ernstig paard probleem

G

Guest

Guest
Mike, en een ieder die me kan helpen om mijn jonge veelbelovende paard van 3.5 jaar die ook nog eens ontzettend lief in de omgang is er bovenop te krijgen.

Het is een fries en daar zijn de nodige inteelt problemen mee, zijn percentage is zeer laag. Zijn beide ouders zijn kerngezond en al op leeftijd. Zelf heeft hij het beste van het beste gehad (in mijn beleving) heeft bijna altijd buiten gestaan met meerdere paarden op een land van z`n 15 hectare groot veel beweging gehad dus. Het deel dat gemaaid wordt voor hooi is vogeltjes land wat inhoud dat er na 15 juli pas mag worden gehooid het gras is dus dan goed uitgegroeid, er wordt geen kunstmest gestrooid. Tot zo ver zijn opvoeding.

Bij het beleren begon hij te kreupelen, ook was hij achterna gezeten door mijn andere paard. Heb hem eerst 2 weken met rust gelaten in het land maar het verbeterde niet dus naar de kliniek, hier kwam een vage kreupelheid uit met pees problemen in de ondervoet. Na 8 weken stappen is het niets verbeterd. Opnieuw naar de kliniek en daar zag je op de echo nog wat irritatie van de pees nogmaals 6 weken stappen. Nu is gister alles opnieuw geröngend en heeft hij verbening op zijn hoefgewricht hier gaan de pezen overheen wat de irritatie bevorderd. Ook bij het uitverdoven van de ondervoet reageert hij pas goed als het hoefmechanisme wordt geblokkeerd. Nu is het advies om hem een speciaal hoefbeslag te geven om dit te blokkeren, maar de peesjes kunnen nu nog altijd nog beschadigd worden blijven wat de kreupelheid niet gaat wegnemen. Als hij op het beslag niet goed gaat reageren is het wat betreft de kliniek einde oefening.

Wat zou ik aan voeding nog kunnen doen om dit proces te stoppen of om te kunnen buigen.

Alles wat ik er op na lees is dat de hoefverbening niet gestopt kan worden.

Hij krijgt al ketisch zeezout. Ik denk aan magnesium, glucosamine en apelazijn en evt olijfolie. Ik ben zeldzaam zo te einde raad geweest, wie oh wie heeft een goed advies voor mij?? of is dit een kansloze aktie.

 
hoi Dudink: ik weet niet wat verbening is, maar ik zou resonantietherapie overwegen in jouw geval. Veel sterkte voor je paard. Verschrikkelijk om iemand, of het nou een beest of een mens is, zo te moeten zien lijden als die je lief is.

 
gelatine poeder.

review van I-Herb..

This product was purchased by Reviewer1241606 from California

This product was bought to be feed to my horse. She has thinning hoof walls and shelley feet. Gelatin helps rebuild and give strength to hoof walls. It takes about 6 months of 1oz per day till the whole hoof wall is grown out but what a difference you will see. REMEMBER "NO HOOF = NO HORSE"

Dia.

 
@Dudink

Dit is geen oplossing van binnenuit, maar het is wel een oplossing om hem te helpen de kreupelheid tegen te gaan.

In Arnhem zit een bedrijf dat hulpstukken en ook brases maakt voor mensen maar ook voor dieren (honden en sinds 2010 ook voor paarden!).

Voor zover ik weet is dat de enige in Nederland.

Ik ken geen mensen die ervaring hiermee hebben bij paarden, maar ik ken verschillende mensen wiens hond nu niet meer geleefd had maar dankzij dit bedrijf enorm zijn opgeknapt en nog een heel leven voor zich hebben.

Ook mijn hond heeft brases en dat bevalt heel goed!

Houdt er wel rekening mee dat het wel wat kost, maar ze zijn van zeer goede kwaliteit en het hulpmiddel wordt helemaal aangemeten.

Op die manier wordt er ondersteund, maar kun je ook de pezen en spieren langzaam weer trainen en versterken.

Het belangrijkste is natuurlijk kwaliteit van leven en tijd om je paard ook van binnenuit te versterken.

Ik heb verder niet zoveel verstand van paarden, maar ik kan me voorstellen dat je er veel voor over hebt, zeker als hij nog zo jong is.

Het is het informeren waard:

http://www.hodes.eu/

http://horsebracing.hodes.eu/nl/pro...gel-rigide-met-hoefondersteuning-rigide-.html

Miranda

 
Wat wil je met het paard bereiken?

Gewoon uit liefde & voor de heb, dan heeft het wel zin om door te gaan.

Verwacht je echt nog prestaties van zo'n paard, dan denk ik, dat je realistisch moet zijn en één en ander dient bij te stellen.

Verder dan veelbelovend, gaat dit paard waarschijnlijk nooit meer komen.

Momenteel worden er veel goede paarden aangeboden voor weinig geld....

 
Iedereen bedankt voor het mee denken, ik heb wat nuttige tips gekregen van Paul Blokker van de Anna Hoeve hiermee ga ik beginnen en hopelijk dat het wat kan bijdragen.

Zijn advies is o.a. 25 ml kefir, koolstof en rhus tox te gaan geven.

Hij krijgt nu ook kokosolie, magnesium en glucosamine.

Mochten er mooie ontwikkelingen zijn dan hou ik jullie op de hoogte.

 
even een update. Hij is nog licht kreupel maar wel minder. Rontgenfoto zijn niet verslechterd.

Ik ben ook levertraan en een beetje kombucha erbij aan het geven.

De kefir heb ik opgehoogd naar een halve liter hij vindt het heerlijk.

Mocht er bij iemand nog iets te binnen schieten met wat ik hem kan geven ik hoor het graag.

 
Ik ben in november naar een lezing geweest over een apparaat dat heet de myhealth van NES(een soort turbo zapper)

http://nl.neshealth.com/home.aspx

die hadden heel goed resultaat met het behandelen van paarden. Ik weet er verder niet heel veel van, maar dit schoot mij te binnen.

 
Hoi Dudink,

Wat heeft je paard voorheen te eten gehad? Brokken zitten vol met suikers.

Verbening is lastig omdat het al ontstaan is en ik weet niet of dit terug te draaien is.

Ben erg benieuwd wat de Kefir op gaat leveren maar een paard is een graseter.

Ik gaf mijn paard ook altijd brokjes maar sinds ik daar mee gestopt ben en biologisch hooi ben gaan geven is ze een stuk veranderd en ook veel rustiger en liever geworden voorheen trapte ze snacht meerdere malen tegen de box zodat ik daar rubbermatten heb op moeten hangen maar sinds ze van de brok af is hoor ik haar nauwelijks meer.

Ik voer het Spelt van Bioron bij omdat ze nu weer in training is en dat bevalt haar goed. Je zou ook de magneetdeken eens kunnen proberen daar is mijn paard toen ook erg van opgeknapt.

 
Gerard,

Ik heb nog even nagekeken welke ingredienten er in het glucosamine mengsel zitten, inderdaad het bevat ook MSM.

Nikita,

Hij heeft nooit brok gehad, altijd hooi waar geen kunstmest op gaat. Wel wat luzerne om de supplementen in te doen.

 
Beste Dudink,

je zou kunnen bellen met de man van www.paardenschoenen.nl Dat is Gerrit Smit, die paarden, welke uitbehandeld waren, van kanker heeft genezen met voeding. Daar is o.a. mijn genezing van ME begonnen. Hij heeft veel verstand van dit soort problemen (met hoeven etc bedoel ik). Een leuke, rustige man om mee te praten met een schat aan kennis van allerlei therapiën. Hij heeft van alles gedaan aan therapiën maar kwam steeds weer bij gezonde voeding uit. Hij heeft het hart op de juiste plek en is niet duur. Hij rekent m.i. matsprijzen. Zie ook de ervaringen van mensen op zijn site.

 
Hoi Herman,

top deze site, ik ben al goed bezig met de kombucha dit adviseert hij ook. Ik zat ook al te denken aan de magnesium om dit op de huid te doen, ik ga beginnen met een speciekuip en hierin de voeten te weken, voor de rest is het nu te koud.

Ik ga contact met hem opnemen voor advies.

Gerard,

Ook nog bedankt voor de hint van MSM dit nog wat uitgeplozen en nu voor een betere kwaliteit gekozen, ook hier zitten veel verschillen in.

 
Hoi Dudink, je zou ook eens contact op kunnen nemen met Equilin zij hebben hoogwaardige voendingsupplementen voor paarden. Ook supplementen met MSM, mss heb je er iets aan.

Ik vroeg me ook af haal je zelf hooi van je eigen land? Zitten er in de bodem voldoende mineralen enzo.

 
Hoi Nikita, Ik heb nu de gluco en msm hier gekocht www.pharmahorse.nl

Dit lijkt een zeer hoogwaardig product.

Ik haal me hooi van het land waar hij is opgegroeid, hier komt geen kunstmest op, het wordt bemest met paarden en koeienmest. Dit is niet geheel optimaal maar verlopig het beste wat ik kan krijgen. Ter compensatie geef ik hem ook keltisch zeezout en koolstof.

Alle andere paarden die daar staan zijn super fit en sommige met hoge leeftijd.

 
Wat een vette pech dat je jonge paardje dit mankeert ik hoop echt dat je hem erboven op krijgt, ik weet wel dat Joey de hoefsmid zich wil specialiseren in paarden met beenproblemen mss ook een optie..oh en ik zal voortaan even beter lezen hoef ik ook geen domme vragen te stellen. :oops:

 
geen stress hè, je probeert me te helpen.

Ik heb er wel vertrouwen in dat het goed gaat komen, hij krijgt de tijd.

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.493
Berichten
512.977
Leden
8.642
Nieuwste lid
Davidbrownm05
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan