Zie ook discussie in deze rubriek:
https://www.fatsforum.nl/topic/rol-van-type-vetten
http://archive.aweber.com/sjamoni-tips/E3Cvc/t/Weet_jij_welke_vetten_je_echt.htm
Quote:
Weet jij hoe het zit met de vetten?
Onderstaand vind je een samenvatting van de lezing van Dr. Frits
van der Blom ,
waarin hij heeft uitgelegd hoe het nu precies zit met
de vetten. Wat je wel en niet moet eten en in welke verhoudingen.
Welke vetten heb je nodig en waarom?
Bron: Lezing Dr. Frits van der Blom op 18 december 2012
(
http://www.lichtvanzelf.nl/hennep-en-gezondheid)
Een oude en vrijwel vergeten wijsheid: VVV! OK!
Verzadigde Vetten kun je Verhitten > VVV !
Onverzadigd vet eet je liever Koud > OK !
Een combinatie van misvattingen dient te worden gezien en begrepen.
* Cholesterol veroorzaakt geen hart- en vaatziekten.
* Verzadigd vet veroorzaakt geen hart- en vaatlijden.
* Het gaat niet om omega-3 derivaten, maar om LA en ALA.
* Plantaardige oliën en vetten zijn niet gezonder dan dierlijke.
Vaak gaat het zelfs bij plantaardige vetten om niet benoemde
industriële transvetten.
* Vetarm (half vol / light) kost vet-oplosbare vitamines.
* Toegevoegde chemische vitamines doen "het" niet.
Linolzuur, LA = basis Omega-6, Alfa Linoleenzuur, ALA = basis
Omega-3
Deze twee zijn de enige essentiële vetzuren, die ons lichaam niet
zelf kan maken.
Hieruit kan onze biologie alle overige vetzuren en derivaten maken.
Deze twee spelen een hoofdrol bij het transport van zuurstof in de
celwanden.
Ideale verhouding bij inname is 1:1 - 2,5:1
Dit is als volgt te bereiken:
Meng 3 delen hennepzaadolie met 1 deel lijnzaadolie of meng 2 delen
sesamolie met 1 deel lijnzaadolie (alles koud geperst).
Neem hiervan minstens 3 x daags een koffielepel (= 5 ml.) Niet
verhitten; koel en donker bewaren.
Vul dit aan met kokosolie (niet ontgeurd!), eveneens 3 x daags een
koffielepel. Bewaren op kamertemperatuur. Verhitten mag.