jongeren en hun voeding

G

Guest

Guest
wat is dat toch met de jongeren van tegenwoordig. ik bedoel ik weet dat ze tegenwoordig veel drank en drugs gebruiken, maar wat er bijvoorbeeld in HAREN is gebeurd dat gaat vast veeeeel vaker gebeuren. ik vind het echt doodeng vooral omdat mijn dochter richting de puberteit gaat.ik weet zeker als de pubers beter zouden eten en drinken en de drank zouden laten staan, dat het met hen beter zou gaan.....zucht....ik droom maar weer verder.

hebben meer ouders op dit forum deze angst????

grt lola

 
Daar schrijft Weston Price ook over.

(ik kan nu alleen niet terugbladeren, iemand anders leest mijn boek)

Ik denk dat veel problemen (misschien zelf alle) een basis hebben in slechte voeding. Maar dit gaat ver terug en ik zie een neerwaartse spiraal:

Slecht eten, kinderen krijgen, niet meer goed kunnen nadenken, slechte opvoeding, nog slechter eten, kinderen krijgen, enzovoorts.

De basis (opvoeding) heb je vast gelegd, nu een beetje vrij laten en met een beetje geluk komt alles goed.

Om mij heen zag ik het het vaakst fout gaan bij hun die het meest beschermd zijn opgevoed wat drank en vooral wat drugs betreft. Degenen die het eerst thuis moesten zijn gebruiken het meest. Degene die vrij gelaten werden, probeerden wel eens wat, maar maakten daarna hun eigen keuzes.

Dat zie ik ook in Haren terug: meelopers die niet nadenken.

 
OK, mensen in die negatieve spiraal zitten daar dieper in dan vroeger, maar jullie zijn het vast ook met me eens dat er tegelijkertijd een groeiende groep bewuste ouders en bewuste kinderen is. En die kleine groep is ook weer bewuster dan eerder in de laatste paarhonderd jaar. Authentieker.

Het is volgens mij een merkwaardige tijd van transitie; ik wil het graag vergelijken met een jaar of 20 terug want dat weten we allemaal nog. Een tijd waarin de meest kritische mensen eigenlijk heel voorspelbare ideeen hadden. Zelfs de beste denkers waren helemaal in de ban van 'democratisering' want dat was de beste van de twee opties die we op 'het journaal' zagen.

En kijk dan eens wat er nu gebeurt. Wereldwijd zijn mensen alle leugens aan het doorprikken; overal staan mensen op die geen controle meer nodig hebben en nu al een voorbeeldfunctie vervullen.

Dus ja, naast de oude negatieve spiraal die veel met voeding, drugs en gewoon hypnose te maken heeft, staat een jonge positieve spiraal en die is weliswaar nog kleiner maar wel vele malen krachtiger.

 
Het is inderdaad heel dubbel. Aan de ene kant zie je jongeren in scholen alleen maar chips en chocoladerepen eten. Aan de andere kant kunnen ze hun ouders wel het een en ander leren over het financiele stelsel, 9/11, enz. We leven in een tijd waarin zowel het licht als de duisternis in kracht toeneemt. Hierdoor zijn beide kanten prominenter en meer uitgesproken aanwezig. Hier een mooi voorbeeld van de wijsheid van de jeugd:Mike

 
Ik zie ook om mij heen een steeds bewuster wordende generatie vooral van mijn leeftijd (dertigers).

Je moet niet vergeten dat negativiteit bewust in een groot daglicht wordt gezet.

Je kan die opstandige jongeren ook zien als schoppen tegen de maatschappij. Jeanne Meijs schrijft daar mooi over in haar boek puberteit.

 
Wat mij regelmatig opvalt, is dat jonge meiden hun telefoons in hun bh stoppen.

Hebben die meiden dan geen gezond verstand, vraag ik me dan af...

 
Ze weten niet beter, ze krijgen te horen dat het niet gevaarlijk is om je telefoon bij je te dragen.

Lia

 
Sinds die mobiele telefoons er zijn, worden er steeds meer hersentumoren ontdekt...

Of waren die er vroeger ook al, maar waren er toen nog niet voldoende technieken om ze te ontdekken?

Misschien ben ik een doemdenker, maar ik voorspel een enorme uitbraak van borstkanker, ergens in de komende jaren.

Denkt de jeugd van tegenwoordig zelf niet meer na?

Slikken ze alles wat de overheid zegt, voor zoete koek?

Bestaat hun leven alleen uit chatten, gamen en feesten??

De jeugd heeft de toekomst, wordt wel eens gezegd.

Maar als ze zelf niet meer kunnen nadenken, ben ik bang dat ze ons niet gaan overleven.

 
Hoe moet de jeugd zelf nadenken als hen alleen maar wordt verteld wat de media laat zien.

Mijn dochter van 12 en 15 weten nu dat er meer is dan alleen hetgene wat in hun directe omgeving plaats vindt.

De keuze is aan hen, de informatie die ze krijgen van mij en de manier waarop ze daar mee omgaan is aan hun, ik hoop dat ze de juiste keuze maken.

Het wordt heel moeilijk als puber op beide benen te blijven staan wanneer de wereld om je heen leeft op een wijze die niet gezond is, het werkt als schapen, de een volgt de ander heb ik het gevoel en alles wordt voor waarheid aangezien.

Dit moet doorbroken,maar das een hele lastige.

Op niet al te lange termijn ga ik jou Mike en Anneke bleeker uitnodigen voor een gezondverstand avond voor ouders van kdv's en scholen, kinderen zijn de toekomst en daar ligt de start voor verandering, ouders moeten het doen, leerkrachten en begeleiders.

Als ik kijk naar mijn moeder, die gelooft alles wat de arts haar verteld, mijn omi is dementerende, altzheimer, zij denkt dat het heel normaal is, omdat zij al jaren alles vergeet dat ook zij dit krijgt.

Ik dacht dit ook, mijn omi heeft het, moeder krijgt het en ik vergat ook heel veel, zal wel in de genen zitten. NOT!

Elke keer wanneer ik haar zie vertel ik haar wat ik lees en hoor en zij begint nu te twijfelen en nadenken over hetgene wat ze weet en nu mee krijgt.

Alsof ze gebrainwashed is en klakkeloos doet wat er gezegd wordt.

Ze begrijpt nu ook waarom wij eten zoals we eten en is verbaasd dat we geen ritalin gebruiken en het zo goed gaat met de 12 jarige.

Ze ziet het en snapt nu dat voeding erg veel met gedrag en gezondheid doet.

Mensen willen eerst resultaat zien. niet ter lang moeten wachten. Het moet snel, zichtbaar en niks kosten.

Ik hoop dat mijn aandeel een stukje naar een betere toekomst/generatie zal zijn, het wordt tijd dat mensen om zich heen kijken en voor zichzelf nadenken en tegelijkertijd de ander ook zien.

zelf vind ik het erg lastig te leven op de manier die ik nu volg,waar ik mij goed bij voel.De omgeving, de maatschappij is een lastige om staande in te blijven als volwassene, laat staan als kind/puber.

Ratel

 
Op niet al te lange termijn ga ik jou Mike en Anneke bleeker uitnodigen voor een gezondverstand avond voor ouders van kdv's en scholen, kinderen zijn de toekomst en daar ligt de start voor verandering, ouders moeten het doen, leerkrachten en begeleiderswat goed rateltje, ik ben benieuwd naar de reaktie's van de ouders later. Dus laat maar horen tegen die tijd!

 
Ook ik heb twee pubers , een jongen van 14 en een meisje van 12. Ik probeer niet op te voeden vanuit angst , hoewel dat af en toe best moeilijk is. Ik probeer ze bewust te maken van het feit dat wanneer iets in de media verschijnt dat niet betekent dat het ook waar is. Wanneer ze enthousiast zijn over een reclame, leg ik uit dat die reclame erop gericht is om de fabrikanten geld te laten verdienen, en dat ze geen boodschap hebben aan het feit of het al dan niet gezond is.

Wat voeding betreft probeer ik ze nu mee te geven dat anders eten niet betekent dat je niet lekker kunt eten. En dat goede voeding heel veel ziekte kan voorkomen.

Ook gebruiken we nauwelijks mobiele telefoons, ik en mijn man hebben er 1 die we alleen gebruiken als het niet anders kan, en onze dochter doet dat gelukkig ook. We hebben gewoon een simpel prepaid toestel zonder toeters en bellen. Ik vind het zelf bloedirritant wanneer je met mensen in gesprek bent en ze zitten constant op hun mobiel te kijken.

En verder probeer ik vooral positief te blijven en niet alle negativiteit binnen te laten komen, en dat probeer ik mijn kinderen ook mee te geven. Probeer het mooie en goede te blijven zien, het donkere is er toch wel.

 
Prima instelling! Ik werk in het onderwijs, en meestal zijn de pubers met ouders zoals jij echt fijn om mee te werken.

 
Voor mij was het één van de redenen om te stoppen in het onderwijs. Ik kon het niet aanzien dat de kinderen zich volpropten met Red Bull, snoep en patat, asociaal gedrag vertoonden mede door slechte (op)voeding en ik ze Nederlands moest geven terwijl deze leerlingen de basis totaal misten. Jammer dat er op de meeste scholen zo weinig aandacht aan gezondheid wordt besteed.

 
Quote:
NZ Pupils Struggling to Speak

Fewer children starting school can speak in sentences, prompting an investigation by education chiefs.

Primary schools around the country have noted a decline in the spoken-language abilities of new entrants and the Ministry of Education will look into the reports.

School leaders and a specialist in linguistics suspect the problem could be caused by factors including children using gadgets too often and parents not talking to them enough.

http://www.nzherald.co.nz/nz/news/article.cfm?c_id=1&objectid=11319907


opvoeden anno nu; duw je kind een tablet onder de neus en je hebt geen omkijken meer. Gevolg, onderontwikkelde kinderen die zich niet goed kunnen uiten.

 
In de tijd dat mijn kinderen klein waren (jaren 80) werden ze voor de tv gezet.

Het zijn niet alleen de nieuwe technische ontwikkelingen, kinderen zien hun ouders bijna nooit omdat die werken of sporten etc. Hier in Spanje zitten de kinderen ook met de iphone van hun ouders, maar ze nemen wel deel aan het sociale leven. Ze zijn er gewoon altijd bij.

De schuld ligt niet bij de techniek, maar bij de ouders.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
504.724
Leden
8.636
Nieuwste lid
Jerosteo
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan