marjolein6983
New member
Nog even een vraagje over de hoeveelheid juiste koolhydraten;
Wat ik begrijp van WAPF is dat de nadruk ligt op vet, dan eiwit en dan koolhydraten, toch? Dus geen tot nagenoeg geen kh. Via het forum hier kreeg ik het advies om in mijn geval vanwege bijnieruitputting GAPS-plus te eten dus wel met aanvulling van kh omdat mijn bijnieren bij inname van te weinig kh alleen maar meer stress zullen ervaren wat heling niet ten goede komt;
Dan nu mijn vraag; tot nu toe at ik elke ochtend ommelet van 4 eieren en 40 gr. gekweekte boekweitvlokken belegd met jam/appelstroop. De jam/appelstroop laat ik al weg ;-) Daarnaast over de dag verdeeld 4 tot 5 stuks fruit en in de middag, rond uutje of vier nog zelfgemaakte koek van haver/boekweit/amandeelmeel/kastanjemeel. Nu ben ik dus ook fruit aan afbouwen tot citroensap voor de maaltijd (ivm maagzuur) en zure appel... Dus geen bananen, peren, mango's meer... Zal ik dan de juiste granen maar wat opvoeren of toch gelijk maar meer vetten toevoegen ipv kh. Ik ben dus nl niet gewend heel veel granen te eten... Heb nl ook 1 tot 2 helemaal geen granen gegeten (heel heel af en toe rijstwafel, kiembroodje)toen ik paleo, sc-dieet en raw food uitprobeerde...
Wat denken jullie dat verstandig is ivm met bijnieren?
Ben trouwens sinds kort aan de roomboter, nooit gegeten en moet zeggen dat is toch echt wel super lekker!! Gisteravond op gebakken ei gesmeerd.... Jammie! nooit gedacht dat vet zo lekker kon zijn ;-)
Wat ik begrijp van WAPF is dat de nadruk ligt op vet, dan eiwit en dan koolhydraten, toch? Dus geen tot nagenoeg geen kh. Via het forum hier kreeg ik het advies om in mijn geval vanwege bijnieruitputting GAPS-plus te eten dus wel met aanvulling van kh omdat mijn bijnieren bij inname van te weinig kh alleen maar meer stress zullen ervaren wat heling niet ten goede komt;
Dan nu mijn vraag; tot nu toe at ik elke ochtend ommelet van 4 eieren en 40 gr. gekweekte boekweitvlokken belegd met jam/appelstroop. De jam/appelstroop laat ik al weg ;-) Daarnaast over de dag verdeeld 4 tot 5 stuks fruit en in de middag, rond uutje of vier nog zelfgemaakte koek van haver/boekweit/amandeelmeel/kastanjemeel. Nu ben ik dus ook fruit aan afbouwen tot citroensap voor de maaltijd (ivm maagzuur) en zure appel... Dus geen bananen, peren, mango's meer... Zal ik dan de juiste granen maar wat opvoeren of toch gelijk maar meer vetten toevoegen ipv kh. Ik ben dus nl niet gewend heel veel granen te eten... Heb nl ook 1 tot 2 helemaal geen granen gegeten (heel heel af en toe rijstwafel, kiembroodje)toen ik paleo, sc-dieet en raw food uitprobeerde...
Wat denken jullie dat verstandig is ivm met bijnieren?
Ben trouwens sinds kort aan de roomboter, nooit gegeten en moet zeggen dat is toch echt wel super lekker!! Gisteravond op gebakken ei gesmeerd.... Jammie! nooit gedacht dat vet zo lekker kon zijn ;-)