Het Buik- en -Hart Brein.

G

Guest

Guest
De Buik, het andere Brein:
“De buik is in feite ons tweede brein”, vertelt Masclee. “Het bevat minstens evenveel zenuwcellen als ons hoofdbrein. Die zenuwcellen maken dat de darmen allerlei activiteiten zelfstandig uitvoeren. De breinfunctie blijkt ook uit het feit dat het buikbrein in staat is dingen af of juist aan te leren en haar werking kan bijsturen. Zelfs als de connectie met het brein bij een transplantatie letterlijk is afgesneden, blijven de darmen werken.”
Via.Het Hart, HET Brein:
Op dit moment zijn neurocardiologen en veel andere wetenschappers ervan overtuigd dat het hart, dat voortdurend informatie deelt met de hersenen, dus zelf een eigen 'brein' heeft. Volgens Sara Childre, president van het HeartMath Institute, weten we nu dat het hart veel meer informatie naar de hersenen stuurt dan dat het ontvangt, inclusief signalen die de perceptie, de emotionele ervaring en hogere mentale processen (het brein dus) kunnen beïnvloeden.

Dr. J. Andrew Armour introduceerde de uitdrukking "hartbrein" al in 1991 en kwalificeerde het gecompliceerde zenuw­systeem van het hart als 'klein brein'.
graphic
De kernactiviteit 'Science of the Heart' van het HeartMath Institute (IHM) toont aan dat het hartbrein, net als het brein, een ingewikkeld netwerk van verschillende soorten neuronen, neurotransmitters, eiwitten en steuncellen omvat. Het Hartbrein kan zelfstandig handelen om te leren, herinneren en gewaar worden (voelen).
Een van de belangrijkste ontdekkingen die IHM onderzoekers deden over het Hartbrein, dat ze ook wel het intelligente hart noemen, is dat opzettelijk ervaren emoties de informatie die het hart naar de hersenen stuurt kunnen veranderen. Studies van het Institute of HeartMath* hebben aangetoond dat emoties zoals compassie, zorg en liefde, of een in het algemeen positieve staat van gevoel, mensen daadwerkelijk op vele manieren voordelen biedt.

Bijvoorbeeld werd in een IHM onderzoek aan honderden deelnemers gevraagd om opzettelijk positieve emoties op te wekken en te ervaren. Het resultaat was dat hun hartritme gelijkmatiger en stabieler werd, in het bijzonder nadat eerder een negatieve emotie was ervaren. Gelijkmatiger en stabieler hartritmes zijn tekenen van coherentie, een psychofysiologische staat waarin onze mentale perceptie, ons intuïtief bewustzijn en onze prestaties in een reeks van activiteiten verbeteren.

De Hersenen zijn een data-boek met data vooral uit de Kindertijd. Toen het Ego werd gevormd, in de kindertijd. Er zijn massa's mensen die vanuit het Ego leven.
Dat kan tot lastige situatie's leiden, als een volwassenen met een kind brein als een volwassenen tracht te leven.
Het hart is, gezuiverd en geheeld van Alle wonden, een open kanaal van scheppende energie. Aangezien de schepping overvloed =, = leven door het hart een overvloedige weg.

Oh ja, Denk ik...

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.356
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan