Je gebruikt een verouderde webbrowser. Het kan mogelijk deze of andere websites niet correct weergeven. Het is raadzaam om je webbrowser te upgraden of een browser zoals Microsoft Edge of Google Chrome te gebruiken.
Ik heb de tips gekregen om ivm reuma de nachtschades en granen van het menu te schrappen. Met de nachtschades lukt dat maar wat eet je ipv brood pasta rijst en zijn aardappels wel goed?
Aardappel is nachtschade, zoete aardappel/bataat kan wel, gebakken pastinaak is lekker als vervanger van gebakken aardappel. Gewoon vlees/vis/ei met eventueel verschillende soorten groenten.
Een boterham wordt beleg zonder brood. Of een smoothie. Gebakken eieren, spek, omelet. Niet zozeer vervangen, maar gewoonweg weglaten. Dat maakte het voor mij een stuk makkelijker. Vervangen maakt dat je denkt dat je het nodig hebt.
Iedereen bedankt voor de tips. Gamaar even wat bastmatirijst kopen . Het is gewoon even wennen voor me,maar zeker niet onmogeklijk. Weet niet op welke termijn ik verbetering mag verwachten maar ik zal dit dan laten weten. Groetjes Jeanny
De 1 heeft na een dag al resultaat, de ander moet t van hele kleine stapjes hebben en begint na weken of maanden verbetering te merken. En vaak zijn de symptomen die opgelost worden waar vervolgens een dieper probleem naar voren komt.
Ivm rijstwafels, ik vind hier in de buurt enkel rijstwafels van volle of volwaardige rijst, maar deze zijn dan weer af te raden omwille van fytinezuur denk ik? Geen idee waar ik gewoon 'witte' rijstwafels kan vinden.
Dat zeg ik inderdaad, maar een rijstwafel is wel een goed excuus om te beleggen met allerlei gezonde eetwaar. Hoe kapotter de koolhydraten, hoe beter. Ze dienen toch niet als voeding, maar als vulling.
Persoonlijk houdt ik het zelf bij natuurlijke zuurdesem of echte roggebrood. Verders eet ik inmiddels 2x max in de week een portie aardappelen, wel gebakken in heel veel boter.... heerlijk moet ik zeggen. Over het algemeen moet je aardappelen schrappen als je wilt afvallen... de meeste anti nutriënten die in de aardappel zit gaan kapot/dood door het bakken/koken.
Nogmaals, al die nachtschades kan je al een stuk beter eten als je het kookt/bakt.