Intelligentie van het lichaam

Lievergezond

Well-known member
Vaak worden wij geacht ons lichaam te bestrijden in de plaats van dat wij de oorzaak bestrijden op hetgeen ons lichaam een intelligent antwoord geeft.

Voorbeelden zijn:

-Hoge bloeddruk: is van zichzelf een intelligent antwoord op een zuurstofgebrek in het lichaam.
De vraag is dan of de nadruk moet liggen op slechts kijken naar het omlaag brengen van de hoge bloeddruk of dat men het zuurstofgebrek moet benaderen;
-Koorts: het lichaam verhoogt de lichaamstemperatuur bij infectiebestrijding. Moeten we dan de koorts aanpakken?
-De dichte neus: volgens Buteyko is de dichte neus het gevolg van te veel ademhalen en het lichaam blokkeert dan de neus;
-Amandelen die groter worden bij infectiebestrijding (zij zijn betrokken bij de witte bloedcel-aanmaak): moeten we onze amandelen dan verwijderen?

Er zijn natuurlijk meer voorbeelden...
Het is belangrijk dat wij zien dat onze overlevingsmechanismen in eerste instantie niet de oorzaken zijn van de ziekten maar een intelligent antwoord op een hachelijke situatie.

Maar misschien is het handig om het zicht op deze mechanismen hier te vergroten.

Zoals ook het overlevingsmechanisme van de aanmaak van tumoren in het lichaam.
Wij worden bang gemaakt van tumoren en om ze te zien als iets dat niet van ons is maar als iets dat ons kapot maakt zodat we er zo snel mogelijk vanaf willen komen (van tumoren).
In feite als tumoren niet in de weg zitten (bijv. als ze onze luchtwegen blokkeren), dan is het juist raadzaam ze niet weg te halen: immers: de primaire tumoren houden uitzaaiingen tegen.

Misschien zouden we zover kunnen gaan met te zeggen dat alle lichamelijke klachten in feite intelligentie is van ons wezen.
Het lichaam als opvang of signaalfunctie voor problemen die wij psychisch niet aankunnen.

Of weer een andere manier van aankijken tegen ons lichaam: our body has everything that we need, if we know how to guide it. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/11/24/buteyko-breathing-method.aspx

Eerder hield ik me bezig met het stikstofoxidegehalte in het lichaam vergroten: die is handig om bloeddruk te verlagen.
Dit kan bijv. met arginine/citrulline al dan niet via de voeding, maar het kan nog veel dichter bij huis: de neusademhaling.
Als je via je neus ademhaalt, dan gaat de stikstofoxide die zich van nature in de neus bevindt naar je longen en daarmee je bloed in. Stikstofoxide opent je bronchien, is antibacterieel en opent ook je bloedvaten. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/11/24/buteyko-breathing-method.aspx

Sommige mensen doen de zogeheten de plasonbehandeling: http://plason.nl/ om het lichaam te voorzien van de stikstofoxide: maar ons lichaam kan maakt het dus gewoon zelf en transporteert het ook: maar we moeten het lichaam dus wel weten te besturen of aan te sporen om zichzelf goed te ondersteunen.

 
Hoi Lievergezond, ik vind het een interessant verhaal maar ook zeer ingewikkeld.
Er is een adres o.a. in Amsterdam Dutch Health Center ,maar ik vermoed dat ze erg duur zijn. een eigen website hebben ze in iedergeval niet. alleen via een contact-formulier.
Geen prijzen te vinden, nou dan weet je het wel, (is mijn ervaring).

 
hoi Liesje, om het concreet voor je te maken: jij hebt keelpijn en slijm op je bronchien als ik het goed gelezen heb: de longen maken uit intelligentie om zichzelf te beschermen slijm aan als je te veel ademhaalt volgens Buteyko.

Goedkoop zou zijn (als je hebt over geld in termen van financien) als je je afvroeg hoe het zit met je ademhaling: of je te veel lucht naar binnenhaalt en of je misschien stiekem snachts of overdag door je mond adem haalt/snurkt of apneu hebt. Als je ten alle tijden zorgt dat je door je neus ademhaalt dan introduceer je stikstof in je lichaam en dat werkt antimicrobieel en maakt dat je bronchien en bloedvaten zich verwijden (betekent meer zuurstof in je lichaam).

Het kan ook zijn dat je lichaam het zwaar heeft met de vertering (dat begreep ik eerder van je). Het lichaam gaat dan overcompenseren met het adem om het correcte bloed-ph te behouden.

 
Hoi Lievergezond, ik heb geen keelpijn, en ik adem ALTIJD door mijn neus. Dat verhaal van Mayke ken ik over die Buteyko. Geloof niet dat dat voor mij geld.
Sterker nog, mijn dochter en de kinderen zijn vaak verkouden en ik ben het eigenlijk nooit terwijl ik vaak bij ze ben.
Dat ik nu hoest en slijm heb is dus apart.
Mike ziet een verband met de warmte en bijnieren en ontgiften, die richting spreekt me wel aan.
Zowiezo wil ik graag een allergie-test (of intolerantietest) doen ergens maar is er nog niet van gekomen.
Morgen heb ik ergens een afspraak, eens kijken of ze nog iets voor me kunnen betekenen.

 
hoi Liesje, excuses over dat ik begrepen had dat je keelpijn had, je had het slechts over slijm in je keel (geen keelpijn dus).
Evengoed blijft mijn verhaal verder staan.
Ontgiftiging betreft niet slechts de bijnieren maar zeer veel processen in je lichaam die allemaal samenhangen direct of indirect.
Allergietest kun je bij je huisarts aanvragen (maar die test is niet voor de intoleranties: de langzame reacties): is gratis als je die zover kunt krijgen om je bloed op allergieen te testen.
Succes morgen en laat ons weten wat je bevindingen zijn als je wilt.

 
Verstopte oren: is ook zoiets: men heeft last van dat het lichaam intelligent reageert op een situatie van ontsteking/infectie in het hoofd met oorsmeer/lymfevocht. Echter de oorverstopping is niet het echte probleem. Met sec het oor ontstoppen ben je er mogelijk niet.

 
Militaristische metaforen en ziektebeleving en hoezeer je er ook de intelligentie van je eigen wezen en lichaam en psyche mee onderuit kan halen als je niet uitkijkt:
Bovendien wijst onderzoek uit dat patiënten (met onder meer kanker en reumatoïde artritis) die hun ziekte als 'de vijand' zien meer last hebben van depressie, angst en pijn dan patiënten die hun ziekte als, bijvoorbeeld, een uitdaging of een verlies interpreteren. https://decorrespondent.nl
Some have suggested that viewing cancer as a fight can lead to maladaptive coping mechanisms and encourage emotional suppression. In 1970, Polish physician Zbigniew Lipowski introduced a framework for characterizing the meaning that patients ascribe to their illnesses. These categories include viewing illness as a challenge, value, enemy, or loss, among others. Since then, studies that have interviewed cancer patients around the time of diagnosis and followed them for years after have found that patients who view their disease as an “enemy” tend to have higher levels of depression and anxiety, and poorer quality of life than those who ascribe a more positive meaning. They also tend to report higher pain scores and lower coping scores. These findings have been replicated in other conditions, including rheumatoid arthritis and sarcoidosis. More recent work has found that patients encouraged to “fight” may feel that they have to suppress their emotional distress and maintain a positive attitude to avoid upsetting family members—and clinicians. http://www.theatlantic.com/health/a...-medicines-metaphors/374982/?single_page=true

 
Het is geen nieuws voor vele op dit forum maar toch schrijnend vind ik dat mensen -in onze gangbare media- praten in termen van moeten ¨winnen van kanker¨.
Kanker is geen vijand: het is een intelligent antwoord op een vergiftigingscrisis in het lichaam.
Mensen worden middels onderzoek naar het brca-gen (borstkankergen) bang gemaakt voor de eigen genen.

 
Ik snap die term wel, winnen van kanker. Ze worden op het verkeerde been gezet met die chemo, en ze verdiepen zich er niet zelf in hoe het eventueel anders kan. Steeds hetzelfde verhaal eigenlijk.
Boven had ik het over slijmvorming, het is bijna allemaal weg, geen oorzaak gevonden, zeker geen ademhalingsproblemen. Ik noem het "het is gesleten". Met zingen heb ik nog wel last, steeds keel schrapen.
Als ik lees over die ademhaling, bij mij is het precies andersom. Altijd mijn mond dicht, ik kan niet slapen als ik verkouden zou zijn, ik wil gewoon mijn mond dicht hebben. Van nature adem ik ook niet veel.

 
6 Bodily Tissues That Can Be Regenerated Through Nutrition

It may come as a surprise to some, especially those with conventional medical training, but the default state of the body is one of ceaseless regeneration http://www.greenmedinfo.com/blog/flame-cell-life-death-miracle-regeneration . Without the flame-like process of continual cell turnover within the body – life and death ceaselessly intertwined – the miracle of the human body would not exist.

In times of illness, however, regenerative processes are overcome by degenerative ones. This is where medicine may perform its most noble feat, nudging the body back into balance with foods, herbs, nutrients, healing energies, i.e. healing intention. Today, however, drug-based medicine invariably uses chemicals that have not one iota of regenerative potential http://www.greenmedinfo.com/blog/has-drug-driven-medicine-become-form-human-sacrifice ; to the contrary, they almost always interfere with bodily self-renewal in order to suppress the symptoms against which they are applied.

Despite the outright heretical nature of things which stimulate healing and regeneration vis-à-vis the conventional medical system which frowns upon, or is incredulous towards, spontaneous remission in favor of symptom suppression and disease management, over the course of the past few years of trolling MEDLINE http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/ we have collected a series of remarkable studies on the topic...

nerve cell regeneration

Nerve Regeneration http://www.greenmedinfo.com/article/royal-jelly-has-neuritogenic-properties-article-2 – There are actually a broad range of natural compounds with proven nerve-regenerative effects. A 2010 study published in the journal Rejuvenation Research, for instance, found a combination of blueberry, green tea and carnosine have neuritogenic (i.e. promoting neuronal regeneration) and stem-cell regenerative effects in an animal model of neurodegenerative disease. [1] Other researched neuritogenic substances include:

Curcumin
Lion's Mane Mushroom
Apigenin (compound in vegetables like celery)
Blueberry
Ginseng
Huperzine
Natto
Red Sage
Resveratrol
Royal Jelly
Theanine
Ashwaganda
Coffee (trigonelline)

There is another class of nerve-healing substances, known as remyelinating compounds, which stimulate the repair of the protective sheath around the axon of the neurons known as myelin, and which is often damaged in neurological injury and/or dysfunction, especially autoimmune and vaccine-induced demyelination disorders. It should also be noted that even music and falling in love have been studied for possibly stimulating neurogenesis, regeneration and/or repair of neurons, indicating that regenerative medicine does not necessary require the ingestion of anything; rather, a wide range of therapeutic actions may be employed to improve health and well-being, as well.

[View the first-hand biomedical citations on these neuritogenic substance visit our Neuritogenic Research page on the topic]

Liver Regeneration – Glycyrrhizin, a compound found within licorice, and which we recently featured as a powerful anti-SARS virus agent, has also been found to stimulate the regeneration of liver mass and function in the animal model of hepatectomy. Other liver regenerative substances include:

Carvacrol (a volatile compound in oregano)
Curcumin
Korean Ginseng
Rooibos
Vitamin E

[view the first-hand biomedical citations on the Liver Regeneration research page]

Beta-Cell Regeneration – Unfortunately, the medical community has yet to harness the diabetes-reversing potential of natural compounds. Whereas expensive stem cell therapies, islet cell transplants, and an array of synthetic drugs in the developmental pipeline are the focus of billions of dollars of research, annually, our kitchen cupboards and backyards may already contain the long sought-after cure for type 1 diabetes. The following compounds have been demonstrated experimentally to regenerate the insulin-producing beta cells, which are destroyed in insulin dependent diabetes, and which once restored, may (at least in theory) restore the health of the patient to the point where they no longer require insulin replacement.


Gymenna Sylvestre ("the sugar destroyer")
Nigella Sativa ("black cumin")
Vitamin D
Curcumin (from the spice Turmeric)
Arginine
Avocado
Berberine (found in bitter herbs such as Goldenseal and Barberry)
Bitter Melon
Chard (yes, the green leafy vegetables)
Corn Silk
Stevia
Sulforaphane (especially concentrated in broccoli sprouts)

[view the first-hand biomedical citations on the Beta Cell Regeneration research page]

Hormone Regeneration – there are secretagogues, which increase the endocrine glands' ability to secrete more hormone, and there are substances that truly regenerate hormones which have degraded (by emitting electrons) into potentially carcinogenic "transient hormone" metabolites. One of these substances is vitamin C. A powerful electron donor, this vitamin has the ability to contribute electrons to resurrect the form and function of estradiol (estrogen; E2), progesterone, testosterone, for instance. [2] In tandem with foods that are able to support the function of glands, such as the ovaries, vitamin C may represent an excellent complement or alternative to hormone replacement therapy.

Cardiac Cell Regeneration – Not too long ago, it was believed that cardiac tissue was uniquely incapable of being regenerated. A new, but rapidly growing body of experimental research now indicates that this is simply not true, and there is a class of heart-tissue regenerating compounds known as neocardiogenic substances. Neocardiogenic substances are able to stimulate the formation of cardiac progenitor cells which can differentiate into healthy heart tissue, and they include the following:

Resveratrol
Siberian Ginseng (Eleuthero)
Red Wine Extract
Geum Japonicum
N-acetyl-cysteine

Another remarkable example of cardiac cell regeneration is through what is known as fetomaternal trafficking of stem cells through the placenta. In a recent article we discussed the amazing process known as "fetal microchimerism" by which the fetus contributes stem cells to the mother which are capable of regenerating her damaged heart cells, and possibly a wide range of other cell types.

Cartilage/Joint/Spine Regeneration – Curcumin and resveratrol have been shown to improve recovery from spinal cord injury. Over a dozen other natural compounds hold promise in this area, which can be viewed on our Spinal Cord Injury page. As far as degenerative joint disease, i.e. osteoarthritis, there are a broad range of potentially regenerative substances, with 50 listed on our osteoarthritis research page.

Ultimately, regenerative medicine threatens to undermine the very economic infrastructure that props up the modern, drug-based and quite candidly degenerative medical system. Symptom suppression is profitable because it guarantees both the perpetuation of the original underlying disease, and the generation of an ever-expanding array of additional, treatment-induced symptoms.

This is the non-sustainable, infinite growth model which shares features characteristic of the process of cancer itself - a model, which by its very nature, is doomed to fail and eventually collapse. Cultivating diets, lifestyles and attitudes conducive to bodily regeneration can interrupt this pathological circuit, and help us to attain the bodily freedom that is a precondition for the liberation of the human soul and spirit, as well.

[1] NT-020, a natural therapeutic approach to optimize spatial memory performance and increase neural progenitor cell proliferation and decrease inflammation in the aged rat. Rejuvenation Res. 2010 Jun 29. Epub 2010 Jun 29. PMID: 20586644

[2] Photo-induced regeneration of hormones by electron transfer processes: Potential biological and medical consequences. Radiat Phys Chem Oxf Engl 1993. Updated 2011 Aug ;80(8):890-894. PMID: 21814301 http://www.greenmedinfo.com/blog/6-bodily-tissues-can-be-regenerated-through-nutrition
 
your body is by nature designed to move toward health, and away from disease.

But to do so you need to provide it with the right lifestyle ingredients it needs to heal and thrive. And drugs are not on that list. The simple truth is, most disease is rooted in poor nutrition and lack of physical activity.

Unfortunately, most physicians are taught very little about the use of food for healing when they're in medical school, and many never take the time to learn even the most basic nutritional principles.

This is why most conventional doctors cannot guide you in nutritional healing, and why many are outright suspicious about claims that food can heal.

Exercise is another critical component of health, and studies have shown exercise to be as effective a treatment as many drugs. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/08/23/effortless-healing-guidelines.aspx?e_cid=20150823Z1_DNL_art_1&utm_source=dnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20150823Z1&et_cid=DM83688&et_rid=1086128045

 
We hadden tot op heden de geneeskunde verregaand wereld-aanschouwelijk-theologisch en wel joods-christelijk, als strijd van het boze met het goede, het ziek-makende met het gezond-houdende gezien.
We zagen de zogenaamde “ziekten” als defecten van de natuur, als insufficiëntie van organen, ook als een straf van God.
We spraken daarom van “boosaardige groei” en “goedaardige groei”.
We stelden ons voor, dat kankercellen en microben legers van het boze of van het boosaardige waren, die we met een leger van goedaardigen (bv. het immuunsysteem) moesten bestrijden.
En dat met behulp van goede artsen en vele goede medicamenten, operaties, bestralingen enz.
We geloofden zelfs, dat we de duivel moesten uitdrijven of exorceren, de kanker met de ergste celgiften (chemo) moesten bestrijden.
De geneeskunde was het slachtoffer geworden van een grote misvatting. https://www.scribd.com/doc/124759064/37/Hersentumor p. 24
 
Ik ga zelf wel op onderzoek uit wat de mogelijkheden en wat het minst schadelijk is. Ook weet ik door de kennis van Hamer dat veel zaken vanzelf weer kunnen verdwijnen als je maar snapt waardoor iets ineens opkomt zoals last van je luchtwegen, darmen etc. Krijg je chronisch klachten dan kun je altijd nog kijken naar wat je eet, hoe je stress kunt verminderen, of je mobieltje nog zaken verergerd en welke chemische stoffen je opsmeert of consumeert. Ik heb ook in mijn naaste kring gezien hoe zowel maag- als darmpoliepen weer verdwenen omdat operaties 3-6 maanden waren uitgesteld, was je meteen behandeld dan had nooit iemand dit gemerkt. http://www.leefbewust.com/columns/201115.html

 
Geneeskracht - deel I, Oktober 2015

Geneeskracht - deel I

Een serie artikelen over 'Wonderbaarlijke genezingen, Geestelijke geneeskracht en Spirituele genezing en de genezende Illusie van de wetenschap. Een serie artikelen over energie die gezond kan maken!

Geneeskracht, de genezende Illusie van de wetenschap!

1.0 Inleiding
'21 ste eeuw - uit banning van (hart)ziekten'

Geneeskunde is het interdisciplinaire vakgebied dat zich richt op de invloed die ziektes of afwijkingen hebben op het menselijk functioneren, zowel fysiek als psychisch. Het uiteindelijke doel is het herstellen van de gezonde toestand van het fysieke lichaam, het verzachten van symptomen of het voorkomen van (ergere) pathologie.
De reguliere geneeskunde houdt zich voornamelijk bezig met het functioneren van het menselijk lichaam, maar in veel mindere mate met de 'geest'. Dit in tegenstelling tot de psychiatrie [1], die juist beweert de enige deskundige te zijn op het gebied van geestelijke gezondheid; de 'ziekten van de geest'. In tegenstelling tot de reguliere geneeskunde die ziekten behandelt, kan de psychiatrie alleen 'stoornissen' of een groep van herkenbare symptomen behandelen.

afb. bloedcel 3De vraag die veel mensen ongetwijfeld al vele malen hebben gesteld, is: 'Hoe werkt een gezond licham nu exact? Wat gaat er fout bij een ziekte of afwijking? En wat kunnen we doen om het lichaam (weer) in de gezonde toestand te herstellen?' Alleen maar de symptomen 'verzachten' of het verloop van een ziekte remmen? Is volledig genezing dan überhaupt wel mogelijk?
Het onderzoek in Nederland richt zich bijvoorbeeld veelal op ouderdomsziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en dementie. Welk (genetische) veranderingen spelen een rol bij het ontstaan van ouderdomsziekten? En kunnen we deze veranderingen terugdraaien of voorkomen? Een ander belangrijk onderwerp binnen de geneeskunde zijn infectieziekten en de werking van ons afweersysteem. Wat spookt een ziekteverwekker precies uit in ons lichaam en hoe kunnen we dat beïnvloeden?

Millennium-Visie schrijft een serie artikelen over nieuwe (medische) inzichten, de toekomst van geneeskunde door onder andere behandelingsmethoden - een andere geneesvisie - te introduceren en over de ethische/ spirituele vragen waar wetenschappers en behandelaars mee te maken krijgen. Millennium-Visie wil als het ware een doorbraak creëren in de gevestigde fundamenten van de medische wetenschap. Het allerliefst de aard van de farmaceutische industrie ontkrachten![1] Nieuwsbrieven 'Psychiatrie en Pseudowetenschappen' - deel II, juni 2003 & 'Psychiatrie' - deel I , mei 2003

2.0 Waarom krijgen dieren geen hartaanval?

De strijd tegen het farmaceutisch kartel is begonnen!

Het schrijven van dit artikel is allemaal begonnen met één simpele vraag? Waarom krijgen dieren géén hartinfarct, maar mensen wel! Hoe kan dat? Dieren krijgen geen hartinfarct, omdat zij in hun lichaam vitamine C produceren waardoor hun bloedvatwanden beschermd worden. Bij mensen die niet in staat zijn zelf vitamine C te produceren, veroorzaakt door een vitaminetekort in een gezonde voeding - het dieet - een verzwakking van deze wanden.
Cardiovasculaire aandoeningen zijn in principe een vroeg stadium van de ziekte scheurbuik. Klinische onderzoeken tonen aan dat een optimale dagelijkse inname van vitamines en andere essentiële bouwstoffen, kransslag-aderaandoeningen op een natuurlijke manier stopt én vermindert! Deze essentiële bouwstoffen leveren onmisbare bio-energie aan miljoenen hart- en bloedvatcellen, zodat deze optimaal kunnen functioneren. Optimaal toedienen van vitamines en ander essentiële bouwstoffen kan dus cardiovasculaire aandoeningen op een natuurlijke manier voorkomen en helpen verbeteren!
Hartinfacten, beroertes, hoge bloeddruk, onregelmatige hartslag, falende hartfunctie, bloedsomloopproblemen bij diabetes en andere cardiovasculaire problemen zullen in wezen onbekend zijn bij toekomstige generaties als deze informatie wereldwijd wordt geaccepteerd!

Maar waarom is deze essentiële informatie niet bekend bij het grote publiek?

afb. bloedcel 2Wel, het zijn de belangen van de farmaceutische industrie én ander speciale belangengroeperingen die het verspreiden van deze levensreddende informatie trachten te belemmeren om de markt voor op recept verkrijgbare medicijnen wereldwijd te beschermen. Maar de gezondheid van miljarden mensen is - voor mijn gevoel - veel belangrijker dan de waarde van één aandeel van een farmaceutisch bedrijf. Wij, als wereldbevolking, behoren dan ook in te zien dat we onze gezondheidsbelangen moeten beschermen en dat het uitbannen van (hart)ziekten) afhankelijk is van onze gezamenlijke inspanningen. Want besef, als direct gevolg van de farmaceutische handelswijze zijn er meer mensen overleden aan ziekten die voorkomen hadden kunnen worden, dan in alle oorlogen van de mensheid tezamen.

De strijd tegen het farmaceutisch kartel is begonnen!

De grootste tragedie in de medische geschiedenis is dat bijna alle geneeskundige onderzoeken zijn gebaseerd op een scheikundig inzicht; op de gedetailleerde samenstelling van de moleculen in het lichaam en de minieme veranderingen in het hoeveelheid van de vaste stoffen. Op die manier werd er een chemisch-farmaceutisch beeld - een denkmodel - van het menselijke lichaam gevormd, hetgeen de ontwikkeling van het medisch-industrieel systeem tot gevolg had. We hebben hierdoor een kans voor de geneesmiddelenindustrie gecreëerd om het huidige systeem van 'ziektezorg' in het leven te roepen en te laten gedijen. Het huidige 'ziektezorgsysteem' overleeft en bloeit wanneer mensen continu ziek zijn. Dat is wat er nu aan de hand is!
De gevestigde geneeskunde én de geldverstrekkers zullen echt niet uit zichzelf de farmaceutische geneeskunde de rug toekeren. Ze willen eenvoudigweg niet dat 'natuurlijke, goedkope' oplossingen voor gezondheidsproblemen van de samenleving vrij baan krijgen en het publiek bereiken. Zij zullen er alles aan doen om 'ongewenste informatie en gegevensstromen' uit te bannen!

3.0 Het evidence-bases medicine principe

afb. bloedcel 5De kennis van de moderne geneeskunde wordt tegenwoordig verworven volgens natuurwetenschappelijke methoden van onderzoek. Dit noemt men wel evidence-based medicine [1]. Met andere woorden: geneeskunde dient gebaseerd te zijn op bewijs. Dit wil zeggen, dat er gezocht wordt naar een logisch verband tussen oorzaak en gevolg: dat de onderzoeken door iedereen identiek moeten kunnen herhaald worden met identieke resultaten in identieke omstandigheden.

Het behandelen gebeurt met bewezen werkzame therapie (ook weer evidence-based). Deze therapie kan onder andere toediening van geneesmiddelen, heelkunde (chirurgie), bestraling of revalidatie of psychotherapie inhouden. Deze methodiek is zeker nog niet op alle aspecten van de moderne westerse geneeskunde van toepassing. Slechts 30 - 40% van de reguliere behandelingen in de geneeskunde zijn wetenschappelijk bewezen ('evidence based'), en 60-70% niet!.
Het leveren van hard bewijs van werkzaamheid van een methode of behandeling of een medicijn in de geneeskunden is daarom meestal helemaal niet zo eenvoudig. Vaak wordt 'geknoeid' met medische onderzoeksgegevens!

[1] De 7 grootste misvattingen in de westerse geneeskunde - www.lexnaturalis.nl/?p=432

4.0 De aard van de farmaceutische industrie

'Waarom krijgen dieren geen hartinfarct?'

Het feit dat vitamine C de wanden van de slagaders verstevigt, is bijvoorbeeld al meer dan 200 jaar bekend! Zo lang is het geleden dat James Lind ontdekte dat een tekort aan vitamine C de oorzaak was van bloedverlies en scheurbuik. Iedere directeur van een farmaceutisch bedrijf, iedere arts of promocendus die ontkent van dit feit op de hoogte te zijn, gelooft hier niet in. Waarom werd deze kennis niet toegepast in de geneeskunde om bijvoorbeeld cardiovasculaire aandoeningen te bestrijden? Waarom wordt 'de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid' (ADH) voor vitamine C vastgesteld op slechts 60 mg, een hoeveelheid die nauwelijks voldoende is om scheurbuik te voorkomen maar in ieder geval laag genoeg om er zeker van te zijn dat cardiovasculaire aandoeningen zullen blijven toenemen? Waarom wordt deze levensreddende kennis niet door elke arts en in ieder ziekenhuis gebruikt? Waarin is het inzicht dat dieren géén hartinfarct krijgen, omdat ze hun eigen vitamine C produceren, geen wereldnieuws. Nieuws op elke TV-en radiostation en voorpaginanieuws in de kranten? Waarom, waarom niet?

afb. genezing 3Het antwoord is ontnuchteren: er is een hele bedrijftak met een daaraan gekoppeld economisch belang die alle informatie over de uitbanning van ziekten belemmert, verzwijgt en in diskrediet brengt. De farmaceutische industrie verdient meer dan een biljoen doller per jaar door het verkopen van medicijnen tegen ziekten die zich blijven uitbreiden. Deze medicijnen kunnen de symptomen verlichten, maar zij genezen niet! We moeten ons goed realiseren dat het de doelstelling van deze industrie is om geld te verdienen aan voortschrijdende ziekten. Want genezing of uitbanning van een ziekte leidt tot de ineenstorting van de farmaceutische markt waar miljarden dollars omgaan.

Ik raad u aan de volgende hoofdpunten over de aard van de farmaceutische manier van zaken doen, te lezen en erover na te (willen) denken [1]:

De te verwachten doelsteling en de drijfveer achter de farmaceutische industrie is het doen toenemen van de verkoop van farmaceutische medicijnen voor bestaande ziekten en het ontdekken van nieuwe ziekten [Nieuwsbrief 'Psychatrie' -deel I] om reeds ontwikkelde medicijnen op de markt te brengen.
Juist vanwege dit kenmerk heeft de farmaceutische industrie er geen belang bij ziekten daadwerkelijk te genezen. Het uitbannen van welke ziekten dan ook vernietigt onvermijdelijk de markt voor op recept verkrijgbare medicijnen als bron van inkomsten. Een markt waarin miljarden dollars omgaan. Farmaceutische medicijnen worden dan ook in de eerste plaats ontwikkeld om symptomen te verlichten én niet om te genezen!
Als behandelmethoden die ziekten kunnen uitbannen worden ontdekt en ontwikkeld, dan heeft de farmaceutische industrie er direct belang bij om deze medische doorbraak te verzwijgen, in diskrediet te brengen en te belemmeren, teneinde er zeker van te zijn dat ziekten blijven voortbestaan.afb. genezing 13
Het economisch belang van de farmaceutische industrie zelf is de voornaamste reden waarom er géén medische doorbraak is geweest voor het beheersen van de meest voorkomende ziekten zoals cardiovasculaire aandoeningen, hoge bloeddruk, hartfalen, diabetes, kanker en botontkalking. Zodoende blijven deze ziekten zich wereldwijd uitbreiden.
Om dezelfde economische reden heeft de farmaceutische industrie nu een internationaal kartel gevormd onder de codenaam 'Codex ALimentarius' [2] met het doel iedere informatie over vitamines onwettig te laten verklaren en om een vrij toegang tot natuurlijke behandelmethoden op wereldwijde schaal te beperken.
Tegelijkertijd onthoudt de farmaceutische industrie de mensheid informatie over de effecten en de risico's van voorgeschreven medicijnen. Levensbedreigende bijwerkingen worden verzwegen of openlijk ontkend.
Om de status qou van dit bedriegelijk plan te verzekeren, is een groot aantal farmaceutische lobbyisten in dienst genomen om de wetgevende macht te beïnvloeden, diensten die de voorschriften vastleggen te beheersen en medisch onderzoek en onderwijs te manipuleren. Dure advertentiecampagnes worden gebruikt om mensen te misleiden.

De farmaceutische industrie weet, dat een optimale vitamine voorziening voor de bevolking zal leiden tot de ineenstorting van de miljardenmarkt voor voorgeschreven medicijnen. Daabij komt, dat op vitamines géén patent aangevraagd kan worden en de winstmarges klein zijn. Op basis van deze (bovenstaande) analyse heeft de farmaceutische industrie twee strategiëen ontwikkeld:

Het op alle mogelijke manieren belemmeren van onderzoek, informatie en het gebruik van vitamines en andere natuurlijke behandelmethoden.
Het propageren van het misleidende idee dat gepatendeerde, synthetische medicijnen het antwoord zijn op alle menselijke ziekten.

Miljoenen mensen en patiënten over de hele wereld worden dus tweevoudig bedrogen: een groot deel van hun inkomen wordt gebruikt om de explosieve winsten van de farma-industrie te financieren en daarmee de politiek te kunnen beïnvloeden. Als tegenprestatie krijgen wij medicijnen, die ons niet - nooit - genezen!

[1] Informatie van Dr. Mathias Rath is voormalig hoofd van het hart- en vaatziekten onderzoek aan het Instituut van tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling. Dr. Rath geldt als grondlegger van de Cellulaire Geneeskunde en ontdekker van de 'Proteïne Code', de tweede belangrijke biologische taal naast de 'Genetische Code'.
[2] De Code Alimentarius Commissie werd in 1962 door de Verenigde Naties opgericht als een intergouvernementele organisatie die zowel voor de verantwoordelijkheid van de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO), als de Wereldgezondheidorganistatie (WHO) valt.
De Codex Alimentarius Commissie ('Codex') is een internationaal forum waaraan door 173 landen en 1 organisatie (Europese Unie) wordt deelgenomen. Vanuit Nederland zijn er 27 beleidsmedewerkers van de ministeries Landbouw, Natuur en Visserij (LNV) en Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en van de VWA (Voedsel en Waren Autoriteit) afgevaardigd in de Codex Alimentarius. Afgevaardigden van nationale overheidsinstanties vormen de nu dertig actieve, besluit-voorbereidenden comités.
De Code Alimentarius Commissie wordt door de Wereldhandelorganisatie gezien als de internationale autoriteit op het gebied van voedselveiligheid en consumentenbescherming. In de Europese Unie zijn voedingssupplementen die vitaminen en mineralen bevatten sinds 2002 onderworpen aan een Europese Richtlijn. Richtlijn in zake voedingssupplement (2202/46/EG), de Richtlijn etikettering en presentatie van levensmiddelen (2000/13/EG), en de Verordening inzake voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen (EG, nr. 1924/2006). Binnen Europa moeten bedrijven zich conformeren aan de Europese wetgteving. Deze is op dit moment verder ontwikkeld dan de Codex-richtlijnen
[www.codexalimentarius.nl/ & www.codexalimentarius.nl/over-codex/werkwijze ]

5.0 Het bondgenootschap tussen het farmaceutisch kartel en de Duitse regering

'Duitse regering in de 20ste eeuw'

afb. genezing 22Op 21 juni 1955 publiceerde The Journal of the American Medical Association voor het eerst een artikel over de mogelijkheid dat antioxiderende vitamines tot de basisbehandeling van aandoeningen aan de hartkransslagader zouden kunnen gaan behoren. In oktober 1955 besloten de belangrijkste faculteiten in Amerika afdelingen voor voedingsgeneeskunden op te zetten, om de toekomstige generaties artsen een basiskennis over de voordelen voor de gezondheid van vitaminse en andere essentiële bouwstoffen te kunnen geven. Een paar maanden later (nov. 1995) besloten de Nationale Instituten voor de Gezondheid [NIH] vele miljoenen subsidie te geven voor onderzoek aan tien belangrijke onderzoeksinstituten in Amerika, om 'alternatieve' behandelmethoden te bestuderen, zoals vitaminebehandeling. Dit was het keerpunt, een ommezwaai in het gedachtegoedje van de conventionele geneeskunde.

Nu de farmaceutische industrie - het farma-kartel - beseften dat zij voor het eerst de strijd in de VS hadden verloren om vitamines in geneesmiddelen op recept te veranderen, besloot de farmaceutische industrie zich op internationaal niveau te hergroeperen. In 1995 richtten zij een internationaal farma-kartel op, onder auspiciën van de wereldorganisatie van de Verenigde Naties én de Duitse regering. Zij camoufleerden hun pogingen met de codenaam: 'Codex Almentarius'. Het doel van het 'Codex-kartel' is niets anders dan een poging de nederlaag die in de VS werd geleden, goed te maken door van vitamines geneesmiddelen te maken die alleen op recept verkrijgbaar zijn - en dit keer voor alle lidstaten van de Verenigde Naties. Wereldwijd dus!

Duitsland wordt vaak de 'apotheek van de wereld' genoemd en vele bedrijven in de VS [zoals Merck] komen oorsrponkelijk uit Duitsland. De grootste Duitse farmaceutische reuzen BASF, Bayer en Hoechst hebben dochterondernemingen in meer dan 120 landen. Gedurende de 20e eeuw hebben deze van origine Duitse multinationals een verwoestende invloed gehad op de ontwikkeling in de hele wereld.

In de twintiger jaren vormden BASF, Bayer en Hoechst het eerste kartel, IG Farben.afb. genezing 24
In 1932 doneerde IG Farben 4000.000 Mark voor de financiering van Hilter's verkiezingscampagne. Tijdens de Neurenberg Proces werd gesteld dat er zonder IG Farben géén Tweede wereldoorlog zou zijn geweest!
IG Farben nam deel aan het plunderen van landen die waren veroverd door het leger van de nazi's.
IG Farben vestigde de grootste chemische fabriek ter wereld in Auschwitz en maakte daar gebruik van de goedkope arbeidskrachten uit het concentratiekamp. Zyklon-B, het gas dat gebruikt werd om miljoenen slachtoffers in de gaskamers van Auschwitz te vernietigen, werd óók door IG Farben geleverd.
Tijdens het Oorlogstribunaal van Neurenberg werden 24 leidinggevende medewerkers van IG Farben veroordeeld voor massamoord, slavernij, plundering en andere misdaden. Rond 1951 waren ze echter allemaal weer op hun post!
Het Oorlogstribunaal van Neurenberg deelde IGFarben op in BASF, Bayer en Hoechst. Maar de traditie werd voortgezet: tot de zeventiger jaren waren de voorzitters van de directies van deze drie bedrijven voormalige nazi's: Carl Wurster (BASF), Curt Hansen (Bayer) en Carl Winnacker (Hoechst).afb. genezing 17
De traditie van het IG Farben werd voortgezet in de vorm van het 'Verband der Chemischen Industrie', VCI. VCI is de grootste lobbycentrale van het Duitse farma-kartel.
Zelfs de traditie van het in het zadel helpen van slaafse politici werd voortgezet. De Duitse ex-bondskanselier Helmut Hohl; werkt als lobbyist voor het VCI van IG Farben. Met financiële en PR-steun van het kartel werd hij bondskanselier van Duitsland en diende hij de belangen van het internationale 'Codex'-kartel.
Van 1959 tot 1969 werkte hij voor VCI. Ze kregen het voor elkaar dat één van hun eigen mensen de hoogste post binnen de overheid bekleedde. Deze voormalige farma-lobbyist stond 16 jaar lang namens het farma-kartel aan het hoofd van 's werelds derde grote industrienatie en gebruikte zijn positie om in het belang van zijn oude werkgevers de wereldpolitiek te beïnvloeden. Eind juni 1997 hield Dr. Rath een toespraak voor 3400 mensen in Chemnitz in Duitsland waarin hij de onethische plannen ('de zgn. consumenten bescherming') en de connecties tussen het 'Codex'-kartel én de politieke leiders onthulde. Hij noemde zijn betoog 'het Berlijn tribunaal'! 'In deze eeuw heeft Duitsland tweemaal een onbeschrijfelijk wereldwijd lijden veroorzaakt. Dit mag geen tweede keer gebeuren'. Deze toespraak werd onmmiddellijk via het internet verspreid. Bovendien kwamen er audio-en videocasettes van deze toespraak beschikbaar.
Op 27 september 1998 werd Helmut Kohl met grote meerderheid uit zijn ambt weggestemd, omdat het Duitse volk geen vertrouwen meer in hem had.

Het oprichten van het 'Codex-kartel is een wanhopige poging van de internationale farmaceutische industrie om op de huidige manier te kunnen blijven bestaan. Als zij deze strijd, net als die in de VS verliezen, dan zullen vitamines over de hele wereld geaccepteerd worden als krachtige, preventieve en therapeutische middelen waar miljarden mensen profijt van kunnen hebben.

6.0 Hoe komt het dat miljoenne mensen nog steeds bereid zijn miljarden dollars te betalen aan het farma-kartel voor medicijnen die niet daadwerkelijk genezen en vaak schadelijk zijn?

'De farmaceutische industrie is even onmisbaar voor de economie van een land als kanker is voor het menselijk lichaam'

Het antwoord is: deze hele eeuw lang hebben het farma-kartel en een leger van farma-lobbyisten een ingewikkeld netwerk opgebouwd van controle, infiltratie, economische prikkels, omkoping, manipulatie en misleiding [1].

Manipulatie van onderzoek, zodat synthetische medicijnen als 'geneesmiddel' op de markt worden gebracht in plaats van natuurlijke behandelmethoden.afb. genezing 10
Misleiding door vele miljoenen kostende advertentiecampagnes voor farmaceutische geneesmiddelen die de mensen opzettelijk misleiden over de effecten en risico's van medicijnen en over de onethische aard van de farma-industrie.
Reglementering door diensten die voorschriften bepalen en wetgeving onder druk van een farma-lobby, waardoor het niet toegestaan is aan vitamines en andere natuurlijke middelen een genezende werking toe te schrijven.
Voorschrijven van 'medicijnen' door artsen die niets hebben geleerd over voedingsgeneeskunde en welke financieel voordeel hebben van het voorschrijven van farmaceutische geneesmiddelen maar niet van de natuurlijke methoden.

In de toekomst kan geen enkel land het zich permitteren de economie te belasten met een farma-industrie die groeit als een kankergezwel en waarbij de bevolking, ondernemingen en publieke sector zuchten onder de explosief stijgende ziektekosten voor medicijnen die niet genezen! Een nieuwe richting in de gezondheidszorg is dan ook gebaseerd op een verbeterde, onafhankelijke kennis en deelname van iedereen. Want een fundamentele gezondheidssysteem is dan voor iedereen begrijpelijk, mogelijk én betaalbaar. De nieuwe richting in de gezondheidszorg richt zich dan ook op de zgn. eerstelijnsgezondheidszorg. [Nieuwsbrief 'Psychiatrie en Pseudowetenschappen' - deel II] Het wordt nu eens tijd om een nieuwe tijdperk van menselijke gezondheid in te luiden!

[1] Boek 'Waarom dieren geen hartinfatct krijgen', Dr. Matthis Rath

7.0 Medisch inschattingsfout
'Een nieuw paradigma nodig!'
'Een koppige denkfout binnen de geneeskunde'

Het waarom vernieuwende medische inzichten stagneren?

Wij, het menslijke lichaam - bestaan ongeveer uit 75% water en 25% uit vaste stof.

afb. genezing 19Bijna alle geneeskundige onderzoeken zijn gebaseerd op één scheikundig inzicht. Het scheikundig inzicht in het menselijk lichaam heeft zich bijna volledig geconcentreerd op de gedetailleerde samenstelling van de moleculen in het lichaam en de minieme veranderingen in de hoeveelheid van de vaste stoffen in het lichaam. Op die manier werd er in de afgelopen eeuw een chemisch-farmaceutische beeld van het menselijk lichaam gevormd, hetgeen de ontwikkeling van het medisch-industrieel systeem tot gevolg had!
'We hebben door dit verkeerde denkmodel een kans voor de geneesmiddelenindustrie gecreëerd om het huidige systeem van 'ziektezorg' in het leven te roepen en te laten gedijen'. Het huidige 'ziektezorgsysteem' overleeft en bloeit wanneer mensen continu ziek zijn. Dat is wat er nú aan de hand is!

De gevestigde geneeskunde én de geldverstrekkers zullen echt niet uit zichzelf de farmaceutische geneeskunde de rug toekeren. Ze willen eenvoudigweg niet dat 'natuurlijk, goedkope' oplossingen voor gezondheidproblemen van de samenleving vrij baan krijgen en het publiek bereiken. Zij zullen er alles aan doen om 'ongewenste informatie en gegevensstroom' uit te bannen. De gevestigde wetenschap zal ten kosten van alles met onherkenbare verklaringsmodellen komen, in de hoop dat men - het grote publiek - slikt wat er in een laboratoriumsituatie is gecreëerd. En de media blijft 'hen' blindelings en slaafs volgen zonder zelfs de ontelbare tegenargumenten te willen controleren of zelfs kenbaar te willen maken!

Een bekende reclame-slogan is: 'De grootste leugen wordt een waarheid, als je het maar vaak genoeg herhaalt!' [Hermann Göring]

8.0 Alledaagse (gezondheids-)problemen worden niet veroorzaakt door de hersenen

'De hersenen - de geest, het bewuste; het creatieve bewustzijn?'

afb. genezing 16Het huidige wetenschappelijk (genezend)concept - het chemisch-farmaceutische beeld van het menselijk lichaam - heeft ons dus op een dood spoor gezet. De oplossing van de huidige gezondheidsproblemen van de samenleving kan alleen maar gerealiseerd worden, indien er een fundamentele verandering van paradigma's in de medische wetenschap wordt bewerkstelligd. En één van die nieuwste, meest essentiële vernieuwende inzichten zou moeten zijn, dat wij ons nú een moeten gaan realiseren dat wij energiewezens zijn; wij - jij en ik - zijn een 'energieklont' die uit een ziel, een geest en een lichaam bestaat én niet alleen een 'vleesklomp met een geest!' Niet een 'vleesklomp' die automatisch maar medicijnen slikt in de hoop beter te worden! Een 'vleesklomp' - een zombie - waarvan professor Wilhelm Wundt [1] in 1879 verklaarde, dat de gedachten van de mens, zijn persoonlijkheid en zijn gedrag, niets meer dan chemische reacties in de hersenen zijn! Volgens zijn visie zou je niets anders dan een menselijke robot zijn!

De mens is dus veel méér dan zijn lichaam! De mens heeft namelijk een spiritueel bewustzijn, te weten zijn innerlijke zelf; een ziel. De mens is geen 'vleesklomp'; een zielloos organisme! De mens is een drieledig energiewezen, bestaande uit een ziel, een geest en een fysiek lichaam. De mens is dus een uniek energiewezen met drie kenmerkende karakteristieken; een ziel, een geest en een lichaam. Een menselijke ziel is één van de drie aspecten van je wezen, waarbij het kenmerkende van een ziel is dat zij groter is dan het lichaam. De ziel omhult én doordringt het hele fysieke lichaam met haar goddelijke energieën. De ziel is wat je bij elkaar houdt; de levensenergie die in en om alle fysieke dingen heen bestaat! De ziel is de essentie die een persoon juist levend maakt; niet de fysieke lichaam of de geest!

Je bent een drieledig wezen, dat uit een lichaam, het verstand (ook wel geest genoemd, niet te verwarren met de breinmassa) en een zuivere geest (ook wel ziel genaamd) bestaat. Dát is wat jij bent!; jij en ik, iedereen!

[1] Wundt's defintie van de mens als een zielloos organisme ('de wetenschap zonder ziel') heeft uiteindelijk geleid tot de hedendaagse psychiatrie!

9.0 Wij zijn energiewezen
'Een nieuw paradigma nodig!'
'Alle ziekten worden gecreëerd door de geest!' 'Wij zijn Mentale Melaatsen'

afb. genezing 14De allergrootste en de meest hardnekkig misvatting die ooit in de medische wereld is gecreëerd - een chemisch-farmaceutisch denkmodel - maar blijft circuleren, is wel de fatale gedachte dat wij mensen zijn die louter bestaan uit een lichaam én een geest. Dat alle fysieke en geestelijke reacties veroorzaakt worden door een chemische reactie in de hersenen. Maar wat men zich tot nu toe niet bewust is, dat er wel degelijk een groot fundamenteel onderscheid te maken is tussen een geest én een ziel! En dat zowel de ziel als de geest een zeer grote invloed uitoefenen op álle ziektebeelden. Ja wel, alle ziektebeelden. Mijn opvatting omtrent alle ziektenbeelden is; 'Alle ziekten worden in eerste instantie door de geest gecreëerd!!'
Én juist dit essentiële thema van 'ziel en geest' wordt volkomen ter zijde geschoven door de ('alwetende') wetenschap en wel om de reden dat dit 'onbekend terrein' is. En zodra iets niet bewezen kan worden, dan wordt dit kortweg afgedaan met 'onzin'. Denk maar eens aan de werking van homeopathie. Of de wetenschappelijke visie over een elektromagnetische energieveld of aura-veld, dat ieder levend wezen in en om zich heen 'draagt'.

Echter, zij die daadwerkelijk veranderingen willen bewerkstelligen in de gezondheidszorg - gevrijwaard willen zijn van bijvoorbeeld geestelijke ziektebeeld zoals schizofrenie, stemmen in het hoofd, psychoses, e.d. - kunnen zich beter gaan verdiepen in de werkeljke samenhang tussen ziel , geest en lichaam. Waarbij de kennis over 'wat is een ziel' (onderbewuste of super-bewuste) en 'wat is een geest' (het bewuste) in relatie tot het fysieke lichaam fundamenteel is!
Dit nieuwe inzicht - dit nieuwe paradigma - zal uiteindelijk leiden tot een nieuw complementair behandelingsmethode; een nieuwe toekomstige geneeswijze. Zonder deze fundamentele kennis van begrippen ziel en geest zullen we de eerst komende vijftig jaar blijven aanmodderen met onze gezondheidszorg; met al onze ziekten! Maar tot nu toe is gebleken, dat de huidige geneeswetenschap en de (over)heersen chemische-farmaceutische industrie zal zich hoe dan ook vast blijven klampen aan de 'oude wetenschap'. Ter herinnering de uistpraak van hoogleraar Rene Kahn: 'Behalve in het geval van ernstige depressie moet je eigenlijk zeggen, dat we géén stap verder zijn gekomen'.

