Essentiële olie

Melkmeisje

Well-known member
Er is op moment een hetze gaande tegen natuurlijke middelen, en nu is etherische olie aan de beurt en het MLM systeem, wat in principe zoals ik het ken een prima systeem is. Zelfs President Trump heeft ooit gezegd dat als hij opnieuw alles kon doen zakelijk gezien hij voor MLM zou kiezen. Een "muts" bij Doterra zegt dat zij haar kanker heeft aangepakt met EO's. Die claim mag zij nimmer maken. Zeker op zo'n gevoelig onderwerp niet. Heeft pharma wel voor gezorgd maar geen slimme zet van een (hoge) doterra lid  .  Er zijn meer dingen gaande en steeds is Doterra daarbij betrokken. Ik begin er een beetje rare gedachte bij te krijgen maar houdt dat nog even voor me. Feit is dat EO's onder vuur liggen. Dus het werkt erg (te) goed

 

muis

Well-known member
Voornamelijk young living is de pineut in de serie, maar ook bij DoTerra heb je je bedenkingen als je dit kijkt.
 

Melkmeisje

Well-known member
Nou ja weet je, ze doen maar. Ik vind het een bedrijf met producten van wereldklasse. Waar ze voor staan. De goede boodschap mag nooit genoemd worden. Dat is alom bekend op deze groep maar ook onder deel van publiek. Het bedrijf heeft een megagroei gehad afgelopen maanden. Mensen willen echte onvervalste producten en dat is waar ze voor staan 💪
 

Melkmeisje

Well-known member
the Science ~ the Rose Frequency
In 1992, Bruce Tainio of Tainio Technology, a division of Eastern Washington State University, Cheney, WA, developed equipment to measure electrical frequency in humans and foods. This equipment was used in a research study at Johns Hopkins University to determine the relationships between frequency and diseases.
The results of that study are as follows:

y06maycumtsvbh4d7gb2l28obujpsh7s.jpg
More results from the studies:

While holding a cup of coffee, one participant's frequency dropped from 66 MHz to 58 MHz (-8 MHz). Another participant drank the coffee, his frequency dropped from 66 MHz to 52 MHz (-14 MHz). After inhaling an essential oil of 75 MHz or higher, their frequency returned to normal in less than one minute.

While holding a cigarette another subject's frequency dropped from 65 MHz to 48 MHz (-17 MHz); smoking the cigarette, his frequency dropped to
42 MHz (-23 MHz), the same frequency as cancer.

Essential oils in the higher frequency ranges tend to influence the emotions.

Essential oils in the lower frequencies have more effect on structural and physical changes, including cells, hormones, and bones, as well as viruses, bacteria, and fungi.

Essential oils do not resonate with the toxins in our bodies.
This incompatibility is what helps eliminate the toxins from our systems.

Essential oils also do not resonate with negative emotions.
Allowing us a greater opportunity to release them.

---

Wat zijn MHz?
Ze zijn de levende energie van elk levend wezen. Het voedsel dat we eten, ons lichaam, onze planten en dieren. We stoten allemaal een MHz-energie uit.
Dus als we ons minder beginnen te voelen door de weersomstandigheden, hebben we dingen nodig die onze MHz-waarde verhogen en zo ons lichaam helpen om ziektes te bestrijden.
Trillingsfrequentie van essentiële oliën
"Alles leeft, is verbonden en verandert, en geeft zijn eigen levenskracht of 'Chi'. Deze energiestroom kan worden gekwantificeerd, meestal gemeten in eenheden die hertz worden genoemd. Genoemd naar Heinrich Hertz, een Duitse natuurkundige die experimenteel het bestaan van elektromagnetische golven heeft aangetoond, kan hertz (afgekort Hz) worden gedefinieerd als elektrische energie die wordt overgebracht als een reeks cycli, gelijk aan één cyclus per seconde.
Maar hoe verhoudt dit zich tot de trillingsfrequentie? Alles in de natuur trilt. Trillingen kunnen worden gedefinieerd als 'een periodieke beweging van de deeltjes van een elastisch lichaam of medium in afwisselend tegengestelde richting van de evenwichtspositie wanneer dat evenwicht is verstoord'. Simpel gezegd, je lichaam en alles in de omgeving bestaat uit triljoenen kleine moleculen, die allemaal voortdurend ronddraaien en bewegen, en die een vibrerende energie uitstralen. Naarmate de cyclus van energie sneller trilt, neemt de trillingsfrequentie toe.
De trillingsfrequentie van essentiële oliën wordt gemeten in megahertz (afgekort MHz), die een veel snellere cyclus hebben dan elektriciteit, gelijk aan 1.000.000.000 cycli per seconde.
Wanneer iemand zegt dat hij 'zijn frequentie wil verhogen', betekent dit eenvoudigweg dat hij zijn trillingsfrequentie wil verhogen tot een niveau dat hem in staat stelt om een staat van spirituele verlichting te bereiken. Het verspreiden of inademen van een essentiële olie met een hoge frequentie kan helpen om je eigen trillingsfrequentie te verhogen.
De essentiële olie van roos trilt met een snelheid van 320MHz. Een van e hoogst gemeten frequentie van elke essentiële olie, roos straalt liefde, zuiverheid en heelheid uit en verbindt geest, lichaam en geest. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er geen grotere kracht in het Universum is dan liefde: het gevoel van liefde is de hoogste frequentie die iemand kan uitzenden. Dus onthoud, wanneer je essentiële oliën gebruikt, ongeacht hun trillingsfrequenties, gebruik ze dan met een open hart vol liefde".
Fundamentele frequenties van mensen en dingen
Bruce Tainio van Tainio Technology ontwikkelde apparatuur voor het meten van de biofrequentie van mensen en voedsel. En Bruce Tainio en Gary Young gebruikten deze biofrequentiemonitor om de relatie tussen frequentie en ziekte te bepalen. Een aantal van de resultaten van hun studies zijn weergegeven in de volgende tabel:
De normale rustende gezonde mens is 68-72 MHz.
Koude en griep begint bij 57-60 MHz
Ziekte begint bij 58 MHz.
Candida overgroei begint bij 55 MHz
Ontvankelijk voor Epstein Barr bij 52 MHz
Ontvankelijk voor kanker bij 42 MHz
Dood begint bij 25 MHz.
Het voedsel dat we eten kan onze frequentie sterk beïnvloeden op een positieve of negatieve manier!
Gezond fruit en groenten 20-27 Mhz
Bewerkte voedingsmiddelen 0 MHz
Een KOP KOFFIE.... gewoon vasthouden... liet de energie bij personen dalen tot 57 MHz (begrijp me nu niet verkeerd, ik geef mijn koffie niet op, maar dit is het perfecte voorbeeld van hoe dit een grote invloed kan hebben op het functioneren van je lichaam).
KOFFIE DRINKEN plaatst je frequentie op 56 MHz en vervolgens heeft je lichaam 3 dagen nodig om te herstellen! Krankzinnig...
Voorbeeld: Aanvankelijk werd de frequentie van elk van twee verschillende individuen - de eerste een 26 jarige man en de tweede een 24 jarige man - gemeten bij 66 MHz voor beide. De eerste persoon hield een kopje koffie vast (zonder te drinken) en zijn frequentie zakte in 3 seconden naar 58 MHz. Vervolgens verwijderde hij de koffie en ademde een aroma van essentiële oliën in. Binnen 21 seconden was zijn frequentie teruggebracht naar 66MHz. De tweede persoon nam een slokje koffie en zijn frequentie daalde naar 52MHz in dezelfde 3 seconden. Er werden echter geen essentiële oliën gebruikt tijdens de hersteltijd en het duurde 3 dagen voordat zijn frequentie terugkeerde naar de oorspronkelijke 66MHz.
Een ander zeer interessant resultaat van deze studie was de invloed die gedachten ook hebben op onze frequentie. Negatieve gedachten verlaagden de gemeten frequentie met 12 MHz en positieve gedachten verhoogden de gemeten frequentie met 10MHz. Ook bleek dat gebed en meditatie de gemeten frequentie met 15 MHz verhoogd hebben.
Essentiële oliën inbrengen:
Ja, ze ruiken geweldig! Een leuke bijkomstigheid, maar ze zijn echt, echt krachtpatsers.
Elke essentiële olie bevat een frequentie.
Het is een super eenvoudige en heerlijke manier om je immuunsysteem te versterken en die frequenties te verhogen.
Je humeur
Je emoties
Je gezondheid
Je basis, alles....
De oliën met de hoogste frequentie zijn Rose, Idaho Blue Spruce, Northern Light Black Spruce en Australian Blue Cypress. Je kan deze oliën nemen, en ze over je ruggegraat wrijven (waar virussen en bacteriën leven) en bam.... frequentie verhoogt!
Ons lichaam is ongelooflijk! Echt waar!!!!

 

Melkmeisje

Well-known member
Genees de pijnappelklier en de lockdown stopt,

ik heb deze post ergens vertaald staan, dus voor de liefhebber, laat maar horen.

https://vibrantblueoils.com/how-essential-oils-detoxify-the-pineal-gland
 

Melkmeisje

Well-known member
Iemand last van pollen of huisdierstof, nu weer actueel, tot nog toe kon ik iedereen helpen met zijn/haar klachten met etherische oliën, meestal het simpele recept, lavendel, citroen, pepermunt, soms is het, ingewikkelder. Wil je het eens proberen, dan hoor ik het wel 🙂
 

Melkmeisje

Well-known member
EO-Blood brain barrier.docx

Essentiële oliën die sesquiterpenen bevatten hebben de mogelijkheid de bloedhersenbarriere te bereiken. Daardoor zijn ze mogelijk effectief in de behandeling van bv. Alzheimer, Lou Gerig, Parkinson, MS enz.
Oliën die hoog zijn in sesquiterpenen zijn o.a. Cedarwood, Patchouli, Sandalwood, Myrrh, Frankincense, Black Pepper (zwarte peper) en Ginger (gember)
Hieronder nog een uitgebreid artikel wat daar e.e.a. over uitlegt. In het Nederlands vertaald

DE BLOOD-BRAIN BARRIER - http://www.oilhealer.com/bloodbrain.cfm
(de link werkt helaas niet meer, hoe kan het ook anders, ook dit mogen we niet weten blijkbaar, er is ook een heksenjacht gaande op etherische oliën)

Door David Stewart, Ph.D., R.A.
Er werd jarenlang gedacht dat de interstitiële weefsels van de hersenen dienden als een barrière om te voorkomen dat schadelijke stoffen de neuronen van de hersenen en het hersenvocht bereiken. In plaats van een barrière zou het nauwkeuriger zijn om het te beschouwen als een zeef of filter waardoor alleen moleculen van een bepaalde grootte of kleiner kunnen passeren.
De meeste van de moleculen van de stoffen die worden gebruikt in chemotherapie zijn te groot om door het bloed-hersenfilter te passeren. Daarom zeggen artsen dat chemotherapie niet werkt tegen hersenkanker. Sommige van de kleinere moleculen komen erdoorheen, maar niet de hele reeks medicijnen die bedoeld is.
Artsen weten het niet zeker, maar het lijkt erop dat om de bloed-hersenbarrière te doorkruisen, alleen moleculen van minder dan 800-1000 atomaire massaeenheden (amu) in molecuulgewicht kunnen doordringen. Lipide-oplosbaarheid lijkt een andere factor te zijn die het doorlaten van de bloed-hersenbarrière vergemakkelijkt. Wateroplosbare moleculen dringen meestal niet door in hersenweefsel, zelfs niet wanneer ze erg klein zijn. De moleculen van essentiële oliën zijn niet alleen klein, maar ook lipide-oplosbaar.
In feite, als het gaat om essentiële oliën, zijn kleine moleculen (minder dan 500 amu) waar ze van gemaakt zijn. Dat is waarom ze aromatisch zijn. De enige manier om iets aromatisch te maken, is dat de moleculen zo klein zijn dat ze gemakkelijk in de lucht springen, zodat ze onze neuzen kunnen binnendringen en als geur kunnen worden gedetecteerd.
Dat is de reden waarom vette/zware/draagoliën voor koken of massage, zoals maïs, pinda, sesamzaad, saffloer, walnoot, amandel, canola, olijfolie en andere oliën geperst uit zaden niet aromatisch zijn. Natuurlijk, ze ruiken, maar je kunt ze niet binnen een paar minuten in de kamer ruiken, zoals je kunt wanneer je een fles pepermunt, hysop of kaneelolie opent. Essentiële oliën van elke soort doorkruisen de bloed-hersenbarrière.
Dit maakt ze uniek in staat om ziekten aan te pakken, niet alleen op fysiek niveau, maar ook op mentaal en spiritueel niveau.

EEN SNELLE CURSUS IN CHEMIE
Vanwege de minuscule moleculaire structuur van de componenten van een essentiële olie zijn ze extreem geconcentreerd. Eén druppel bevat ongeveer 40 miljoen triljoen moleculen. Numeriek is dat een 4 met 19 nullen erna: 40.000.000.000.000.000.000. We hebben 100 biljoen cellen in ons lichaam, en dat is veel.
Maar één druppel essentiële olie bevat voldoende moleculen om elke cel in ons lichaam te bedekken met 40.000 moleculen. Gezien het feit dat er maar één molecuul van de juiste soort nodig is om een receptorsite te openen en met het DNA te communiceren om de cellulaire functie te veranderen, kun je zien waarom zelfs het inademen van een kleine hoeveelheid oliedamp grote gevolgen kan hebben voor het lichaam, de hersenen en emoties .
Soms overladen teveel oliemoleculen de receptorsites en bevriezen ze zonder te reageren, terwijl een kleinere hoeveelheid precies goed zou zijn geweest. Daarom zeggen we dat bij het gebruik van oliën "soms minder beter is". Soms is meer ook beter. Het verschil kennen is de kunst van aromatherapie.
Essentiële oliën zijn mengsels van tientallen, zelfs honderden, bestanddelen, die allemaal zijn samengesteld uit koolstof en waterstof en soms zuurstof. Alle essentiële oliën zijn hoofdzakelijk samengesteld uit een klasse organische verbindingen opgebouwd uit "isopreeneenheden".
Een isopreeneenheid is een verzameling van vijf verbonden koolstofatomen met acht verbonden waterstoffen. Hun molecuulgewicht is slechts 68 amu, en dat is inderdaad erg klein. Moleculen die zijn opgebouwd uit isopreeneenheden worden allemaal geclassificeerd als "terpenen". Terpenen maken essentiële oliën uniek in de wereld van natuurlijke stoffen.

Fenylpropanoiden
Fenylpropanoïden zijn verbindingen van koolstofringmoleculen waarin één isopreeneenheid is opgenomen. Ze worden ook hemiterpenen genoemd. Er zijn tientallen varianten van fenylpropanoïden.
Ze worden gevonden in Kruidnagel (90%), Cassia (80%), Basilicum (75%), Kaneel (73%), Oregano (60%), Anijs (50%), Pepermunt (25%). Hoewel ze omstandigheden kunnen creëren waarin onvriendelijke virussen en bacteriën niet kunnen leven, is de belangrijkste functie van phenylpropanoïden dat ze de receptorplaatsen op de cellen reinigen. Zonder schone receptorplaatsen kunnen cellen niet communiceren.

Mmonoterpenen
Monoterpenen zijn verbindingen van twee isopreeneenheden, wat tien koolstofatomen en zestien waterstofatomen per molecuul is - molecuulgewicht 136 amu. Er zijn naar schatting 2000 soorten monoterpenen.
Monoterpenen zijn te vinden in de meeste essentiële oliën: Galbanum (80%), Angelica (73%), Hysop ((70%), Roos van Sharon (54%), Pepermunt (45%), Juniper (42%), Wierook (40%) %), Vuren (38%), Den (30%), Cypress (28%) en Mirte (25%).
Hoewel het een groot aantal helende eigenschappen biedt, is de belangrijkste eigenschap van de monoterpenen dat ze misgeschreven informatie in het mobiele geheugen kunnen herprogrammeren. Met onjuiste codering in het DNA, cellen defect en ziekten resultaat, met inbegrip van dodelijke degenen zoals kanker.

Sesquiterpenen
Sesquiterpenen zijn verbindingen van drie isopreeneenheden, wat vijftien koolstofatomen en vierentwintig waterstofatomen per molecuul is - molecuulgewicht 204 amu. Er zijn meer dan 10.000 soorten sesquiterpenen. Sesquiterpenen zijn de belangrijkste bestanddelen van Cederhout (98%), Vetiver (97%), Nardus (93%), Sandelhout (Aloes) 90%, Zwarte peper (74%), Patchouli (71%), Mirre (62%), en Ginger (59%). Ze zijn ook te vinden in Galbanum, Onycha en wierook (8%).
Sesquiterpene moleculen leveren zuurstofmoleculen aan cellen, zoals hemoglobine in het bloed. Sesquiterpenen kunnen ook fout geschreven codes in het DNA wissen of deprogrammeren.
Men denkt dat Sesquiterpenen vooral effectief zijn in het bestrijden van kanker, omdat het wortelprobleem met een kankercel is dat het verkeerde informatie bevat, en sesquiterpenen kunnen die verminkte informatie wissen. Tegelijkertijd creëert de zuurstof die door sesquiterpene-moleculen wordt gedragen een omgeving waarin kankercellen zich niet kunnen reproduceren. Vandaar dat sesquiterpenen kankercellen een dubbele 'punch-onethat' bieden, waardoor hun gecodeerde wangedrag wordt uitgeschakeld en een tweede dat hun groei stopt.
De American Medical Association (AMA) heeft gezegd dat als ze een middel zouden vinden dat de bloed-hersenbarrière zou passeren, ze in staat zouden zijn genezingen te vinden voor aandoeningen zoals de ziekte van Lou Gerig, multiple sclerose, de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson. Zulke middelen bestaan al en zijn beschikbaar sinds Bijbelse tijden. De producten zijn natuurlijk essentiële oliën, met name die met de hersenen-oxygenerende moleculen van sesquiterpenen

DE TRIPLE WHAMMY
De grote drievoudige combinatie van "PMS" (Phenylpropanoids, Monoterpenes en Sesquiterpenes) in essentiële oliën is zeer krachtig bij het aanpakken van vele ziekten, verwondingen en ziektetoestanden. Dat komt omdat deze combinatie het volgende biedt:

Eerst maak je de receptorplaatsen schoon, waardoor de juiste overdracht van hormonen, peptiden, neurotransmitters, steroïden en andere intracellulaire boodschappers mogelijk wordt. (De Phenylpropanoids doen dat.)

Ten tweede, deprogrammeert of wist u de verkeerde informatie uit het cellulaire geheugen dat in het DNA is opgeslagen. (De Sesquiterpenen zorgen daar voor.)

Ten derde herprogrammeer je de cellen met de juiste informatie zodat ze goed kunnen functioneren. (De Monoterpenen doen dit.)


Deze drie klassen van chemische componenten zijn de reden waarom essentiële oliën soms een genezing kunnen veroorzaken die bijna direct en ook permanent is. Wat ze eenvoudig doen, is het lichaam herstellen in zijn natuurlijke staat van balans en gezondheid. Hoewel een specifieke olie een of twee van deze drie klassen van verbindingen kan hebben als zijn overheersende chemie, bevatten alle Bijbelse oliën enkele van alle.
Dit is een geheim voor hun geweldige helende vermogens.
Dus daar heb je het in een notendop: de manier waarop de bloed-hersenbarrière werkt en de biochemie van een van de manieren waarop etherische oliën kunnen helpen bij het bereiken van heling.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.

 

Melkmeisje

Well-known member
EO-Blood brain barrier.docx

Essentiële oliën die sesquiterpenen bevatten hebben de mogelijkheid de bloedhersenbarriere te bereiken. Daardoor zijn ze mogelijk effectief in de behandeling van bv. Alzheimer, Lou Gerig, Parkinson, MS enz.
Oliën die hoog zijn in sesquiterpenen zijn o.a. Cedarwood, Patchouli, Sandalwood, Myrrh, Frankincense, Black Pepper (zwarte peper) en Ginger (gember)
Hieronder nog een uitgebreid artikel wat daar e.e.a. over uitlegt. In het Nederlands vertaald

DE BLOOD-BRAIN BARRIER - http://www.oilhealer.com/bloodbrain.cfm
(de link werkt helaas niet meer, hoe kan het ook anders, ook dit mogen we niet weten blijkbaar, er is ook een heksenjacht gaande op etherische oliën)

Door David Stewart, Ph.D., R.A.
Er werd jarenlang gedacht dat de interstitiële weefsels van de hersenen dienden als een barrière om te voorkomen dat schadelijke stoffen de neuronen van de hersenen en het hersenvocht bereiken. In plaats van een barrière zou het nauwkeuriger zijn om het te beschouwen als een zeef of filter waardoor alleen moleculen van een bepaalde grootte of kleiner kunnen passeren.
De meeste van de moleculen van de stoffen die worden gebruikt in chemotherapie zijn te groot om door het bloed-hersenfilter te passeren. Daarom zeggen artsen dat chemotherapie niet werkt tegen hersenkanker. Sommige van de kleinere moleculen komen erdoorheen, maar niet de hele reeks medicijnen die bedoeld is.
Artsen weten het niet zeker, maar het lijkt erop dat om de bloed-hersenbarrière te doorkruisen, alleen moleculen van minder dan 800-1000 atomaire massaeenheden (amu) in molecuulgewicht kunnen doordringen. Lipide-oplosbaarheid lijkt een andere factor te zijn die het doorlaten van de bloed-hersenbarrière vergemakkelijkt. Wateroplosbare moleculen dringen meestal niet door in hersenweefsel, zelfs niet wanneer ze erg klein zijn. De moleculen van essentiële oliën zijn niet alleen klein, maar ook lipide-oplosbaar.
In feite, als het gaat om essentiële oliën, zijn kleine moleculen (minder dan 500 amu) waar ze van gemaakt zijn. Dat is waarom ze aromatisch zijn. De enige manier om iets aromatisch te maken, is dat de moleculen zo klein zijn dat ze gemakkelijk in de lucht springen, zodat ze onze neuzen kunnen binnendringen en als geur kunnen worden gedetecteerd.
Dat is de reden waarom vette/zware/draagoliën voor koken of massage, zoals maïs, pinda, sesamzaad, saffloer, walnoot, amandel, canola, olijfolie en andere oliën geperst uit zaden niet aromatisch zijn. Natuurlijk, ze ruiken, maar je kunt ze niet binnen een paar minuten in de kamer ruiken, zoals je kunt wanneer je een fles pepermunt, hysop of kaneelolie opent. Essentiële oliën van elke soort doorkruisen de bloed-hersenbarrière.
Dit maakt ze uniek in staat om ziekten aan te pakken, niet alleen op fysiek niveau, maar ook op mentaal en spiritueel niveau.

EEN SNELLE CURSUS IN CHEMIE
Vanwege de minuscule moleculaire structuur van de componenten van een essentiële olie zijn ze extreem geconcentreerd. Eén druppel bevat ongeveer 40 miljoen triljoen moleculen. Numeriek is dat een 4 met 19 nullen erna: 40.000.000.000.000.000.000. We hebben 100 biljoen cellen in ons lichaam, en dat is veel.
Maar één druppel essentiële olie bevat voldoende moleculen om elke cel in ons lichaam te bedekken met 40.000 moleculen. Gezien het feit dat er maar één molecuul van de juiste soort nodig is om een receptorsite te openen en met het DNA te communiceren om de cellulaire functie te veranderen, kun je zien waarom zelfs het inademen van een kleine hoeveelheid oliedamp grote gevolgen kan hebben voor het lichaam, de hersenen en emoties .
Soms overladen teveel oliemoleculen de receptorsites en bevriezen ze zonder te reageren, terwijl een kleinere hoeveelheid precies goed zou zijn geweest. Daarom zeggen we dat bij het gebruik van oliën "soms minder beter is". Soms is meer ook beter. Het verschil kennen is de kunst van aromatherapie.
Essentiële oliën zijn mengsels van tientallen, zelfs honderden, bestanddelen, die allemaal zijn samengesteld uit koolstof en waterstof en soms zuurstof. Alle essentiële oliën zijn hoofdzakelijk samengesteld uit een klasse organische verbindingen opgebouwd uit "isopreeneenheden".
Een isopreeneenheid is een verzameling van vijf verbonden koolstofatomen met acht verbonden waterstoffen. Hun molecuulgewicht is slechts 68 amu, en dat is inderdaad erg klein. Moleculen die zijn opgebouwd uit isopreeneenheden worden allemaal geclassificeerd als "terpenen". Terpenen maken essentiële oliën uniek in de wereld van natuurlijke stoffen.

Fenylpropanoiden
Fenylpropanoïden zijn verbindingen van koolstofringmoleculen waarin één isopreeneenheid is opgenomen. Ze worden ook hemiterpenen genoemd. Er zijn tientallen varianten van fenylpropanoïden.
Ze worden gevonden in Kruidnagel (90%), Cassia (80%), Basilicum (75%), Kaneel (73%), Oregano (60%), Anijs (50%), Pepermunt (25%). Hoewel ze omstandigheden kunnen creëren waarin onvriendelijke virussen en bacteriën niet kunnen leven, is de belangrijkste functie van phenylpropanoïden dat ze de receptorplaatsen op de cellen reinigen. Zonder schone receptorplaatsen kunnen cellen niet communiceren.

Mmonoterpenen
Monoterpenen zijn verbindingen van twee isopreeneenheden, wat tien koolstofatomen en zestien waterstofatomen per molecuul is - molecuulgewicht 136 amu. Er zijn naar schatting 2000 soorten monoterpenen.
Monoterpenen zijn te vinden in de meeste essentiële oliën: Galbanum (80%), Angelica (73%), Hysop ((70%), Roos van Sharon (54%), Pepermunt (45%), Juniper (42%), Wierook (40%) %), Vuren (38%), Den (30%), Cypress (28%) en Mirte (25%).
Hoewel het een groot aantal helende eigenschappen biedt, is de belangrijkste eigenschap van de monoterpenen dat ze misgeschreven informatie in het mobiele geheugen kunnen herprogrammeren. Met onjuiste codering in het DNA, cellen defect en ziekten resultaat, met inbegrip van dodelijke degenen zoals kanker.

Sesquiterpenen
Sesquiterpenen zijn verbindingen van drie isopreeneenheden, wat vijftien koolstofatomen en vierentwintig waterstofatomen per molecuul is - molecuulgewicht 204 amu. Er zijn meer dan 10.000 soorten sesquiterpenen. Sesquiterpenen zijn de belangrijkste bestanddelen van Cederhout (98%), Vetiver (97%), Nardus (93%), Sandelhout (Aloes) 90%, Zwarte peper (74%), Patchouli (71%), Mirre (62%), en Ginger (59%). Ze zijn ook te vinden in Galbanum, Onycha en wierook (8%).
Sesquiterpene moleculen leveren zuurstofmoleculen aan cellen, zoals hemoglobine in het bloed. Sesquiterpenen kunnen ook fout geschreven codes in het DNA wissen of deprogrammeren.
Men denkt dat Sesquiterpenen vooral effectief zijn in het bestrijden van kanker, omdat het wortelprobleem met een kankercel is dat het verkeerde informatie bevat, en sesquiterpenen kunnen die verminkte informatie wissen. Tegelijkertijd creëert de zuurstof die door sesquiterpene-moleculen wordt gedragen een omgeving waarin kankercellen zich niet kunnen reproduceren. Vandaar dat sesquiterpenen kankercellen een dubbele 'punch-onethat' bieden, waardoor hun gecodeerde wangedrag wordt uitgeschakeld en een tweede dat hun groei stopt.
De American Medical Association (AMA) heeft gezegd dat als ze een middel zouden vinden dat de bloed-hersenbarrière zou passeren, ze in staat zouden zijn genezingen te vinden voor aandoeningen zoals de ziekte van Lou Gerig, multiple sclerose, de ziekte van Alzheimer en de ziekte van Parkinson. Zulke middelen bestaan al en zijn beschikbaar sinds Bijbelse tijden. De producten zijn natuurlijk essentiële oliën, met name die met de hersenen-oxygenerende moleculen van sesquiterpenen

DE TRIPLE WHAMMY
De grote drievoudige combinatie van "PMS" (Phenylpropanoids, Monoterpenes en Sesquiterpenes) in essentiële oliën is zeer krachtig bij het aanpakken van vele ziekten, verwondingen en ziektetoestanden. Dat komt omdat deze combinatie het volgende biedt:

Eerst maak je de receptorplaatsen schoon, waardoor de juiste overdracht van hormonen, peptiden, neurotransmitters, steroïden en andere intracellulaire boodschappers mogelijk wordt. (De Phenylpropanoids doen dat.)

Ten tweede, deprogrammeert of wist u de verkeerde informatie uit het cellulaire geheugen dat in het DNA is opgeslagen. (De Sesquiterpenen zorgen daar voor.)

Ten derde herprogrammeer je de cellen met de juiste informatie zodat ze goed kunnen functioneren. (De Monoterpenen doen dit.)


Deze drie klassen van chemische componenten zijn de reden waarom essentiële oliën soms een genezing kunnen veroorzaken die bijna direct en ook permanent is. Wat ze eenvoudig doen, is het lichaam herstellen in zijn natuurlijke staat van balans en gezondheid. Hoewel een specifieke olie een of twee van deze drie klassen van verbindingen kan hebben als zijn overheersende chemie, bevatten alle Bijbelse oliën enkele van alle.
Dit is een geheim voor hun geweldige helende vermogens.
Dus daar heb je het in een notendop: de manier waarop de bloed-hersenbarrière werkt en de biochemie van een van de manieren waarop etherische oliën kunnen helpen bij het bereiken van heling.
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
gevonden in het Engels: http://www.rdelia.com/files/114933/Essentialoilsandthebloodbrainbarrier.pdf
 

Melkmeisje

Well-known member

https://www.abundanthealth4u.com/diffusing-guide

Voordelen van diffusen en oliën voor luchtzuivering​

De gemakkelijkste en eenvoudigste manier om essentiële oliën in de lucht te brengen voor inhalatie is het gebruik van een aromatische diffuser. Een koude luchtverstuiver gebruikt lucht op kamertemperatuur om de olie tegen een soort vernevelaar te blazen. Dit breekt de oliën op tot een microfijne nevel die dan in de lucht wordt verspreid. De oliën, met hun zuurstofvormende moleculen, blijven dan gedurende enkele uren zweven om de lucht te verfrissen en de kwaliteit ervan te verbeteren. De antivirale, antibacteriële en antiseptische eigenschappen van de oliën doden bacteriën en helpen schimmels en zwammen te verminderen. Het is gebleken dat het verspreiden van etherische oliën de hoeveelheid chemische en metaalhoudende stoffen in de lucht vermindert en bijdraagt aan een grotere spirituele, fysieke en emotionele harmonie.

Aanbevolen diffusietijd
Hoewel een verstuiver continu kan werken totdat de olie op is, wordt het grootste therapeutische voordeel verkregen door de oliën slechts 15 minuten per uur te verstuiven, zodat het reukorgaan de tijd heeft om te herstellen voordat er meer oliën worden gebruikt. Dit helpt ook om uw oliën te conserveren.
Oliën voor Luchtzuivering
Het verstuiven van essentiële oliën in huis of op het werk is een van de beste manieren om onze omgeving te zuiveren. De antivirale, antibacteriële en antiseptische eigenschappen van de oliën, samen met de negatieve ionen en zuurstofvormende moleculen die vrijkomen wanneer essentiële oliën worden gediffused, helpen allemaal om chemicaliën, bacteriën en zware metalen in de lucht te verminderen.
Cinnamon bark, mountain savory, oregano, en Thieves (een mengsel van Young Living Essential Oils), werden allemaal getest door Weber State University en bleken 100% van de in de lucht aanwezige bacteriën te doden wanneer ze in de atmosfeer werden verspreid.
Bovenstaande informatie komt uit de Reference Guide for Essential Oils van Connie & Alan Higley, en uit de uitzending van KID-Radio, 5 maart 1996 met Lance Richardson & Dr. Gary Young.

Negatieve ionen
Negatieve ionen worden op natuurlijke wijze geproduceerd door wind en regen. Ze helpen het parasympatisch zenuwstelsel te stimuleren, dat rust, ontspanning, spijsvertering en slaap regelt. Als je in een stressvolle omgeving leeft, of een omgeving vol met elektronische apparatuur (die positieve ionen produceren), kan het verspreiden van negatief ioniserende oliën helpen om de ionen in de lucht in balans te brengen en een meer stressvrije omgeving te creëren.
Oliën die bij verstuiving negatief ioniseren zijn onder andere: bergamot, cederwood, citronella, eucalyptus (citriodora), grapefruit, lavandin, lavender, lemon, lemongrass, mandarijn, orange, patchouli, & sandalwood.

Positieve ionen
Positieve ionen worden geproduceerd door elektronische apparatuur en worden meestal aangetroffen in door de mens gecreëerde omgevingen. Ze helpen het sympathische zenuwstelsel te stimuleren, wat nodig is voor herstel, versterking en het geven van energie. Als u in een omgeving woont met een overvloed aan negatieve ionen, zoals op het platteland of aan de oceaan, kunt u veel baat hebben bij het diffuseren van positief ioniserende oliën.

Oliën die positief ioniseren wanneer ze in de lucht worden verspreid zijn onder andere: cajeput, clove, cypress, eucalyptus, frankincense, helichrysum, juniper, marjoram, melaleuca (quinquenervia), palmarosa, pine, ravensara, rosemary, thyme, & ylang ylang.
 

Melkmeisje

Well-known member
Iemand zei tegen me, kijk eens op Pubmed voor Geranium en Citroen essentiele olie, als IVM niet meer beschikbaar is kunnen we altijd nog daar wat mee,
 

Melkmeisje

Well-known member
ook Tea tree is een leuke olie,
 
K

Kattekop

Guest
@Melkmeisje
Wat zou volgens jou een goede etherische olie zijn om iemands gevoel van veiligheid te verhogen? Ik vernam sinaasappelolie. Wat vind jij daarvan?
 

Melkmeisje

Well-known member
@Melkmeisje
Wat zou volgens jou een goede etherische olie zijn om iemands gevoel van veiligheid te verhogen? Ik vernam sinaasappelolie. Wat vind jij daarvan?
sinaasappel is een super fijne olie, 1 van mijn favorieten, maar voor wat jij vraagt zou ik dan graag deze combineren met een boom omdat die aardend zijn en daardoor dat veilige gevoel. En nu ik in de app kijk wordt dat ook wel bevestigd. In eerste zit sinaasappel, kaneel en spar. In 2e zitten 3 bomen sparachtigen en ylang ylang in. Ook zoetige geur net als sinaasappelScreenshot_20210827-162643.jpg
 
K

Kattekop

Guest
Heel erg bedankt @Melkmeisje . Dat aarden klinkt me als muziek in de oren voor de toepassing waarvoor ik die nodig heb.
 
K

Kattekop

Guest
kan me niet schelen waar en bij wie je koopt maar kies beste merk
Ik weet dat de meningen daarover behoorlijk verdeeld zijn.
doTerra zou het neusje van de zalm zijn
Chi wisselt men over
Volatile leek mij ook niet slecht
Pranarôm ben ik ook erg weg van
Ik heb ook wel eens besteld via anthemis.nl maar ben niet zeker van die kwaliteit.

Wat raad jij aan?
Wat raad jij echt af?
 

Melkmeisje

Well-known member
Ik weet dat de meningen daarover behoorlijk verdeeld zijn.
doTerra zou het neusje van de zalm zijn
Chi wisselt men over
Volatile leek mij ook niet slecht
Pranarôm ben ik ook erg weg van
Ik heb ook wel eens besteld via anthemis.nl maar ben niet zeker van die kwaliteit.

Wat raad jij aan?
Wat raad jij echt af?
al die oliën zijn niet slecht, zijn biologisch, dus zelfs goed te noemen. Ik zelf gebruik Young Living en gaat way beyond de rest.
Kijk dit filmpje van Jen O'Sullivan , dan begrijp je waarom ik daar voor kies.

https://www.facebook.com/632896380/videos/10153905593301381/
 
K

Kattekop

Guest
al die oliën zijn niet slecht, zijn biologisch, dus zelfs goed te noemen. Ik zelf gebruik Young Living en gaat way beyond de rest.
Kijk dit filmpje van Jen O'Sullivan , dan begrijp je waarom ik daar voor kies.

https://www.facebook.com/632896380/videos/10153905593301381/
Fijn om te lezen dat de door mij genoemde merken allen best goed zijn :giggle:

Ik zal eens zoeken op het door jou genoemde merk. De video kan ik niet zien, want FB doet het bij mij [lekker] niet, maar ik vind vast wel meer info.

Blij mee en erg bedankt 🙏
 

Melkmeisje

Well-known member
Fijn om te lezen dat de door mij genoemde merken allen best goed zijn :giggle:

Ik zal eens zoeken op het door jou genoemde merk. De video kan ik niet zien, want FB doet het bij mij [lekker] niet, maar ik vind vast wel meer info.

Blij mee en erg bedankt 🙏
jammer, is echt het beste wat er is en Jen legt dat heel uitgebreid uit. Ik heb al gekeken, vroeger had ze nog iets van websites maar kan niet vinden. Als je nu een heel lekkere olie wil proberen zou je voor die Christmas Spirit kunnen gaan om eens mee te maken. Ruikt super en heel betaalbaar.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.416
Berichten
435.477
Leden
8.554
Nieuwste lid
PeeJee
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan