Graanmolen

autumn

New member
Door het lezen van het WP-boek en door wat ik er eerder over gelezen heb begin ik te overwegen om een graanmolen aan te schaffen, zodat ik in ieder geval versgemalen meel kan gebruiken wanneer ik wil. Velen zijn niet goedkoop in aanschaf en als ze wel goedkoop zijn weet ik niet of de kwaliteit is zoals ik het wil. Heeft iemand van jullie ervaring met een handmatige of elektrische graanmolen?

Meer info over graan en graanmolens:

http://www.graanmolen.com/molenboek.php

http://www.puuretenenleven.nl/thema/brood.html

Hier staan een paar websites waar je ze kunt kopen:

http://www.levenvanhetland.nl/graanvlokken.htm

http://www.graanmolen.com/graanmolen-handmolen-c-29_28.html?osCsid=c136a6567d7770dcc21bcb5cafb222b4

http://www.graanmolen.com/graanmolen-c-29.html

http://www.puuretenenleven.nl/index...id=0&keyword=&keyword1=&keyword2=

 
Ik heb pas de Mercato Marga van Leven van het land gekocht, vooral om verse havermout te kunnen maken. Ziet er solide uit. Havervlokken maken gaat prima, de havermout smaakt wat voller dan kant en klare. Bovendien kan ik dan tijdens het malen even kijken of er niet per ongeluk wat tarwe tussen zit (gluten). Nu nog een adres voor niet te dure biologische gepelde haver vinden, ik kwam niet verder dan de Zuidmolen in Groesbeek. Wel goedkoper dan bij de biologische winkel, maar misschien zijn er goedkopere mogelijkheden.

Met dit apparaat kun je grove, fijne vlokken maken en soort schroot. In de gebruiksaanwijzing staat dat je meel kunt maken door het schroot nog een paar keer door de molen te halen. Of dat een succes is, kan ik nog niet zeggen (eerst meer gepelde haver kopen).

 
hoi denniS ik krijg altijd van ron fonteine van de site leefbewust.com een nieuwsbrief, ik weet niet... maar ken je zijn nieuwsbrieven?

vanuit die nieuwsbrieven heeft ie vertelt over zijn nieuwe aanwinst"de graanmolen".

het is nog niet heel lang geleden dat ie er een heeft gekocht.

misschien kan hij jou verder helpen denniS.

gr lola

 
Ooh bedankt. Ik krijg zijn nieuwsbrieven wel, maar kan het met lezen allemaal niet bijhouden. Er staat ook zoveel in steeds...

 
Ik wil jullie waarschuwen met deze woorden van Ramiel Nagel in Cure Tooth Decay, die ik volledig onderschrijf:

Quote:
Over het algemeen zullen versgemalen granen, zoals beschreven in de woorden van dr. Price, bijdragen aan de vorming van gaatjes, als gevolg van antinutriënten of verborgen darmontsteking, zoals coeliakie. Niet dat granen op zich een slechte voedselkeuze vormen, maar we moeten extra voorzichtig zijn als het gaat om de manier waarop we ze behandelen en bereiden. Simpelweg granen vers malen is niet voldoende om grote hoeveelheden plantaardige gifstoffen te verwijderen, zoals fytinezuur. Als dr. Price dit destijds had geweten, dan was zijn protocol nog veel effectiever geweest.


Mike

 
Je kunt de granen natuurlijk malen/vlokken maken en vervolgens zuurdesembrood bakken/ de vlokken fermenteren, dan heb je profijt van de versheid (geen ranzig vet) en van het verwijderen van anti-nutriënten.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.487
Berichten
510.674
Leden
8.641
Nieuwste lid
Sergiokef
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan