Ik was nooit een grote fan van zuivel (brood was favoriet). Inmiddels ben ik helemaal happy met mijn rauwe melk en yoghurt
Nu kreeg ik de wekelijkse nieuwsbrief van juglen zwaan met een linkje naar een interview met Birgit de Heij (orthomoleculair therapeut). Zij geeft aan over een boetrham met kaas dat dit ontstekingsbevorderend voedsel is. Nu vraag ik mij af: het brood, de kaas, de combinatie of beide?
Tevens geeft zij aan dat bij het omschakelen van voedinspatroon eerst de suiker wordt geschrapt (mee eens), daarna zegt ze: daarna gaat eruit de melk, melkproducten en (als je heel ver gaat) alle zuivelproducten.
Dit begrijp ik niet, is zuivel dan toch niet gezond? Of kunnen wij het alleen verdragen als we 'gezond' zijn?
Ik ben er haast van overtuigd dat ik een lekkende darm heb, zit erover te denken om een levend- en droogbloedanalyse te laten doen om het zeker te weten. En wilde eigenlijk naar een orthomoleculair arts of therapeut gaan voor consult, maar ben bang dat ik nog meer in de war ga raken dan ik al ben.
Wat is wijsheid?
Nu kreeg ik de wekelijkse nieuwsbrief van juglen zwaan met een linkje naar een interview met Birgit de Heij (orthomoleculair therapeut). Zij geeft aan over een boetrham met kaas dat dit ontstekingsbevorderend voedsel is. Nu vraag ik mij af: het brood, de kaas, de combinatie of beide?
Tevens geeft zij aan dat bij het omschakelen van voedinspatroon eerst de suiker wordt geschrapt (mee eens), daarna zegt ze: daarna gaat eruit de melk, melkproducten en (als je heel ver gaat) alle zuivelproducten.
Dit begrijp ik niet, is zuivel dan toch niet gezond? Of kunnen wij het alleen verdragen als we 'gezond' zijn?
Ik ben er haast van overtuigd dat ik een lekkende darm heb, zit erover te denken om een levend- en droogbloedanalyse te laten doen om het zeker te weten. En wilde eigenlijk naar een orthomoleculair arts of therapeut gaan voor consult, maar ben bang dat ik nog meer in de war ga raken dan ik al ben.
Wat is wijsheid?