Quote:
Ook kwam Andreas Moritz later met een idee dat Eiwitten niet nodig waren voor de mens... Daar trek ik mijn twijfels over.
En terecht. Mensen hebben eiwitten uit voeding nodig, punt.
Quote:
De aminozuren die de daadwerkelijke bouwstenen zijn worden uit eiwitten gewonnen maar kunnen ook uit groenten gehaald worden, maar om hier nu vegetariër voor te worden...
Planten zijn geen goede bron van complete eiwitten, dus er zullen altijd ofwel bepaalde essentiele aminozuren ontbreken, of plantaardige bronnen bevatten ontoereikende hoeveelheden hiervan. Dat is de reden waarom dierlijke voeding zo voedzaam is. Plantenetende dieren grazen gemiddeld 16 uur per dag om plantaardige voedingstoffen te concentreren en om te zetten. Ik weet dat ik als vegetarier een ernstig tekort had aan complete eiwitten.
Quote:
Ik ga dat stuk nog eens opzoeken want ik kan niet geloven dat Andreas het nut van volwaardig dierlijke producten niet ziet....
Moritz kon dierlijke eiwitten niet goed verteren en kreeg er galkolieken van. Zijn probleem was dus maagzuurtekort, maar dat heeft hij nooit ingezien. In plaats daarvan begon hij dierlijke eiwitten te beschouwen als 'gifstoffen'. Helemaal gelogen is dit niet, want de inname van grote hoeveelheden MAGERE en DROGE dierlijke eiwitten kan wel degelijk leiden tot bloedvergiftiging (rabbit starvation). De plantaardige voeding die hij voorstond was, zoals gezegd, arm aan complete eiwitten en hij ging voorbij aanhet feit dat de plantenwereld gifstoffen tot specialisatie heeft gemaakt, omdat ook planten niet gegeten willen worden.
Wat betreft knoflook, ui en alles in de uienfamilie: wie een slechte leverfunctie heeft, kan zwavel niet goed verwerken en de uienfamilie is rijk aan zwavel. Het is dus niet het voedingsmiddel, maar een verzwakte orgaanfunctie. Dit is dezelfde denkfout die Moritz maakte met dierlijke eiwitten. Geef NOOIT een eeuwenoud voedingsmiddel de schuld van moderne klachten!
Mike