Dames en heren forumleden,
We kunnen al met trots stellen dat Matthijs de Haan in Ingen de eerste Weston Price-zuivelboer is in Nederland, maar nu wil ik jullie attenderen op het feit dat de eerste stappen zijn gezet naar HET EERSTE WESTON PRICE-RESTAURANT VAN NEDERLAND!
In een andere topic had ik het er al over: vanaf 1 april zal ik werkzaam zijn voor De Waard van Kekerdom in Kekerdom, in de schitterende ooijpolder, net naast mijn 'hometown', Nijmegen. Hier zal ik maandelijks lezingen geven, waarvan de eerste al heeft plaatsgevonden en de tweede dinsdag 2 april plaatsvindt. Daarnaast zal ik iedere donderdagavond (tenzij ik lezingen geef elders in het land) koolhydraatarme maaltijden in de keuken bereiden, onder de noemer Lo-Carb Nite.
Donderdag 4 april is de eerste Lo-Carb Nite. Nu even niet zeuren over de afstand, denk eraan hoe UNIEK het is dat er in een restaurant volgens het principe high fat-medium protein-low carb wordt gekookt op basis van hoogwaardige lokale ingredienten! Zonder jullie kunnen we dit niet tot een succes maken! Dus: organiseer busreizen, ballonvluchten, vaartochten, maar DOE IETS!!!
Hier het persbericht voor de aankomende lezing van 2 april over vetten:
Van vet word je niet vet!
Bekend met het liedje 'potje met vet' en de uitdrukking 'het is geen vetpot'? In het vooroorlogse Nederland stond er dagelijks een vetpot op tafel, met dierlijk vet, welteverstaan. Al vele duizenden jaren voeden mensen zich met dierlijke vetten en ook de bijbel kent talloze verwijzingen naar vet. Toch is ons na de oorlog angst voor vet aangepraat.
Op dinsdagavond 2 april zal Mike Donkers uitleggen waarom deze angst voor vet onterecht is en waarom deze geen basis heeft in onze geschiedenis. Mike vertegenwoordigt de Weston A. Price Foundation, een Amerikaanse organisatie die het gedachtengoed van de Amerikaanse onderzoeker Weston Price verspreidt.
Weston Price onderzocht veertien natuurvolkeren over de hele wereld en concludeerde dat ze allemaal een hoge inname hadden van dierlijk vet. Zolang deze mensen zo bleven eten, leden ze niet aan kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en vele andere welvaartsziektes, maar als ze overschakelden op westers gemaksvoedsel wel. Bovendien hadden deze mensen geen overgewicht. De koolhydraten zijn namelijk de dikmakers, niet de vetten!
Op deze avond zullen ook hapjes worden geserveerd, die door Mike zelf zijn bereid, zodat je letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken krijgt. Daarnaast krijgt Mike een vaste avond in de keuken van De Waard. Vanaf april wordt iedere donderdagavond Lo-Carb Nite, waarop er koolhydraatarme maaltijden op het menu staan. Gezond, lekker en goed voor de lijn dus!
Datum: 2 april 2013
Lokatie: Waard van Kekerdom, Weverstraat 94, Kekerdom
Aanvangstijd: 19.30 u
Entree: 10 euro
Opgeven: info@waardvankekerdom.nl, 06-50809979
Be there or be an asshole! :wink:
Mike
We kunnen al met trots stellen dat Matthijs de Haan in Ingen de eerste Weston Price-zuivelboer is in Nederland, maar nu wil ik jullie attenderen op het feit dat de eerste stappen zijn gezet naar HET EERSTE WESTON PRICE-RESTAURANT VAN NEDERLAND!
In een andere topic had ik het er al over: vanaf 1 april zal ik werkzaam zijn voor De Waard van Kekerdom in Kekerdom, in de schitterende ooijpolder, net naast mijn 'hometown', Nijmegen. Hier zal ik maandelijks lezingen geven, waarvan de eerste al heeft plaatsgevonden en de tweede dinsdag 2 april plaatsvindt. Daarnaast zal ik iedere donderdagavond (tenzij ik lezingen geef elders in het land) koolhydraatarme maaltijden in de keuken bereiden, onder de noemer Lo-Carb Nite.
Donderdag 4 april is de eerste Lo-Carb Nite. Nu even niet zeuren over de afstand, denk eraan hoe UNIEK het is dat er in een restaurant volgens het principe high fat-medium protein-low carb wordt gekookt op basis van hoogwaardige lokale ingredienten! Zonder jullie kunnen we dit niet tot een succes maken! Dus: organiseer busreizen, ballonvluchten, vaartochten, maar DOE IETS!!!
Hier het persbericht voor de aankomende lezing van 2 april over vetten:
Van vet word je niet vet!
Bekend met het liedje 'potje met vet' en de uitdrukking 'het is geen vetpot'? In het vooroorlogse Nederland stond er dagelijks een vetpot op tafel, met dierlijk vet, welteverstaan. Al vele duizenden jaren voeden mensen zich met dierlijke vetten en ook de bijbel kent talloze verwijzingen naar vet. Toch is ons na de oorlog angst voor vet aangepraat.
Op dinsdagavond 2 april zal Mike Donkers uitleggen waarom deze angst voor vet onterecht is en waarom deze geen basis heeft in onze geschiedenis. Mike vertegenwoordigt de Weston A. Price Foundation, een Amerikaanse organisatie die het gedachtengoed van de Amerikaanse onderzoeker Weston Price verspreidt.
Weston Price onderzocht veertien natuurvolkeren over de hele wereld en concludeerde dat ze allemaal een hoge inname hadden van dierlijk vet. Zolang deze mensen zo bleven eten, leden ze niet aan kanker, hart- en vaatziekten, diabetes en vele andere welvaartsziektes, maar als ze overschakelden op westers gemaksvoedsel wel. Bovendien hadden deze mensen geen overgewicht. De koolhydraten zijn namelijk de dikmakers, niet de vetten!
Op deze avond zullen ook hapjes worden geserveerd, die door Mike zelf zijn bereid, zodat je letterlijk en figuurlijk de smaak te pakken krijgt. Daarnaast krijgt Mike een vaste avond in de keuken van De Waard. Vanaf april wordt iedere donderdagavond Lo-Carb Nite, waarop er koolhydraatarme maaltijden op het menu staan. Gezond, lekker en goed voor de lijn dus!
Datum: 2 april 2013
Lokatie: Waard van Kekerdom, Weverstraat 94, Kekerdom
Aanvangstijd: 19.30 u
Entree: 10 euro
Opgeven: info@waardvankekerdom.nl, 06-50809979
Be there or be an asshole! :wink:
Mike