G
Guest
Guest
Indien je een behoefte hebt aan een drankje (alcohol), dan heb je er helemaal geen behoefte aan. Je hebt ATP (energie) nodig, afgeleid van acetaat, door de afbraak van suiker in het bloed, vet en eiwit. Als men echt goed gevoed is zijn de energie reserves zo hoog als het kan zijn. Dit is de reden waarom echt gezonde individuen geen alcohol kunnen verdragen.
De cellulaire afbraak van acetaat is nabij het maximale als je goed gevoed bent, en elke snelle stijging zoals voortvloeid uit een slok whisky kan leiden tot hoofdpijn, zweten, misselijkheid en eventueel braken. Kortom, je tolerantie voor alcohol geeft de stand van je biochemische gezondheid aan. Hoe meer men kan drinken zonder nadelige invloed hoe slechter de biochemische gezondheid van iemand.
Alcohol bij werkelijk goed gevoede mensen is de druppel die het al goed werkende cellulaire afbraak van acetaat doet overlopen.
Daarom ook sloeg de alcohol zo hard toe bij de Indianen etc..
De cellulaire afbraak van acetaat is nabij het maximale als je goed gevoed bent, en elke snelle stijging zoals voortvloeid uit een slok whisky kan leiden tot hoofdpijn, zweten, misselijkheid en eventueel braken. Kortom, je tolerantie voor alcohol geeft de stand van je biochemische gezondheid aan. Hoe meer men kan drinken zonder nadelige invloed hoe slechter de biochemische gezondheid van iemand.
Alcohol bij werkelijk goed gevoede mensen is de druppel die het al goed werkende cellulaire afbraak van acetaat doet overlopen.
Daarom ook sloeg de alcohol zo hard toe bij de Indianen etc..