Ik heb al heel lang last van histamine en soms wat dikke vingers annex ontstekingen. Ik hoorde laatst in een podcast dat een bepaald tekort aan aminozuur één van de oorzaken is.
Ik eet groenten, gekookt, rauw, korte pickel en soms gefermenteerd. Ik eet geweekte volle granen (matig), ik eet 2x per week vis of bio vlees van een slager of wild vlees. Soms eet ik ook even 2 weken geen vlees en merk na 3 weken dat ik mega trek krijg. Ik heb voedsel bloed onderzoek laten doen genaamd ImuPro. Dit toont verhoogde IgG antistoffen tegen voeding aan. Bij mij was kippenei volledig 46,2 en zeer hoog is een waarde van≥ 20.0 μg/ml IgG.
Ik eet nu al 1 jaar geen eieren meer en mis dat enorm als eiwit bron. Als ik veel bonen ga eten (voorweken en koken met kombu) dan krijg ik dikkere vingers dus vlees werkt beter. Ik heb dit weekend 4 eieren op met groenten als een keto ontbijt en nergens last van.
Ik drink 2 koffie per dag, eet soms goede miso, tamari, soms pure chocolade en eet weinig oude kaas. Eerder feta en geit en eet soma raw hangop kefir. Rode wijn gaan direct mis en na 2 glazen alcohol heb ik 2 dagen hoofdpijn dus helaas drink ik niet meer en somas wel jammer, want hou erg van koken en goede wijn is dan soms wel lekker. Ik maak zelf kombucha. Ik kook zo zie https://www.instagram.com/iefkecook/
Ik hoop dat u wat tips kan geven en denk zelf te weinig aminozuren en ga op dapper markt bottenbouillion bestellen en zelf een pan maken.
mms lost al mijn rode en soms gezwollen vinger problemen op, alleen wil ik dat liever niet permanent mijn hele leven gebruiken.
Ik ontvang graag tips zodat ik wat verder kom in mijn zoektocht.