in Noordholland, met zijn tweetjes, we hebben bewust geen kinderen.

We voelen ons erg thuis bij de voedingsrichtlijnen van Weston Price.

Zijn nog wel een beetje zoekende in het vetten-eiwitten-koolhydraten verhaal maar alles zal goed komen.

Ik ervaar het forum als bijzonder leerzaam en daarnaast ook erg gezellig.

 
Boschje, 48 jaar en wonende in een dorp vlakbij Tilburg. In het verleden alles bij elkaar zo' n 25 jaar geworsteld met boulimia/anorexia, waarvan 8 jaren heel hevig. Tijdens deze jaren van de eetstoornis twee kanjers van zonen op de wereld gezet. De afgelopen jaren een soort van rouwproces waarin mijn twee zonen een grote rol spelen, aangezien zij de dupe zijn van mijn verleden. Eigen kindstukken zijn hierin verweven. Alles een plekje geven, verantwoording nemen, loslaten en vergeven zijn hierin mijn sleutel woorden.

Sind jaren bezig met bewust eten en zinvol leven. Hierin lerende en stoeiende. Gelukkig ook met wat humor op zijn tijd.

De levenswijze volgens Weston Price kwam op mijn pad en daar word ik blij van, zeker na het volgen van een eliminatiedieet, is mezelf voeden volgens WP een verademing.

Ik ben zeker niet klachten vrij, heb daarentegen het gevoel dat ik me op het juiste (voedings)pad bevind.

Verder heb ik een full time baan als psychiatrisch verpleegkundige op een crisisafdeling binnen een penitentiaire inrichting. Boeiend, leerzaam en daarnaast, vanwege weinig zichtbare vrije tijd in combinatie met mijn snel opgebrande energie, fysiek soms wat too much.

 
compex

Lid

Hallo allemaal,

Ik ben 62 jaar en mijn hele leven heeft in het teken gestaan van (hard) werken en sport!

Mijn lijf kon gigantisch veel aan en misschien heb ik wel een beetje roofbouw gepleegd omdat het wel leek of het normaal was!!

Een spannend leven maar helaas ook met een aantal zware crashes waar ik wonderwel snel van herstelde!

Sinds een jaar problemen met de lever ,waardoor ik op het spoor van Mike kwam!

Die opende mijn (gesloten) ogen en ook mijn oren gaf hij een opknapbeurt!

Wij zijn bezig ons complete voedingspatroon te veranderen. Dit is voor ons vrij gemakkelijk omdat de kinderen de deur uit zijn .

P.S. sinds ik begonnen ben met de leverreinigingen gaat het langzaam maar zeker beter met mij!!!

Gr. Compex

 
Lievergezond:

Hallo ik ben een 42-jarige vrouw.

Zittend tiepmiepberoep, sinds 5 jaar duidelijk chronisch ziek, daarvoor waren er zeker ook al tekenen aan de wand (KNO-ontstekingen, neurologische klachten -bijv restless legs syndrome, prikkelbare darmen, burn-out, terugkerende cystes op eierstokken, allergieen en hooikoorts).

Bij mij is oa de ziekte van lyme (van de teken) ontdekt in 2008.

Klachten als chronische vermoeidheid, forse spijsverteringsproblemen/ steken onder mijn linkerrib -alvleesklierontsteking is het vermoeden -wil het niet laten uitzoeken regulier want ik wil niet weggemaakt worden en geen slangen in mijn mond of onderste.

Door genoemde problemen parttimer gaan werken en doe lichter werk.

Kan weinig prikkels verdragen (dus ws ook bijnieruitputting) en leef in zo´n klein mogelijk sociaal netwerk om het leuk te houden nu.

Sinds 3 jaar word ik behandeld met verschillende vormen van resonantietherapie en ik ben sinds augustus bezig met Gaps- Weston Price-achtig orienteren.

 
Janse:

Ik ben 25 jaar en heb al vanaf ongeveer mijn 16e jaar vaak last van netelroos. Altijd al veel met voeding en gezondheid bezig geweest, alleen op een hele foute manier. Extreem hard sporten (krachttrainen, kickboksen, tae-kwondo, hardlopen) en ontzettend fout eten (super veel eten om spiermassa en kracht op te bouwen, eiwit shakes, kilo's magere kwark enz)

Door veel zoeken op het internet over mijn gezondheid kwam ik op de site van Ron Fonteine terecht. Toen ik Mike een aantal keren op gezondheidradio had gehoord wist ik gelijk dat hij heel bijzondere dingen te vertellen had. Heb hem toen een keer een mail gestuurd en sinds die dag bijna dagelijks e-mail contact. Mijn voedingspatroon heb ik toen totaal omgegooid en ben ook gestopt met het extreme sporten. Mijn netelroos is nog niet weg, maar toch voel ik me 100000 keer beter en gezonder dan ooit. Vooral in mijn hoofd ben ik vele malen rustiger geworden door de vele vetten, zouten en cholesterolrijke voeding.

 
DenniS

Ik ben 33 jaar en woon in Eindhoven. Ik ben vrijgezel en heb geen kinderen. Ik werk als invalkracht in de kinderopvang en ben veel bezig met mijn eigen ontwikkeling. Ik volg al jaren astrologiecursussen, meditatiecursussen en een 4-jarige spirituele opleiding. Ik heb veel interesse voor voeding en gezondheid en schrijf er graag teksten over om te verspreiden. Mijn voornaamste hobby's zijn: lezen, schrijven, tuinieren en koken.

Sinds een jaar of 3 heb ik mijn ongezonde gewoontes definitief achter me gelaten en me volledig gestort op een gezonde levensstijl. Ik ben op het forum terecht gekomen via Mike, waar ik al enige jaren informatief mailcontact mee had. De enige gezondheidsklachten die ik heb zijn gevoelige tanden en een milde huiduitslag op mijn gezicht die van tijd tot tijd komt en gaat. Verder voel ik me zo goed als dagelijks fijn en fit.

Meer info over mij. (ps: goed idee van jou ikke)

 
Ik ben 37 jaar en woon in Eindhoven ben vrijgezel en geen kids. Werk als postbezorger en doe nog wat vrijwilligerswerk. Ben sinds 6 jaar bezig mijn voeding/gezondheid te veranderen/verbeteren en sinds juli met WP in aanraking. Hobby's reizen, duiken, lezen en naar lezingen gaan over van alles daarnaast houd ik me bezig met meditatie. de reden voor gezonder leven/levensstijl lag in het verleden dat ik om de 8a12 weken een soort crash had wat steeds korter en heftiger werd. Kijk nu eerst naar oorzaken ipv naar gevolgen. Wie meer wil weten kan het vragen.

 
Midori

Ik ben een meisje van 15 jaar en sinds ongeveer een jaar erg geïnteresseerd in voeding en gezondheid. Zachtjes aan probeer ik beter te eten, wat nog niet zo makkelijk is omdat ik nog thuis woon. Maar het gaat steeds beter.

Sinds 2 jaar heb ik plotseling last van hardnekkige eczeem, die zich inmiddels over mijn hele lichaam verspreid heeft. Ik heb al een heleboel verschillende zalfjes gehad (zoals hormonenzalven) die in het begin wel werkten maar op de lange termijn niet (ik ben inmiddels gestopt met die zalven nu ik weet hoe slecht ze zijn). Ik weet nog niet precies waar mijn eczeem aan ligt, maar stapje voor stapje ben ik bezig de oorzaak te ontdekken. Ik heb goede hoop dat ik op den duur van mijn eczeem af zal zijn, of het nou een paar maanden zal duren of een aantal jaren. Ik weet nu dat het geen zin heeft om te haasten of ongeduldig te zijn.

Ik heb ook al duidelijk gemerkt dat ik me na het eten van vele vetten psychisch veel rustiger en relaxter voel vergeleken met na het eten van vele koolhydraten.

 
Hoi ik ben Enjoy, vrouw, 47 jaar. Mijn grote interesse in gezondheid en gezonde voeding heeft z'n oorsprong in een periode van anorexia die op z'n hevigst was tussen m'n 18de en m'n 28ste, daarna redelijk onder controle en niet meer ziekelijk, vanaf m'n 40ste durfde ik het allemaal wat meer los te laten, kon ik weer genieten van normaal (maar wel mager) eten en soms een gebakje of een stuk chocola en gaf ik niet meer over. Pas sinds ik via Dia hier in oktober 2011 op dit forum terecht kwam eet ik weer vet en kan ik er nog van genieten ook. Ik tel geen calorieën meer en maak me geen zorgen over de grote hoeveelheden kaas, boter, eieren, vet vlees en kokos die ik naar binnen werk. Ook minimaliseer ik nu m'n suiker en overige koolhydraatiname. Ik sta er zelf nog dagelijks van te kijken.

Ik voel me er goed bij en geniet ervan dat ik zelden honger heb tussen de maaltijden door. Toch heb ik veel energie; we zijn nu in ons nieuwe huis aan het klussen en ik heb drie dagen muren gesausd van 's ochtends tot 's avonds zonder moet te worden.

Van m'n anorexia heb ik gelukkig geen klachten over gehouden en ik voel me goed gezond. Dat wil ik graag zo houden. Het voordeel van m'n anorexia is dat ik tenminste ook nauwelijks snoepte of junkfood binnenkreeg.

In m'n tegenwoordige leven ben ik drie jaar geleden gescheiden, geen kinderen, en woon ik sinds anderhalf jaar samen met m'n nieuwe vriend. We hebben net samen een huis gekocht :D

Ik heb een full time baan op financial-control gebied en m'n hobby's zijn motorrijden, whisky (kwaliteit boven kwantiteit!), duiken en een beetje skiën. Ik heb 15 jaar lang intensief gefitnest maar had daar van de ene op de andere dag geen zin meer in. Daarna geprobeerd hard te lopen maar daar krijg ik steeds blessures van dus dat wil m'n lichaam niet. Ik zit al een jaar moed te verzamelen om opnieuw te gaan fitnessen maar Mike heeft me daarvoor behoed met de waarschuwing dat fitnessen niet gezond is. Is het misschien ook niet want ik vraag dan wel heel veel van m'n lichaam en dwing mezelf steeds zwaardere gewichten te trekken of te tillen, zwaarder dan een hoop mannen hoewel ik lange dunne spieren heb dus waar ze de kracht vandaan halen.....?

Ik fiets elke dag in totaal 8 km naar het station heen en weer en na m'n verhuizing 14 km. Dus dat moet dan maar voldoende lichaamsbeweging zijn.

Ik vind het geweldig om zoveel van jullie te leren op dit forum en om zoveel ervaringen uit te wisselen!

 
Nou...en ik ben Dia..

55 jaar, een leuke man, een leuke dochter van 19 en twee leuke labradors.

Op m;n 20 al een hernia...dus altijd rugklachten..maar meer niet.

Op 50 jarige leeftijd in overgang...mijn leven hield daarbij gewoon op..

Ik heb me letterlijk daarna 3 jaar door het leven "gezweet" had voor mijn gevoel 24 uur lang opvliegers.......en daarna kreeg ik een

hart-infarct op 53 jarige leeftijd....

Weinig schade aan hart..maar meer schade door het pakket aan medicijnen dat je mee krijgt na een infarct.

Op een gegeven moment was mijn triglyceride zo hoog...dat mijn cholesterol niet meer te meten was.

Vroeg me af of dit kon komen door olie te gebruiken als huidverzorging..kwam zo bij

Henk Mutsaers..(al ik zo zijn naam goed schrijf) en die heeft mijn mail doorgespeeld naar Mike....die mij toen mailde met adviezen.

Met de medicijnen van de cardioloog...ben ik binnen het jaar van mijn infarct gestopt...

mede omdat ik op veel dingen niet goed reageerde.

Ken Mike ook van het "Hormoon-forum" van Marja.waar hij heel even zijn eigen hoekje had.

Enjoy "ken" ik al heel lang...we zijn elkaar ooit tegen gekomen op een amerikaans forum..en sinsdien mailen we elkaar erg veel....maar we hebben elkaar nog nooit gezien.

Ook ik lees hier iedere dag....en kijk wat ik met adviezen kan doen.

Dia.

 
Ik ben Rapunzel, bijna 54 jaar en woon in 's-Hertogenbosch. Ik was een normaal slank kind dat wel ooit geelzucht gehad heeft maar verder geen problemen. Vanaf mijn 15e, onder invloed van de hormonen, begon ik echter steeds meer honger te krijgen, veel te eten en te snoepen (vooral zoetigheid). Zodoende werd ik steeds dikker en dan ging ik op een afslankdieet. Meestal was dat weinig vet en veel koolhydraten en honger lijden wat ik dan weer niet vol kon houden. Zo rolde ik in een patroon van vreten en lijnen tot ongeveer mijn 30ste verjaardag. Toen bleef ik hangen op een vetarm dieet van een diëtiste. Ik was er trots op dat ik droog brood kon eten en droge aardappels. Wel kwam ik steeds vaker bij de tandarts met afgebroken kiezen en wortelkanaalbehandelingen. Door al die tussendoortjes kwam de tandarts niet aan de normale controle toe en toen ik uiteindelijk daarvoor ging bleek ik maar liefst 6 gaatjes te hebben! Op mijn 40ste had ik lang haar tot op mijn knieën en kreeg ik ineens een klein kaal plekje op mijn hoofd. Uit onderzoek bij de dermatoloog bleek dat ik de pseudo pelade van Brocq heb, een auto-immune haarziekte. Niets aan te doen want de oorzaak is onbekend. In 2010 is echter d.m.v. bloedonderzoek bij een natuurarts een lekke darm vastgesteld. De slijmvlieslaag van mijn dunne darm is erg dun: 15% van het minimum. Ik ben toen meteen op een GAPS/Paleo-achtig dieet gegaan en wist na 3 maanden op 30% van het minimum te komen. Maar de keer erna was het weer gezakt, een enorme schok! Ik vermoed dat stress hierbij een grote rol speelt. Ik ben nog steeds zoekende naar een oplossing. Dat ik veel vet moet eten is me nu wel duidelijk maar het koolhydratenvraagstuk is een moeilijke voor me. Ik weet nu dat er een connectie darm-haar is.

 
Ik ben Aagje, 50 jaar. Normale jeugd gehad (met levertraan van huis uit) Veel op en bij het water want we hadden een boot. Op mijn 18e aangereden door een dronken automobilist.

Botbreuken en verbrijzeld li onderbeen.Knie en enkel vastgezet en mijn andere knie kon ik klein stukje buigen. Dit is altijd zo gebleven. Verder huisje, boompie, beestje, vaak verhuist. Op mijn 42st, ongeveer 10 a 12 dagen nadat ik bij een pedicure was geweest wondroos, zij had een wondje gemaakt en dat was het begin van alle ellende, een zware antibiotica-kuur volgde. Het mes snijd aan 2 kanten dat wel, iemands weerstand die verlaagt is (was net verhuist)en zij die het fatale wondje maakte. De artsen zeiden tegen mij: oppassen nu voor wondjes want je kunt het vaker krijgen. Toen ik het voor de derde keer had ben ik gaan zoeken op het net en kwam via bacterie uit bij chlorella en Ron Fonteine. (2006) Vanaf toen ben ik me meer en meer gaan verdiepen in gezonde voeding. Moeders overleden aan in kanker in 2004. Dat en al die antibioticakuren hadden me meer kapot gemaakt dan me lief was. Intussen ging het leven weer verder, mijn vader had veel zorg nodig, weer verhuist naar het zuiden om hem beter bij te kunnen staan.

Nadat hij eind 2009 overleed (ook aan kanker)ben ik begin 2011 weer terug verhuist naar Almere.Heb vanaf eind 2010 wel vage pijntjes gevoeld maar altijd in verband gebracht met spierpijntjes op de rug. Toen ik in mei 2011 ineens dubbel van de pijn in de tuin lag ging er een belletje rinkelen... Om een lang verhaal kort te maken, in juni een bult in mijn linker-borst wat foute boel was. Geopereerd in Duitsland want ik wilde niet wat de artsen hier voor mij in petto hadden. November vorig jaar ben ik uitgegleden op straat. Patellapees was afgescheurd en moest weer geopereerd worden.

December heb ik dit forum ondekt en meer zuivel en vlees gaan eten want als ik me aan het advies van mijn Duitse arts had gehouden was ik minder vlees gaan eten. Ondertussen ben ik 5 kg aangekomen. Ik hoop maar dat het hierbij blijft. Voel me verder heel goed, kan de hond weer uitlaten, en gelukkig staat de auto ook niet meer stil...

 
Ik ben Louise, 30 jaar oud en samenwonend met mijn vriend en 2 zwart-witte katers. Mijn vriend heeft 2 tienerzoons die regelmatig bij ons zijn. In juni 2011 heb ik mijn voeding compleet veranderd na veel gezondheidsproblemen. Ik was onder andere constant moe, om de haverklap grieperig en had veel puistjes/acne, darmproblemen, last van voeding, haaruitval, hypoglycaemie en candida. Door veel antibiotica gebruik (oa. tegen acne), een eetprobleem verleden(boulimia), suiker-verslaving, stress en vegetarisme heb ik mijn lichaam enorm belast. Mijn gebit is erg slecht, heb ontelbaar veel gaatjes laten vullen en diverse wortelkanaalbehandelingen gehad. Stap voor stap is door de juiste voeding mijn gezondheid verbeterd. Waar ik nu nog last van heb is vermoeidheid (bijnieruitputting). De andere klachten heb ik (bijna) niet meer. Deze voeding werkt en mijn gezondheid gaat nog steeds voorruit! Sinds kort ben ik begonnen met yoga en fitness (op een rustige manier) om een betere 'band' met mijn lichaam te krijgen. Ik denk namelijk dat de grote levensles van dit alles is dat ik veel meer van mijn lichaam mag houden.

 
claireelis 30 jaar, samenwonend, geen kinderen. maagziekte: gastroparese. dieet en levenstijlaanpassingen helpen. qua dieet heb ik gauw gemerkt dat granen niet voor me werken, heb raw vegan, wai-diet (raw vegan + sashimi, rauw eigeel), paleo (te veel vlees), gaps geprobeert. vezelarm hoog vocht gehalte gaps-variant (fruit, groentesap, vis/kip bouillion, vis/ei met af en toe vlees/gevogelte) werkt het beste. yoga en wandelen/rennen vind ik heerlijk! ik ben op dit moment bezig met dieet en beweging routine te maken en mijn trage schildklier aan te pakken.

 
en ik ben lola 39 jaar oud en getrouwd, 2 geweldige meisjes van 10 en 7 jaar.

ik ben in dagelijks leven pedicure, en ik ben op dit forum gekomen omdat mijn meisjes adhd en ppd-nos hebben.

het is een lange zoektocht, maar door dit forum ben ik op de goede weg.

gr lola

 
Satfat (saturated fat), 33 jaar en werkzaam als financieel specialist. Samenwonend, twee dochters van 7 en 3 jr. De oudste heeft een hersenbeschadiging opgelopen bij de geboorte waardoor ze Cerebrale Parese heeft. Tijdens mijn zoektocht voor haar (wat kan ik doen om haar te helpen ?) ben ik op het spoor gekomen van gezonde voeding, Ron Fonteine, Mike Donkers en vervolgens Weston Price. Wat een ontdekking ! Mijn doelstelling is om mijn gezin zoveel mogelijk gezond te laten leven/ op te voeden. Ooit zullen ze het door Mike vertaalde boek lezen (bedankt Mike) en zijn ze mij dankbaar voor de gezonde levensstijl. Een gezin gaat echter niet vanaf dag 1 het gehele voedingspatroon ineens aanpassen. Wit zitten dus in de bekende overgangsperiode en passen alles stap voor stap aan. De jongste dochter heeft momenteel last van eczeem. We proberen ook dit weer op te lossen met hetgeen ik hier o.a. op dit forum heb geleerd over voeding.

 
Hoi, ik ben Fattymama en ik wordt dit jaar een halve eeuw (niet oud...als je een boom bent..). Sinds ik met het Weston Price voedingspatroon bezig ben, voel ik me stukken rustiger in mijn lijf en in mijn hoofd. Ik ben gek op ouderwets gezond voedsel bereiden uit grootmoeders tijd, met echte ingrediënten en een echte smaak.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.331
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan