Dank je wel paika14. Hopelijk hoefde je niet te diep in de vuilnisbak te duiken
Tja, wat is rotzooi. Voor een keertje zou ik me misschien wel wagen aan deze leverworst, maar ik vind het altijd weer jammer dat fabrikanten de ingrediëntenlijst vaag houden, want het roept bij mij vragen op, namelijk:
-wat voor soort zout is er gebruikt (zeer waarschijnlijk 'gewoon' geraffineerd keukenzout wat ik liever niet neem)
-wat voor kruiden zijn er gebruikt
-wat voor specerijen zijn er gebruikt
Verder is een conserveermiddel niet om te juichen en natriumnitriet kan je maar beter vermijden lijkt me.
Ik ga toch maar een gewoon stukje lever in de pan gooien of zelf een leverworst maken. Er zwerft hier ergens op het forum een recept als ik het me goed herinner.
Het uitgangspunt blijkt toch elkaar weer te zijn dat bewerkte voeding maar beter in de winkel kan blijven liggen en dat ik beter zelf de materialen in huis kan halen om er wat van te maken.
EDIT Het toeval wil dat Tanja zo vriendelijk was hierboven al een link naar het recept te plaatsen maar ik dat met mijn slaperige hoofd nog niet had gezien. http://gezondgestel.nl/zelf-maken/
Bedankt Tanja