Kamelen urine

AbuKaliem

New member
Overgeleverd door Abu Qilaba: Anas (radiAllaahu ‘anhu) zei, “Sommige mensen van ‘Ukl of ‘Uraina stam kwamen naar Medina maar ze konden niet zo goed tegen het klimaat, hun buiken waren opgezet. Dus de Profeet (salAllaahu ‘alayhi wa sallam) zei tegen hun ga naar de kamelen herders en drink hun melk en urine (als medicijn). Zij deden dit, en werden gezond. (Bukhari en Muslim)

Wat betreft het drinken van melk en urine van kamelen, zijn er veel gezondheidsvoordelen. En zij zijn bekend bij de voorgaande generaties en het is bewezen door wetenschappelijk onderzoek.

Ibn al-Qayyim zegt:

De schrijven van al-Qanoon (de canon)- Ibn Sina (Avicenna) heeft gezegd, “De meest heilzame urine is de urine van de kamelen van de bedoeïen welke Najeeb genoemd wordt."

Ibn al Qayyim zijn boek Zaad al Ma’aad (4/47, 48)

In de Emirati nieuwskrant al-Ittihaad (uitgifte nr. 11172, zondag 6 Muharram 1427 Hijri / 5 februari 2006) staat geschreven.

Één van de meest belangrijkste zaken waarom kamelen gehouden worden is om hun melk, welke doeltreffend is in de behandeling van vele ziektes, waaronder hepatitis, en voornamelijk de spijsvertering (maag en darmstelsel), verschillende soorten kanker en andere ziekten.

In een artikel van Dr Ahlaam al-‘Awadi, welke was gepubliceerd in al-Dawah Magazine (uitgifte nr. 1938, 25 Safar 1425 Hijri / 15 April 2004) stond welke ziekten konden worden behandeld met het drinken van kamelen melk, door ervaring werd er bewezen dat er vele voordelen zijn in het drinken van kamelen melk.

Het volgende werd gezegd door Dr Ahlaam;

Kamelen urine is effectief in de behandeling van huidziektes zoals ringworm, gordelroos (tinea) en abcessen, zweren die zichtbaar zijn op het lichaam en haar, en droge en natte zweren. Kameel urine zorgt er ook voor dat het haar glanst en dik wordt en het verwijderd roos van het hoofdhuid. Kameel melk is ook heilzaam in het behandelen van Hepatitis, zelfs als het in een punt bereikt waarbij geen medicijn meer werkt.

In de al-Jazeerah al Sa’oodiyyah nieuwkrant (uitgifte nr. 10132, Rabee’ al-Awwal 1421 Hijri) staat een stuk van het boek Al-Ibl Asraar wa I’jaaz (De kameel: Geheimen en Wonderen) geschreven door Darmaan ibn ‘Abd al-‘Azeez Aal Darmaan en Sanad ibn Mutlaq al-Subay’i:

Wat betreft de urine van de kameel, wordt in het boek geschreven dat er vele voordelen zijn voor de mens. Dit is aangegeven door de Profetische teksten en bevestigd door de wetenschap. Wetenschappelijk experimenten hebben bewezen dat de urine van kamelen een dodelijk effect heeft op bacteriën die vele ziekten veroorzaken.

Onder de vele toepassingen van kamelen urine is er ook eentje voor het haar. Het zorgt ervoor wanneer vrouwen hun haren ermee wassen, dat hun haar langer wordt en dat het er glanzend uit gaat zien. Kamelen urine is ook effectief in het behandelen van het opzwellen van de lever, tandpijn en voor het wassen van de ogen.

Prof. Dr. ‘Abd al-Fattaah Mahmoud Idrees zegt: Kameel urine is effectief in het behandelen van al-hazaaz, en met al-hazaaz wordt bedoeld; pijn in het hart door bijvoorbeeld boosheid etc. kamelen urine, vooral de urine van een jong vrouwtjes kameel wordt gebruikt als een reinigend substantie om de wonden en zweren te wassen, om het haar te laten groeien en het dikker te maken en zorgt ervoor dat het niet uitvalt, en het wordt gebruikt om hoofdhuid ziektes te behandelen.

In een Master proefschrift door een scheikundige, Muhammad Awhaaj Muhammad, dat werd ingediend in de faculteit van scheikunde in de al-Jazeerah Universiteit in Sudan, en werd aangenomen door de decaan van wetenschap en postdoctorale studies in November 1998, genaamd; een studie van de chemische samenstelling en sommige medische toepassingen van de Urine van Arabische kamelen, Muhammad Awhaaj zegt,

Laboratorium testen geven aan dat de urine van kamelen een hoge concentratie kalium bevat, eiwit houdende proteïnen, en kleine hoeveelheid urine zuur, natrium en creatine.

In zijn studie, legt hij uit wat zijn reden was om medische eigenschappen te bestuderen van de kamelen urine. Hij had een paar stam leden gezien dat wanneer zij last hadden van spijsvertering (maag en darmklachten) dan dronken zij de urine van kamelen. Hij zocht hulp van doctoren in het bestuderen van kamelen urine. Zij brachten een aantal patiënten en schreef hun kamelen urine voor, voor een periode van twee maanden. Hun lichamen herstelde van hetgeen zij hebben geleden, wat meteen bewees dat kamelen urine effect had in de behandeling.

Kamelen urine werkt als een traag diureticum, maar het breekt kalium niet af en andere zouten zoals andere diureticum wel doen, omdat kamelen urine een hoge concentratie kalium en proteïnen bevat. Het is ook bewezen dat het effectief is tegen sommige typen bacteriën en virussen. Het bracht een vooruitgang in de conditie van vijfentwintig patiënten die kamelen urine gebruikte voor waterzucht, zonder dat het hun kalium niveaus ontwrichte. Twee van hun waren genezen van lever pijn, en hun lever functie herstelde tot een normale niveau, en mede de weefsel van de lever herstelde. één van de medicijnen om bloed stolsels te behandelen is een samenstelling genaamd Fibrinolics welke werkt door verandering in een substantie in het lichaam van het inactieve vorm Plasminogeen, naar zijn actieve vorm, Plasmine, om de substantie op te lossen die ervoor zorgt dat het stolt, genaamd fibrin. Één van de componenten van deze samenstelling wordt genoemd urokinase, welke geproduceerd worden door de nieren of van de urine, zoals de naam al begint ‘uro’.

De decaan van de faculteit van medische wetenschap in de al-Jazeerah Universiteit in Sudan, Professor Ahmad ‘Abd-Allaah Ahmadaani, heeft een praktische manier ontdekt voor het gebruik van kamelen urine om waterzucht en zwellen van de lever te behandelen. Het succes is bewezen in het behandelen van degenen die getroffen waren door deze ziekte. Hij zei in een seminar georganiseerd door de al-Jazeerah Universiteit:

De experiment begon bij het geven van een dagelijkse dosis kamelen urine gemixt met melk (om het drinkbaar te maken) aan elke patiënt. Vijftien dagen na het begin van het experiment, waren de magen van de patiënten kleiner gegroeid en waren weer in hun normale grote.

We onderzochte de lever van de patiënten met een echo-onderzoek voordat het onderzoek begon, en we kwamen erachter dat de lever van vijftien van de vijfentwintig in een cirrotisch staat waren, en sommige van hun ontwikkelde levercirrose als gevolg van bilharzia. Alle patiënten reageerde om de behandeling met kamelen urine, en sommige van hun vervolgde de behandeling (hun eigen keuze). Zij bleven deze dosis urine drinken voor twee maanden. En aan het einde, waren ze allemaal genezen van cirrhosis van de lever.

Professor Ahmad zei; kamelen urine bevat een grote hoeveelheid kalium, eiwit en magnesium, omdat de kameel alleen maar vier keer drinkt in de zomer en één keer in de winter, waardoor het water behoud wordt in zijn lichaam om het natrium te behouden, en het natrium zorgt ervoor dat het niet vaak urineert zodat het water in het lichaam blijft.

Professor Ahmad legt uit dat waterzucht wordt veroorzaakt door een tekort aan eiwit of kalium en de urine van kamelen heeft een overvloed van beide substanties. De beste type kamelen voor het gebruik van hun urine als medicijn zijn de jongere kamelen.

Dr. Ahlaam al-‘Awadi, een specialist in microbiologie in het koninkrijk van Saoedi-Arabië, hield toezicht op wetenschappelijke stukken met als onderwerp ‘het gebruik van kamelen urine voor medische behandeling’, zoals het proefschrift van ‘Awaatif al-Jadeedi en Manaal al-Qattaan. tijdens de beoordeling van Manaal haar proefschrift, is zij geslaagd door het bevestigen van het effect van het gebruiken van een substantie gemaakt van kamelen urine welke een natuurlijke antibiotica werd geproduceerd.

Dr Ahlaam zei, het is niet duur, het is gemakkelijk te maken. Het kan gebruikt worden tegen huid ziekten zoals eczeem, allergieën, zweren, nagel infecties, brandwonden, kanker, hepatitis en waterzucht met geen schadelijke bijwerkingen.

En ze zegt, kamelen urine bevat een hoop genezend factoren zoals de antibiotica (bacteriën die aanwezig zijn, zout en ureum). De kameel bezit een immuun systeem die volledig uitgerust is om schimmel, bacteriën, en virussen tegen te gaan, omdat het antilichamen bevat. Het wordt ook gebruikt om bloedstolsels te behandelen. En het wordt gebruikt tegen waterzucht (welke wordt veroorzaakt door een tekort aan eiwitten en kalium, waar de kamelen urine rijk aan is.) kamelen urine is ook een genezing voor de buik klachten, astma en kortademigheid. Het is bewezen dat het de bloedspiegel normaliseert in diabetes patiënten. Het is een geneesmiddel tegen een lage libido, en het helpt voor bot groei bij kinderen en versterkt de hartspier.

Het kan ook gebruikt worden als een reinigingsmiddel voor het schoonmaken van wonden en zweren, en vooral de urine van een jonge meisjes kameel. Het helpt ook om het haar te laten groeien zodat het dik en sterk wordt, het helpt om haarverlies tegen te gaan, en is goed werkzaam tegen roos. Bij een meisje die erg last had van een infectie achter haar oor, pus en pijnlijke zweren werd behandeld door kamelen urine. Een ander meisje die haar vingers niet kon strekken vanwege zweren en haar gezicht vol zat met zwarte vlekken (puistjes) werd ook behandeld door kamelen urine. Kamelen urine kan ook gebruikt worden om de spijsvertering te behandelen om sommige soorten kanker aan te pakken. Uit onderzoek is gebleken dat kamelen urine effectief is tegen micro-organismen zoals schimmel, gist en bacteriën.

Dr. Rahmah al-‘Ulyaani, verrichte een test op konijnen die geïnfecteerd waren met bacteriën in de dikke darm, ze behandelde elke groep konijnen met een ander soort medicijn, inclusief kamelen urine. Er was een merkbaar regressie in de konijnen die werden behandeld met andere medicijnen, behalve kamelen urine, welke een duidelijke vooruitgang bracht. [Majallat al-Jundi al-Muslim, uitgifte nr. 118, 20 Dhu’l-Qa’dah 1425 1 Januari 2005]

 
Maar als ze 4 keer per jaar drinken hoe vaak plassen ze dan???

 
Ik moet er niet aan denken om kamelen urine te drinken.

Maar ik gebruikte vroeger bij mijn kinderen wel hun eigen urine, om ontstoken ogen mee te ontsmetten.

Na twee dagen was het dan weer beter.

Ik heb toen deze tip ook aan een buurvrouw gegeven, die al maanden met ontstoken ogen zat. En een paar dagen later kwam ze me bedanken om te zeggen dat het over was.

Ik heb ook ooit bij een collega met erge acne gezien, dat ze door urine er op te doen, een gave huid kreeg, dus ik geloof zeker in de geneeskracht van je eigen urine.

Maar het drinken zal ik nooit durven.

Ik heb wel eens jaren geleden op tv gezien, dat een man zijn eigen urine dronk elke dag.

 
Ik heb ooit een man gesproken die het over koeien-urine had. Schijnbaar wordt dat ik India toegepast en als de koe daar heilig is, kan ik me voorstellen dat de urine ook wel enige waarde heeft.

Voor de wat nieuwere forumleden. Er is een topic over urinetherapie/urotherapie.

 
Vroeger was het gangbare wijsheid in Nederland om over je eigen wratten heen te plassen, de ochtendurine zou het meest effectief zijn.

Mike

 
Quote:
Vroeger was het gangbare wijsheid in Nederland om over je eigen wratten heen te plassen, de ochtendurine zou het meest effectief zijn.Klopt ja, dat was ik al weer vergeten, je mocht alleen ochtendurine gebruiken.

Voor een vrouw is het lastiger om over je eigen wratten te plassen.

 
Quote:
Voor een vrouw is het lastiger om over je eigen wratten te plassen.


Welnee, gewoon in een glaasje plassen en dat over je wrat gieten.

Of een collecte houden in de straat en je bad vullen met al die flessen. :mrgreen:

 
Hoe zou dat inderdaad komen dat urine de wratten kan weghalen of wat is de verklaring hiervan? zout, mineralen?

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.487
Berichten
510.674
Leden
8.641
Nieuwste lid
Sergiokef
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan