Honing ongezond volgens het boek One Minute Cure?!?!

G

Guest

Guest
Quote:
• Honey enthusiasts have long been proclaiming the health benefits of honey, and as a result, business has been booming in the honey aisles of supermarkets and health food stores. Honey’s appeal is derived from the fact that unlike common table sugar (sucrose), it is a pure natural “nectar” gathered by bees, and therefore must contain wholesome nutrients instead of merely empty

calories. While it’s true that honey is collected by bees, very few people know that bees actually collect the nectar from flowers and regurgitate it, which is a euphemism for vomit. Therefore, it is actually a substance that goes directly from the bees’ guts to yours. Honey has been shown to have no nutritional advantage over common table sugar because the miniscule amounts of B vitamins, iron and phosphorus in honey are nutritionally insignificant. Honey is almost identical to sugar in chemical structure, but because it is denser, honey contains 32% more calories per tablespoon. This does notmean that processed, refined table sugar is

healthy either. There are healthier, natural sugar substitutes such as agave nectar and stevia.


Lijkt mij dat dit niet klopt?

 
Nou weet je... Dat het uit het spijsverteringskanaal van een bij komt, is wat mij betreft een leeg argument. Dat lijkt mij niet per definitie een probleem: ik zou wel graag uitleg krijgen over het problematische ervan. Over de rest van de informatie kan ik weinig zeggen, omdat ik er weinig vanaf weet.

 
waar is dit op gebasseerd? Op calorieen staat in dit artikel. Dat zegt mij helemaal niets.

Feit is dat honing een niet bewerkt, niet geraffineerd natuurprodukt is, mits rauw.

Je ziet wel vaker een artikel die probeert om iets natuurlijks in een kwaad daglicht te zetten. Wat zit daar achter?

 
Ik vermoed dat de schrijver van het boek een veganist is en daarom niet veel goeds te vertellen heeft over honing. :mrgreen:

Honing heeft ook nog wel enzymen en ik dacht dat agave niet zo goed was en bij stevia hangt het ervan af of het witte of bruine is.

Hier een goed artikel waarom agave niet goed is voor je .

 
Dit vroeg ik me nu ook al een tijdje af.

Ik heb het boek namelijk ook.

Suikers zijn nooit goed maar soms zijn ze minder slecht als andere lijkt mij en honing mits deze biologisch is en niet verhit het beste wat je qua suikers of beter gezegt fructose tot je kunt nemen.

Teveel is ook weer niet goed en als je dan toch honing neemt het beste in raat nemen omdat je dan weet dat deze niet verwarmd is.

Wat mischien nog beter is koninginnegelei en bijenmelk. Zelf veel van gegeten en het is lekker ook.

Dat voeren de werksters aan de koninginnen.

 
Er is niets mis met honing! Hoewel het boek One Minute Cure verder bijzonder informatief is, zit de auteur hier simpelweg fout. Ook hier is er sprake van een omzetting van plantaardige stoffen door een dier en dat levert een meerwaarde op qua voedingswaarde voor de mens. Beren denken er trouwens ook zo over!

Mike

 
Mike,

Dat dacht ik dus ook altijd maar ik was toch een beetje gaan twijfelen.

Wij gebruiken het in de thee icm roomboter.

Als je alle zoet alvast begint te vervangen met onverhitte bio honing zit je al iets beter.

Vraag me alleen af of het geen kwaad kan als je elke dag een beetje honing gebruikt?

 
Ik zou me er niet zo druk over maken. Ik vind dat we hier op het forum misschien wel een beetje TE anti-koolhydraten aan het worden zijn. Een mini beetje honing in je thee, kom op zeg. Je moet het natuurlijk zelf weten, maar ik zou in elk geval lekker blijven genieten van mijn bakkie thee als ik jou was. :wink:

Leuk idee trouwens, thee met roomboter. Dat ga ik straks eens proberen :)

 
Evan,

Quote:
Ik vind dat we hier op het forum misschien wel een beetje TE anti-koolhydraten aan het worden zijn.


Ik mag niet hopen dat je ook mij hiermee bedoelt. Ik verdedig voortdurend honing of ruwe melassesuiker als bron van koolhydraten en waarschuw tegen een te lage inname van koolhydraten.

Mike

 
Dat hangt echt per persoon af. Ik neem zelf <10 gram koolhydraten per dag in, in de vorm van kruiden, knoflook en uien. Soms eet ik ook paddestoelen/champignons. Verder niets. En ik voel me er prima bij... Maar goed, ik zit wel in ketosis.

 
Behalve suikers bestaat honing nog uit stuifmeel, 17 % water en ook nog 3 % enzymen en zoals Mike hier terecht zegt:Ook hier is er sprake van een omzetting van plantaardige stoffen door een dier en dat levert een meerwaarde op qua voedingswaarde voor de mens.

Daar ben ik het helemaal mee eens.Normale honing wordt flink verhit maar biologische honing tot max.45 graden.Denk dat dat nog net kan en anders maar uit raat eten of met raat en al.

Let wel op dat het niet altijd om echte raat gaat die de bij met behulp van wasklieren, die aan weerszijden van het achterlijf, tussen het 3e en 6e buiksegment zit maakt.

Zelfs hier wordt geknoeit tenminste bij de gewone honing alleen hoop ik:

In een moderne bijenkast plaatst de imker houten ramen met een plaat was (of kunststof) met een voorgedrukte raatstructuur.Soms ook van papier.Dit helpt de bijen efficient een nieuwe raat te bouwen.

De zeshoekige vorm van de bijenraat is de efficientste indeling die het minste was gebruikt.Door de zeshoeken hebben de bijen dus de meeste ruimte om honing op te slaan en ze sparen energie bij de wasproduktie. Was is voor de bijen "duur": de produktie van 1 kilo was kost 4-6 kilo honing.

De mens denkt het ook altijd beter als de natuur te weten en zogenaamd verbeteringen kan aanbrengen. Wie weet gaat het soms om papieren raat wat van gebleekt papier gaat en kunststof waar allerlei rotzooi in verwerkt is en dat migreert ook in de honing.

Tot hoeveel gram honing per dag is nog gezond zonder dat het negatief uitwerkt op je bloed suikerspiegel?

 
Koolhydraten en suikers zijn gewoon niet goed en dus verslavend.

In de hele wereld lust men zoete dingen en aardappelen, rijst, brood etc.

Dat is denk ik ook één van de redenen en mischien wel de grootste reden waarom alcohol niet wordt aanbevolen in de islam.Puur om ongezondheidsredenen.

Het zijn hier weer de suikers die het verslavend maken en niet zozeer de alcohol net zoals de additieven in de sigaret verslavend en kankerverwekkend zijn en niet zozeer de nicotine of teer wat men beweert.

Kijk maar naar veel bierdrinkende mensen zeggen ze bierbuik maar het is een koolhyraten bom buik en er is geeneen alcoholhoudende drank die niet bomvol met suiker zit.

Dan mag het gebrouwen of gedistilleerd zijn, gefermenteerd en zuiver ongepasteuriseerd of lang gerijpt in speciale vaten of wat dan ook uiteindelijk is het toch een suikerbom en dus een aanslag op je lichaam lees organen.

Weet niet of dit onder deze topic past maar vanwege de citaat over koolhydraten dacht ik laat ik het hier plaatsen.

 
Beter kon ik het niet zeggen Haydarpasa!

Inderdaad, wij zijn geen koolhydraat-eters. Onze voorouders die in de ijstijd leefden, hadden niet eens zoveel koolhydraten tot hun beschikking, laat staan honing. Wat zij aten waren vetten en vlees. Daarop is onze hele metabolisme ook gebaseerd. Wij zijn ook geen fruit-eters, en fruit was vroeger ook veel minder zoet dan nu, nu worden ze zo geteeld dat ze lekker zoet smaken, want daar houden we van. Maar of het nou goed is... Daarom raad ik meer bramen aan of bessen als een uitzondering, maar ook niet teveel daarvan.

Fructose, dat in fruit zit, is zelfs meer schadelijk dan glucose. Zoals Nora in haar boek schreef: "In fact, fructose is twenty to thirty times more glycating (i.e., damaging) than glucose."

Honing is bestemd voor de insecten...

 
Lactose mits ongeisoleerd gevolgd door honing is het beste suiker lijkt mij.

Lactose is ook geen probleem voor diabeten.

 
Ik moet jullie allebei tegenspreken, hoewel ik het op hoofdpunten wel met jullie eens ben. De oudste alcoholische drank ooit, wereldwijd en in alle culturen, is mede, een honingwijn. Van oudsher hebben alcoholische dranken een helende werking en werden dus gebrouwen van helende stoffen. Honing is zo'n helende stof, maar denk in onze cultuur ook aan kruidenbitters. Die kruiden zaten er niet voor niets in en bitter is geen populaire smaak! Maar van oudsher weten we al: bitter in de mond maakt het hart gezond.

Ook bier is bitter en dat komt sinds het Duitse reinheitsgebot door de hop, maar wist je dat de kerk hop als bitterstof en conserveerstof in bier erdoor heeft gedrukt en dat het reinheitsgebot dus een dwingende wet was waartegen men een eeuw lang heeft geprotesteerd? Alcoholische dranken bevatten traditioneel allemaal 'uppers' (opwekkende stoffen) en geen 'downers' (deprimerende stoffen), zoals hop. Hop is familie van de marijuana en maakt je slaperig en suf en is bovendien een fyto-oestrogeen (Chico, jij hebt het over een bierbuik, maar bierdrinkers kunnen ook 'bierborsten' krijgen). Dit kwam de machthebbers goed uit en werkte beter dan het verbieden van alcoholische dranken. Vandaar dat je mensen wel eens met de kop op de bar in slaap ziet vallen a.g.v. bierconsumptie. Ooit werd bier echter gezien als een verkwikkende, vloeibare maaltijd, toen deze nog van het kruidenmengsel gruit werden gemaakt. Vandaag de dag zijn er kleinere brouwerijen, zoals bijv. Jopen uit Haarlem, die weer gruitbieren brouwen. Ook gruit bevat helende en conserverende bitterstoffen, maar deze maken je niet slaperig maar geven je juist energie.

Van rode wijn is bekend dat het goed is voor hart en bloedvaten. We weten dat dit o.a. komt door de kankerwerende stof resveratrol in de druivenschillen. Waarom dan niet gewoon druivensap drinken, zonder de alcohol? Omdat alcohol werkt als een 'versterker', daarom. Rode wijn is effectiever dan rode druivensap, juist omdat deze vergist is (fermentatie) tot een alcoholische drank. Daarom zijn kruidenbitters ook alcoholische dranken. Vandaag de dag wordt dit principe nog toegepast bij kruidentincturen, ook deze zijn op basis van alcohol. Alcohol werkt conserverend en versterkt de werking van de kruiden, waardoor ze een grotere helende werking krijgen en je meer resultaat bereikt met minder.

Het bloedsuikerverstorende effect van alcohol heeft niet noodzakelijk te maken met suiker in alcohol. In te grote hoeveelheden beschouwt het lichaam alcohol als een gifstof. Caffeine heeft hetzelfde effect en daar zit ook geen suiker in. De bijnieren sporen dan de lever af glycogeen af te geven aan het bloed, dat daar verandert in glucose. Dit is een stressrespons, waardoor de bloedsuikerspiegel dramatisch snel stijgt. Alleen maar omdat dit leidt tot een suikerrespons wil nog niet zeggen dat de alcohol of caffeine zelf suiker bevat, want dat doen ze in pure vorm niet. Een snelle stijging van de bloedsuikerspiegel wordt even snel gevolgd door een snelle insulinerespons van de alvleesklier, waardoor de bloedsuikerspiegel weer dramatisch daalt. Vandaar dat men traditioneel bij alcoholische dranken ook kaas of worst eet, om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden met verzadigd vet en dierlijke eiwitten. Vandaar dat je vandaag de dag na een avondje zuipen in de snackbar of shoarmatent belandt. Vandaar dat de volgende dag een glas melk helpt tegen een kater.

Natuurvolkeren hebben altijd de seizoenswisselingen gevierd en men deed dit o.a. met alcoholische dranken en een goede maaltijd. Met die combinatie is niet zoveel mis, als je het mij vraagt. En, Haluk, als je de moslims aanhaalt, mag ik je dan wijzen op het extreem ongezonde ritueel van ramadan, waarbij men zich voor zonsopgang en na zonsondergang volpropt met eten en tussendoor niets drinkt, met tot overmaat van ramp na afloop een suikerfeest?

Mike

 
Over alcohol:

- Alcohol voedt Candida.

- Alcohol (ook in kleine hoeveelheden) schaadt zenuwcellen. Een van de belangrijkste neurotransmitters in het brein dat gevoelig is voor zelfs kleine hoeveelheden van alcohol is glutamate, wat met geheugen te maken heeft.

En dat is genoeg voor mij om geen alcohol te drinken.

 
Ik kan me wel vinden in de stelling dat als je in ketose (vetverbranding) zit je dan slechter tegen alcohol kunt en er eerder door vergiftigd wordt. Dit heb ik inmiddels door schade en schande aan den lijve ondervonden! Ik kan er dus niet veel van drinken zonder negatieve gevolgen en dat is eigenlijk maar goed ook. Ik had inmiddels ook al ontdekt dat je wel degelijk in ketose kunt blijven als je slechts kleine hoeveelheden drinkt. De ketose dwingt dus eigenlijk al af met hoeveel alcohol je wel of niet kunt wegkomen. Voor jou een reden om het niet te drinken, voor mij een reden om er spaarzaam en verstandig mee om te gaan. Ieder zijn eigen keuze, het ging mij om het aanbrengen van een nuance over alcoholische dranken en specifiek honingdrank.

Mike

 
Mike,

Ben het helemaal met je eens dat het vasten zoals de moslims dat nu doen echt ongezond is.

Men eet als de zon ondergaat ook extreem ongezond.Heel veel koolhydraten en dan na een maand dit gedaan te hebben wat je zegt ook nog eens de suikerfeest en dan gaan kinderen ook nog de deuren langs en worden ze royaal met snoep beloond.

Valt mij op dat dat ook met Halloween en Sint Maarten gebeurt.Zelf ook als kind St.Maarten snoep opgehaald.

Nu ben ik alleen nog zeer benieuwd naar jouw alcohol consumptie.Hoeveel je drinkt en wat allemaal en welke soorten. Ongepasteuriseerd of niet, welke merken, biologisch of niet.

Welke kruidenbitters. Ben heel benieuwd. Alvast bedankt.

Ga in de tussentijd even de brouwer in Haarlem checken.

 
Het meest gezonde bier wat er bestaat komt uit het pajottenland in Belgie (onder Brussel). Hier wordt nog ouderwets bier gebrouwen d.m.v. spontane, natuurlijke gisting (fermentatie) door gistbacterien in de lucht, waardoor er een bijzonder zuur bier ontstaat en alle suikers 100% zijn vergist. Dit bier heet geuze en ik drink oude geuze (minimaal 2 jaar rijpingstijd) en een variant daarop, kriek genaamd, met sap van donkere kersen, 'krieken'. Ook deze drink ik in de oude variant van minimaal 2 jaar rijping. Het kersensap is goed tegen reuma en het zuivert het bloed. Zowel de oude geuze als de oude kriek zitten boordevol probiotica en kunnen dus met recht supergezonde bieren worden genoemd.

Andere bieren die ik regelmatig drink zijn:

La Trappe puur

La Trappe wit

Westmalle Dubbele Trappist

Duitse pilsen

Tsjechische pilsen

Duitse weiss-bieren

Guinness

Engelse, Ierse en Schotse bieren

Amerikaanse bieren van 'micro breweries' (kleine brouwerijen)

De witbieren zijn interessant vanwege het biergist, dat een vit. B-complex is.

Mike

 
Mike,

Dank je voor je openheid.

Laat de meesten van jouw lijst nou ook net de bieren zijn waar ik van houd behalve de Amerikaanse ken ik niet.

Heb zelf een grand-café gehad met veel Duits en Belgisch bier en was gespacialiseerd in Schots, Iers en Japanse whiskey en ook oude rum en goede cognac.Heerlijk om te drinken maar nu dwaal ik alweer af, ik weet dat Duitse bieren vaak ongepasteuriseerd zijn maar van de rest weet ik het niet.

Toch zijn het geen biologische bieren die jij noemt maar ja het bio logo zegt ook niet alles, bio bier kan nog rotzooi zijn.Een goede bier met goede ingrediënten kan beter zijn als een bio bier met slechte ingrediënten en bewerking.

Nu sprak ik toevallig net een oude meneer, klassieke homeophaat van de oude stempel en pyschiater geweest.Zelfs vegetariër is ie geweest.

Qua hoofdlijen heeft hij de wapf denkwijze maar hij zegt ook dat tegenwoordig de homeopathische middelen zo onzuiver zijn en dat de Nederlandse bieren vol met additieven zitten.Ik meen hij noemde het getal 50 of mishien wel 100. Ik weet het niet meer.Hij prefereert ook Duits bier vanwege het reinheitsgebot of Belgisch bier.

Weet jij of andere leden van het forum hier iets over? Zijn de gewone bieren uit ons land zo onzuiver zeg maar bijv. omdat methaan geurloos is worden er additieven aan toegevoegd of een additiev voor de schuimkraag enz.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.490
Berichten
511.943
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan