Knoflook en ui giftig?

S

sprout

Guest
Zijn knoflook en (gele/witte) ui giftig, op internet zijn er 'bronnen' die dit claimen, en dat je er daarom van gaat stinken uit je mond en via transpiratie. (De rode/paarse ui schijnt minder giftig te zijn.)

Het zou onder andere komen door de stof Allicine.

Had gezocht op het forum maar kon er niks zinnigs over vinden vandaar dit topic, b.v.d. voor eventuele reacties.

Mijn persoonlijke ervaring met knoflook en ui is dat mijn slaapkamer 's morgens (na consumptie) helemaal naar knoflook ruikt, ik er winderig van wordt en dunne ontlasting krijg.

 
Bij winderigheid is je zwavelvertering niet goed????? Het zijn verder reinigende groentes, dus....

 
Sorry voor het openen van dit nieuwe topic, wist niet dat er al een was over knoflook.

Quote:
Bij winderigheid is je zwavelvertering niet goed????? Het zijn verder reinigende groentes, dus....


Van eieren heb ik nooit last van winderigheid ook al eet ik er 8 op een dag.

 
Alleen maar omdat jij er van windt betekent nog niet dat het giftig is. Het heeft eerder te maken met een slechte zwavelverwerking a.g.v. een verzwakte leverfunctie.

Mike

 
Zavel is een zeer ik herhaal zeer belangrijke stof voor je lichaam.Of je het uit ui of knoflook krijgt maakt niet uit.Ei is trouwens een zeer goede bron.Zegt natuurlijk niets over of ui/knoflook wel of niet gezond is.Ik denk persoonlijk wel.Maar wanneer je de keuze maakt om ze weg te laten uit je voeding,zorg er dan wel voor dat je jezelf voorziet van voldoende zwavel.

ad

 
@sprout,

Quote:
Zijn knoflook en (gele/witte) ui giftig, op internet zijn er 'bronnen' die dit claimen, en dat je er daarom van gaat stinken uit je mond en via transpiratie.


Dat stinken sluit ik niet uit, maar breng ik persoonlijk niet in verband met giftigheid.

Misschien eerder ontgifting...

Heb al vaker gelezen op diverse sites, dat vele mensen die ouder dan 100 waren, vaak veel knoflook in hun leven gegeten hadden.

Een korte zoektocht leverde me deze link op:

http://zilvervis.net/2013/03/08/voedsel-waarmee-je-de-100-kan-halen-knoflook/

 
Ik ken een aantal personen van in de 90 die de afgelopen jaren (50-55 jaar) veel 'junk' gegeten hebben. En in hun jeugd redelijk wat suiker.

Knoflook heb je in ieder geval niet nodig om een hoge leeftijd te behalen.

Quote:
Heb al vaker gelezen op diverse sites, dat vele mensen die ouder dan 100 waren, vaak veel knoflook in hun leven gegeten hadden.'Vaak veel' lijkt me niet gezond. Die mensen eten waarschijnlijk veel andere gezonde voedingsmiddelen, waaronder waarschijnlijk veel vis. En hebben weinig stress.

 
Wat is jouw probleem met knoflook? Natuurlijk kun je het nooit terugbrengen naar 1 enkel voedingsmiddel, maar er is niets mis met knoflook!

Mike

 
Black Garlic and Sprouted Garlic Have Enhanced Health Benefits

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/04/21/sprouted-black-garlic.aspx

 
Hhmmm interessant.

Ik had ook ergens gelezen dat Andreas Moritz hier iets over zei. Inderdaad over knoflook, ui kan ik mij niet meer herinneren.

Ook kwam Andreas Moritz later met een idee dat Eiwitten niet nodig waren voor de mens... Daar trek ik mijn twijfels over. De aminozuren die de daadwerkelijke bouwstenen zijn worden uit eiwitten gewonnen maar kunnen ook uit groenten gehaald worden, maar om hier nu vegetariër voor te worden... Ik ga dat stuk nog eens opzoeken want ik kan niet geloven dat Andreas het nut van volwaardig dierlijke producten niet ziet....

 
Ik vind knoflook heerlijk, denk toch zeker een teentje of 5 a 10 per week. Liefst zo rauw mogelijk, bakken wordt knoflook bitter.

Rode ui is ook een favoriet van me. Mijn oma vertelde me ooit eens dat ze elke dag rode ui at.

 
Quote:
Ook kwam Andreas Moritz later met een idee dat Eiwitten niet nodig waren voor de mens... Daar trek ik mijn twijfels over.


En terecht. Mensen hebben eiwitten uit voeding nodig, punt.

Quote:
De aminozuren die de daadwerkelijke bouwstenen zijn worden uit eiwitten gewonnen maar kunnen ook uit groenten gehaald worden, maar om hier nu vegetariër voor te worden...


Planten zijn geen goede bron van complete eiwitten, dus er zullen altijd ofwel bepaalde essentiele aminozuren ontbreken, of plantaardige bronnen bevatten ontoereikende hoeveelheden hiervan. Dat is de reden waarom dierlijke voeding zo voedzaam is. Plantenetende dieren grazen gemiddeld 16 uur per dag om plantaardige voedingstoffen te concentreren en om te zetten. Ik weet dat ik als vegetarier een ernstig tekort had aan complete eiwitten.

Quote:
Ik ga dat stuk nog eens opzoeken want ik kan niet geloven dat Andreas het nut van volwaardig dierlijke producten niet ziet....


Moritz kon dierlijke eiwitten niet goed verteren en kreeg er galkolieken van. Zijn probleem was dus maagzuurtekort, maar dat heeft hij nooit ingezien. In plaats daarvan begon hij dierlijke eiwitten te beschouwen als 'gifstoffen'. Helemaal gelogen is dit niet, want de inname van grote hoeveelheden MAGERE en DROGE dierlijke eiwitten kan wel degelijk leiden tot bloedvergiftiging (rabbit starvation). De plantaardige voeding die hij voorstond was, zoals gezegd, arm aan complete eiwitten en hij ging voorbij aanhet feit dat de plantenwereld gifstoffen tot specialisatie heeft gemaakt, omdat ook planten niet gegeten willen worden.

Wat betreft knoflook, ui en alles in de uienfamilie: wie een slechte leverfunctie heeft, kan zwavel niet goed verwerken en de uienfamilie is rijk aan zwavel. Het is dus niet het voedingsmiddel, maar een verzwakte orgaanfunctie. Dit is dezelfde denkfout die Moritz maakte met dierlijke eiwitten. Geef NOOIT een eeuwenoud voedingsmiddel de schuld van moderne klachten!

Mike

 
Om in te haken op het zwavel verhaal en tip voor mensen die slecht zwavel kunnen verwerken, terwijl het wel goed voor je is. Een goede manier om dan toch aan je zwavel te komen is door magnesiumsulfaat/bitterzout in bad te gebruiken.

Quote:
Sulfate is needed for proper pancreatic enzyme action

Sulfate is essential at forming the mucin proteins that line the gut walls

Sulfur containing compounds are a very important part of Phase 2 detox in the liver

Sulfate is necessary for the formation of brain tissue and proper neurotransmitter function

Sulfate is needed for proper joint lubrication and function

This isn’t going to be an in-depth talk on Sulfur, but I just want to highlight some point’s readers of this blog probably care deeply about. Bad digestion, detox, bad brain status and hurting joints are all things many of us struggle with. And it turns out; Sulfur plays a major role in all of these.

Interesting to note: there are 3 ways to get more sulfates into your body. Eating it, absorbing it through the skin, or creating it from methionine and cysteine. The problem is: the ability to absorb it from eating sulfur containing foods is very inefficient (5). And if you have IBD or any gut dysbiosis, it’s likely even worse (6)

.

http://scdlifestyle.com/2012/12/epsom-salt-baths-an-old-school-way-to-feel-better-fast/

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.348
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan