Dag allen,
Ik heb me zojuist hier aangemeld. Ik ben 54 jaar oud, van oorsprong amerikaan, en woon sinds mijn 24ste in Amsterdam. Vorige maand was ik terug in de VS op familie bezoek en ik heb het boek Eat Fat, Lose Fat van Mary Enig en Sally Fallon gekocht. Ik probeer nu de principes beschreven erin toe te passen in mijn eetgewoonten. Via de amerikaanse WFP site kwam ik hier terecht.
Sinds veel jaren heb ik last van een hardnekkig vorm van chronische vermoeidheid. Ik heb ontelbaar veel verschillende therapieën e.d. geprobeerd zonder blijvende resultaten. Geen fysieke klachten, alleen voortdurende lusteloosheid en brain fog. Al ben ik van natuur optimistische (wij amerikanen zijn nou eenmaal zo!), ben ik langzamerhand gaan twijfel of ik er ooit overheen zal komen.
Ooit eind jaren '90 ging ik macrobioot eten, wat me aanvankelijk zeer aansprak, mede omdat ik ben nogal een koolhydraten junkie, maar na een tijd merkte ik dat ik toch dierlijke eiwitten nodig hebben, met naam rood vlees. Ik wil nu gaan kijken hoe ik voel tarwe- en/of glutenvrij te eten. Tot kort voor toe at ik altijd heel veel volkorenbrood, liefst zuurdesem, maar dat probeer ik nu af te bouwen. Vandaag haalde ik een kamut/speltbrood bij de natuurwinkel, en ik zal me tot twee sneetjes per dag beperken. Als die op is zie ik het weer wel.
Vroeger maakte ik kamboucha, wat ik heel lekker vind, en dat wil ik weer gaan doen, alsmede andere gefermenteerde dingen zoals bietkvass. Hier kom ik op een vraag voor jullie, om af te sluiten. Die zakjes zuurkool die liggen bij de groentenafdeling van de natuurwinkels. Zijn die gepasteuriseerd? Of zijn de lacto-bacilli nog levende?
Alvast bedankt,
C.
Ik heb me zojuist hier aangemeld. Ik ben 54 jaar oud, van oorsprong amerikaan, en woon sinds mijn 24ste in Amsterdam. Vorige maand was ik terug in de VS op familie bezoek en ik heb het boek Eat Fat, Lose Fat van Mary Enig en Sally Fallon gekocht. Ik probeer nu de principes beschreven erin toe te passen in mijn eetgewoonten. Via de amerikaanse WFP site kwam ik hier terecht.
Sinds veel jaren heb ik last van een hardnekkig vorm van chronische vermoeidheid. Ik heb ontelbaar veel verschillende therapieën e.d. geprobeerd zonder blijvende resultaten. Geen fysieke klachten, alleen voortdurende lusteloosheid en brain fog. Al ben ik van natuur optimistische (wij amerikanen zijn nou eenmaal zo!), ben ik langzamerhand gaan twijfel of ik er ooit overheen zal komen.
Ooit eind jaren '90 ging ik macrobioot eten, wat me aanvankelijk zeer aansprak, mede omdat ik ben nogal een koolhydraten junkie, maar na een tijd merkte ik dat ik toch dierlijke eiwitten nodig hebben, met naam rood vlees. Ik wil nu gaan kijken hoe ik voel tarwe- en/of glutenvrij te eten. Tot kort voor toe at ik altijd heel veel volkorenbrood, liefst zuurdesem, maar dat probeer ik nu af te bouwen. Vandaag haalde ik een kamut/speltbrood bij de natuurwinkel, en ik zal me tot twee sneetjes per dag beperken. Als die op is zie ik het weer wel.
Vroeger maakte ik kamboucha, wat ik heel lekker vind, en dat wil ik weer gaan doen, alsmede andere gefermenteerde dingen zoals bietkvass. Hier kom ik op een vraag voor jullie, om af te sluiten. Die zakjes zuurkool die liggen bij de groentenafdeling van de natuurwinkels. Zijn die gepasteuriseerd? Of zijn de lacto-bacilli nog levende?
Alvast bedankt,
C.