Granen en groente

Annelynn

New member
Goedemorgen allemaal,

Is havermout, spelt en boekweitgrutten nou wel of niet goed om in het voedingspatroon WAP te integreren?

Van spelt en havermout maak ik roomboterkoek, gezoet met honing.

Van spelt maak ik af en toe mijn eigen brood.

Boekweitgrutten, ± 40 gram, doe ik s'ochtends door mijn shake van twee eierdooiers, flinke scheut slagroom, halve citroen, honing, kardamon en kaneel.

Daarnaast, zie ik door de bomen het bos niet meer :), welke groente je nu werkelijk mag of kan eten. De nachtschades begrijp ik en laat ik nu staan.

Ik eet bottensoep en stoofpotjes van rundvlees en spek.

Leuk om feedback te krijgen.

Vriendelijke groet,

Annelynn

 
Dankjewel,

Dus liever geen winterwortel, prei en bleekselderij meer door mijn soep doen?

Ik neem aan dat kruiden zoals bieslook, peterselie, basilicum, maggiplant etc. goed zijn om te blijven eten?

Annelynn

 
Ik gebruik geen winterwortel omdat hier zetmeel in zit en suiker, maar prei en bleekselderij enz doe ik wel door de soep.

 
Alles wat veel koolydraten bevat eet ik bijna niet meer. Je kan de lijstjes zo vinden als je zoekt naar een gi index in google.

Ik twijfel zelf of ik de ui en de look soort zou laten staan. Ui is lust opwekkend en je eet vaak meer als dat je lichaam aan zou geven. Bijvoorbeeld van gebakken uien blijf je vaak eten. Ook ruiken (stinken) uien terwijl dat de meeste voeding uit de natuur reukloos is.

Bij een bepaald geloof eten ze daarom ook geen looksoorten. Maar goed kruiden lijken me ook lust opwekkend.

 
Zitten er echt zoveel koolhydraten/suikers in winterwortel dat je het beter kan laten staan? Ik lees hier hier dat 5% van de waspeen uit koolhydraten bestaat. Dat is vergeleken met broccoli (2%) wel veel, maar nog steeds marginaal toch? Ui zit 5% (gebakken) / 6% (rauw) in. Ik heb er een beetje moeite mee de koolhydraten de oorlog te verklaren. We hebben ze toch nodig? Zij het niet zoveel.

 
Quote:
Dus liever geen winterwortel, prei en bleekselderij meer door mijn soep doen?


Zo veel KH zitten hier echt niet in. Tenzij je absoluut KH-vrij wilt eten, zie ik geen reden om deze groente te mijden. Echte KH-rijke groenten zijn de zetmeelrijke knolgewassen (aardappel, aardpeer, yam, cassave enz.) en pompoenen ook nog wel. Verder peulvruchten zoals bonen en linzen, maar bijvoorbeeld niet verse groene sperzieboontjes of peultjes. Zie dit lijstje:

https://www.fatsforum.nl/topic/koolhydraten?replies=4#post-24230

Havermout en spelt zijn granen die gluten bevatten. Ze zijn zeker niet ideaal, maar als je ze gebruikt kan je ze het beste fermenteren. Ik bak mijn eigen zuurdesembrood van speltmeel. Boekweit is een pseudograan die geen gluten bevat. Tezamen met quinoa en amaranth zijn dit de betere KH bronnen. Heb je wel eens gedacht aan kokosrasp in je smoothie?

 
Kokosrasp!! Dat is een goeie tip! Ik heb dat spul al wel 2 jaar liggen en nooit ergens voor gebruikt. Gaat morgen mee in de ochtendshake. :-) Goed voor de variatie.

 
Dank jullie allemaal!

Oh, heerlijk ja, niet aan gedacht, kokos door de smoothie. Voorheen at ik s'morgens fruit, daar deed ik wel regelmatig kokos doorheen.

Van de eiwitten maak ik trouwens kokoskoekjes gezoet met honing. Heerlijk snoepgoed :) Afgelopen weekend helaas mislukt.

 
Quote:
Grains - A summary of some problems

Ron Ehrlich, BDS

Thu, 24 Oct 2013 09:10 CDT

Whole grains are very low in Vitamin C and beta carotene. Vitamin B6 is poorly absorbed

Grains contain low levels of essential fats, having too much Omega 6 and too little Omega 3 fatty acids, and so are pro-inflammatory.

Phytate levels in grain reduces the absorption of many minerals, including zinc, iron

Exorphins -It is known that these foods contain exorphins, which are molecules that have opioid (morphine-like) activity. The authors speculate that early humans started to eat these foods because of these exorphins, that is, by eating these foods, it made them feel good. They write "The fact that overall health declined when they [i.e. grains] were incorporated into the diet suggests that their rapid, almost total replacement of other foods was due more to chemical reward than to nutritional reasons." They go on to say "Civilisation arose because reliable, on-demand availability of dietary opioids to individuals changed their behaviour, reducing aggression, and allowed them to become tolerant of sedentary life in crowded groups, to perform regular work and to be more easily subjugated by rulers." (Journal of the Australasian College of Nutrition and Environmental Medicine G. Wadley and A Martin, Dept of Zoology, University of Melbourne, Vol 19 No 1 April 2000)

Zonulin - is protein that participates Iin tight junctions between cells of the wall of the digestive tract leading to "leaky gut". Increased levels of zonulin are a contributing factor to the development of celiac disease and other autoimmune disorders such as insulin dependent diabetes, multiple sclerosis, and rheumatoid arthritis. (The Lancet, Vol 355 Issue 9214,pp1518 - 1519, 29 April 2000 "Zonulin, a newly discovered modulator of intestinal permeability, and its expression in coeliac disease." Fasano et al )

Gluten - is a natural protein found in certain grains such as wheat (including spelt), rye, barley and oats. Gluten makes up 80 percent of all proteins found in wheat, and is responsible for giving dough its elastic quality. There are 12 fractions of gliadin in gluten, which are polypeptides of varying length. Alpha-gliadin is the longest and the only one tested for sensitivity to determine whether people are actually sensitive to gluten. So if you are not sensitive to that one fraction or protein and the villi in your gut are not completely denuded, you may be diagnosed as not having a problem with gluten. And yet grains and gluten may be a problem.

http://www.sott.net/article/267958-Grains-A-summary-of-some-problems

 
Consumption of oat beta-glucans improve lipid and glucose metabolism.
Changes in serum lipids and postprandial glucose and insulin concentrations after consumption of beverages with beta-glucans from oats or barley: a randomised dose-controlled trial.
Abstract Source:

Eur J Clin Nutr. 2005 Nov;59(11):1272-81 PMID: 16015250

Abstract Author(s):

M Biörklund, A van Rees, R P Mensink, G Onning

To investigate side by side the effects on serum lipoproteins and postprandial glucose and insulin concentrations of beverages enriched with 5 or 10 g of beta-glucans from oats or barley. A daily consumption of 5 g of oat beta-glucans in a beverage improved the lipid and glucose metabolism, while barley beta-glucans did not. http://tinyurl.com/o54zwl9

Meer goede resultaten voor de gezondheid van mensen behaald met haver: http://www.greenmedinfo.com/substance/oats
 
Kopen paspoorten, rijbewijs, ID-kaarten, verblijfsvergunning, reisdocumenten en anderen in documentarycenter@hotmail.com

skype ..... rodney.harden

Hallo iedereen hier dit moment! Nou we zijn een onafhankelijke groep van gespecialiseerde IT-professionals en data base technici die zijn gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige documenten zoals paspoorten, rijbewijs, ID-kaarten, Postzegels, Visa, diploma's van zeer hoge kwaliteit, certificaten en andere producten voor alle landen: de VS, Australië, Verenigd Koninkrijk, België, Brazilië, Canada, Italiaans, Finland, Frankrijk, Duitsland, Israël, Mexico, Nederland, Ierland, Zuid-Afrika, Spanje, Zwitserland. Deze lijst is niet volledig.
Om de extra informatie te krijgen en plaats een bestelling op een document dat u zijn op zoek naar en op dit moment nodig heeft, neem dan contact met ons op.
-IDs Scan:
-HOLOGRAMS: IDENTIEKE
-BARCODES: IDS SCAN
-UV: JA
-Realistische Hologrammen
-Formatted Barcodes en gecodeerde magneetsporen
-Properly Gecodeerde ID-nummers en Soundex Codes

Dus als u wilt uw locatie, identiteit, Zichtbaarheid veranderen, Reis naar de plaats waar je het meest verlangen of hebben een dubbele nationaliteit en krijgt gewoon direct contact met ons op.

skype ..... rodney.harden
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.545
Berichten
549.774
Leden
8.665
Nieuwste lid
Solana
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan