G
Guest
Guest
Hallo, ik ben Jouke en ik ben afgelopen voorjaar na het lezen van het boek "wat maakt de wereld ziek" van Ruediger Dahlke bewuster gaan eten. Niet zozeer een bepaald dieet, maar gewoon natuurlijker en met meer aandacht inkopen en eten. Zonder bewust af te willen vallen was ik in ongeveer 6 maanden tijd zomaar 10 kilo kwijt. Door het lezen van verschillende spirituele boeken deze zomer kwam ik op de site "bewustleven.info" en kwam daar een interessant artikel van Mike tegen: "De vier basisprincipes voor gezond eten en leven". Ook mijn vriendin vond het artikel interessant en we zijn eigenlijk de volgende dag al aan de rauwe salades, sole en roomboter gegaan en ik heb vanaf die dag geen kop koffie meer gehad. Mijn vriendin is gek op salades, maar voor mij moest het even wennen en had de eerste week wat last van hoofdpijn en weinig energie.
Na nog veel meer artikelen van Mike gelezen te hebben, raakten we wat in verwarring. Pasta en witte rijst hadden we al afgeschaft, maar later bleek dat bruine (zilvervlies) rijst nog slechter is. Nu (ook dankzij dit forum) komt er meer duidelijkheid.
In mijn omgeving merk ik dat er door mijn verandering in eetgewoonten bij anderen ook vragen ontstaan en zo wordt er bij mij op kantoor al veel minder koffie gedronken en is de groene thee niet aan te slepen....
Ik krijg ook vanuit de familie veel vragen over voeding, maar ik weet natuurlijk nog veel te weinig!
Onze voeding op dit moment:
-We beginnen de dag met een smoothie (citroen, sinaasappel, 2 appels, kokosolie en stuifmeelpollen)
-Maximaal 2 sneetjes biologisch desembrood met rauwmelkse kaas.
-Om de dag vegetarische rauwkostsalade met sla,geraspte wortel,knoflook,tomaat,paprika,komkommer,gekookt ei.
-de andere dag gekookte groente met max.1 aardappel.
-'s Avonds een glaasje biologische rode wijn met een stukje leverworst.
De tomaat en de paprika zijn dankzij dit forum deze week voor het laatst....
Heb net het boek "Voeding en fysieke degeneratie" gekocht, dus de komende dagen genoeg leesvoer!
Na nog veel meer artikelen van Mike gelezen te hebben, raakten we wat in verwarring. Pasta en witte rijst hadden we al afgeschaft, maar later bleek dat bruine (zilvervlies) rijst nog slechter is. Nu (ook dankzij dit forum) komt er meer duidelijkheid.
In mijn omgeving merk ik dat er door mijn verandering in eetgewoonten bij anderen ook vragen ontstaan en zo wordt er bij mij op kantoor al veel minder koffie gedronken en is de groene thee niet aan te slepen....
Ik krijg ook vanuit de familie veel vragen over voeding, maar ik weet natuurlijk nog veel te weinig!
Onze voeding op dit moment:
-We beginnen de dag met een smoothie (citroen, sinaasappel, 2 appels, kokosolie en stuifmeelpollen)
-Maximaal 2 sneetjes biologisch desembrood met rauwmelkse kaas.
-Om de dag vegetarische rauwkostsalade met sla,geraspte wortel,knoflook,tomaat,paprika,komkommer,gekookt ei.
-de andere dag gekookte groente met max.1 aardappel.
-'s Avonds een glaasje biologische rode wijn met een stukje leverworst.
De tomaat en de paprika zijn dankzij dit forum deze week voor het laatst....
Heb net het boek "Voeding en fysieke degeneratie" gekocht, dus de komende dagen genoeg leesvoer!