Haem uit rood vlees bevordert kanker?

Angela

New member
Ik lees hier steeds meer over vlees en dierlijke producten.

Hoe zit het met de verhalen dat vlees kanker veroorzaakt en dat we meer rauwkost moeten eten?

Mike, zou jij dit willen uitleggen/weerleggen?

 
mogelijk dat je hier je antwoord vind

6. ‘Rood vlees bekort het leven vanwege vet, cholesterol en ijzer’, kopt de NRC. Het blijkt uit onderzoek onder 120.000 Amerikanen en staat gepubliceerd in Archives of Internal Medicine. Commentaar bij het artikel.

Van WikiPedia: John Robbins has written a critique in which he reviews the history of the Weston Price Foundation and provides evidence that Weston Price had recommended a vegetarian and dairy diet to his own family members as the healthiest diet.[20]


John Robbins staat een vegetarisch voedingspatroon voor. Er begint zich hier een patroon af te tekenen: de criticasters van Weston Price zijn mensen die een (nagenoeg) vegetarisch of veganistisch voedingspatroon voorstaan. Price constateerde nogmaals dat de dierlijke component bij alle 14 natuurvolkeren zeer belangrijk was en dat deze de basis vormde voor het hoge gehalte aan vetoplosbare vitamines die zij consumeerden. In de natuur kun je je als mens niet veroorloven om een pure planteneter te zijn, die luxe heeft alleen een moderne mens die zich niet hoeft te bekommeren over waar zijn voedsel vandaan komt en wat en hoeveel hij eet. Plantenetende dieren grazen voortdurend, zo weinig voedingsstoffen zitten er in plantaardig voedsel. Deze planteneters verzamelen en concentreren dan de plantenstoffen en bieden voor ons een voedzaam maal dat ons lange tijd van energie voorziet, zonder dat we honger krijgen. Eet maar eens een ontbijt van eieren met spek en zet de tijd dat je geen honger hebt af tegen een ontbijt van twee boterhammen met beleg!

Daarnaast is een belangrijk argument tegen het vegetarisme of veganisme van de criticasters van Price opnieuw de objectieve testvraag. Deze heb ik hierboven al beantwoord. In een ijstijd moet je achter de plantenetende kuddes aan. Daarmee kunnen we gelijk ook de vraag beantwoorden of rood vlees het leven bekort, kanker veroorzaakt of andere nadelen heeft voor de gezondheid en langlevendheid. We hebben het aan onze jagende, rood vlees etende voorouders uberhaupt te danken dat we hier zitten! Price kwam bij pure vlees- en viseters als Indianen, Eskimo's, Masai, Aboriginals, Maori. Er was daar geen kanker en geen hart- en vaatziekte. Sterker nog, hoe meer het eetpatroon overeenkwam met dat van de oermens (zoals bij de Aboriginals en Maori) hoe sterker en vitaler deze mensen waren!

Als je nu minder lang leeft van rood vlees komt dat omdat we deze dieren granen geven, met te grote aantallen in een te kleine ruimte houden, ze genetisch gemodificeerd voer geven met bestrijdingsmiddelen en met antibiotica voorkomen dat ze niet spontaan door de hoeven zakken van ellende. Wie gezondheid eet, krijgt gezondheid. Wie ziekte eet, krijgt ziekte. Het dier is zo gezond als de planten die het eet als de bodem waarin de planten groeien. De moderne intensieve veehouderij en landbouw is hieraan schuldig, niet rood vlees op zich.

 
Angela,dan zouden onze voorouder massaal aan kanker overleden zijn,die aten vrijwel alleen maar vlees en nog vaak rood ook.

Maar Mike kan het vast beter uitleggen.

 
Het gaat hier gewoon weer om WELK vlees. Dit "onderzoek" is waarschijnlijk gebaseerd op vlees van granenetende dieren die vol worden gepropt met groeihormonen, antibiotica en medicijnen. Tja, dan is het niet zo vreemd dat je daar kanker van krijgt toch?

Wie gezondheid eet krijgt gezondheid, wie ziekte pijn en lijden eet krijgt ziekte pijn en lijden.

 
De vraag is al prima beantwoord. Ik wil hier dit nog aan toevoegen, uit de topic over Brian Peskin:

Quote:
Wat we weten is dat westerse overheden ons subtiel richting vegetarisme aan het sturen zijn met hun voedingsrichtlijnen ('baseer je voeding op koolhydraten uit granen, groente en fruit en op minimale inname van verzadigd vet en cholesterol').


Wees dus zeer skeptisch als je hoort of leest over 'wetenschappelijke' studies die dierlijke voeding demoniseren!

Mike

 
Ik denk dat we nog een harde dobber krijgen te verduren. Aangezien Mike al aangeeft dat de overheden ons een kant op sturen en 'de wetenschap' als bewijs wordt aangevoerd ook voor beleid op ander gebied.

Het kan dus zo zijn, dat we straks helemaal geen vlees meer kunnen kopen. Of heel, heel erg duur vlees.

Ik heb de ziekten van de afgelopen jaren onder de dieren ook altijd maar heel erg vreemd gevonden. BSE, varkenspest, vogelgriep, Q-koorts enz. In de jaren '80 hoorde je daar nooit iets over volgens mij.

Er heerst nu zo'n taboe op het eten van vlees bijna, terwijl het eeuwen lang goed ging. En er zijn er maar weinig die zover er over nadenken.

 
En dié boerenbedrijfjes die nu nog biologisch grasgevoerd vlees leveren krijgen het ook steeds moeilijker als de overheid verplicht dat ze de dieren antibiotica en groeihormomen moeten geven..... Wat de mensheid dan dus ook binnenkrijgt, met alle gevolgen van dien! Laten we de kleine biologische boer steunen!!!!!

 
Quote:
Wie gezondheid eet krijgt gezondheid, wie ziekte pijn en lijden eet krijgt ziekte pijn en lijden.In het wild krijgen de dieren die ziek zijn (en wellicht pijn lijden) toch juist de voorkeur van roofdieren, omdat ze dan een gemakkelijke prooi vormen.

In het wild is deze ziekte pijn en lijden echter niet gebaseerd op hormonen, antibiotica, pesticiden, stress, GMO, en het verkeerde voedsel van de dieren.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.477
Berichten
505.348
Leden
8.637
Nieuwste lid
nataliedje
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan