• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

EU

Melkmeisje

Well-known member
Medusa, las ik niet ergens dat Trump ook zijn status had aangepast van president naar politicus net voor de verkiezingen, ik weet niet precies maar heb wat gezien

 
G

Guest

Guest
@Marijan, vermoedelijk heb je gelezen dat Facebook zijn status heeft aangepast naar kandidaat. Hij is nu dus geen president meer volgens Facebook 😂
 
G

Guest

Guest
Marijan, op jou foto zijn meer statussen aangepast? Ik had begrepen dat Facebook dit bij Trump had gedaan. Klopt die info dan niet?
 
https://www.rtlnieuws.nl/economie/tech-business/artikel/5203277/techreuzen-aanpakken-bigtech-opbreken-nieuwe-regels



Onder vuur
De grote Amerikaanse techbedrijven liggen al langer onder vuur. Wereldwijd kijken steeds meer toezichthouders en politici kritisch naar de macht die de techreuzen hebben, hoe zij die macht gebruiken (en soms misbruiken) en de hoeveelheid data die zij verzamelen.

In de EU kreeg Google al voor meer dan 8 miljard euro aan boetes opgelegd wegens machtsmisbruik. In de VS liggen zowel Google als Facebook onder vuur vanwege hun machtspositie. Vorige week klaagden toezichthouder FTC en meer dan 40 staten Facebook aan wegens het illegaal verkrijgen van een monopolie en het tegenwerken en onschadelijk maken van concurrentie.



Sommige van deze bedrijven zijn zo groot geworden dat zij 'poortwachter' zijn voor bepaalde diensten en producten. Zij kunnen regels opleggen waar andere bedrijven zich noodgedwongen aan moeten houden, omdat ze anders geen toegang meer tot het platform hebben. Dat is het soort machtsmisbruik dat de Europese Commissie niet wil hebben.



Geen data van de concurrentie

Onder de strengere marktregels, mogen bedrijven zoals Google, Amazon en Apple geen data meer gebruiken van zakelijke gebruikers om de concurrentie aan te gaan met die bedrijven die actief zijn op hun platforms. Ook mogen ze hun eigen diensten niet meer in de spotlight plaatsen of voortrekken.

"Die bedrijven weten wie wat koopt tegen welke prijs. En of je twijfelde bij je aankoop. Die data mogen de poortwachters niet meer gebruiken om te concurreren tegen de bedrijven op hun platform", legt Vestager uit.

De poortwachters moeten hun algoritmes zo aanpassen dat iedereen een eerlijke kans heeft, benadrukt

Weet iemand waarom de EU nu ineens de grote Technologie bedrijven wil aanpakken?

Uit de rest van de tekst maak ik op dat het vooral is om censuur in te kunnen voeren, maar ik dacht de EU en big Tech al een geheel was.

 

Medusa

Well-known member
https://www.ninefornews.nl/addertje-onder-het-gras-bij-coronahulpfonds-waarom-verzwijgen-rutte-en-hoekstra-dit/
 
R

Romagi

Guest
Wat betekenen al die miljarden in de  praktijk voor ons?

Ze drukken toch gewoon papier bij?

 

Medusa

Well-known member
Zou heel fijn zijn!
https://www.ninefornews.nl/farage-over-10-jaar-is-er-geen-europese-unie-meer/
 

Medusa

Well-known member
qzpxavxsfsgbevm7r24fnjy2uy3d0vbv.jpg
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.274
Berichten
343.573
Leden
8.170
Nieuwste lid
Blossie
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan