Huisarts, wanneer wel en wanneer niet???

simone

New member
Hallo,

Wanneer zou een huisarts wel nuttig kunnen zijn en wanneer niet en dan heb ik het erover dat zijn er dingen die je met onze WAPF methode wel kunt combineren?

Welke testen zijn wel betrouwbaar en welke weer niet dus wanneer kan je wel beter naar de huisarts gaan en wanneer beter niet enz.?

Dit geldt ook voor een bezoek naar een andere specialist in het ziekenhuis.

Ben benieuwd hoe jullie erover denken.

Merci, sağolun.

 
Nora Gedgaudas stelt terecht dat bloedonderzoek volledig onbetrouwbaar en zelfs nutteloos is. De referentiewaarden die als norm gelden zijn gemiddeldes van alle mensen die bloed laten afnemen in het ziekenhuis. Daar kan dus ook iemand tussen zitten die een zuurstofapparaat heeft of zojuist zijn tweede chemobehandeling heeft gehad. Deze mensen zijn ziek, als ze ergens een referentie voor geven, dan is het hoe het bloed van zieke mensen eruitziet!

Mike

 
Nou ja, of je moet weten hoe je naar de uitslag kan kijken vanuit optimale referentiewaarden (dus niet de normale normaalwaarden).

Dat vereist vaak veel kennis al: bij b12 testen moet je bijv. ook op meerdere dingen laten prikken die je dan aan de arts kan vragen.

Of bijv. ik weet van de lymetesten ook hoe je naar die testen kan kijken door de bril van de internationale kritische artsen en dan moet je eerst heel veel moeite doen om de exacte uitslagen te krijgen die verder gaan dan de interpretatie van de microbioloog en op je rechten wijzen in het lab om de exacte uitslagen te krijgen.

Huisartsen: voor doorverwijzingen als die zinvol zijn wat eigenlijk al erg genoeg is dat we zo'n systeem kennen.

Huisartsen worden echter wel extreem serieus genomen door instanties die gaan over arbeidsongeschiktheid bijv.

In die zin is een goede band met de huisarts belangrijk.

Bij mij lukt het meestal niet zo goed, die band.

Laatst heeft de arts wel mijn oren uitgespoten toen ze verschrikkelijk pijn deden.

Dat was wel even heel fijn toen.

 
Een huisarts gebruik ik alleen wanneer ik iets nodig heb om te 'regelen' zoals een bloedonderzoek. Verder heb ik niks met huisartsen, ze helpen je misschien met hechten (de meeste niet), of 'kleine' ongemakken waar je een arts voor nodig hebt. Maar verder eigenlijk niet. Vriend van me moest zijn huisarts vertellen dat het menselijk lichaam ook tong amandelen heeft... dat is toch best triest. Ik durf ook te beweren dat mijn moeder, met schildklier problemen, heel wat meer weet inmiddels over de ziekte dan der eigen huisarts. De meeste huisartsen hebben geen idee over voeding of hoe om te gaan met 'ziektes' of 'lichamelijke problemen'. Je gebruikt ze om je te laten doorverwijzen... naar de specialist die jij graag wilt zien, als dat nodig mocht zijn.

@Lievergezond

idd oren uit laten spuiten... daar is een huisarts o.a. handig voor.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.517
Berichten
528.786
Leden
8.652
Nieuwste lid
duncan
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan