eigelen

-B.arr

New member
Hallo

een aantal dagen terug vroeg ik aan Poekie van voedingisgezondheid of zij eigelen consumeert of de hele eieren. Toen zei zij, dat zij altijd het hele product eet, dus het hele ei, want zei ze, waarom zou je maar het halve product nemen. DOor de smoothie doet zij volgens mij als ik het goed begrijp dus altijd het hele ei.

Ik zie echter veel mensen die wel rauwe eiGELEN nemen. Ook in de recepten van Tanja zie ik regelmatig voorbij komen dat er eigelen in een recept worden verwerkt.

Ik neem aan dat dit een kwestie is van het volgen van mijn gevoel?
Tot nu toe gebruik ik eigenlijk alleen maar hele eieren in een smoothie.
Heb wel eens rauwe eigelen gebruikt in een sausje ofzo.
 
Ik heb op de amerikaanse site van Weston Price gelezen dat er in rauwe eiwitten enzymremmers zitten die voor verteringsproblemen kunnen zorgen. Dus dat je beter alleen de eigelen rauw kunt eten.
Echter vond ik een post van Mike van oktober 2011:



Mijn supervette yogurtsmoothie bestond vandaag uit de volgende vetten:

Jersey yogurt (4,5% vet)
Rauwe melk (ten minste 4,5 % vet)
kokosolie
Rauwmelkse boter
Green Pasture boterolie
Levertraan
Geozoneerde olijfolie
2 rauwe eieren

Verder nog:
Lugol’s jodium
2 theelepels Sole
Blauwe druiven uit de tuin
3 theelepels donkere honing
stuifmeelpollen
Enkele druppels H2O2
Kaneel
Garam masala
Kerrie
Nootmuskaat
Komijn
Koriander
Gember
Kardamom
Karwij
5 spice
Veel iiefde

Ik heb hier inmiddels al een liter van op en heb nog ong. een halve liter over, yummie!
Mike


Hierin eet hij wel gewoon de gehele eieren rauw, en niet alleen de eigelen.
 
Rauw eiwit kan voor een biotinetekort zorgen. Als je toch het hele ei wilt gebruiken, dan het wit in ieder geval koken.
 

Forum statistieken

Onderwerpen
4.469
Berichten
498.196
Leden
8.630
Nieuwste lid
Rene Collaer
Word vaste donateur van dit forum
Terug
Bovenaan