10.0 Je lichaam 'leest de geest'
'In de genenshow ben jij de regisseur'

afb. genezing 12Natuurlijk we weten allemaal, dat er bepaalde factoren zijn in iemands leven die groot verschil maken voor zijn of haar gezondheid en levensduur. Zo dragen een dieet dat rijk is aan groenten en fruit, dagelijkse aerobic lichaamsbewegingen en niet roken en niet te veel alcohol drinken allemaal bij aan het bereiken van een hoge leeftijd. Dit zijn gedragingen die voor iedereen zichtbaar zijn. Metafysische factoren zijn niet zichtbaar, zoals bewust en intentioneel leven (tot uiting komen in onze overtuigingen, gevoelens, gebeden, geesteshouding en ons optreden tegenover anderen), maar ze vervullen een zeer belangrijke rol in de epigenetische controle van onze gezenen én dus oefenen ze een zeer grote invloed op onze gezondheid uit!
Dr. Gall Ironson - hooogleraar psychologie en psychiatrie - wijst bijvoorbeeld op een correlatie tussen onze gezondheid én onze overtuigingen [1]. Ze heeft bewezen, dat er wel degelijk een verband bestaat tussen bepaalde overtuigingen en specifieke veranderingen in het immuunsysteem. Gedurende 4 jaar mat dr. Ironson diverse indicatoren van de gezondheidstoestand van HIV-patiënten. Eén van die indicatoren was hun viraal gehalte - de hoeveelheid aidsvirus in een bloedmonster. Ook telde zij de concentratie van de zgn. positieve T-lymfocyten (CD4-cellen), witte bloedcellen die verantwoordelijk zijn voor het onschadeljk maken van lichaamsvreemde micro-organismen. Uit dit onderzoek bleek een enorm sterke associaties tussen overtuigingen (je spiritualiteit) en de progressie van HIV's (je biochemie) te bestaan!

Biochemisch gesproken is je lichaam niet instaat het verschil te registreren tussen de chemische stoffen die in je lichaam vrijkomen vanwege een objectief gevaar - als iemand met een pistool op je afkomt rennnen - of vanwege een subjectief gevaar, zoals de woede uitbarsting van je baas, je buurvrouw of je partner. Wat je lichaam betreft, zijn de biochemische en genetische effecten hetzelfde. Je lichaam kan niet bepalen of de ene ervaring een fysieke realiteit is, en de andere slechts het rondmalen van een abstract idee in je geest (het bewuste). Ze creëeren allebei een chemische omgeving rondom je cellen die massa's signalen op je genen afvuurt. En vergeet niet, dat er diverse categorieën van genen zijn die de eiwitten activeren welke verband houden met bijvoorbeeld stress!

afb. genezing 18Besef dus, dat er maar heel weinig processen in het menselijk lichaam die door één enkel gen wordt gestart of gestopt! In de meeste gevallen komen daar veel genen aan te pas. Het is een misvattting, dat er één gen is voor dit, één gen voor dat! En al die genen die onze gezondheid positief kunnen beïnvloeden worden juist door ons bewustzijn geactiveerd; de geest! En .... nu gaan we juist door middel van 'drugs' het gesignaleerde gezondheidsprobleem proberen te 'bestrijden'. Juist hierdoor vernietigen we de wils- of geestkracht - de geestesactiviteit, die een sterke energieband met het innerlijke Zelf onderhoudt. We 'vervlakken' de geest, waardoor de ziel niet meer in staat is te communiceren met de geest! De ziel - je innerljke Zelf - wordt buitenspel gezet wat uiteindelijk kan inhouden, dat de ziel 'vertrekt' uit haar fysieke verschijningsvorm! De essentie die de persoon zo levend maakt, is dán verdwenen! 'We zijn dan aan het 'zombiëren'.

[1] Overtuiging = Ieder(e) leidende principe, uitspraak of geloof of passie die/ dat betekenis of richting in het leven kan geven; overtuiging kun je beschouwen als voorgevormde benaderingen van waarnemingen die onze communicatie met onszelf op een constitente manier 'filteren'. [Nieuwsbrief 'Overtuigingen, aug. 2009]

11.0 Epigenetica
'Overtuigingen'

Het heeft de wetenschap veel tijd gekost om te ontdekken dat zoiets immaterieels als een overtuiging zo'n grote invloed kan uitoefenen op de veranderingen in onze lichaamscellen! Uit talrijke onderzoeken is nu gebleken, dat vrijwel elk biologisch proces hand in hand gaat met elektromagnetische veranderingen; veranderingen in energie-frequenties! Met deze wetenschap hebben we de balans van onze gezondheid in eigen hand, want alles wat je denkt, voelt én gelooft verandert van moment tot moment je genexpressie én de chemische samenstelling van je lichaam.

Beïnvloeding van onze genen

afb. genezing 21Maar wij zijn energiewezens die zowel uit materie als uit energie bestaan. Alle leven is doortrokken van elektromagnetisme; van elektromagnetische energievelden of aura's. Onderzoekers komen steeds meer aan de weet over het proces dat genen [1] aan - en uitzet én door welke invloeden dat gebeurt. Eén van de factoren die invloed hebben op welke genen actief zijn, is bijvoorbeeld onze ervaring, onze omgeving, onze gedachten en gevoelens of onze voedingsgewoonten. We nemen feiten en ervaringen in ons op en kennen er betekenissen aan toe. Welke betekennis we er mentaal of spirtiueel aan toekennen, is vaak even belangrijk voor de activering van genen als de feiten op zich. Met als gevolg dat onze gedachten (=de geest!) sets van genen aan- of uitzetten.

Onze emoties en gedragingen beïnvloeden de (innerlijke) structuur van onze hersenen door het creëren van neurale circuits die bestaande patronen versterken of nieuwe doen ontstaan, te bevorderen. Net zoals we weten verbreden, omdat de verkeersstroom dichter is geworden, neemt het aantal neuronen dat ons lichaam nodig heeft voor het verwerken van de 'dichtere' informatiestroom vanwege een intensivering van ons denken over een onderwerp, sterk toe. Net zoals onze spieren in omvang toenemen naarmate we meer fysieke inspanning leveren. Op deze manier vergroten de gedachten (informatiestroom=energievorm) die we denken de informatiestroom langs de neurale snelwegen. Met als gevolg 'Alles wat je gelooft of denkt, wordt biologie', in onze hormoonstelsel, neurale netwerken, genetiche sets en elektromagnetische systemen, compleet met de complexe wisselwerking daartussen.

Door zelf je overtuigingen, je gevoelens en anderen epigenetische invloeden die je gezondheid bevorderen te kiezen, kun je een virtuele genetische afb. genezing 23gezondheidscyclus creëren. In deze gezondheidscyclus kiezen we steeds voor positieve overtuigingen, gebeden en visualistaties die ten goede komen aan onze gezondheid. Zo zorgen we bewust, dat er goede signalen naar onze cellen en genen gaan. Zulke signalen verminderen stress en zijn bevordelijk voor de synthese van heilzame hormonen als DHEA [2] en duizenden andere stoffen die onze gezondheid ten goede komen.
Praat positief tegen jezelf (autosuggesties of affirmaties), positieve overtuigingen , een positieve geesteshouding, bidden, mediteren en menslievende activiteiten voegen de ene baksteen na de andere toe aan de goede kant van de evenwichtsbalans.

[1] Genen spelen de hoopfdrol in de erfelijkheid. Zij bevatten de informatie voor alle erfelijke eigenschappen. Een gen is een stukje DNA. Genen liggen verspreid op de chromonsomen. In normale gevallen draagt een RNA-molecuul de informatie van één gen.
[2] DHEA = Dehydro-epidrosteron, een hormoon dat een rol speelt bij veel heilzame lichaamsfuncties en een lang leven.

12.0 SLot

Het denkbeeld om bepaalde ziekten ongeneeslijk te noemen is één van de grootste fouten die de hedendaagse mens - de farmaceutisch-medische wereld - begaat. Eigenlijk betekent het dat hij géén middelen bezit om die ziekten te genezen en ze daarom ongeneeslijk noemt. Maar door een bepaalde ziekte ongeneeslijk te noemen, maakt hij de patiënt hopeloos - niet alleen t.a.v. de hulp van Boven. Weet, dat ziekte volgens de Soefi´s een lichamelijke of mentale disharmonie is; beide werken op elkaar in. Dat (bijna) alle ziekten worden gecreëerd door de geest (het bewuste; het cel-geheugen, niet de hersenen, niet de brienmassa, niet het hogere of innerlijke Zelf)!

afb. genezing 26Maar, helaas de chemische-farmaceutische industrieën blijven hameren op thema's die de mensheid ervan moet overtuigen dat het innnemen, het (langdurig) gebruiken en behandelen met geneesmiddelen levensreddend zou zijn! 'Geneesmiddelen verhelpen, vertragen, of voorkomen verergering van klachten. Daarmee kunnen ziekenhuisopname uitgesteld en zelfs vermeden worden. Ook economisch gezien leveren geneesmiddelen een belangrijke bijdrage aan de samenleving', zijn de bekende farma-slogans.
Maar door de intense lobbypraktijken van de chemische-farmaceutische industrie blijft de Nederlandse regering - de Europese Unie - zich krampachtig vastklampen aan een sterk verouderd zorgsysteem en stellen rigoureuze beslissingen voordurend uit. Het 'oude' gezondheidszorgsysteem wordt gehandhaafd, dat geen tot weinig (gezondheids-) resultaten boekt en uiteindelijk miljarden per jaar kost.

Maar door het gedicteerde farmaceutische 'beleid' (onethische plannen) bent jij al 'intensieve medicijngebruiker' in werkelijkheid terecht gekomen in een chemische tredmolen en je verzandt als energiewezen in een beerput van obstakels en valkuilen, waarin het je onmogelijk wordt gemaakt om vrij te kunnen kiezen voor alternatieve en/ of complementaire oplossingen. Je energetische energiesysteeem - het chakra- en aurasysteem - wordt vernietigd, wat uiteindelijk leidt tot een breuk in de essentiële verbinding tussen, ziel, geest en lichaam, tussen de verbinding met Boven; met de Goddelijke Kosmische Levensenergie (Prana, Chi). De mens gaat uiteindelijk zombieren; de geest (niet de ziel) wordt door intensief gebruik van medicamenten als het ware 'vervlakt'. De spirit - de essentie van de mens - om te willen genezen is dan verdwenen.

We hebben door een verkeerde farmaceutische-chemisch denkmodel een kans voor de geneesmiddelenindustire gecreëerd om het huidige systeem van 'ziektezorg' in het leven te roepen en te laten gedijen. Het huidige 'ziektezorgsysteem' overleeft en bloeit wanneer mensen continu ziek zijn. Dat is wat er nú aan de hand is.

'De theorie dat geestelijke stoornissen een gevolg zijn van een chemische onevenwichtigheid in de hersennen, is nog nooit bewezen!'

Geneeskundige behandelingen zouden beoordeeld moeten worden op de mate waarin ze mensen beter, sterker en meer verantwoordelijk maken en hun geestelijk welzijn vergroten. Maar wat blijkt uit vele onderzoeken, dat het alleen maar verstrekken van 'drugs' de gezondheidsproblemen niet worden opgelost. Als de werking van de 'drugs' afneemt, blijft het probleem er nog te zijn. Met andere woorden de huidige geneeskunde biedt géén concrete, uiteindelijke oplossing van onze hedendaagse gezondheidsproblemen

12.1 Toekomst visie

'Mijn opdracht is deze 'farma-schurken' en u wakker te schudden! Want .....de ziel heeft zorg nodig!

afb. genezing 27Het moderne wetenschappelijk onderzoek is als de 'tellen'-filosofi, waarin de materiële elementen worden ganalyseerd. Tot op zekere hoogte zijn de geleerden niets anders dan 'tel'-filosofen, omdat ze de stoffelijke elementen tellen en analyseren; dit is land, dat is water, dit is lucht, dat is zonlicht, dit is vuur. Ze kunnen ook de geest, de intelligentie en het ego (het bewuste) nog 'analyseren'. Maar verder dan het ego gaat het niet.
Toch zegt God dat er nog meer is dan het ego en dat is de levenskracht, de ziel. Dat is iets wat de geleerden niet weten of willen aanvaarden. Ze denken dat het leven gewoon een combinatie van materiële elementen is. Daarom is de wereld van de wetenschap op de onjuiste veronderstelling gebaseerd, namelijk dat het leven uit de materie voortkomt!
We kunnen ons niet neerleggen bij zo'n onzinnigge theorie (een chemische-farmaceutisch denkmodel), want het ware leven - het levensproces - komt niet voort uit de materie. De materie komt voort uit het leven! Dat is geen theorie, maar een feit. De materiële energie kan niet functioneren zonder hulp van de geestelijke energie. Materiële elementen worden niet uit zichzelf geschapen; de scheppende kracht is de ziel. We kunnen weliswaar iets van materie proberen te maken, maar de materie schept niets uit zichzelf. Waterstof en zuurstof komen alleen samen als de Hogere Energie ze daartoe aanzet. Zo kan ook de stoffelijke energie niet werken zonder tussenkomst van de Hogere Energie. Achter deze schitterende kosmische openbaring schuilt de leiding van een Hogere Energie.

De onwetende wetenschap gaat uit van een onjuiste theorie, en daarom zitten al haar conclusies er naast en moeten de mensen daaronder lijden. Pas als we al deze verkeerde theorieën weerlegd zijn, dan kunnen de mensen gezond én gelukking worden. Daarom moeten we de geleerden de handschoen toewerpen en ze 'verslaan'. Anders misleiden ze de hele samenleving met hún (chemisch-farmaceutische) overtuigingen!

'De strijd tegen het farmaceutisch kartel is begonnen!'

Hans Zevenboom http://tinyurl.com/qbx2ecoGeneeskracht - deel II, November 2015

Geneeskracht - deel II

Een serie artikelen over 'Wonderbaarlijke genezing, Geestelijke geneeskracht, en Spirituele genezing en de genezende Illusie van de wetenschap'.
Een serie artikelen over energie die gezond kan maken.

1.0 De genezende illusie: psychoneuro-immunologie?

Hoe een placebo werkt

wolken3aAl in 1572 viel het de Franse filosoof Michel de Montaigne op, dat er mensen zijn voor wie alleen al de aanblik van een medicijn genoeg is om beter te worden. Geef mensen een zoutoplossing, maak ze wijs dat het een medicijn is en zie: ze worden beter! Dat is het placebo-effect in een notendop.
Vaak wordt smalend gezegd dat het 'tussen de oren' zit. Klopt, volgens de nieuwste medische wetenschappelijke inzichten. 'De werking is aantoonbaar in de hersenen', zo blijkt, uit nieuwste onderzoeken. Verschillende onderzoeken hebben tot nu toe aangetoond dat slechts 20 procent van de patiënten met ernstige, maar te behandelen ziekten werkelijk goed herstelt. Bijna 80 procent herstelt niet, of slechts gedeeltelijk!
Waarom is dit percentage zo hoog als het placebo-effect toch een positieve uitwerking kent?
De middeleeuwse arts Paracelsus - hij wordt beschouwd als de grondlegger van de farmaceutische chemie - zie het zo: 'Dosis sola facit venenum'; hetgeen (vrij) vertaald uit het Latijn wil zeggen dat eigenlijk alles vergif is als je er maar genoeg van inneemt!

Psychoneuro-immunologie is ook weer zo'n nieuw vakgebied! De psychoneuro-immunologie [PNI] onderzoekt hoe gedachten en emoties, het zenuwstelsel en het immuunsysteem met elkaar communiceren. PNI geeft de wetenschappelijke veklaring dat lichaam en geest één zijn! Zij slaat daarmee (opnieuw) een brug tussen de afb. paranormaal 4scheiding van lichaam en geest, die Descartes [1] voorstond.
'De kracht van de geest is niet in staat om ziekte daadwerkelijk te genezen, maar wel om het ziekteproces te vertragen of om mensen minder vatbaar te maken voor ziekte'. Met dit wetenschappelijk beeld is een nieuw tijdperk begonnen, waarin het idee dat een kwaal tussen de oren zit weer nieuw leven is ingeblazen. Overal ter wereld beginnen onderzoekers plotsklap de mogelijkheden van de psychoneuro-immunologie nu te ontdekken.

De vraag die in dit artikel centraal staat, is de kracht van de 'geest' - het bewust - alléén in staat om ziekten te genezen, te vertragen of de mens minder vatbaar te maken voor ziekte of hebben we een nieuw paradigma nodig om de hardnekkige denkfout binnen de geneeskunde teniet te doen? Of, is het denkbeeld van de wetenschap om bepaalde ziekten ongeneeslijk te noemen nog steeds één van de grootste fouten die de medische wereld maakt. M.a.w. zijn wij als energiewezens in staat om onszelf daadwerkelijk te genezen of blijven afhankelijk van een mechanistisch analytische standpunt; hét chemisch-farmaceutisch denkmodel?
Besef, dat met het (bewust of onbewust) accepteren van dit denkmodel wij met z'n allen een kans voor de geneesmiddelenindustrie hebben gecreëerd om het huidige systeem van 'ziektezorg' in het leven te roepen én te laten gedijen. Het huidige ziektesysteem overleeft en bloeit wanneer mensen continu ziek zijn én zullen blijven. Dat is wat er nu aan de hand is!

[1] Descartes (la Haye en Touraine, 31 maart 1596 - Stockholm, 11 februari 1650) wordt algemeen beschouwd als de vader van de moderne filosofie. Hij was de eerste die de filosofie van Aristoteles niet alleen verwierp, maar ook verving door een eigen filosofisch systeem. Vrijwel iedere student filosofie maakt kennis met zijn 'Meditaties over de eerste filosofie' (1641), waarin hij het bestaan van God en het onderscheid tussen de menselijke ziel en het lichaam aantoonde.

2.0 Psychoneuro-immunologie

'Psychiatrie is het verlengstuk van de faramceutische industrie'
'Wat een cel uniek maakt, is de informatie die het menbraan binnenlaat'

wolken1aDe moderne geneeskunde gaat nog steeds uit van het denkbeeld dat je gezondheid nauwelijks te beïnvloeden is. De meeste artsen en biologen schrijven het lichamelijk functioneren en de gezondheid van een organisme toe aan het DNA. Het DNA [1] wordt beschouwd als de architect, de bouwmeester én het centrale krachtstation van het lichaam, waarin de blauwdruk van de eiwitten en aminozuren van het lichaam zit. 'DNA is de drager van het erfelijk materiaal volgens vele universitaire wetenschappelijke onderzoeken! Het DNA bevat de code waarin al onze erfelijke eigenschappen zijn vastgelegd, zoals je bloedgroep, de kleur van je ogen en haar, kans op bepaalde erfelijke ziekten ............ etc. etc.'
Psycholoog Robert Ader en immunoloog Nicholas Cohen [1981] vonden bij toeval dat getrainde ratten bij het proeven van suikerwater hun immuunsysteem konden onderdrukken en zagen hier vele toepassingsmogelijkheden in. 'De manier waarop we naar een ziekteproces kijken is helemaal aan het veranderen', zegt Ader in de Rochester Review, het blad van de Universiteit van Rochester. 'Ziektes als suikerziekte, een aandoening van het hormoonproducerende deel van het lichaam, wordt nu ineens bekeken als een ziekte waarbij het immuunsysteem zichzelf aanvalt. Nieuw onderzoek naar de wederzijdse communicatie tussen het zenuwstelsel en het immuunsysteem kan tot nieuwe therapieën leiden voor ziektes als AIDS, kanker, Parkison, multipele sclerose, lupus, astma, gewrichtsontsteking, eigenlijk elke ziekte die samenhangt met het immuunsysteem of het zenuwstelsel'. Door met gedragstherapie het immuunsysteem weer onder controle te krijgen, hoopt psycholoog Ader dat patiënten toekunnen met een lagere dosis medicijnen, of zelfs zonder kunnen!

Uit hun onderzoeken blijkt - zonder dat zij zich dat bewust realiseerden -, dat al onze organen en orgaansystemen op bio-chemisch niveau met elkaar onder invloed van hormonen en hormoonachtige stoffen (neurotransmitters, prostaglandinen en immuun-regulerende stoffen) communiceren. Dit betekent dat alle denkbare systemen voortdurend met elkaar in contact staan. Dat alle systemen - dus ook alle lichaamscellen -, zoals de 'psyche', het neurovegetatieve-, het endo-crinologische en het immuunststeem voortdurend met elkaar communiceren. Het directe en indirecte gevolg is, dat de chemische samenstelling van je lichaam permanent onderhevig is aan de 'interne communicatie tussen cellen'. Ons lichaam reageert dus met een comlex arsenaal van veranderingen op alles wat we denken én voelen. Iedere gedachte en elk gevoel geeft de stoot tot genetische verandering in ons lichaamscellen.
Alles wat je denkt, voelt en gelooft verandert van moment tot moment de chemische samenstelling van je lichaam en je genexpressie [2]. Als jij gelooft, dat jij bij iedere gedachte en elk gevoel op elk moment van de dag bezig bent met het epigenetisch manipuleren van je lichaamscellen, dan beschik je plotseling over een mate van controle op je gezondheid en geluk dat een doorslaggevend verschil kan maken in je leven. Door zelf je overtuigingen, gevoelens en andere epigenetische invloeden die je gezondheid bevorderen te kiezen, kun je een virtuele epigenetische gezondheidscyclus [3] creëren. Via zo'n gezondheidscyclus grijp je bewust in met positieve emoties, gedachten en meditaties.

wolken4aWat optimale gezondheid is, verschilt natuurlijk van mens tot mens. Het heeft daarom weinig zin om je eigen gezondheidspiek te vergelijken met die van iemand anders! Echter, hoe gezond of ziek we op dit moment ook mogen zijn, altijd hebben we het vermogen zelf de aard van onze gedachten en gevoelens te bepalen en te kiezen voor die (genees)wijze welke ons kan helpen onze gezondheidspiek te bereiken.
Maar wij zijn gelukkig energiewezens die zowel uit materie als uit energie bestaan. Wij zijn energiewezens; samengeklonterde energievormen. Wij zijn drieledige wezen met drie karakteristieke kenmerken, te weten een ziel, een geest en een lichaam. En elke gedachte (geest, bewuste) die jij als energiewezen hebt, bevat hoe dan ook informatie. En informatie is een energievorm met een bepaalde trillingsfrequentie, een bepaalde golflengte, een bepaalde geluidsgolf, en samenvallende ritmische patronen die opgeslagen liggen in alle lichaamscellen, geprojecteerd en leesbaar is in ons elektromagnetische energieveld of aura! En déze kennis wordt nog steeds niet door de reguliere medische wetenschap geaccepteerd!
Al het leven is doortrokken van elektromagnetisme. Uit talrijke onderzoeken is gebleken, dat vrijwel elk biologisch proces - élk genezingsproces - hand in hand gaat met elektromagnetische veranderingen! Waarom wordt deze kennis door de reguliere medische wetenschap genegeerd?

'De theorie dat geestlijke stoornissen een gevolg zijn van een chemische onevenwichtigheid in de hersenen, is nog nooit bewezen!'

[1] DNA = Devine Natural Awareness - het Goddelijk Natuurlijk Bewustzijn. Hét bewustijn waar de kerninformatie over |Wie-we-werkelijk-zijn| ligt opgeslagen.
[2] Genexpressie is het proces waarbij informatie in een gen 'tot expressie komt' doordat het gen afgelezen wordt en RNA en eiwittten worden gemaakt.
Genen zijn onderdeel van chromosomen en bestaan uit stukken DNA. Een gen is niets anders dan een klein chromosomaal fragmentje opgebouwd uit DNA; het bevat de genetische informatie die nodig is voor het maken van een eiwit. Genen zijn stukjes code van het DNA. De genen bevinden zich (net zoals de chromosomen) in de kern van onze lichaamscellen. Ze bevattten de informatie die nodig is voor het normaal functioneren van de cel (je zou ze kunnen vergelijken met de software van een computer). Het genetisch materiaal bij de mens bevat 46 chromosomen.
[3] Nieuwsbrief 'Epigenetische Heelkunde', febr. 2011

3.0 Calvinistische inslag?

Dr. Thomas Szasz (Emeritus professor in de psychiatrie): 'Er is geen bloedtest of andere biologisch test om de aanwezigheid of afwezigheid van een geestelijke ziekte vast te stellen, zoals die wel bestaan voor de meeste lichamelijke ziekten'.

afb. Islam 3Toch heeft minister Klink (2009) ooit eens besloten tot het zwaarder straffen van alternatief werkende therapeuten en artsen bij gezondheidsclaims, die ze niet kunnen waarmaken. Natuurlijk en terecht, ook ik vind dat we kritisch en streng moeten kijken naar de kwaliteit van alle hulpverleningen. Maar dan volgens het motto: 'Gelijke monniken, gelijke kappen ...... ongeacht des persoon, aanzien en titel'. En voor mij zou er dan ook maar één hoofdregel in (geestlijke) gezondheidszorg en alternatieve behandelingsmethoden moeten gelden: ze zouden beoordeeld moeten worden op de mate waarin de mensen beter, sterker en meer verantwoordelijk maken en hun welzijn vegroten. Hierdoor zal ook de maatschappij sterker en beter worden. Het gevolg zal ongetwijfeld leiden tot een daling in de zorgkosten.
Toch blijven velen, in een land waar men gewend is dat zorgkosten bij een verzekeringsmaatschappij gedeclareerd kan worden, wantrouwend staan tegenover alternatieve geneesmethoden die niet in het zorgpakket zitten. En dat terwijl zaken die wel in dat zorgpakket zitten juist niet werken. Maar de noodzakelijke, vereiste verandering(en) in de gezondheidszorg kan alleen als we er eindelijk goed van doordrongen zijn, dat het huidige zorgsysteem voor de komende decennia onbetaalbaar gaat worden en dat de gehanteerde medische en psychiatrische behandelingen (te) weinig effect sorteren op zowel korte als lange termijn! Als we geen concrete stappen ondernemen, blijven we voor de komende vijftig jaar aanmodderen met onze gezondheid(s)(zorg)!

4.0 Onszelf genezen

'De ziel heeft ook zorg nodig'

afb. genezing 1Eén van de grondprincipes van de holistische gezondheidswijze is, dat we onze fysieke gezondheid niet kunnen scheiden van onze emotionele, mentale, geestelijke zijnstoestanden. Alle deze vlakke zijn middels communicatie onderling verbonden, want besef dat je een drieledig energiewezens bent, gevormd uit een ziel, een geest en een fysiek lichaam. En deze realiteit laat zien hoezeer de geneeskunde zich vergist wanneer zij stelt dat materie superieur is aan geest! De reguliere geneeskunde is nog mijlen verwijderd van de eerste positieve stap in de goede richting van geestlichaam-geneeskunde! [1]
Een fysieke kwaal in het lichaam weerspiegelt altijd een conflict, een spanning, een bezorgdheid, of een disharmonie op andere zijnsvlakken. Wanneer we dus een kwaal hebben, is dit voor ons onvermijdelijk een aanduiding om onze emotionele en intuïtieve gevoelens - onze gedachten en herinneringen; onze overtuigingen of standpunten - eens grondig te onderzoeken. Te kijken wat we er zelf aan kunnen doen om het natuurlijk evenwicht en harmonie in ons bestaan te herstellen. We doen er goed aan om te leren luisteren naar wat er zich innerlijk in ons afspeelt en niet uiterlijk!

'We zijn cirkel in een cirkel ..... zonder begin of einde'

Er vindt een voortdurende communicatie tussen ziel, geest en lichaam plaats; het zgn. scheppingsproces dat vanuit de drie elementen - gedachte, woord en daad (doen, handelen) - wordt bewerkstelligd. Ook het genezinsproces is een scheppingsproces; een bewustwordingsproces van balans en onbalans! Van harmonie en afb. genezing 6disharmonie tussen geest en lichaam; tussen ziel, geest en lichaam!
De ziel schept of vormt het concept; de geest reageert en schept overeenkomstig het concept of het idee van de ziel - haar meest intense verlangen om te ervaren - een nieuwe situatie, een nieuw doel. De geest kan dus de communicatie - het 'berichtje' van de ziel - interpreteren overeenkomstig zijn eigen individuele opgedane levenservaring en zijn geloofssysteem (overtuigingen), en meldt het lichaam te reageren op een wijze die hij - de geest - geschikt vindt. Als het geloofssysteem van de geest (zowel op het bewust of onbewuste vlak; de gedachte achter de oorspronkeljke gedachte) zegt dat het passend of onontkoombaar is om in een bepaalde situatie ziek te worden, dan zal het lichaam dienovereenkomstig dat gewenste signaal of gedrag afgeven. Het lichaam zal bijvoorbeeld symptomen van ziekte gaan vertonen en uiteindelijk ook daadwerkelijk ziek worden. Het hele gezondheidsproces is zo doende, dicht verweven met onze diepste gedachten en ideeën over onszelf!

Mensen worden ziek, omdat ze op een bepaald innerlijk vlak geloven [2] dat ziekte een geëigend of onvermijdelijk antwoord is op de één of andere situatie of omstandigheid. Dat het op één of andere manier een oplossing lijkt voor één of andere onbeslist en onverdraaglijk innerlijk conflict. Nu ben ik niet van mening dat alle ziekten een simpel probleem zijn met pasklare verklaringen. Zoals met al onze problemen, zijn er vaak veel complexe factoren. Maar misschien kunnen we met de volgende gedachte een nieuwe standpunt innemen:

'We zijn in de kern allemaal volmaakte spirituele wezens. Ieder van ons is een volmaakte uitdrukking van de Universele Zuivere Geest of het God-Bewustzijn dat binnenin ons is; de ziel. Het is daarom ons natuurlijk geboorterecht stralende gezondheid, schoonheid, grenzeloze energie en vreugde door ons hele leven heen te mogen ervaren'.

De enige barrières aan onze gezondheid, schoonheid, vitaliteit, energie en vreugde komen door onze zelfgeschapen barrières die op angst en onwetendheid zijn gebaseerd. Ons lichaam is gewoonweg een fysieke uitdrukking van ons bewustzijn (de geest, het bewuste). Hoe meer we ons bewustzijn in één lijn brengen met onze hoogste spirituele verwezenlijking - de allerhoogste wens van de ziel - des te meer zal ons lichaam uitdrukking geven aan onze eigen volmaaktheid.

[1] Lees meer in Nieuwsbrief 'Epigenetische Heelkunde' & 'Geneeskracht' - deel I
[2] Meer informatie is te lezen in 'Nieuwsbrief 'Geneeskracht' - deel III

4.1 Waarom stress pijn verooorzaakt

'Als een patiënt het genezingsproces van binnenuit op gang zou brengen, zou dat dé methode zijn om bijvooorbeeld kanker, stress, e.d. te genezen' [Deepak Copra]

afb. bloedcel 2Het stresshormoon Cortisol heeft dezelfde chemische voorlopers als DHEA (dehydro-epi-drosteron), een hormoon dat een rol speelt bij veel heilzame lichaamsfuncties en een lang leven. Dit is het meest voorkomend hormoon in ons lichaam en is verantwoordelijk voor het repareren van de lichaamscellen. Beide hormonen worden geproduceerd door de bijnierschors. Als de bijnierschors de voorlopers (de gronstoffen) van DHEA gebruikt voor de aanmaak van Cortisol, vermindert de productie van DHEA. Bij een lage coristol-bloedspiegel daarentegen komen deze gronstoffen vrij en kan er meer van het belangrijke, gezonde DHEA-hormoon worden geproduceerd.

De reactie van je lichaam op stress omvat veel meer dan alléén het stoppen van de DHEA-productie voor de aanmaak van cortisol. Als gevolg van stressprikkels vinden er meer dan 1400 chemische reacties plaats en veranderen de waarden van ruim 30 verschillende hormonen en neurotransmitters. Wanneer we onszelf bevrijden van stress met gebruikmaking van de juiste geesteshouding, overtuiging, koestering, auto-suggesties en bidden of mediteren, beginnen we zelf te bepalen welke instrumenten voor ons genetische symfonieorkest zich duidelijk mogen laten horen. Deze kennis ontsluit een panorama voor zelfgenezeing, dat iedere dag tot je beschikking staat. Gratis nog wel!

Door zelf je overtuigingen, gevoelens en andere epigenetische invloeden die je gezondheid bevorderen te kiezen, kun je een virtuele epigenetische gezondheidscyclus creëren. In deze gezondheidscyclus kiezen we steeds voor positieve overtuigingen, gebeden en visualisaties die ten goede komen aan onze gezondheid. Zo zorgen we bewust, dat er goede signalen naar onze cellen en genen gaan. Zulke signalen verminderen stress en zijn bevordelijk voor de synthese van heilzame hormonen als DHEA en duizenden andere stoffen die onze gezondheid ten goede komen. Praat positief tegen jezelf (autosuggesties of affirmaties), positieve overtuigingen, een positieve geesteshouding, bidden, mediteren en menslievende activiteiten voegen de ene baksteeen na de andere toe aan de goede kant van de balans.

5.0 Je eigen designerbrien creëren

afb. Psychiatrie 10Leren is veeleisend. Ons bewustzijn wordt verruimd doordat we nieuwe taken ondernemen, zoals het volgen van een cursus over een onderwerp dat geen raakvlak heeft met ons bestaande expertise, je open stellen voor nieuwe vriendschappen, het verwerken van een nieuwe artistieke vaardigheid of het leren mediteren. Deze positieve belastingen maken deel uit van het proces waarmee we de capaciteit van onze hersenen - ons bewustzijn - kunnen vergroten.
Maar wat blijkt nu: uit experimenten is gebleken, dat onvoorspelbaarheid en noviteit eveneens cruciale aspecten van het leerproces - het genezingsproces - zijn. De relatie tussen een prikkel en een reactie brengt het leerproces niet verder dan de eerste stap. Prikkels moeten juist onvoorspelbaar zijn om de reacties te continueren en zo de ervaringsafhankelijke genen aan te blijven spreken. Als we de versterking van een bepaalde reactie verwachten, dan neemt de noviteitswaarde van die versterking al snel af en houdt het leren op.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

'Wat je gelooft, beïvloedt je gedrag'
afb. Psychiatrie 30Een experiment met 180 Britse studenten die werden bediend in een pub. Alles was reëel in de pub: de flessen, de glazen, de inrichting, decoratie en de geuren. Wat de groep studenten niet wisten, was dat er één ding aan ontbrak, nl. de alcohol. De onderzoekers hadden de alcohol vervangen door doodgewone tonic. De barmannen en vrouwen mixten de cocktails alsof ze de echte drankjes brouwden, en de proefpersonen raakten aangeschoten. Hun gedrag verschilde niet veel van dat van de controlegroep die wel de echte drankjes kregen. Het lichaam van de proefpersonen generende de neurale prikkels en neuro-chemische substanties die tot lichte dronkenschap leidden, enkel en alleen omdat deze studenten geloofden dat zij alcoholische drankjes dronken. Toen de studenten na afloop de ware aard van het experiment te horen kregen, konden velen van hen nauwelijks geloven dat ze slechts tonic i.p.v. alcohol kregen. 'Zij hielden vol, dat ze zich op dat moment aangeschoten hadden gevoeld', aldus het commentaar van de onderzoekers.
Conclusie: Er bleek uit dat drinken, zelfs als je alleen maar denkt dat je alcohol hebt gedronken, je gedrag beïnvloedt. Kortom: wat je gelooft, beïnvloedt je gedrag.

'Wat je geloof, leidt tot chemsiche reacties'
Studenten die onderweg naar een laboratorium waren, stuitten op de gang op een laboratorium-assistent die een stel boeken en een kop koffie in de hand had. De afb. Psychiatrie 33overbeladen assistent vroeg de student de koffie even voor hem vast te houden. Het betrof een kop gloeiend hete koffie of een kop ijskoffie.
Eenmaal in het laboratorium moesten de studenten over een denkbeeldige persoon lezen en hun oordeel over hem geven. Zij die de ijskoffie hadden vastgehouden, beoordeelden de betrokken als killer, eogïstische en sociaal minder aangepast. Het oordeel van de studenten die de hete koffie hadden vastgehouden, luidde precies het tegendeel.
Het lijkt ongelooflijk, maar zelfs zulke minieme verschillen kunnen onze percepties én ons gedrag beïnvloeden. Uit andere onderzoeken is bekend dat ons lichaam in reactie op een placebo endorfine - geluksgevoel - produceeert.
Kortom: 'Wat je gelooft, leidt tot chemische reacties'.

'Wat je gelooft, kan jouw realiteit creëren'
De processen in onze hersenen kunnen datgene wat er zich in ons lichaam afspeelt verdringen. Onder hypnose kan iemand er toe worden gebracht dingen 'te zien' die er niet zijn. Of iemand kan erop worden getraind naar normale alledaagse woorden te kijken en ze waar te nemen als volslagen onzinnig. Een aantal hersenonderzoeken m.b.v. fMRI wijst op soortgelijke onderdrukkende mechanismen in de hersenen. 'We zijn geneigd te denken, dat beelden, geluiden, en aanrakingen in de wereld buiten ons de werkelijkheid belichamen. De hersenen - het bewustzijn - echter construeren datgene wat ze waarnemen op basis van vroegere ervaringen'.
Kortom: 'Wat je gelooft, kan jouw realiteit creëren en ....... uiteindelijk worden!

6.0 Zo kom je tot levensgeluk

In plaats van dat wie en wat we zijn, zou worden bepaald door onze genen is het in werkelijkheid zó dat we de expressie van onze genen met iedere seconde herschrijven. Dat doen we door te kiezen wat we doen, zeggen en denken; het zgn. scheppingsproces! Deze keuzes, die we met ons bewustzijn (de geest) maken, worden iedere dag genetisch in onze hersenstructuur gecodeerd en bij 'herhaling' verankerd! Op die manier kun je ook ziekten 'vasthouden', zelf-creëren of genezen!

afb. engelen 5Als individu creëert ieder van ons een groot deel van onze emotionele en mentale omgeving, waarbij genen in onze cellen 'aan' of 'uit' worden gezet. Dit ontsluit boeiende en immense mogelijkheden. We hoeven niet op honderden nog komen de onderzoeken te wachten om onze eigen gezondheid te verbeteren. We kunnen de epigenetische hendels van gezondheid in de handen nemen en ze onmiddellijk in de juiste stand zetten. Zodra we doorkrijgen dat we zelf enig bewuste controle hebben over de biochemische omgeving waarin onze cellen baden, worden we ons scherp bewust van de ingrediënten die we in de stoofpot laten vallen. Dan kunnen we als een meester-kok onze cellen voeden met alleen heilzame gedachten en gevoelens.
Ook worden we ons dan beter bewust van de emoties die we koesteren. Dan nemen we emoties niet langer klakkeloos aan als de vrucht van ervaringen die ons overkomen, maar ervaren ze als aspecten van onze omgevingscocktail.

We weten dat optimisme, menslievendheid, het gebed, meditatie, spiritualiteit, sociale verbondheid, dankbaarheid, goede intenties en energietherapie invloed hebben op onze gezondheid en kansen op een lang leven. Nu beginnen we te begrijpen dat ons bewustzijn onze genexpressie [1] conditioneert, van moment tot moment. Dit inzicht stelt ons in staat bewustzijnsveranderingen te benutten als instrument voor heel-wording! Dit besef, dat we via ons bewustzijn een immense interne apotheek van heilzame genen-veranderde, van natura in ons lichaam voorkomende substanties kunnen ontsluiten, zonder ook maar één van de bijwerkingen van kunstmatige medicamenten, verschaft ons een uiterst effectieve greep over ons welzijn!

[1] Genexpressie is het proces waarbij informatie in een gen 'tot expressie komt', doordat het gen afgelezen wordt en RNA en eiwitten worden gemaakt.
Genen zijn onderdeel van chromosomen en bestaan uit stukken DNA. Een gen is niets anders dan een klein, chromosomaal fragmentje opgebouwd uit DNA; het bevat de genetische informatie die nodig is voor het maken van een eiwit. Genen zijn stukjes code van het DNA. De genen bevinden zich (net zoals de chromosomen) in de kern van ons lichaamscellen. Ze bevatten de informatie die nodig is voor het normaal functioneren van de cel (je zou ze kunnen vergelijken met de software van een computer). Het genetische materiaal bij de mens bevat 46 chromosomen.

7.0 Het versterken van je energieveld is spirituele revolutie

'Het uitzuiveren van emoties'
'De ziel vertegenwoordigt het zesde zintuig; je intuïtie'

afb. engelen 3Uit talrijke wetenschappelijke onderzoeken is reeds bewezen, dat er een duidelijk verband bestaat tussen onze geestelijke en emotionele toestand én onze gezondheid. Ook heeft men aangetoond, dat onze emotiees onze DNA programmeren en de samenhang van ons immuunsysteem sterk beïnvloeden. Emotie als woede, schuldgevoelens, bezorgdheid, angst, depressiviteit en ongeduld zijn toxisch - ze hebben een nadelige invloed op het immuunssysteem, het spijsverteringsstelsel, de bloedsomloop en het hormoonstelsel.
Ook is uit de onderzoeken gebleken, dat personen die niet in staat zijn om uitdrukking te geven aan hun boosheid en 'hun hart te luchten' het grootste gezondheidsrisico lopen. Als vanwege onopgeloste emoties delen van het lichaam 'bevroren' zijn, kan het lichaam niet op het optimale niveau functioneren! Dan ontstaat er de situatie dat delen van het lichaam 'dode zones' worden waar géén boodschappen (= energie, gedachten en herinneringen) meer kunnen worden ontvangen.

De mens bestaat uit licht en energie. Naast een fysiek lichaam hebben we een aura-veld dat we kunnen beschouwen als het 'verlengde van ons bewustzijn', maar dat op bepaalde gekwantificeerde niveaus uit hogere frequenties bestaat. Anders gezegd: je emoties - je energiegescheidens - zijn leesbaar en voelbaar in je aura-veld. Het subtiele emotionele energielichaam (de ziel) is een energieveld, dat ons fysiek lichaam omgeeft én doordringt en onze gevoelsaard is er een attribuut van.
Door nu te leren hoe we energie door ons fyiseke en 'emotionele energielichaam' - het elektormagnetische energielveld of lichtlichaam - kunnen bewegen, sturen, of laten stromen, wordt het gemakkelijker om ons op een harmonieuze maner van ZIJN te ontwikkelen. Vandaar, dat het van wezenlijk belang is onze gevoelsaard te cultiveren. Leer spreken en denken vanuit het zuivere gevoelsleven, want het zuivere gevoel (emotie) is de taal van de ziel die tot je spreekt.

8.0 Slot

'Verbeeldingskracht is alles. Het is de sleutel tot alles wat tot je komt' [Albert Einstein]
'Menigeen vindt zijn hart pas als hij zijn hoofd heeft verloren' [Friederich Nietzsche]

Het placebo-effect: 'Wat je gelooft, beïnvloed je gedrag; wat je gelooft, leidt tot chemische reacties; wat je gelooft, kan jouw realiteit worden'.

afb. genezing 4De meeste mensen in onze cultuuur zjin afgesneden van |Wie-zij-werkelijk-zijn|. Zij hebben tijdelijke of permanent hun bewuste verbinding met hun hogere zelf - de ziel - verloren. Zodoende hun innerlijke kracht en verantwoordelijkheid over hun leven zijn ze kwijt geraakt. Maar op één of andere wijze hebben ze ergens in hun binnenste een gevoel van machteloosheid, hulpeloos om hun leven of de wereld om hen heen daadwerkelijk te kunnen veranderen. Dit gevoel van hulpeloosheid is er de oorzaak van dat zij zich overcompenseren.
Zij streven uit alle macht om enige controle over hun leven of hun gezondheid te bezitten. Zij raken emotioneel gehecht aan dingen en mensen buiten zichzelf, waarvan ze denken dat zij nodig zijn om gelukkiger te worden. Zij voelen dat er iets 'ontbreekt' binnenin hen, en worden daardoor gespannen, bezorgd en raken in stress. Vanuit deze stress-situatie bepalen de meeste mensen hun doelen en trachten zij te creëren wat zij in het leven willen, maar jammer genoeg werkt dit niet. En de reden is, dat wij niet geaard-zijn waardoor het chakra- en aurasysteem 'energetsiche vervuild' is geraakt. Waardoor men uiteindelijk ziek wordt!

Bewust ontspannen door meditatie heeft een positief effect op de gezondheid. Meditatie helpt je te ontspannen waardoor je prestaties, welzijn en gezondheid verbeteren. Meditatie is 'afstemmen' op je innerlijke ZELF; je ware zuivere gevoel(ens) en dat is waar het leven omdraait. Verander je gedachten en je verandert je lichaam. Breng lichaam en geest weer samen en vind jezelf opnieuw uit!

8.1 Epigenetische visualisatie

'Quatumsprong'

afb. genezing 5In de jaren 70 werd door Dr. Simonton visualisatietechnieken toegepast om kankerpatiënten te helpen zich beter tegen hun ziekte te verdedigen.
Nancy had baarmoederkanker, IVe stadium met uitzaaiingen, maar wilde niets weten van de conventionele therapieën. Onder het motto: 'Mijn lijf heeft de ziekte gecreëerd, dus heeft het ook het vermogen om die ongedaan te maken'. Ze bedacht een visualisatie, waarin ze zag dat er minuscule sterretjes door haar lichaam bewogen. Steeds als er een scherpe punt van zo'n sterretje een kankercel raakte, stelde zij zich voor dat de kankercel 'lek werd geprikt' en als een ballon verschrompelde. Ze concentreerde zich op wat ze at, hoe ver ze kon wandelen, op haar baden en de sterren. Daarna begon ze te visualiseren, hoe haar leven er over jaren uit zou zien.
Drie maanden na de diagnose ging ze terug naar haar behandelde arts. Ze had gewacht met het maken van een afspraak, totdat ze er innerlijk van overtuigd was dat de kanker volledig was verdwenen ..... en dat was ook zo! Dit detail wijst op de preventieve mogelijkheden van epigenetische geneeskunde.

Onderzoek naar spontane genezing van kanker heeft aangetoond dat, kort voordat het herstel zichtbaar wordt, de patiënt een dramatische verandering in bewustzijn afb. genezing 7ondergaat! Hij/ zij weet dat hij/ zij zal genezen, en hij voelt de kracht die voor zijn genezing verantwoordelijk is zich in hem bevindt. Kennelijk maakt een dergelijke patiënt een quatum-sprong opwaarts naar een nieuw bewustzijnsniveau. Deze sprong in bewustzijn lijkt de sleutel te zijn in het genezingsproces. In de natuurwetenschappen benoemt met dergelijke plotselingen veranderingen met het woord quatum. Hiermee bedoelt men de onderscheiden sprong van een bepaald niveau van functioneren naar een hoger niveau - de quatumsprong.
Veel genezingen die een mysterieuze oorsprong gemeen hebben - gebedsgenezing, spontane remissie (opheffing van bijv. koorts), het effectief gebruik van placebo's of 'schijngeneesmiddelen' - wijzen eveneens in de richting van een quatumsprong. Waarom? Omdat in al die gevallen het vermogen van een innerlijk, hoger- of super-bewustzijn de aanzet heeft gegeven tot een ingrijpende sprong in het genezingsmechanisme.

Bewustzijn is een kracht die door de meesten van ons wordt onderschat. Over het algemeen (onder)richten we ons innerlijk of hoger bewustzijn - de ziel - niet, noch maken we gebruik van de reële kracht ervan, zelfs niet in de moeilijkste ogenblikken. Dat is wellicht de reden waarom 'wonderbare' genezingen worden bekeken met een mengsel van ontzag, ongeloof en eerbeid.
Creatief visualisatie, mediteren, aarden en centreren, ademhalingsoefeningen zijn niet alleen maar technieken, maar is uiteindelijk een staat van bewustzijn. Het is een bewustzijn waarin wij tot het diepe besef komen, dat we permanent de scheppers - de creators - zijn van ons eigen leventje (ons eigen universum; jij bent een eenergiewezen) en daarvoor elk moment de verantwoordelijkheid dragen. God niet, de dokter niet, de therpeut niet!

Hans Zevenboom http://tinyurl.com/padkvac via http://tinyurl.com/6fjz23a

 
Uiteindelijk dus: Intelligentie van het geheel, niet alleen van een afgezonderd deel.
 
http://www.biologikanederland.nl/

Stel je voor dat het ons lukt om de werkelijke oorzaken van het ontstaan van alle ziektes te ontcijferen. Stel je voor dat het verloop van elke ziekte volgens hetzelfde patroon verloopt, waardoor het proces van ziekte, herstel en gezondheid voorspelbaar wordt. Stel je voor dat je nooit meer bang hoeft te zijn voor ongeneeslijke ziektes, voor infecties, kanker en uitzaaiingen.... en stel je voor dat dit alles binnen handbereik ligt.

Biologika - De Nieuwe Geneeskunde - is een wegenkaart voor onze gezondheid. Het laat ons zien hoe een ziekteproces precies ontstaat (van koortslip tot endeldarmkanker) en hoe het verbazingwekkend zelfgenezend vermogen van het lichaam precies werkt na een emotionele opluchting. Wij kunnen eindelijk weten wat er met ons gebeurt: welke symptomen wij ervaren in de stressfase, en welke in de herstelfase na de conflictoplossing. Door het begrijpen van onze fysiologische processen worden we de scheppers van onze bewuste lichaam-ziel gezondheid.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.352
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan