kleur geur smaakstoffen ( klein flesje )

Jocoma

Member
Ik gebruik wel eens kleur geur smaakstoffen ;
bv om rijst die heerlijke pandan rijst geur te geven ;
zo'n klien flesje van Koepoe Pandan smaak geurstof Campuran Perisa dan Pewarna ...
( zie hier > https://www.toko4all.nl/product/pandan-pasta-30-ml-koepoe-koepoe/
Of Jol-La - Pandan smaak

Ik koop deze in de chinese toko....
Ik recentelijk gelezen dat deze aroma's schadelijk zijn voor de gezondheid....

Vraag ; zijn deze smaakstoffen eigelijk wel veilig ? , en is hier ooit onderzoek naar gedaan ?

bijvoorbaat dank
 
Waarom gebruik je daar geen kruiden of specerijen voor? Veel gezonder dan chemische geur- en kleurstoffen.
 
Wat denk.je zelf? Heb je per se bewijs nodig dat dit schadelijk is of beschik je over gezond verstand?

Mike
 
Dank voor jullie reacties.

Elkedageenei : het gaat in dit geval om die typische pandangeur. Misschien weet u welke kruiden of specerijen je in dit specifiek geval kan gebruiken ?
Er zijn natuurlijke kleur - smaak - en geurstoffen. Mijn vraag is of het hier ook gaat om een natuurlijk aroma ? Niet elke geurstof is schadelijk. Hier gaat de vraag over.

fatsnotbad ; Helaas kan ik zelf geen onderzoek doen. Daarom mijn vraag op dit forum. Misschien zijn daar toevallig (ervarings) deskundigen bij ?

bijvoorbaat dank
 
Dit soort chemische troep liefst ten alle tijde vermijden voor je gezondheid.

Ook oppassen met de zogenaamde natuurlijke aroma's

https://oergezondmethode.nl/de-schokkende-waarheid-over-natuurlijke-aromas/

Voor een zoete natuurlijke bereiding met pandan heb ik zelf wel eens onderstaand product gebruikt. Dit is van een natuurlijke pandan extract (oplosbaar) met het natuurlijke en gezonde bladgroen chlorophyl. Een minpuntje is dat dit product jammer genoeg ook veel suiker bevat.

https://www.orientalwebshop.nl/dranken/oplosdrank/ramwong-brand-instant-pandan-drink-180gr

Vind je de geur en smaak van bv pandanrijst niet voldoende, dan kun je bij een toko ook vaak verse pandan bladeren kopen, deze kneuzen en als extra met de rijst mee laten koken.

Van de verse pandan bladeren kun je zelf ook een extract maken, door deze met vocht te blenderen en te zeven. Het groene extract is dan ook goed te bewaren door deze in te vriezen.
 
Jocoma ik heb geen idee maar jij hebt ook google..ook al kun je geen onderzoek doen.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.500
Berichten
519.515
Leden
8.647
Nieuwste lid
Syllie
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan