• Beste forumleden, we maken nu gebruik van nieuw forum software. Je oude wachtwoord werkt hier niet meer. Klik op aanmelden en dan op de link "wachtwoord vergeten". Je kunt dan je wachtwoord opnieuw instellen.

Elke keer heel misselijk van ansjovis; ben ik de enige?

G

Guest

Guest
Ik word elke keer als ik ansjovis eet, ontzettend misselijk en beroerd. (Gebeurt verder niks; het is echt puur het gevoel dat mijn maag helemaal van streek is, wat meerdere uren duurt.) Los eet ik ansjovis sowieso al niet, maar als ik het op brood eet o.i.d., word ik na een minuut of 10 echt niet lekker, eetlust is ook totaal weg. De laatste keer dat ik ansjovis at, was afgelopen zomer, in een lunch: roerbakgerecht van groenten (wortel, ui, prei, courgette, bladgroenten), beetje olijfolie gebruikt, ansjovis (uit een potje) erdoor. Nou, 10 minuten nadat ik het op had, kreeg ik een hele vervelende misselijkheid in mijn maagstreek. Heel rommelig ook, bleef de hele middag aanhouden! Heel langzaam zakte het weg... Toen dacht ik nog 'hè, wacht eens, dit had ik de vorige keren precies zo met ansjovis!'. (Ware het niet dat dat jaren hiervoor was...)

Ik eet het nu dan ook echt niet meer. Er is nog zo veel ander soort voeding om uit te kiezen!

Zou het komen door het zoutgehalte? Met zalm o.i.d. heb ik echter totaal geen probleem. Lastig...

 

Webmaster

New member
Kun je eens uiteenzetten wat je zoal gedurende de dag eet? Misschien kan ik daar informatie aan ontlenen om je vraag goed te kunnen beantwoorden.

Mike

 
G

Guest

Guest
Het komt waarschijnlijk door een parasitaire infectie.

When anchovies infected with the Anisakis parasite are eaten, the tiny larvae are absorbed by the stomach and intestines and symptoms begin within a few hours. People infected with the parasite can experience vomiting and severe abdominal pain. Some people also experience diarrhea if the parasites passes into the bowel. Symptoms can also develop from eating raw fish that harbor the parasite such as fish served at sushi bars. Usually no treatment is given since the parasite can't survive for long periods of time in the human body. The goal is to treat the symptoms and prevent dehydration.

If you want the health benefits of anchovies, but don't want to risk being infected with the Anisakis parasite, what can you do? The researcher team at the University of Granada says that you can either freeze the anchovies or cook them before serving to kill the parasite.


Uit : How Eating Anchovies Can Make You Sick

 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.163
Berichten
314.019
Leden
7.575
Nieuwste lid
Jeroen Blokzijl
Word vaste donateur van dit forum
Bovenaan