Een vriendin dronk tot voor kort dagelijks sojamelk en gaf dat ook aan haar dochter. Na het lezen van de informatie over soja heeft ze direct alles weggegooid. Ik heb haar getipt om over te gaan op rauwe melk en/of op kefir op basis van rauwe melk.
Nu is het echter zo dat haar man, een boerenzoon van een melkveehouder, faliekant tegen is. Hij geeft aan dat rauwe melk, van oudsher, ALTIJD gekookt werd vanwege het gevaar van de bacteriën. Niet alleen bij hen, maar overal.
Mijn ouders komen allebei ook van een boerderij en ook bij hen werd vroeger thuis de melk van de eigen koeien altijd gekookt. En dan heb ik het over de tijd van voor de tweede wereldoorlog.
Het enige wat ik in kon brengen is dat ik zelf inmiddels Kefir drink op basis van rauwe melk, dat ik mensen ken die dit al jaren doen en er niemand ziek van is geworden. Maar ja, dat is niet genoeg.
Heeft iemand nog informatie die ik haar kan doorspelen? Het gaat dus niet zo zeer over waarom wel, daar staat hier genoeg informatie over, maar vooral over de veiligheid van rauwe melk dus.
Nu is het echter zo dat haar man, een boerenzoon van een melkveehouder, faliekant tegen is. Hij geeft aan dat rauwe melk, van oudsher, ALTIJD gekookt werd vanwege het gevaar van de bacteriën. Niet alleen bij hen, maar overal.
Mijn ouders komen allebei ook van een boerderij en ook bij hen werd vroeger thuis de melk van de eigen koeien altijd gekookt. En dan heb ik het over de tijd van voor de tweede wereldoorlog.
Het enige wat ik in kon brengen is dat ik zelf inmiddels Kefir drink op basis van rauwe melk, dat ik mensen ken die dit al jaren doen en er niemand ziek van is geworden. Maar ja, dat is niet genoeg.
Heeft iemand nog informatie die ik haar kan doorspelen? Het gaat dus niet zo zeer over waarom wel, daar staat hier genoeg informatie over, maar vooral over de veiligheid van rauwe melk dus.